Jump to content
kjmrc

Treeningu- ja toitumisalased küsimused

Recommended Posts

Niisiis, mul tekkisid mõned kaheldavad mõtted. Nimelt suundun uuesti jõusaali maailma ning oleksid mõned küsimused, millele loodan adekvaatset infot saada. Minu esialgne soov oleks võtta umbes 7-10 kg alla ja seda puhtalt rasva arvelt. Aga samas ei tahaks ka kõik trennid täiesti aeroobset trenni teha, vaid ka vaikselt lihast üles turgutada ning vormida. Ja mainiks ka seda, et olen ikka mõned aastad eelnevalt jõusaaliga tegelenud, aga hetkel asi soiku jäänud ja mälu vajaks veidi turgutamist, et ma päris algaja pole.

Missuguseid harjutusi soovitate just kaalust alla võtmiseks? (põhilised kohad, kust alla võtta oleks ilmselt kõht & jalapiirkond, samas ei tahaks, et jalalihased ka veelrohkem suureneksid kui nad juba on). Tean, et jooksmine on väga effektiivne ja teen ka seda, aga veel peale selle, mida saaks jõusaalis kasutada?

Lihase jaoks on mul endal vana hea kava olemas, aga just suurendaks ka rõhku aeroobsel trennil, kuna esialgu oleks suur soov kaotada 7-10 kg kehakaalust.

Kas on effektiivne teha samal päeval nii aeroobset trenni kui ka lihast turgutada või peaksid need jääma eraldi päevadele?

Lisaks oleks küsimus ka toidu kohta, et kui mul on soov kaalu veidi vähendada, siis missuguseid sööke või aineid peaksin ma vältima ja millal? (st kas enne trenni, peale trenni, hommikul/päeval/õhtul?)

Leidsin selle artikli ka http://www.fitness.ee/?act=article&articleID=540

Loodan, et väga segaselt kirja ei saanud.

Aitäh vastamast!

Muudetud kasutaja kjmrc poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaalu langetamine algab eeskätt ikkagi köögist ;)

Esiteks kirjuta oma toitumisest lähemalt ja siis saame ju alles öelda, et mida vältida ja kui palju mida millal süüa. Samuti on kasu ka sinu enda parameetritest(pikkus, kaal, vanus) :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tean, et toitumine on väga tähtis aspekt kaalu langetamisel.

Aga oma toitumisest võin niipalju rääkida, et söön igasugu koduseid toite, vahest ka mõne õlle libiseb sisse ja natuke ka rämpsu. Kellaaegadest kinni ei pea, söön nii nagu jumal juhatab :D Ükspäev näiteks kell 12, teinepäev kell 15 alles esimene toidukord jne. Samuti söön ka isegi õhtul hiljem kella 22 paiku, aga mitte iga õhtu. Üritan ikka viimase eine teha 20 paiku. Pikkuseks on 179 cm aga kaal on 90 kg ja vanus 21.

Muudetud kasutaja kjmrc poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tean, et toitumine on väga tähtis aspekt kaalu langetamisel.

Aga oma toitumisest võin niipalju rääkida, et söön igasugu koduseid toite, vahest ka mõne õlle libiseb sisse ja natuke ka rämpsu. Kellaaegadest kinni ei pea, söön nii nagu jumal juhatab :D Ükspäev näiteks kell 12, teinepäev kell 15 alles esimene toidukord jne. Samuti söön ka isegi õhtul hiljem kella 22 paiku, aga mitte iga õhtu. Üritan ikka viimase eine teha 20 paiku. Pikkust ma täpselt ei tea see jääb kuskile sinna 173-177 kanti vist, seda saan õhtul teada, aga kaal on 90 kg ja vanus 21.

No aga selliselt ei saa ju mingit kaloraaži paika panna ega muidu soovitusi jagada, oleks vaja konkreetseid numbreid :)

Kuigi see "igasuguseid" ja "natukene rämpsu" annab juba piisava aluse, et järeldada, et päris paigas menüü ei ole.

Kaloraaž peaks ~5-10% olema miinuses optimaalseks kaalu langetamiseks ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×