Jump to content
Ivz

Kordused

Recommended Posts

Tere, selline mure siis.

Olen lugenud artikleid aga siian ei saa täpselt aru. Kuidas neid korduseid tegema peaks et need nn. "töötaks"? Ma ise olen pidevalt teinud aeglaselt ja kergema raskusega ning proovin tehnikat enam vähem õigena hoida. Või tuleb neid teha kiiresti ja suurema raskusega, peaaegu nii et keha kaasa õõtsub? Lihasele oli tähtis vist see pinges oleku aeg?

Abi palun, aitäh.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Põhiline on see, et liigutus käiks läbi selle lihase mille treenimiseks ta on mõeldud. Ehk siis püüa mitte niisama vehkida vaid keskenduda konkreetsele lihasrühmale ja tõmmata või suruda läbi kindla lihase. Algul see võib tunduda raske aga kui proovid siis hakkad taipama. Kiirus jms polegi nii oluline minumeelest - ainult niipalju, et harjutuse negatiivset faasi tühja ei laseks. Aga kui teed kiiremalt ja äkilisemalt, treenid ehk rohkem plahvatuslikust ja kui treenid aeglasemalt siis ehk rohkem lihasvastupidavust. Palju on näha selliseid tüüpe kes lasevad lamades surumist plaks ja plaks rinnapõrkest ja muidugi biitseps ning mitmed seljaharjutused on sellised kus kahjuks palju tõmmatakse inertsist rohkem, mitte nii nagu peaks - lihasega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selge, suur tänu vastuse eest. Üritan harjutust tehes siis nn. tunnetada.

Ära tunneta mitte ainult harjutust tehes vaid juba enne seda kuula oma keha. Vahel võid teha kergemate raskustega, sujuvamalt ja parema tehnikaga ning mõni teine päev jällegi vastupidi. Mõned harjutused on muidugi sellised, kus ei olegi mõtet teha liiga raske raskusega, kuna siis ei pruugi enam treenitav lihas saada vastavat koormust. Peamiselt erinevate surumiste korral võid proovida seda teist varianti ehk siis "kiiresti ja suurema raskusega, peaaegu nii et keha kaasa õõtsub".

Aga peamine on see, et sa endale viga ei teeks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×