Jump to content
Kaalumari

Söömishäire

Recommended Posts

15a, tüdruk. Olen masendunud, sest olen aastaga 15 kilo alla võtnud, nimelt olen 170cm ja kaalun nüüdseks 43kg. Juuksed langevad kohutavalt ja näen välja nagu kaks konti. Küljeluud ja puusakondid paistavad. Kõik algas sellest, et otsustasin natuke kaalu jälgida. Niisiis jōin palju rohelist teed, ei söönud enam magusat ja rämpstoitu. Sattusin sellega nii hoogu, et lugesin iga asja pealt ainult kaloreid ja lõpuks sõingi päevas vb aint umb 700 kcal. Ka menstruatsioon on jäänud juba vahele. Nüüd üritan toituda igati tavaliselt, aga tundub nagu ma enam ei oskaks.. Kaalu juurde ei tule ja mõtlen ainult sellele, et miskell ma jälle söön ja mida ja kui palju jne.. Ei saa sellest harjumusest planeerida enam lahti... Olen nüüd igal hommikul kaerahelbeputru moosiga söönud, siis kooli lõuna, peale kooli veel mdiagi ja õhtusöök, aga kõik on siiski liiga planeeritud... Isegi vanad asjad, millest ma kunagi ära öelda ei suutnud, nüüd isegi pole mittemingi probleem nendest lihtsalt mööda kõndida.. Aju lihtsalt ei tahaks nagu. Tean et nüüd palju kirjutavad, et hangi toitumiskava v mine psuhiaatri juurde vms, aga ei ole rahalist voimalust ja ei ole ka nii avatud inimene, et kellegile kasvõi tuttavale rääkida sellest nii täpselt.. Tahan jubedalt kaalust juurde võtta ja mitte rasva arvelt, vaid ikka vormikaks.. Mu mõtlemine just nagu segaks mul süüa kõikke ja millal vaid tahan.. Kui saaks mingi hea trennikava, mida kodus teha ja mis kasvataks lihsaeid ja samas ka toitumisnõu, et vabaneda sellest mõtlemisest....

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nagu Tanel Padar laulab: "spordipoisid hommikuti teevad 10 kükki!"

Alustuseks liigu rohkem ja ole aktiivsem, siis tõuseb ka söögiisu.

Paigal istumine võtab isu ära.

Kodus saad näiteks võimelda - teha kätekõverdusi, kükke, kätetõsteid, kõhulihaseid ja muid harjutusi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selline "mine jalutama" on natukene ebamäärane, kuna puudub otsene motiiv selle ette võtmiseks (nt. mingi kellaajaline tähtaeg, tempo hoidmine, "miks ma üleüldse siin olen?" jms). Et minu meelest oleks natukene parem variant sellises vanuses hakata kuskil trennis käima (või rühmatreeningus, mida spordiklubid pakuvad) :)

Muudetud kasutaja htilga poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

aga mitu kükki ja kätekõverdust nt päevas ?? ja kas enne magamaminekut on hea teha, või peaks ikka mitu tundi enne seda tegema? ja kas keegi söögi koha pealt oskaks mingeid nõuandeid anda? kõik ütlevad ikka et - söö lihtsalt rohkem. aga see ei ole just hea nõuanne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hommikul sööd putru- tubli- kõrvale söö veel näiteks kanafileesinki ja juustu mingisuguse teraviljatootega või kohupiima.Kui magusaisu siis luba seda hommikuti. Koolis söö korralikult - eelistatavalt sooja toitu. Vahepaladena puuvilju ja pähkleid. õhtul näiteks kanafilee või kala või munad, kodujuust jne. Kõrvale mingi salat näiteks kurk tomat salatilehte ning sisse ka natuke oliiviõli.Salateid saad teha miljon erinevat moodi, ainult katseta mis sulle meeldib! Proovi saada häid rasvu (kindlad pähklid,avokaado jne)

Proovi lihtsalt toituda 4-5 korda päevas ja unusta need kcalorid ära ning söö kõht alati täis ning hakka hoopis kodus natuke liigutama. Tee erinevatele lihastele harjutusi. Youtubest leiad väga palju erinevaid videosid. Kui aga saad, siis liitu mõne spordiklubiga, kindlasti on õpilastele odavad pakkumised rühmatreeningutesse, seal on alustuseks hea juhendaja järgi treenida. Vali endale parim rühmatreening ja anna tuld!

Peale trenni söö kindlasti ja unusta ära kella 6 müüt.

Proovi oma keha tundma õppida, mis sobib sulle ja mida sulle meeldib süüa ja kuidas treenida. Iga inimene on erinev ning kõik ei peagi kõigi peal samamoodi toimima. Siin lehel on palju artikleid, nii toitumise kohta kui ka trenni!

Loodan, et said abi!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Isu tõstmise kohapealt on hea näiteks teha 10-15 minutit kerget sörkjooksu või võimlemist kohe peale ärkamist.

No kui tõesti ei saa või ei taha rühmatreeningusse minna siis võib alustuseks ka ju ise kodus proovida.

Põhiline asi ju ongi enese distsiplineerimine... et ma nüüd võtan kätte ja teen ära.

Näiteks valid mingid hoogsad muusikapalad omale taustaks - nii umbes 30-40 minutit, siis on hea aega arvestada.

Näiteks:

1. Alustaks väikese soendusega 5-10 minutit. või üks pikem muusikapala.

2. Jätkad kükkidega - teed näiteks 15 kükki. puhkad 15 puhkad 15 puhkad 15 puhkad

3. Kätekõverdused - 15 puhkad 15 puhkad 15 puhkad 15 puhkad

4. Käte tõsted raamatuga üles. 15 puhkad 15 puhkad 15 puhkad 15 puhkad

jne... jne... vaata all linki - sealt leiad palju ideid koduste harjutuste jaoks.

Proovi saada 15 kordust järjest ja siis puhka u. 1-2 minutit ja siis uuesti.

Kui on raske ja ei jõua 15 korda teha siis tee harjutusi veidi lohakamalt.

Kui jõuad aga rohkem kui 15 siis tee harjutusi korralikumalt ja aeglaselt.

P.S. vaata kindlasti http://www.bodyrock.tv/ - see on just kodus treenijatele mõeldud.

Saab ka kodus tulemuslikult treenida kui tahtmist on - alati ei pea maksma kõige eest.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma soovitaks ikka psühhiaatri ja psühholoogi juurest ka läbi käia. Pole ju hullu rääkida perearstile kui sul nohu ja köha on, ka psühholoogilised probleemid on ühiskonnas esinevad asjad, millega ongi väga okei abi otsida.

Üsna tõenäoline on, et hetkel on su menüüd ikkagi rasvade osakaal liiga väike ja rasvad on ainevahetuse normaalse toimimise seisukohast väga olulised. Lisa menüüsse pähkleid, juustu jms rasvaga piimatooteid kui vähegi võimalik.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×