Jump to content
tomtom

ühe lihasgrupi treenimise sagedus

Recommended Posts

Kui mitu korda nädalas peaks treenima ühte lihasgruppi, et asi areneks? Ütleme, et teeksin ca 2-3 harjutust ja nt 8x12 korralikku seeriat seeriat (10 kordust suutlikkuse piiril + veel kaks).

Kavadest ja materjalidest olen lugenud soovitusi, et 3. Aga ka seda, et 1 kord. Kui kolm korda nädalas peaks jõudma (2-3 päeva kohta erinevat kava), siis venivad trennid kole pikaks. Eirilisi kulturisti ambitsioone ei ole, tahaks vormis olla ja arneneda ning teha trenni selleks nii palju kui vaja, mitte veeta iga vaba hetke saalis. Midagi sellist.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Paljugi sõltub see sellest, et mitmeks sul keha jaotatud on.

Üldjuhul tehakse kava 2x nädalas(muidugi ka vastav kava peab olema).

Mul edasijõudnute kava jaotatuna kolmeks, teen kõik lihasgrupid läbi kolme päevaga ,ma küll ei jõua mingit moodi teha nädalast näiteks rinnalihast 2x läbi...

Kui teha tugev ja korralik trenn igale lihasgrupile siis, isiklikult arvan, et 1x nädalas lihasgrupid läbi teha on esialgu piisav, algajatele eriti kellel toitumine nii korras ei pruugi olla ja kaloraasi ei tule piisavalt, siis ei kurna end üle ja jõuab lihas saab taastuda korralikult. Sellest rohkem kasu kui üle treenida ja mitte lasta lihasel puhata.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui olla algaja, siis kahel-kolmel korral nädalas kogu keha treening.Treeningul igat lihasgruppi 3 seeriat.Olles edasijõudnu,siis jah igat lihasgruppi kord nädalas on väga hea.Ise teen kolm jõutrenni nädalas.Suuri lihasgruppe 10-12 seeriat ja väiksemaid 8-9 seeriat.Korduste arv seeris on 5-15.Näiteks kükk 5x5,jalapress 4x8 ja jalgade sirutused 3x15- need siis kõik ühel jalapäeval.Ainult biitsepsit, kõhtu ja säärt teen 2 korda nädalas.Siiani areng päris hea.

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×