Jump to content
Ott Kiivikas

Taani kehtestas toidurasvale eraldi maksu

Recommended Posts

Väidetavalt maailmas esimesena kehtestas Taani valitsus toidurasvale erimaksu. Jutt käib siis küllastunud rasvadest. Uudis delfi.ee

Mida sina sellest arvad?

Tundub paras jama. Hinna tõusu pärast ei jäta enamasti keegi oma harjumusi. Tõusis kasvõi meil siin sigareti hind mõned aastad tagasi rängalt, imeti ikka samamoodi edasi, kes jätab maha ja muudab enda harjumusi, teeb seda teistel põhjustel, kui raha. Aga ehk suudab Taani minu kujunenud arvamust muuta :o

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tea kas asi just toimib,eks aeg näitab.

Probleemid ju algavad maast madalast.Hommikusöögiks suhkrukrõbinad või tont teab mis veel,koolis toitu ei sööda,selle asemel ostetakse lähedalt üks suur burks ja mitu pakki kartuli krõpse.Joogiks peale aga limonaad või muu samaväärne jook.

Millegipärast on inimestel ikka komme tegeleda probleemi tagajärjega mitte põhjusega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Palju õnne. Taani teadlaste IQ on piisavalt madal, et saada riigitoetust hälbetega inimestele. Selle uue seadusega tehti inimeste elu kordi keerulisemaks ja kallimaks. Seati pm. rahalised piirangud toidu tarbimisele mida nad naudivad. Kõik selleks, et võidelda probleemi põhjustega mida ei eksisteeri. (arvatakse, et küllastunud rasvad on ülekaalulisuse ja terviseriskide põhjustaja, seega proovitakse selle vastu võidelda - see aga on täiesti vale)

Probleem on vähene aktiivsus ja liigsuur kalorite tarbimine. Küllastunud rasvade tarbimise vähendamine hästi natuke ei muuda Taanis suurt sittagi. Heal juhul märgatakse mingit positiivset mõju nende puhul, kes asuvad tarbima veidi kasulikumaid rasvu nagu Omega-3'd, kuid üldjuhul eeldan, et tervisenäitajad ei muutu suurt midagi. Lihtsalt tavaline inimene peab rohkem sente lugema hakkama, et oma piimapakki või lihatükki poest osta.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20071648

"During 5-23 y of follow-up of 347,747 subjects - Intake of saturated fat was not associated with an increased risk of CHD, stroke, or CVD"

http://www.mayoclinicproceedings.com/conte...8/11/1331.short

"• Conclusion: An HSF-SA diet results in weight loss after 6 weeks without adverse effects on serum lipid levels verified by nuclear magnetic resonance, and further weight loss with a lipid-neutral effect may persist for up to 52 weeks."

-----

Oh ja vaadake seda. Küllastanud rasvade tarbimine võib aidata isegi südameprobleeme vältida või ravida. :o

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21960686

"High Intake of Saturated Fat, But Not Polyunsaturated Fat, Improves Survival in Heart Failure Despite Persistent Mitochondrial Defects."

--------------------

Kes viitsib lugeda mitu, mitu lehte kokkuvõtvaid uuringuid Inglise Keeles, siis on vägagi hästi ära seletatud, et selline üks pisikene faktor nagu Küllastunud rasvad on väga pisike näitaja.

Kuigi metsikutes kogustes küllastunud rasvade tarbimine tõstab veidi kolestorooli, siis kolesterooli taseme tõus ei ole täpne näitaja südamehaiguste tekkeks. Erinevate kolesterooli tasemete omavaheline vahekord on parem näitaja

http://forum.bodybuilding.com/showthread.p...1#post712053741

http://forum.bodybuilding.com/showthread.p...1#post712053951

http://forum.bodybuilding.com/showthread.p...1#post712054151

"Conclusion: Saturated fat consumption increases both HDL-, and LDL-cholesterol levels compared to carbohydrates, without changing the ratio total:HDL-cholesterol. Subjects with higher cholesterol levels probably have increased risk of mortality from CHD compared to subjects with lower cholesterol levels, but the ratio total:HDL-cholesterol was a much stronger predictor of this association. Dietary fats will probably - apart from their effects on cholesterol levels - also influence other intermediate end points for CHD, and how the sum of the different effects from the various intermediate end points will eventually influence risk of CHD, can not be predicted."

"Conclusion: In the past, several dietary interventions trials were done to decrease consumption of saturated fat, and simultaneously increase consumption of polyunsaturated fat. Systematic reviews of these trials show that such an intervention may decrease risk of CVD/CHD by 15-19%, but will probably not increase survival. When only randomized trials were included, and when dietary interventions with fish consumption were excluded, no significant associations were found of replacing saturated fat by polyunsaturated fat (- 14% for CVD risk, - 4% for CVD mortality, and + 2% for all-cause mortality).

An analysis of randomized intervention trials showed that total fat, saturated fat, and polyunsaturated fat did not influence risk of CVD events. Instead, monounsaturated fat consumption was found to significantly increase risk of CVD events. Furthermore, changes in serum cholesterol, caused by changes in dietary fat intake are not predictive of coronary heart disease risk. Finally, a large amount of confounders was able to influence the effects on CVD from substitution of dietary fats. None of the intervention trials involved was able to isolate the effect from saturated fats on CHD."

"Conclusion: Results from prospective studies show that full-fat dairy items and low-fat dairy items do not consistently differ in their effects on CVD. Certainly, no conclusion can be drawn that margarine intake decreases CHD rates relative to butter. No data is available about the relation between meat fats and CVD. "

"Conclusion: In the past, 3 systematic reviews examined the effect of high vs low consumption of saturated fat on CHD or stroke. None of these reviews found a significant association. A fourth review shows the effect of lowering saturated fat is probably related to the nutrient it is replaced by. In this case polyunsaturated fat may decrease CHD risk and mortality, while monounsaturated fat and carbohydrates may increase CHD risk among men."

Muudetud kasutaja Archangel poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tea kas asi just toimib,eks aeg näitab.

Probleemid ju algavad maast madalast.Hommikusöögiks suhkrukrõbinad või tont teab mis veel,koolis toitu ei sööda,selle asemel ostetakse lähedalt üks suur burks ja mitu pakki kartuli krõpse.Joogiks peale aga limonaad või muu samaväärne jook.

Millegipärast on inimestel ikka komme tegeleda probleemi tagajärjega mitte põhjusega.

Sest põhjusega tegelemine eeldab KOHE tegelemist :o. Lihtsam on ju tegeleda (võimalike) tagajärgedega millalgi helges tulevikus, äkki on selleks ajaks mingi tablett ka leiutatud, mis maagiliselt hetkega terveks teeb.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Harida tuleks rahvast rohkem.

see suhkru teema on ka muidugi paras nali.euro tulekuga joosti tormi sellele nagu viimnepäev oleks tulemas.

Räägiks siis veel lihast,kalast,munadest jne aga suhkur :o

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Väidetavalt maailmas esimesena kehtestas Taani valitsus toidurasvale erimaksu. Jutt käib siis küllastunud rasvadest. Uudis delfi.ee

Mida sina sellest arvad?

Nõustun seisukohaga, et harida tuleb rahvast, sest ega see rasv nüüd kõige halvem meie tervisele ole. Liigne sool ja suhkur mõjub veel hullemini või ühekülgne toit.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei kahtleks nende teadlaste mõistuses, pigem motiivis. See on ju lihtsalt hea ettekääne, mille pealt jällegi raha korjata. Lihtsalt ma ei usu, et siinkohal prioriteet rahva tervis oli.

Muudetud kasutaja htilga poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ma ei kahtleks nende teadlaste mõistuses, pigem motiivis. See on ju lihtsalt hea ettekääne, mille pealt jällegi raha korjata. Lihtsalt ma ei usu, et siinkohal prioriteet rahva tervis oli.

Võitlemaks rasvumise vastu, jõustus eelmisel nädalal Ungaris rahvasuus krõpsumaksuks kutsutav maks – sellega maksustatakse liiga soolased või magusad toidukaubad, gaseeritud ja energiajoogid.

Ungari parlament soovib kehtestatud maksuga anda rahvale signaali, et ta ei sööks ebatervislikke ja kalleid tooteid ja tahab mõjutada tootjaid vähendama oma toodetes soola- ja suhkrusisaldust, vahendab AFP. Erand tehakse siiski Ungari traditsioonilistele toitudele nagu vorstid, salaami ja seapekk, mis algselt olid samuti seaduse sihtmärk.

Majandusraskustega silmitsi seisev Ungari valitsus loodab, et uus maks toob igal aastal riigikassasse 74 miljonit eurot.

Link

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Archangel, see mis sa räägid võib olla kõik õige, aga sa vaatasid ainult südameprobleemide seisukohast.

Rasvade osakaalu muutmine võib pidurdada ka kehas põletike teket, õigemini langetab põletiku taset, mis tänapäeva inimesel on juba paratamatult keskkonna jm tõttu veidi kasvanud. Vähem põletikke - vähem hädasid.

Ehk siis idee oleks justkui hea.. Aga ma arvan, et vaesed, kes ei saa lubada korralikku toitu, jäävad vaesemaks, ja rikkad siis tunnevad ehk selle mõju. Samas seal vist väga palju vaeseid pole, niiet..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Archangel, see mis sa räägid võib olla kõik õige, aga sa vaatasid ainult südameprobleemide seisukohast.

Rasvade osakaalu muutmine võib pidurdada ka kehas põletike teket, õigemini langetab põletiku taset, mis tänapäeva inimesel on juba paratamatult keskkonna jm tõttu veidi kasvanud. Vähem põletikke - vähem hädasid.

Ehk siis idee oleks justkui hea.. Aga ma arvan, et vaesed, kes ei saa lubada korralikku toitu, jäävad vaesemaks, ja rikkad siis tunnevad ehk selle mõju. Samas seal vist väga palju vaeseid pole, niiet..

Jah, põletike osa on tõesti faktor. Kuid kuna erinevat põletikud on ka siiski tihtipeale südamehaigustega jms seotud, siis need asjad on sageli vägagi läbi põimunud omavahel.

Omega-3 omab tugevat põletikuvastast mõju ning muidugi oleks parem, kui kõik lihtsalt tõstaksid selle osakaalu menüüs ja pabistaksid vähem kõige muu pärast.

Aga jälle lennatakse täie hurraaga ekstreemsustesse. Et bljät ikka ainult see Küllastunud rasv on ainuüksi kõiges süüdi ja peame selle tarbimise nulli viima. Et Taani jõudis lõpuks omadega siis 80-ndate Ameerika tasemele? Kardame rasvu? :o

Aga jah. Toidust saadavad rasvad mõjutavad rakumembraani koostist ja seetõttu mõjutavad põhimõtteliselt vaat-et kõiki keha protsesse. Väga raske ennustada mis kõik juhtuda võib.

Täiesti võimalik jah, et Valitsus tahab seal lihtsalt raha teenida mingite maksude pealt jälle, ning leidsid "vabanduse", mida tavalised inimesed taluksid kõige paremini. A'la - It's for your own good. :o

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Nõustun seisukohaga, et harida tuleb rahvast, sest ega see rasv nüüd kõige halvem meie tervisele ole. Liigne sool ja suhkur mõjub veel hullemini või ühekülgne toit.

Rasv ega sool pole kumbki minu teada halvad.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Archangel, see mis sa räägid võib olla kõik õige, aga sa vaatasid ainult südameprobleemide seisukohast.

Rasvade osakaalu muutmine võib pidurdada ka kehas põletike teket, õigemini langetab põletiku taset, mis tänapäeva inimesel on juba paratamatult keskkonna jm tõttu veidi kasvanud. Vähem põletikke - vähem hädasid.

Põletikumarkerid on minu teada kõige parem südametervise indikaator... nii et kui või on südamele hea siis peaks ka põletikud alanema.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Põletikumarkerid on minu teada kõige parem südametervise indikaator... nii et kui või on südamele hea siis peaks ka põletikud alanema.

Või polegi halb :o

Siin isegi kergelt põletikuvastane toime

http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-...gg-products/0/2

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×