Jump to content
Margus Silbaum

Sparta POWERLIFTING TEAM - kerge kükk 365kg....!

Recommended Posts

Kuna oleme Aimariga vaesed ja banketile ei läinud, siis on aega väike kokkuvõte kirjutada.

Eile oli selle aasta põhivõistlus, milleks hakkasin peale sõjaväge harjutama. Esimeseks eesmärgiks oli taastada oma kaal, mille ma kaitseväes kaotasin, võtsin alla peaaegu 15 kg 2,5 kuuga. Kaal hakkas raske trenniga jõudsalt tõusma ja jaanuariks olin juba üle 100 kg jälle. Põhieesmärgiks seadsin omale Euroopakad ja tuua sealt hõbe kuna olen ju sealt 2 pronksi juba toonud. Eesmärgiks just hõbe kuna aasta algul olin täiesti kindel, et Raus on ja jääb minu jaoks löömatuks. Seda sama nuttis ka eelmise aasta -105 norrakas, kes on Rausiga ühe vanune ja et tema ei saa kunagi Euroopa meistriks :D. Eks ise tundsin sama.

Esimene võistlus kus sel aastal välja tulin oli Revalis olnud klassikaline jõutõstmine. Sinna läksime poistega trenni pealt ja tegin enda koha kükis ja jõuõtmbes korralikud numbrid. See võistlus andis lootust, et mul on võimalik vähemalt eelmise aasta vormi korrata ehk 930 eestikatel kokku teha.

Peale klassikat oli kuu jäänud eestikatena ja hakkasime varustust proovima. Üllatavalt hästi suutsin omaks võtta kükis uue tehnika. Tänu sellele trennis olnud raskused mulle probleeme ei valmistanud (330 kg, 340 kg) ja lootus oli jälle 350 ära kükkida. Surumine oli ka hea, 240 kg trennis lendas mul iga kord väga kergelt üles. Tõmbes ma proovisin ka trikooga ainult 340 kg enne võistlusi ja see probleeme ei valmistanud, tõmbasin ju Revalis seda ilma trikoota ka suht hästi.

Eestikate plaani panime paika, et teeme igas alas 2 katset.

Kükis 340 väga kerge ja 355 oli hea, olin väga üllatunud, et suutsin nii hästi kükkida.

Surumine 252,5, uus isiklik ja kergelt õnnestunud katse.

Jõutõmme 358, uus isiklik ja olin väga rahul, et olen suutnud taasta oma 2009 vormi, aega nüüd võttis ja asja sai. Päeva nael oli see, et suutsin veel Rausi võita. See pani pähe igasuguseid mõtteid ja eks neid kruvisid veel üles teised kaasmõtlejad. Ise võtsin võistluse kokku nii et väga kehv päev Rausil ja minul suurepärane võrdub võit.

Peale seda oli 2 nädalat EM-ni. Need nädalad tegin väga kergelt trenni ja proovisin võimalikult hästi taastuda eestikatest kuna tõmbes ju läksin ikkagi enda max välja. Võistlustele sõitsime väga vara ja sai siin nädal aega oleskletud, ühe päeva võimlesime ka. Kaalu suutsin hoida jogurtite ja banaanide toel :D , ausalt öeldes söögist on kõriauguni :P

Kükk- soojendusel kang kerge. Esimene katse 340 kg, panime peale vanad sinised sidemed et kindla peale ära teha kuna usaldan neid kõige rohkem. Katse oli raske, ei andnud võrreldagi eestikatega, absoluutselt ülaselg ei hoidnud mind, vajusin ette kuidagi ja tehnika lagunes, mis mind siiani toitis. Teine 352,5 kg oli õnne peale, väga raskelt sain kirja ja tänasin õnne, ülaselg vajus korralikult läbi jälle. Kolmas 360 oli lihtsalt proovimine kui tuleb olen õnne mees kui mitte, siis pole midagi teha. Jäin alla kahjuks, aga sain oma küki pronksi kätte. Peab ütlema, et üldse vist esimene küki medal. ;)

Surumine- emotsioon oli hea kuna Rausil ei õnnestunud ka küki katsed ja oleks nagu deja vu. Kogusummas olin jälle temast 2,5 kg ees ja pidin nüüd korralikult suruma. Esimene katse 240 kg, ütlen ausalt eestikatel tundus kang ikka palju kergem :o , aga surusin hästi. Teine katse 247,5, oli raske, aga sain üles. Kolmas katse 255 kg, ise mõtlesin kui üles surun siis täna peaks olema minu päev. Surusin üles ning ennem oli Raus just jäänud sellele raskusele alla. Emotsiooni olid laes, juhtisin teda ju 10 kg, mida ma poleks ealeski uskunud, mul oli selge edu.

Jõutõmme- "trumpala" :D Trumpala on see mul ainult külavõistlustel mitte tiitlivõistlustel. Ma ei ole mitte kordagi suutnud algraskusest rohkem tõmmata, suur mõtlemis koht mul see. Soojendusel ei tundunud see kang nii raske kui laval :wacko: Ning trikoo, ma pesin selle enne võistlusi ära ja see oli mul jälle nii väike nagu eelmise aasta EM-l, olin täiesti kinni pakitud. Esimese katse keerasin kohe nahka kuna ei suutnud sirgelt alla saada ja tasakaal kadus. Mõtlesin, T**a kas hakkab jälle see needus pihta. Ma mängin endal trumbid kätte ja keeran kõik P****E. Ja nii läkski :D Tõmbeks jumala tühi, kang üli raske. Tänan õnne et teine katse kuidagi üles tuli ja ära loeti, sest värisesin fikseermisel nagu haavaleht. Siis oli juba selge, et kuld on läinud. Panime prooviks 363 ka peal, tõmbasin sinna kus alati ja edasi ma enam ei jõudnud. Raus võttis oma ja õigustatult, pani tõmbes ka korralikud numbrid maha.

Kokkuvõtteks oma eesmärgi täitsin kuigi vahepeal ju unistasin juba kullast, aga toodi ikka maa peale tagasi :D . Nüüd natuke puhkan ja teen ülejäänud väiksed võistlused vormi pealt. Ja edasi mõtlema, milleks valmistuma hakkata. Äkki sept. tulev MM plaani võtta? Võistlustaktikat muuta, jääda kükis ja surumises kahe katse peale ja oma trump ala kasutada, ennast ennem üleliigselt väsitamata? Mõtleme Saluga sellele.

Tänan FITNESS.EE ja ülejäänuid toetajaid, kes mul võistlustele mineku võimaldasid ja Kuusnõmme poisse, tänu neile olen suutnud endast treeningutes maksimumi anda.

  • Upvote 6

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga hea kokkuvõte, kus tõid ilusasti välja oma emotsioonid ja oli lausa lust lugemine... ;) . Uusn ,et enesekindlust andis see hooaeg sulle küll kõvasti ja loodan ,et sa seda tööd nüüd maha ei viska ja realiseerid MM -l, sest nüüd ei pea sa midagi taastama mida sõjavägi tegi ,vaid siit karvavõrra paremkas ja kõik on võimalik. Edu ja kordaminekuid soovides!

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga ilus kokkuvõte, veel ilusamale võistlusele. Pilt, kus kaks kanget eesti meest seisavad pjedestaali kõrgeimal astmel teeb ikka uhkeks küll. Mina arvan, et see on ainult edasi viiv jõud, kui kodumaal kaks kanget konkurenti on ning kord üks peal ja siis jälle teine. Edu edaspidiseks ning loodame, et ükskord hakatakse jõutõstmist ka väärikalt austama ning toetama!

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kirjutaks ka midagi üle pika aja, tugevamate meeste vahele ka mõni väiksem tulemus.

Võtsin osa EMV kus tulemus jäi väheke kehvaks - kükk on alati ala kus võistlustel ei tule väga tulemus välja ning ju ka eelkõige sellepärast, et varustus on suur. Kui sidemete ja vööga kükkisin 200 ilusti põhja siis trikooga rekord on 215. Arenguruumi kükis on. Võistlustel sai vähemalt algraskuse 215 kirja mis oli ka isiklik aga millega ise rahule ei jäänud. Surumises oli kohe tunda, et käed on kuidgi töntsid ning käised oleks nagu suured ümber käe. Essa katse ei saanud ka korralikult särki alla tõmmatud ja selle nahka läks see katse, teisel tuli 150 ülesse aga 160 jäi seekord alistamata - surumises jäi isiklik ära. Kuna enam mingit võimalust medalile polnud siis sai tõmbes rahulikumalt võtta - vaimselt. Algraskus 230 ei olnud väga raske, teisel katsel isiklik 245kg. Viimane katse, oli see 250 või 255 igaljuhul ära ei tulnud aga mis sest, järgmine kord paremini.

Sai ka esimest korda osa võtta varustuseta võistlustest, millest väga palju ei oodanudki. Trennis panustanud siiski igal alal lõpu peale ning väga pole tavaliselt rekordeid ja maksimume proovinud. Kükis sain 170 kirja ja surumises 117.5 - trennis kõige rohkem kükkinu 165 ja 115 jäin surumisel alla niiet siiski edasiminek. Tõmme on aga alati meeldinud, eriti seepärast et see õnnestub enamasti. Algraskus 200 polnud väga raske, kuigi soendusel 180 oli päris jõudu nõudev juba - algus polnud kõige parem.Teine katse 212.5 tuli ka ülesse. Teine koht oli peaaegu käega katsutav, oleks pidanud tõmbama 232.5, aga kuna ma trennis ei saanud 220 maast ülessegi siis otsustasin 227.5 panna, mis tundus päris OK raskus peale tõmmet ning oleks ikka võinud proovida 232.5 tagantjärgi mõeldes, aga kes teadis. (Probably näete nüüd kõige udusemat videot terves youtubes, sest kaamera fokuseeris millegipärast teise kaamera peale, kahtlane värk nende kahe vahel vist...)

Sügiseks üritan varustuse parajamaks saada ning uusi tulemusi teha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere.

Pole ammu kirjutanud ja annan oma tegemistest ka teada.

Kuna on suvi ja käin teedeehituses tööl, mis pole kõige kergemate küllast, siis trennid on kergemad kui talvel. Püüan hoida toonust sees, et sügisel täie rauaga vormi hakkata tegema. Kaalu olen suutnud 102 kg peal hoida, mis on väga hea. Loodan et alla poole ei lange.

Trenne teen ikka 4x nädalas ning suureks abiks on fitness.ee poolt olev sponsorlus, sest ilma nendeta ei suudaks üldse trenni teha :rolleyes:. Kuumus ja töö tõmbavad suht laibaks ära.

Head suve kõigile.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere.

Eelmisest nädalast hakkasin natuke tugevamalt treenima, Peale EM-i sai siiani tehtud nii nagu süda lustis, siis nüüd panen vähe tugevamalt. Üle eelmine reede proovisin jõutõmmet kitsalt, kus 300 kg oli juba üleval, aga kõht oli nii täis, et ropsisin surumispingi täis ja wc ukse ka :D , Poistel oli nalja kui palju, kahju et videosse ei saanud. Nüüd reedel proovisin laialt ning 320 kg oli suhteliselt kerge, teise jõutõmbe trenni kohta päris hea :P .

Täna tegime rinnalt kükki, kus läksin 190-ni, järgmine kord panen 200 peale. Edasi hack kükk parimad seeriad siis 205x5, 225x6 ja 255x1. Viimases katses lõi pahna välja :ph34r:

Raskused tänu Raigiole kuna pidin teda üle trumpama, muidu poleks nii palju pannud peale. Edasi kõrgelt aluselt tõmme ja muud pudi-padi.

Kaal on 102-103 vahel. Pühapäeval täiendasin fitness.ee poolt varusid. Võtsin whey3, dextro, bcaa ja uut musitka maitselist puddingut. Pudding maitses väga hea, juba harjunud seda iga õhtu enne magama minekut tegema. Puhas valk ju, paksuks ei tee B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere. Annan oma tegemistest teada. Oleme hakkanud poistega vaikselt oktoobri surumisvõistlusteks tõsisemalt trenni tegema. Järgmine nädal läheb särk selga, eks siis saab aimu palju suvega kaduma läinud on. Viimati eestikatel surusin vist 240, kui nüüd 220-230 üles saan, oleks stardipositsioon hea. Kaal seal 100 ringis ja eks tuleb natuke nüüd rohkem sööma hakkata. Kreatiini hakkan ka laadima siis tuleb kaal lihtsamalt.

Täna tegime kiiruslikku kükki ja tõmmet. Põlvede alt raamis läksin 340 kg kitsalt tõmbes. Harjumatult suur raskus, üle mitme aja :P . Järgmine kord juba kergem.

Täiendasin ka valguvarusid fitness.ee poolt.

Nüüd hakkan blogi tihedamani tegema kuna tilu-lilu trennid selleks suveks läbi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pole pikka aega kirjutanud kuna pole ka põhjust olnud kirjutada. Septembri algusest hakkasin praktiliselt alles trennis käima. Suve esimesel poolel paar korda jõudsin ikka trenni aga teine pool enam mitte. Põhjus selles, et käisin tööl ja teenisin raha auto jaoks (sellega läks asi hästi). Naasmine trenni oli küll natuke kartlik, sest et 1.5 kuud praktiliselt üldse ilma trennita ja ennem seda ka väga harva siis mõtlesin, et ega siit midagi tule ja kas üldse sügisel juuniorite EMV osaleda. 2-3 nädalat tegin kergelt kiiruslikult ja suuri kordusi ning nüüd siis juba väiksed kordused sest võistlusteni 2 kuud. Kükki pole veel raskelt teinud, seda teen järgmine nädal kettidega. Täna aga tegin esimese raske tõmbe kummid ülevalt. Kuna viimati hoidsin üle 200kg raskust käes ütleme 4-5 kuud tagasi, siis ei osanud midagi ennustada, kuidas haare on, kuidas selg vastu peab. Hakkasin tulema vaikselt 175kg, 205kg, 225kg. Siis vaatasin, et olukord polegi kõige hullem, proovisin 235 mis oli juba raskem aga mitte kõige hullem. Panin peale 245 ja sain ka selle ülesse, natukene tagasivajumist oli aga siiski, jõudsin kinni hoida ja ülesse sikutada. Arvesta seda, et ennem märtsi tõmbasin täpselt samal kõrgustel kummidega 245 ülesse KOOS TRIKOOGA, siis 245 ilma tundus päris hea. Aga sellega ei piirdunud, oli vaja ka 255 ära proovida. Maast tuli lahti ja lõpust ei jäänud palju puudu, aga juba katse alguses oli tunda, kuidas selg oli väsinud/natukene kange ja ja kakspea oli uimane. Eks nüüd vaikselt hakkab proovima varustust ja kaalu võtma et sügisel mitte viimaseks jääda. Ja kuna keegi ei viitsi niikuinii väga teksti lugeda, siis postitan ka 2 videot et tunduks asi atraktiivsem :)
(kummid võtsid siis all ära ~50kg ja üleval olid praktiliselt täiesti lõdvalt)

245kg

255kg - feil

Muudetud kasutaja Reimo R poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere.

Pole ammu endast kuulda andnud ja ega mida erku polnud kirjutada ka. Sai vaikselt töö kõrvalt trenni tehtud. Nüüdseks jälle koolipingis ja saab hakkata korralikult lammutama. Peale töölt ära tulekut tõusis kaal päris kiirelt 97-lt 102-le, vat mida tähendab kui füüsiline töö ära kaob. Eestikatel surumises osaleda ei saanud kuna tegin oma paremale õlale natuke haiget, aga nüüdseks on taastunud. Kuigi enne võistlusi surusin 97 kg kaalu pealt 235 kg väga kergelt ja raw vorm oli ka väga hea. Raw vormi andis kindlasti pidev suurte hantlitega surumine ja muud harjutused.

Nüüd olin 2 nädalat Saaremaal kodus metsade vahel ja sai ka Salu juures trennis käidud.

Saluga panime plaanid paika, et ajan end vormi veebruri raw võistlusteks. Novembris tulevateks varustusega võistusteks on natuke hilja tegema hakkata.

Salu mõtles ka uue 3 kuuse raw surumise kava välja, mis pidi korralikult juurde andma :D eks seda nüüd tulevikus näeme. Eelmise reedese trennis proovisin kitsalt tõmmet ja 300 kg on siiani luuavars, nii et sellise põhja pealt on hea alustada.

Katsun nüüd endast jälle rohkem märku anda nagu eelmine hooaeg, teeme poistega videosid jne.

Eile tegime Gunnariga päris tõsiselt võetava küki trenni ja jalad on täna päris haiged.

Kuulmiseni.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×