Shox72 0 Report post Posted September 15, 2011 Tere!Küsimus on selles, et kumb küki variant siis siiski põlvedele kahjulikum on? Olen kuulnud mõlema poolseid jutte. Algul arvasin, et sügavkükk, kuid siis räägiti, et just täiskükk on see mis lõhub, kuna sa pead suure raskuse poole peal seisma jätma ja põlvedel on seega raske. Sügavkükk tundub muidugi kasulikum. Arvan, et väikeste raskuste nt. kuni 100kg ei lõhu veel ükski kükk põlvi, pigem tugevdab neid liigeseid ja sidemeid. Parandage mind kui eksin.Tänan! Share this post Link to post Share on other sites
belvedere 0 Report post Posted September 15, 2011 Küsimus on selles, et kumb küki variant siis siiski põlvedele kahjulikum on?Mul käskis traumatoloog sügavkükist loobuda, kui tahan oma põlvi veel kasutada. Argumentatsioon oli umbes selline, et põhja kükkides läheb liiges asendisse, kus piltlikult öeldes kahe liikuva osa vahel ei ole enam pehmendavat kudet ja liiges hakkab kuluma. Share this post Link to post Share on other sites
Janar Rückenberg 172 Report post Posted September 15, 2011 Sügavkükk ja täiskükk...mis nende vahe on??? Share this post Link to post Share on other sites
belvedere 0 Report post Posted September 15, 2011 Sügavkükk ja täiskükk...mis nende vahe on???Mina sain aru, et sügavkükk = ass to grass, täiskükk = paralleeli või nõks allapoole. Share this post Link to post Share on other sites
Kristjan-Johannes Konsap 566 Report post Posted September 15, 2011 Kus ta siis TÄIS on, kui ainult paralleelini? Share this post Link to post Share on other sites
Shox72 0 Report post Posted September 15, 2011 Poolkükk 45 kraadiTäiskükk 90 kraadi ehk täisnurkSügavkükk no kraade ei tea aga nii põhja kui kannatabMa olen nii arusaanud.. Share this post Link to post Share on other sites
IVARK 42 Report post Posted September 15, 2011 Ma ei tea kumb kahjulikum on aga toime on tiba erinev küll neil. Ise praktiseerin kitsa seisuga poolkükke, mõjub hästi just nelipea alumisele osale ja ei arenda liialt tuharalihaseid. Kuna tahan ka sprintida kiirelt, siis see annab paremaid tulemusi ja see nn. nullasend päris põhjas mõjub igatahes mu põlvedele halvemini, pean sellest alumisest faasist üles hakkama tulema. Share this post Link to post Share on other sites
joonast 13 Report post Posted September 15, 2011 Poolkükk 45 kraadiTäiskükk 90 kraadi ehk täisnurkSügavkükk no kraade ei tea aga nii põhja kui kannatabMa olen nii arusaanud..Sügavkükk ja täiskükk on ikka pigem sünonüümid. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted September 15, 2011 Sügavkükk ja täiskükk on ikka pigem sünonüümid.Ma pooldan ka seda varianti Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted September 15, 2011 Pole olemas sügavkükki või täiskükki, vaid see ongi KÜKK!!!Kükk on see kui puusa ülemine liiges on põlvega ühel tasandil.4. variant:http://falcon63.files.wordpress.com/2010/01/squat1.gif Share this post Link to post Share on other sites
Shox72 0 Report post Posted September 16, 2011 Oojaa muidugi vaidlme nüüd selle üle kumb ta on... no jõutõstjad on nii rääkinud ja loogiliselt võttes ka on nii.Vastuse olen saand aint kahelt hetkel... Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted September 16, 2011 Oojaa muidugi vaidlme nüüd selle üle kumb ta on... no jõutõstjad on nii rääkinud ja loogiliselt võttes ka on nii.Vastuse olen saand aint kahelt hetkel......mis sa virised. Kingitud hobuse suhu ei vaadata!Sidemete areng tuleb n8 viivisega. Raskus, mida lihas justkui suudab, kuid sidemed veel mitte. St ikka t2iskykki, kuid mitte maksimumraskusega sidemete arendamise eesm2rgil (eks see ole ka individuaalne, mina yle 80% ilma sidemeteta ....kui p6lved ei ole valulikud loomulikult...ei l2heks). Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted September 16, 2011 Sidemete areng tuleb n8 viivisega.Sidemete areng on umbes aasta aega taga. Share this post Link to post Share on other sites
rennosport 46 Report post Posted September 16, 2011 Ma usun, et siin on küll nii arukad inimesed, et saavad aru, kui postitajat huvitab erinevus sügava ja mitte nii sügava küki vahel. Ise, kui hakkasin sügavate asemel paralleeli või natuke vähem kükkima, siis siiani pole kordagi põlv tunda andnud. Pepu maani kükkides aga andis põlv päris tihti tunda. Enamus lasevad pepu maani kükke põrkega ja ilmselgelt ei ole see just mitte kõige kasulikum. Samas see on nagu joomisega. Mõni joob ennast juba liitrist viinast teise ilma. Teine jällegi 30 aastat jutti iga päev, ilma, et kordagi kuskilt tunda annab. Kui tervis tugev ja liigesed korras, siis ei tohiks sügavkükke väga karta. Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted September 16, 2011 See ongi, et kui tagumik maani kükkida, siis kaob pinge põlvedelt ära ja kui üles hakkad tulema, siis on järsku kogu pinge põlvedel mingi hetk. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted September 16, 2011 See ongi, et kui tagumik maani kükkida, siis kaob pinge põlvedelt ära ja kui üles hakkad tulema, siis on järsku kogu pinge põlvedel mingi hetk.Vaata ise peeglist, kui "maani" sul kykkida v6imalik on. Ass to the grass...arvestatakse ka rohu k6rgusega. Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted September 16, 2011 Vaata ise peeglist, kui "maani" sul kykkida v6imalik on. Ass to the grass...arvestatakse ka rohu k6rgusega. Jäidki jutumärgid lisamata. Aga jah... kui ma korralikult kükkida tahan, siis ma ei saagi varrastega kükkida. Panen vastu vardaid puuris. Ma olen muidu rängalt hüpomobiilne inimene, aga kogu keha painduvus on läinud vist mul puusadesse. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted September 16, 2011 Jäidki jutumärgid lisamata. Aga jah... kui ma korralikult kükkida tahan, siis ma ei saagi varrastega kükkida. Panen vastu vardaid puuris. Ma olen muidu rängalt hüpomobiilne inimene, aga kogu keha painduvus on läinud vist mul puusadesse. Vabandust OT...St ka ilusat konnaasendit? Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted September 16, 2011 (edited) Vabandust OT...St ka ilusat konnaasendit?Jah. Edited September 16, 2011 by Sarge Share this post Link to post Share on other sites
Koksu. 2 Report post Posted November 25, 2011 Küsimus selline, et kükki tehes kui teen täis kükki ehk väga madalale aga vasak põlv hakkab alati jubedalt valutama päras trenni. Et ma mõtlen kas äkki teen pool kükki ehk et umbes 90 kraadi ainult ? Kas ta ikka arendab sama hästi jalgu edasi ? Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted November 25, 2011 Kas ta ikka arendab sama hästi jalgu edasi ?Ei. Share this post Link to post Share on other sites
tarmop 79 Report post Posted November 25, 2011 Sügava kükiga saad korralikud kannikad nagu Marossil Share this post Link to post Share on other sites
smack 2 Report post Posted November 25, 2011 Mis seal vahet on, kumb arendab paremini, kui on valus, siis ära tee. Pead leidma harjutuse, kus pole valus. Share this post Link to post Share on other sites
Mart Muru 17 Report post Posted November 25, 2011 "Ass to the grass"Huvitav mis spordialas selline asend üldse sisse võetakse? St kuhu sellist liigutust reaalselt rakendada? Näiteks sprindis pole vaja kordagi põlvest alla 90 kraadi laskuda... Share this post Link to post Share on other sites
htilga 95 Report post Posted November 25, 2011 "Ass to the grass"Huvitav mis spordialas selline asend üldse sisse võetakse? St kuhu sellist liigutust reaalselt rakendada? Näiteks sprindis pole vaja kordagi põlvest alla 90 kraadi laskuda...Ma ise olen rakendanud kohapealt kaugushüppes. Mitmel korral on muidugi ette näidatud, et seda sooritatakse ~poolkükist, kuid ma leian, et sealt küll kaugele ei "plahvata". Share this post Link to post Share on other sites