Risto Uuk 5 Report post Posted August 15, 2011 Ma kirjutasin hiljuti enda blogis ühe artikli paljajalu liikumise kohta: http://ristouuk.wordpress.com/2011/08/09/p...jalu-liikumine/Ma ei tea, kas see on sobiv koht, kus teemat alustada, aga kui pole, siis palun liigutage seda. Mida teised paljajalu liikumisest arvavad? Kui palju ja kuidas sa paljajalu liikumist harrastad? Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted August 15, 2011 Ma kirjutasin hiljuti enda blogis ühe artikli paljajalu liikumise kohta: http://ristouuk.wordpress.com/2011/08/09/p...jalu-liikumine/Ma ei tea, kas see on sobiv koht, kus teemat alustada, aga kui pole, siis palun liigutage seda. Mida teised paljajalu liikumisest arvavad? Kui palju ja kuidas sa paljajalu liikumist harrastad?Nii palju kui v6imalik.Vahest ka paljajalu k6ndimist imiteerivaid jalan6usid, kui ilm lubab. Share this post Link to post Share on other sites
AlanBStard 126 Report post Posted August 15, 2011 Huvitav, sellest ja Vibram Fivefingersist on siin räägitud palju aga ei leia.Kui sa selle jõusaali alla postitad siis arvesta et paljud jõusaalid paljajalu miskipärast ei luba :/Üldiselt ma sellised arutelud pistaks spetsialistidelt küsimise alla. Share this post Link to post Share on other sites
Bulletproof 2 Report post Posted August 16, 2011 Paljajalu trenni teha ei ole kuigi mugav, kuid suvisel ajal on peamiseks jalavarjuks ikka plätud (va siis tööl ja treeningul). Nahk tahab ju hingata.. Share this post Link to post Share on other sites
matroxx 22 Report post Posted August 16, 2011 Kiired lõigud staadioni murul,erinevad hüpped,lõdvestusjooksud jne..sprinterina kasutan tihti seda võimalust.paljajalu peakski üleüldse rohkem liikuma,taldade alla teadupärast kõik olulised punktid. Share this post Link to post Share on other sites
Martin Mägi 51 Report post Posted August 16, 2011 Aga mitte teiste poolt paljajalu ära tallatud kohtades. Share this post Link to post Share on other sites
matroxx 22 Report post Posted August 16, 2011 Looduses on neid kohti vähe ning ka staadionil siin ei käi peaaegu keegi.terve suur muruplats kus treenida.ülimõnus Share this post Link to post Share on other sites
H2TheO-Z 0 Report post Posted August 16, 2011 (edited) Proovin nii palju paljajalu liikuda kui võimalik, kui kodus viibin siis olen alati paljajalu, ka õues.Soovitan sul lugeda raamatut "Born to run", seal röögib ka suhteliselt palju sellest teemast.//Sellest ohtudest ka natuke, mis sa oma blogis kirjutasid, et ala teravad objektid asfaltil vms.Hõimudel, kes elavad džunglites ja pole kunagi jalanõusid kandnud, on välja kujunenud nii tugev tallanahk nagu tugev saapatald Edited August 16, 2011 by H2TheO-Z Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted August 17, 2011 Huvitav, sellest ja Vibram Fivefingersist on siin räägitud palju aga ei leia.Kui sa selle jõusaali alla postitad siis arvesta et paljud jõusaalid paljajalu miskipärast ei luba :/Üldiselt ma sellised arutelud pistaks spetsialistidelt küsimise alla.Esiteks...see paganama vibram n2eb v2lja kole nagu 88...kui sinu v2ljendit kasutada ja teiseks on see hmm ...kallis.Ostsin endale nahktallaga v6imlemissussid 8 EUR-i...See, et te kardate teiste inimeste astumiskohti on suht ameerika J6usaalis oleks ebamugav (2kki kukub miskit varbale? ) Share this post Link to post Share on other sites
vend vähk 659 Report post Posted August 17, 2011 Eks kõik sõltub asjaoludest. Kunagi vanas EPMÜ jõusaalis Tartus osa rahvast ikka käis palja jalu jõusaalis. Paaril sportlasel õnnestus endale vana trossi teraskiud kõndimise peal täies pikkuses jalga astuda ja siis hakkasid kõik spordijalatseid kandma. Muidugi mõnel mehel oli varbavahe hellalt seenekesi täis ka ja see oli suht karm vaatepilt Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted August 17, 2011 See, et te kardate teiste inimeste astumiskohti on suht ameerika Jõusaali duširuumis teise onu varbaveest seene saamine on täiesti reaalne. Share this post Link to post Share on other sites
htilga 95 Report post Posted August 17, 2011 Jõusaali duširuumis teise onu varbaveest seene saamine on täiesti reaalne.Selleks peab ka endal mingi väike haavand vms olema vist, et vastuvõtlik olla? Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted August 17, 2011 Selleks peab ka endal mingi väike haavand vms olema vist, et vastuvõtlik olla?Piisab sellest, kui leiab mingi õrnema koha. Terve trenni haudunud jalas pole seda väga raske leida. Share this post Link to post Share on other sites
Risto Uuk 5 Report post Posted August 18, 2011 Hõimudel, kes elavad džunglites ja pole kunagi jalanõusid kandnud, on välja kujunenud nii tugev tallanahk nagu tugev saapatald Seoses sellega tuleb meelde lugu, mida mu vanaema kunagi rääkis. Ta ütles, et nad kõndisid ka peaaegu kogu oma lapsepõlve paljajalu, kuna neil polnud lihtsalt kusagilt jalanõusid saada. Jama oli see, et heinakõrred lõhkusid pidevalt jalatallad ära. Share this post Link to post Share on other sites
Risto Uuk 5 Report post Posted August 18, 2011 Eks kõik sõltub asjaoludest. Absoluutselt. Ma ei arvagi, et inimesed peaksid siin võtma eriti ekstreemse elustiili omaks ja nüüd oma tossud täiesti ära viskama. Lihtsalt hea on võimalikult palju oma taldadele maapinda tunda anda. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted September 26, 2011 Ma kirjutasin hiljuti enda blogis ühe artikli paljajalu liikumise kohta: http://ristouuk.wordpress.com/2011/08/09/p...jalu-liikumine/Ma ei tea, kas see on sobiv koht, kus teemat alustada, aga kui pole, siis palun liigutage seda. Mida teised paljajalu liikumisest arvavad? Kui palju ja kuidas sa paljajalu liikumist harrastad? Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted October 25, 2011 Ma kirjutasin hiljuti enda blogis ühe artikli paljajalu liikumise kohta: http://ristouuk.wordpress.com/2011/08/09/p...jalu-liikumine/Ma ei tea, kas see on sobiv koht, kus teemat alustada, aga kui pole, siis palun liigutage seda. Mida teised paljajalu liikumisest arvavad? Kui palju ja kuidas sa paljajalu liikumist harrastad?Panen teile siia yhe video... Share this post Link to post Share on other sites
daman 0 Report post Posted October 25, 2011 Minu seisukoht siis ka paljajalu (või sinnapoole) liikumise kohta. Taustaks, ma olen triatleet/jooksja. Jooksen ilma pehmendusteta, õhukeste Merrell Barefoot sarja kuuluvate jalanõudega. Merrell True Glove. Jah asfaldil. Jah 15-20km korraga. Ei, mul ei ole põlved ega pöiad nässus, kuna ma ei kasuta "pehmeid" jalanõusid. Suvel jooksen trenni lõpetuseks ka täiesti paljajalu, lõdvestuseks, murul/asfaldil, 1-2km korraga. Pigem on nii, et alates sellest, kui ma loobusin pehmetest jalanõudest, on mu jooksutehnika läinud paremaks, rütm ühtlasemaks, Achilleuse valu kadus ära ja seda tunnet, mis on paljajalu joostes, ei ole võimalik paksude pehmete jalanõudega absoluutselt saavutada. Eks inimesed on erinevad ja tuleb endale ka seda teadvustada, et kui pöia/sääre lihased ei ole tugevad, siis on mõistlik alustada vähe paksematega (näiteks Asicsi/Adidase võistlussussid, Nike Free vms. jalanõudega). Üle kanna joosta ei ole ka väga mõistlik; proovige, võtke ennast paljajalu ja püüdke üle kanna joosta, ebamugav eksole? Aga miks siis 95% õues jooksjad teevad sedasama liigutust? Mõttekoht. Paljajalu liikudes töötab jalavõlv täpselt nii nagu ta on ettenähtud: esmase amortisaatorina. Edasi töötavad jalalabas olevad lihased ja sääred.Igal juhul tasub uurimist, kes vähegi viitsib või huvitub. Paljajalu jalanõude miinuseks on see, et nad on õhukesed ja raskel maastikul võivad oksad/kivid jalad ära lõhkuda. Ülalolev on mu täiesti isiklik arvamus ja kogemus, ei määri kellelegi midagi pähe, lihtsalt kasutage talupojamõistust ja nautige liikumist. Share this post Link to post Share on other sites
modus 2 Report post Posted March 24, 2012 Minu seisukoht siis ka paljajalu (või sinnapoole) liikumise kohta.Taustaks, ma olen triatleet/jooksja. Jooksen ilma pehmendusteta, õhukeste Merrell Barefoot sarja kuuluvate jalanõudega. Merrell True Glove. Jah asfaldil. Jah 15-20km korraga. Ei, mul ei ole põlved ega pöiad nässus, kuna ma ei kasuta "pehmeid" jalanõusid. Suvel jooksen trenni lõpetuseks ka täiesti paljajalu, lõdvestuseks, murul/asfaldil, 1-2km korraga.Pigem on nii, et alates sellest, kui ma loobusin pehmetest jalanõudest, on mu jooksutehnika läinud paremaks, rütm ühtlasemaks, Achilleuse valu kadus ära ja seda tunnet, mis on paljajalu joostes, ei ole võimalik paksude pehmete jalanõudega absoluutselt saavutada. Eks inimesed on erinevad ja tuleb endale ka seda teadvustada, et kui pöia/sääre lihased ei ole tugevad, siis on mõistlik alustada vähe paksematega (näiteks Asicsi/Adidase võistlussussid, Nike Free vms. jalanõudega). Üle kanna joosta ei ole ka väga mõistlik; proovige, võtke ennast paljajalu ja püüdke üle kanna joosta, ebamugav eksole? Aga miks siis 95% õues jooksjad teevad sedasama liigutust? Mõttekoht. Paljajalu liikudes töötab jalavõlv täpselt nii nagu ta on ettenähtud: esmase amortisaatorina. Edasi töötavad jalalabas olevad lihased ja sääred.Igal juhul tasub uurimist, kes vähegi viitsib või huvitub. Paljajalu jalanõude miinuseks on see, et nad on õhukesed ja raskel maastikul võivad oksad/kivid jalad ära lõhkuda.Ülalolev on mu täiesti isiklik arvamus ja kogemus, ei määri kellelegi midagi pähe, lihtsalt kasutage talupojamõistust ja nautige liikumist.Ehk et heel strike'i vältida peaks keha jooksu ajal pisut ette nõjatunud olema ning jalad jooksmise ajal peast mitte kaugemale ulatuma. Olen suht algaja(jooksmises) ning on probleeme olnud achilleus'i tendon'ga mis pärast eelnevat öeldut lahenes. Share this post Link to post Share on other sites