Jump to content
jrx

Jorgen Matsi

Recommended Posts

Vahet pole kas kallis või odav, mida rohkem praed nn. seda varem ta kulub kui võib nii öelda ja hakkab ikka kinni võtma ning siis ei aita muud kui mega kogus õli. Tavaliselt aasta on max mis keraamiline või need uuemad non stickid eeskujulikult vastu peavad kahjuks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Panni kohta võin õelda nii palju. Ise tefalit kasutanud ca 3 aastat.Mitut erinevat siis :D Iga aasta ca ostan uue tefali. Samas vanaema juures ca 14 aastat olnud hackmani pann ja pott. Neid siis ainult puu pliita peal kasutatud. Hetkel paremad, kui minu tefal. Just ostin uue 8 eurise panni. Odavatel kahjuks vahet pole. Ühtlasi tefal ei kesta minu arvates paremini, kui maximast ostetud 8 eurine. Hackman on küll kallis aga kui võtta hard face( vist oli) siis see ka kestab. Hind muidugi vastav...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kiired uudisuuendused:

1) uut panni pole ikka saanud
2) oi oi, tegelikult on olulisemaid uudiseid. Uudiseid, millega seoses ehk ka selle blogi jaoks rohkem aega jääb:

Eesti meedia: http://sport.err.ee/v/voitlussport/4be6e5fb-9af9-420e-85fe-c3cfceae2051

Rahvusvaheline meedia: http://www.mmaviking.com/estonian-vet-jorgen-matsi-my-career-competing-in-pro-mma-is-over/


Pikemalt minu eestikeelses blogis wordpressis: http://jorks.wordpress.com

Aitäh kõigile, kes on olnud minuga.

post-6272-0-63759200-1413895276_thumb.jp

Meenutus viimaselt 3D Liigalt... tõestus sellest, et kogu oma hääle ja hinge jätan ringi ka siis kui ise ringi kõrval olen... :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kes koera saba kergitab, kui mitte koer ise:

Ma usun, et tegin parima lühi-soolokoolituse, mida seni olen teinud. Õppisin ise tohutult palju ja tundsin, et tõesti kõik mu hetkeideed said sinna sisse pandud. Loodan, et kuuskümmend kuulajat tajusid seda sama moodi :)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas on lähiajal veel Jorgenilt koolitusi/seminare oodata? :)

Tead ma olen koolituste koha pealt (ja hetkel üldse, kuna vanemapuhkusel) suht freelancer ehk vaba-kutseline... selles mõttes, et mul ei ole väga mingit kindlat plaani hetketööde suhtes vaid kui keegi kuskil korraldab ja mõtleb, et mina võiksin rääkida, siis vaatame, kas tingimustes kokkuleppele jõuame.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Homme on jälle võimalus näha mind võistlemas. Täitsa tasuta muide.

Toimuvad lukumaadluse (ehk siis ilma kimonota brasiilia jiu jitsu) Eesti Meistrivõistlused. Tallinnas, Kristiine Spordimajas algusega 10.30. TÄITSA TASUTA.

Täpsem info siin: http://raskesport.ee/foorum/viewtopic.php?f=6&t=8126

Mis veel uudist ja kuidas ettevalmistus on läinud?

Näiteks käisin kolmapäeval Vikerraadios rääkimas spordivigastustest. Järelkuulatav SIIT. Oled nõus? Arvad teisiti? Mulle meeldib alati oma selleteemalisi seisukohti arendada ja seletada. Kirjuta siia - arutame :) Spordivigastused ju peaks ka selle foorumi külastajatele lähedane teema olema... Mitmed teised blogijad ikka ja jälle kirjutavad sellest.

Võistlus iseenesest tuleb põnev - minu kaalus 7 võistlejat, mis on päris hea ja konkurents on tugev. Ma olen küll vaieldamatult kõige staažikam treenija, aga nagu varem ka kirjutanud - see ei maksa eriti midagi :) Spordiala areneb nii kiiresti ja uued talendid tulevad peale ning minu vahepealne MMA-le keskendumine pani jiu-jitsu arengu ikka üsna seisma.

Hea näide sellest on see, et Tallinna klubi treener Ronald, kes on minust 3 aastat vähem treeninud sai nädalavahetusel 3D Treeningu sügislaagris pruuni vöö. Ega vöö ei ole mingi eesmärk iseeneses, aga Ronald on väga hea sportlane ja treener, kes BJJs minust kindlalt mööda läinud ja saan hoopis temalt iga kord palju õppida kui koos treenime.

Laager iseenesest oli väga lahe, palju uut materjali, mis nüüd tuleb treeningutega kinnistada (kas mõistate, miks ma BJJd nii armastan? Inimene, kes on 11 aastat treeninud saab minna treeninglaagrisse ja tulla tagasi mõttega, et "NII ÄGE! Nii palju uut materjali!")

Kahjuks jäin ainult laagri lõpus mingisse vastikusse külmetusviirusesse ja olgugi, et paari päevaga enesetunne normaliseerus, siis väike köha kimbutab siiamaani, aga loodetavasti võistlemist ei sega.

Võistlen kaalukategoorias -73.5 kg (kaalutakse vahetult enne matši võistlusriietuses, nii et sihin olla 73 kg kerge). Kaalu reguleerimine võistluste tarbeks on juba nii tuttav, et selline väike reguleerimine (umbes 2 kilo) saab tehtud viie-kuue päevaga nii et ei märkagi. Ainult kahe võistluseelse päeva toitumine on märkimisväärselt imelik - eile näiteks "sõin" 500 ml keefirit, 500 ml piima FAST HERA WHEYga (laimi-juustukoogi maitse mmm...) ja 400 ml kohvikoort.

Täna saan natuke näksida täpselt seda, mille järgi hetkel isu on ja homme hommikul saan ilmselt natuke isegi hommikust süüa. Peale kaalumist kohe FAST HPR sisse ja läheb! :)

Võistlusärevus on ka natuke sees - ega kümneaastane kogemus ja psühholoogiks olemine sellest ei päästa. Võistlusärevusest pääsemiseks on ainult ÜKS kaljukindel meetod - mitte võistelda ;)

Mõtle peaga, võitle südamega!

post-6272-0-01833500-1417781603_thumb.jp

Pildil õnnitlen Ronaldit peale katsumust - meil on kombeks tähistada vööde saamist raudmehe-trenniga, mis seisneb selles, et vöö saaja maadleb järjest KÕIGI kohalolijatega. Antud juhul ca 50 inimest, kokku kestis see umbes 1 h 20 min. Kes tahab võib selle eepilise sündmuse kokkuvõtet vaadata järgnevast videost. 14:43 on näha kuidas mina vaesele rampväsinud Ronile piinade lõpetamiseks kiiresti jalaluku teen.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

post-6272-0-04543100-1417989704_thumb.jp

Kaalu sain kenasti ja hoolimata sellest, et treeningkoormused ei ole varasemaga võrreldavadki, siis vorm polegi väga kehva. Arvestades kui lihtsalt see käis, siis järjest kindlamaks saab plaan brasiilia jiu jitsu tarvis üks kaaluklass alla liikuda.

Kolmandad Eesti Meistrivõistlused järjest saan pronksmedali. Vana rivaal, kellele kahel eelmisel olin poolfinaalis kaotanud Jaak Rudov 3D Treeningust oli seekord teises tabelipooles. Ei saa salata - mõtlesin, et saan võimaluse revanšiks finaalis. See oli viga - unustasin, et sellistel aladel tuleb võtta üks matš korraga.

Veerandfinaalis võitsin üht 3D Treeningu sportlast õlalukk-käelukk kombinatsiooniga kaitsest. Ei saanud nagu hästi käima, aga kogemusega juhtisin terve matši käiku kuni lõpuni.

Poolfinaalis sain vastaseks enda õpilase ja klubikaaslase Kaupo Kokamägi, kes ka ülalolevale pildile enne võistlust hiilis. Eks tal oli juba siis vist plaan mind üllatada :) Üsna matši alguses tegi väga hea maadlusoskusega mulle kahe punkti väärilise heite, millest ma enne midagi aru ei saanud kui juba kaks jalga õhus olid ja siis matsti maha. Proovisin peale seda küll pressi peale panna ja punktid tagasi võtta või alistada, aga Kaupo mängis ülihead kaitsvat mängu ja nii saingi kaotuse, hoolimata sellest, et minul seljas pea üheksa aastat rohkem kogemust. Mis seal öelda - hästi õpetame oma õpilasi :)

Pronksimatšis võitsin 3D Treeningu sportlast Mikk Mägit seljast kägistusega ca 10 sekundit enne lõppu. Matši esimeses pooles suutsin Miku rünnakud neutraliseerida ja siis õnnestus teda kaks korda altasendist ümber keerata, sellega punkte koguda ning lõpuks ka alistada. Mikuga olen trennis korralikult hädas olnud, seekord õnnestus kõik lihtsalt väga hästi.

Absoluutkaalu esimeses matšis õnnestus punktidega võita -91.5 kg kaalukategoorias pronksile tulnud Pärnu sportlast. Päris raske oli. Poolfinaalis aga läksin vastamisi hilisema kaalu võitjaga, -91.5 kg kaalukategooria kuldmedalisti, Euroopa meistritiitli ja muude tulemustega pärjatud Mardo Männimägiga. Sealt ei käi üle ei jõud ega tehnika... mis teha :)

Absoluutkaalu pronksimatšis jäin korralikult punktidega alla teisele vanale rivaalile Mairon Lepikule, keda olen kaks korda varasemalt võitnud. Mairon üllatas ebatavaliste võtetega ja kätte saadud head asendit enam käest ei andud. Rohkem trenni annab mulle järgmisel korral rohkem vastupanuvõimet sellistele asjadele.

Lõppkokkuvõttes olen väga rahul - sain teha kuus matši. Kogemust on (taas) vaja - võistlusärevus kimbutas harjumatult tugevalt, selle vastu aitab rohkem võistlemine, kõige muu vastu aitab rohkem trenni.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

post-6272-0-86568500-1418037137_thumb.jp

Nagu näha, siis plaan, et valin kaheksajalaga võistluspluusi ja ise kõiki pigistan ja lämmatan ei läinud päris hästi täide... Pilt siis absoluutkaalu pronksimatšist - seal totaalselt kinnihoides puseledes ja kägistust kaitstes mööduski matši teine pool. Respekt Maironile - täielik ülesõit minust ikka kui niimoodi vaadata.

Aikido looja Morihei Ueshiba pilt vaatab seinalt ja irvitab...

Kahjuks õnnestus eilses trennis põlve vigastada ühe jalalukuga, mis tuli äkilisemalt peale kui ootasin. Midagi katki ei ole ma usun, sest liikuvus ja stabiilsus on head, lihtsalt vaikselt peab kõike tegema, sest paistes ja valus on. Loodetavasti saan veel enne jõulupuhkust matile, aga kui ei saa, siis mis seals ikka. Loen raamatuid, vaatan õppevideosid vms :) (plaan vigastuse puhuks, vt minu jutt Vikerraadios).

Kolmapäeval teen miniloengu EMÜ spordiklubi ürituse raames - räägin oma hetkemõtetest seoses toitumise otsustusliku e psühholoogilise poolega. Täpsem info siin.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Käelaba on nii võimas, et ainuüksi see annab ülekaalu. ?

Mairon suht jäsemetest koosneb ainult - tegelikult võiks ta ka kaal madalamal (st selles samas -73.5s, mis mina võistlesin) võistelda :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

A sinusugune peaks oma vintskusega raske(m) pähkel olema ;) Nagu kass - kompaktne, aga saa temast jagu ;) Dogilgi läheb keeruliseks :)

Muudetud kasutaja MaPo poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

A sinusugune peaks oma vintskusega raske(m) pähkel olema ;) Nagu kass - kompaktne, aga saa temast jagu ;) Dogilgi läheb keeruliseks :)

No me oleme 2:1 nüüd omavahelistes võistlusmatšides (minu kasuks) ... aga samas temal on viimane võit. Brasiilia jiu jitsu on sellepärast väga lahe, et ei saa öelda, et parem on olla lühem ja jässakam või pikem ja kiitsakam - erinevatel kehatüüpidel on kõikidel oma plussid ja oma miinused ja see, kes oma võimaluste raames parema mängu välja arendab ja realiseerib, see võidabki.

Toon lihtsa näite - pikem jäse ulatab kaugemale haarama või blokkima, aga samas on seda lihtsam väänata kui kompaktset ja jõudu on ka vähem (sama kaalu kohta) :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siin veel üks lahe pilt kaotatud poolfinaalist oma õpilasele :)

Paarisakrobaatika :D

post-6272-0-09418600-1418291593_thumb.jp

Eilne loeng EMÜ spordipäeval tundus jälle üsna edukas - tagasiside mida saanud olen, on olnud positiivne. Rääkisin oma mõtetest sellega seoses, kuidas toitumisharjumusi lihtsam muuta oleks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pinevil ootan selle aasta esimest tõelist supermatši. Rahvusvahelises MMAs ei ole tükk aega nii palju kõmu tekitanud matši olnud.

Jon Jones vs Daniel Cormier

Väike video kaalumiselt:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×