Jump to content
Spanktastic

Juustukook + kanaomlett

Recommended Posts

15yj1j6.jpg

1) Valgurikas juustukook

Vaja läheb:

*3 muna

*450g kodujuustu

*120g maitsestamata jogurtit

*3-4 spl mett (~110g)

*1 tl sidrunimahla

*2 tl vaniljeekstrakti (kasutasin ise vaniljesuhkrut)

*kaneeli, mandlilaaste/muskaatpähkleid maitsestamiseks

(8 portsjoni jaoks)

Pane ahi tööle, 175C peale. Löö munad kuhugi suuremasse anumasse katki, lisa kõik koostisained (v.a kaneel, mandlilaastud jne, kuid võib ka kohe sisse panna, kui on soov niipidi teha) ja blenderda või käi saumiksriga veidi üle. Vala saadud segu kuhugi koogivormi, raputa peale kaneeli ja mandlilaaste, aseta ahju umbes 35 minutiks või niikauaks, kuni ääred pruuniks muutuvad. Kui valmis, võta kook välja ja lase maha jahtuda, seejärel hoia külmkapis vähemalt 5h. Saadud kogusest saab 8 lõiku, millest iga lõik on ligikaudu 140 kcal (12g valku, 15g süsivesikuid, 9g rasva).

jhu5gm.png

2) Kanaomlett

Vaja läheb:

*400g kanafileed

*300g köögivilju (kasutasin külmutatud woki segu)

*4 muna

*~230g (pruuni) riisi

*wokikastet (kasutasin Santa Maria valmis tehtud wokikastet, võib kasutada ka sojakastet jms asju)

*pipart

(2 portsjoni jaoks)

Keeda riis ning aseta kõrvale. Aseta pann pliidile, keskmise-kõrge kuumuse peale (nt. pliidil on astmed 1-6, pane 4-5 peale), lisa õli praadimiseks. Senikaua tükelda kanafilee väikesteks kuubikuteks, seejärel lisa need pannile, maitsesta pipraga. Prae kana kuni see on kuldpruun või kergelt pruunikas (~7 minutit), kui see valmis, lisa oma köögiviljade segu (mis on ikka üles sulatatud selleks hetkeks juba). Prae ja sega samal kuumusel edasi kuni köögiviljad on valmis (4-5 minutit), lisa wokikaste ja riis ja alanda kuumust (skaalal 1-6 tuleks nüüd panna 2 peale). Aseta kaas peale ja las ta veidi podiseb kuni kogu kompott on selline ühtlaselt kleepuv. Võta pann tulelt ning pane kõrvale, võta välja teine (suur) pann, lisa õli ja pane pliidile (kõrge kuumus, tuleks panna 5-6 peale). Löö kaks muna kaussi, lisa veidi vett/piima ning klopi kuni mullid tekivad. Vala klopitud segu pannile, alanda kuumust 3-4 peale ja las ta olla pannil kuni enam vedelat osa omletil peal ei ole. Seejärel võta pool oma eelnevalt tehtud segust (kanafilee+köögiviljad+...) ja aseta omleti keskele triibukujuliselt, voldi mõlemalt poolt omlett kana peale, pane taldrik pannile ja pööra pann teistpidi (loe: pane oma omlett taldrikule). Ülejäänud pool jääb järgmiseks korraks, lihtsalt tuleks teha uus omlett ja samamoodi segu keskele valada. 1 omlett annab umbes 670 kcal (64g valku, 45g süsivesikuid, 25g rasva).

Retseptid pole minu omad, lihtsalt leidsin nad ja tõlkisin eesti keelde. Sellegipoolest, mõlemat teinud ja ülihead.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×