Jump to content
Syda

Pidev väsimus

Recommended Posts

Tervist,

olen 29-aastane noormees, pikkus 171, kaal 76. Jõusaalis käin 3 korda nädalas (edasijõudnute kava), väga hullusti ei rassi. Lisaks tegelen muusikaga, käin tööl ja teen TTÜ's ka magistrit. Jõusaalis olen käinud juba mitu aastat. Keha areneb hästi, süda terve, enesetunne hea. Aga viimased 6 kuud on koguaeg mingi rõve väsimus kallal. Omast arust nagu magan ja toitun rahuldavalt. Aga hommikul selline tunne, nagu poleks magama läinudki. Ligi pool aastat olen olnud mingis zombilaadses unenäos. Oskab keegi seostada millegagi?

Natuke veel infot:

- magan umbes 7 tundi

- ei tarbi toidulisandeid, vitamiine

- ei joo, ei suitseta

- töötan arvuti taga (programmeerija)

- söön päevas 4 korda:

* 9.30 paiku puder, mahl

* 13.00 paiku praad, köögiviljad

* 16.30 paiku erinevaid kergeid asju (müsli, õun, jogurt vms, kuidas kunagi)

* 20.30 paiku erinevaid kergeid asju (piim, võileivad, kohupiim, muna, krevetid, kanafilee, mida parasjagu külmkapis leidub)

Edited by Syda

Share this post


Link to post
Share on other sites

olen kuulnud, et uneapnea vms võib ka röögatut väsimust tekitada.

edu väsimuse põhuse välja selgitamisel!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vereproovi tulemused:

WBC: 7.8 (norm: 3.8-10.0) /nL

RBC: 5.55 (norm: 4.50-5.80) /pL

HGB: 148 (norm: 130-170) g/l

HCT: 44.2 (norm: 37-56) %

MCV: 79.6 (norm: 80-100) fL

MCH: 26,7 (norm: 24-36) pg

MCHC: 335 (norm: 310-370) g/l

RDW: 13.0 (norm: 11.5-16.0) %

PLT: 226 (norm: 150-400) /nL

MPV: 10.3 (norm: 5-10) fL

%NEUT: 59.8 (norm: 40-80) %

%LYMPH: 30.1 (norm: 20.0-40.0) %

%MONO: 6.5 (norm: 2.0-10.0) %

%EOS: 2.6 (norm: 1-6) %

%BASO: 1.0 (norm: 0.0-2.0) %

#NEUT: 4.7 (norm: 1.9-8.0) /nL

#LYMPH: 2.4 (norm: 0.9-5.2) /nL

#MONO: 0.51 (norm: 0.16-1.00) /nL

#EOS: 0.2 (norm: 0.0-0.8) /nL

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vereproovi tulemused:

WBC: 7.8 (norm: 3.8-10.0) /nL

RBC: 5.55 (norm: 4.50-5.80) /pL

HGB: 148 (norm: 130-170) g/l

HCT: 44.2 (norm: 37-56) %

MCV: 79.6 (norm: 80-100) fL

MCH: 26,7 (norm: 24-36) pg

MCHC: 335 (norm: 310-370) g/l

RDW: 13.0 (norm: 11.5-16.0) %

PLT: 226 (norm: 150-400) /nL

MPV: 10.3 (norm: 5-10) fL

%NEUT: 59.8 (norm: 40-80) %

%LYMPH: 30.1 (norm: 20.0-40.0) %

%MONO: 6.5 (norm: 2.0-10.0) %

%EOS: 2.6 (norm: 1-6) %

%BASO: 1.0 (norm: 0.0-2.0) %

#NEUT: 4.7 (norm: 1.9-8.0) /nL

#LYMPH: 2.4 (norm: 0.9-5.2) /nL

#MONO: 0.51 (norm: 0.16-1.00) /nL

#EOS: 0.2 (norm: 0.0-0.8) /nL

Hgb on normis, väsimus Hgb - st (madalast rauatasemest veres) ei ole tingitud.

Kas puuki ei ole olnud?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oled proovinud mõni päev korralikult magada. Lasta kohe 12h jutti? Kas ikka on samasugune väsimus. Stressi pole?

Ületreening võib tekitada pidevat väsimust - kuigi sinu jutu järgi väga kõvasti ei rassi. Oled proovinud nädal aega totaalset pausi trennist teha ning samal ajal magada min. 10h?

Kõige lihtsamad asjad kõigepealt päevakorda võtta. Rohkem und, vähem kehalist koormust ning siis võib haiguste poole vaatama hakata. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eks töö- ja koolistressi natuke ole, aga ei ütleks, et midagi hullu. On rohkem olnud.

Olen teinud pause. Näiteks veebruaris terve kuu. Maganud olen ka pikalt, aga efekt on väga lühiajaline. Ei saa öelda, et zombietunne ära kadus.

Lisan veel, et istun päevas umbes 10 tundi arvuti taga. Õhtuti on sageli pea- ja silmavalud. Töö on paraku selline. Samas olen programmeerinud 9 aastat ja varem probleeme pole olnud. Just see aasta läks asi ebameeldivaks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lisan veel, et istun päevas umbes 10 tundi arvuti taga.

Sealt need probleemid tulevadki. Alguses ei andnud tunda, nüüd hakkab keha vaikselt protestima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minul oli HGB 172 viimati aga väsimus on ikkagi, teinekord istun jõusaalis ja mõtlen, mida sa mees siin teed. Põhjus võib olla samuti hoopis arvutitöö, järjest 8 tundi päevas minu puhul kuid mõnel inimesel võivad põhjused olla ka nt. psühholoogilised. Olen püüdnud rohkem liikuda aga kuna enam ei suitseta ka, siis palju põhjust laua tagant tõusmiseks pole. Niisama mööda maja kolada ka ei taha.

Edited by IVARK

Share this post


Link to post
Share on other sites
Minul oli HGB 172 viimati aga väsimus on ikkagi, teinekord istun jõusaalis ja mõtlen, mida sa mees siin teed. Põhjus võib olla samuti hoopis arvutitöö, järjest 8 tundi päevas minu puhul kuid mõnel inimesel võivad põhjused olla ka nt. psühholoogilised. Olen püüdnud rohkem liikuda aga kuna enam ei suitseta ka, siis palju põhjust laua tagant tõusmiseks pole. Niisama mööda maja kolada ka ei taha.

Teen ka ise 8h päevas arvuti taga tööd ning kuigi arvuti enda taga olen ka nagu zombie, siis üldiselt püsti tõustes on energiat küll.

Mis iganes väsimus on selle panen pigem vähese une arvele. Kui veidi rohkem magada saan siis on kohe teine tera.

Teema-algatajal siiski vist mingid muud probleemid, sest ei usu, et kuu aega puhkust ja korralikult magamist mingit erilist mõju ei avaldaks.

Edu igal juhul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Minul oli HGB 172 viimati aga väsimus on ikkagi, teinekord istun jõusaalis ja mõtlen, mida sa mees siin teed. Põhjus võib olla samuti hoopis arvutitöö, järjest 8 tundi päevas minu puhul kuid mõnel inimesel võivad põhjused olla ka nt. psühholoogilised. Olen püüdnud rohkem liikuda aga kuna enam ei suitseta ka, siis palju põhjust laua tagant tõusmiseks pole. Niisama mööda maja kolada ka ei taha.

täpselt sama siin, ning see pidev istumine tööl viib selleni, et süsivesikuid ka palju sissejahvatada ei saa... :D

sest päeva kaloraaz on demit - nii väike noh, et ala "supp või praad ja magustoit" - võid ära unustada :lol:

Edited by viki667

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tervist,

olen 29-aastane noormees, pikkus 171, kaal 76. Jõusaalis käin 3 korda nädalas (edasijõudnute kava), väga hullusti ei rassi. Lisaks tegelen muusikaga, käin tööl ja teen TTÜ's ka magistrit. Jõusaalis olen käinud juba mitu aastat. Keha areneb hästi, süda terve, enesetunne hea. Aga viimased 6 kuud on koguaeg mingi rõve väsimus kallal. Omast arust nagu magan ja toitun rahuldavalt. Aga hommikul selline tunne, nagu poleks magama läinudki. Ligi pool aastat olen olnud mingis zombilaadses unenäos. Oskab keegi seostada millegagi?

Natuke veel infot:

- magan umbes 7 tundi

- ei tarbi toidulisandeid, vitamiine

- ei joo, ei suitseta

- töötan arvuti taga (programmeerija)

- söön päevas 4 korda:

* 9.30 paiku puder, mahl

* 13.00 paiku praad, köögiviljad

* 16.30 paiku erinevaid kergeid asju (müsli, õun, jogurt vms, kuidas kunagi)

* 20.30 paiku erinevaid kergeid asju (piim, võileivad, kohupiim, muna, krevetid, kanafilee, mida parasjagu külmkapis leidub)

Maks?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nii madalal, kui ka rõrgel vererõhul on sarnased sümtomid.Oled üldse mõõtnud?Ma pakun, et sul vererõhk hoopis madal ...

Argo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Minul oli HGB 172 viimati aga väsimus on ikkagi, teinekord istun jõusaalis ja mõtlen, mida sa mees siin teed. Põhjus võib olla samuti hoopis arvutitöö, järjest 8 tundi päevas minu puhul kuid mõnel inimesel võivad põhjused olla ka nt. psühholoogilised. Olen püüdnud rohkem liikuda aga kuna enam ei suitseta ka, siis palju põhjust laua tagant tõusmiseks pole. Niisama mööda maja kolada ka ei taha.

Suitsetajatel võib Hgb tase olla samuti üle referentsväärtuse, sest neil takistab sigarettide vingugaas vere normaalselt hapnikuga varustamist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Küsimus,et kas veregrupp võib ka mõjutada.tean,et minul ja vennal ning paljudel isapoolsetel sugulastel kel on B negatiivne veregrupp on pidev väsimuse tunne ning seda leevendatakse kohviga.ise küll kohvi ei tarbi.trenni minnes alati zombi tunne kuid pärast seda jälle väga virk ning ergas kuni päevalõpuni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vb siiski tegemist vitamiini puudusega?

tee väike d vitamiini kuur endale + päevita ja anna teada kas jaks hakkab tagasi tulema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vererõhk oli korras viimati. Proovin siis vitamiine. Ja püüan vähem ringi rahmeldada.

Veregrupp on 0-neg.

Kas selline toitumine nagu kirjeldasin on muidu adekvaatne? Olen mõelnud, et külastaks mõnda targemat ja laseks trennikava üle vaadata, ning äkki koostada ka toitumiskava.

Edited by Syda

Share this post


Link to post
Share on other sites

proovi jooksmas käia. Natuke aeroobset äratab mind üles. Väsimus võib stressist ka tekkida. Kui kohvi jood, siis seda võid piirata ja võta üks korralik 10 tundi und. Natuke päikest oli ka päris hea soovitus. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kohvi ma ei joo :D

Aga nädalavahetusel tegin kaks pikka und, ja laupäeval tegin pool päeva autos suurpuhastust, mille käigus sai veidi päikest ka. Läks tõesti nats paremaks enesetunne. Niiet püüan selles suunas liikuda. Vitamiinipurgi ostan ka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×