Jump to content
Tartlane21

Vormi saamine

Recommended Posts

Tere :lol:

Alustan siis sellega et soov oleks pehmest ümbrisest lahti saada, tglt asi polegi nii hull, olen 194 pikk ja 95 kilo raske , 23 aastane. Aga asi selles et palju istutud saanud ja siis vedelaks kuidagi läind, eriti närvi ajavad reied seal nagu silmnähtavalt pekk ripub. Nüüd käin siis tööl, laotööline seal nagu hommiksut õhtuni ikka mingi liikumine, et see peaks korralik trenn olema, aga nüüd ma kardan seda et kui ma nüüd valesti toitun sisi vist ei ole väga kasu sellest liikumisest.. niipalju on et raha saab ;) aga jamh, toon näite pmst hommikuks olen hakkand sööma 200gr putru ja 4 supilusika täis moosi ja mahla kõrvale, kuna piima kohta räägitakse et see väga ei ole hea figuurile.. lõunaks olen nüüd tavaliselt ostnud neid salvesti purgi toite(makaronis singiga, itaalia pada,mehhiko pada jne), et 1st purgist saan 2 lõunat ja kõrvale 2 rakvere kotletti mida müüakse vaakumpakendis. Õhtuks teen kas praekartult,makarone(niisama või hakklihaga) keedetuid kartult koos kastmega või pelmeene, ja kui õhtusöök söödud siis söön veel korra seda toitu ja 1 apelsini päeva lõppu ja 10-11 magama. Aga ütlen selle ära et kui soovitate tihemini süüa siis on nii et hommik ja lõuna on kindlatel aegadel ja enne 5 ma ei saa rohkem neid toidukordi lisada endale sest lõunagi tuleb kiiresti sisse lükata..

Loodan nõu saada mida süüa, mida lihtsam seda parem ja nõu saada mille söömsit vältida, et ärge soovitage ahju toite vms, on ainult pliit ja mikrolaineahi, kus ma siis teengi enda kiirpudru valmis( helbed, vesi ja mikrolaineahu)

Ette tänades :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tere :lol:

Alustan siis sellega et soov oleks pehmest ümbrisest lahti saada, tglt asi polegi nii hull, olen 194 pikk ja 95 kilo raske , 23 aastane. Aga asi selles et palju istutud saanud ja siis vedelaks kuidagi läind, eriti närvi ajavad reied seal nagu silmnähtavalt pekk ripub. Nüüd käin siis tööl, laotööline seal nagu hommiksut õhtuni ikka mingi liikumine, et see peaks korralik trenn olema, aga nüüd ma kardan seda et kui ma nüüd valesti toitun sisi vist ei ole väga kasu sellest liikumisest.. niipalju on et raha saab :D aga jamh, toon näite pmst hommikuks olen hakkand sööma 200gr putru ja 4 supilusika täis moosi ja mahla kõrvale, kuna piima kohta räägitakse et see väga ei ole hea figuurile.. lõunaks olen nüüd tavaliselt ostnud neid salvesti purgi toite(makaronis singiga, itaalia pada,mehhiko pada jne), et 1st purgist saan 2 lõunat ja kõrvale 2 rakvere kotletti mida müüakse vaakumpakendis. Õhtuks teen kas praekartult,makarone(niisama või hakklihaga) keedetuid kartult koos kastmega või pelmeene, ja kui õhtusöök söödud siis söön veel korra seda toitu ja 1 apelsini päeva lõppu ja 10-11 magama. Aga ütlen selle ära et kui soovitate tihemini süüa siis on nii et hommik ja lõuna on kindlatel aegadel ja enne 5 ma ei saa rohkem neid toidukordi lisada endale sest lõunagi tuleb kiiresti sisse lükata..

Loodan nõu saada mida süüa, mida lihtsam seda parem ja nõu saada mille söömsit vältida, et ärge soovitage ahju toite vms, on ainult pliit ja mikrolaineahi, kus ma siis teengi enda kiirpudru valmis( helbed, vesi ja mikrolaineahu)

Ette tänades :D

Viska kogu see toitumine aknast välja. :D

Piima ei ole vaja karta. Hommikul ainult puder ja veel 200g on ilmselgelt liig (mõtled valmiskogust ikka? Kuivmassina on see ulme). Moos ja mahl sinna kõrvale veel süvendavad probleemi kuna see eine saab olema sul ainult süsivesikud põhimõtteliselt. Energiat saad aga üldiselt vormi tegemise koha pealt mõttetu, kui just päeva jooksul 4000-6000kcal ei kavatse huugama panna.

Lisa hommikueinesse mõned munad hoopis. Puder võib jääda aga sel juhul ära mahla enam lisa ja moosi koha pealt eelista toormoosi või värskeid marju, rosinaid veidi. Poemoosid on lihtsalt puhas suhkur tihtipeale. Uuri pakendeid. Pudru võiks olla kaerahelvestest. Või tatar või hoopiski pruun riis näiteks. Kuidas maitsemeel tahab.

Need purgi ja pakitoidud on suht mõttetud. Valgusisaldus väike, süskareid ja rasvu terve posu tihtipeale. Mitte see mida vaja. Mõned kotletid pole ka mingi eriline abi kuna tänapäeval needki sellised keemilised lihajäänuste kogumikud, kust midagi head eriti ei saa.

Makaronid, friikartulid, pelmeenid - kõik jällegi süsivesikud. Törts hakkliha jällegi ei päästa väga. Eine on rasvane, süsivesikuterohke ning üldjoontes ei sisalda väga midagi, mida sul vaja oleks.

Söö pigem päeval ühe einena tops kodujuustu / kohupiima / maitsestamata jogurtit + puuviljad, marjad + pähklid. Saad hea koguse valke, häid rasvu ja süsikuid.

Kindlasti võiks mingi lihatoode menüüs olla. Kas päeval tükk liha (eelnevalt kodus tehtud) või äkki on mingi kohvik kus midagi taolist pakutakse. Kõrvale veidi rohelist ja väga hea.

Õhtul kodus sama teema. Pigem korralik liha/kala eine + rohelist. Enne magamaminekut kui veel eine jaoks aega on, võid jällegist kohupiima/ kodujuustu eelistada. Niisama juustu, keefiri.

Kokkuvõttes on su valkude sissevool pea olematu, süsikute ja kehvade rasvade sissevool aga ilmselgelt liiga suur.

Ehk pead kõvasti toitumist muutma, kui tahad ainult sellega vormi teha. Ei tea palju sul laotöö juures aktiivset liikumist on, kuid võiksid mõelda kasvõi korra nädalas jõusaalis käimise peale või siis kodus baasharjutusi vaikselt teha. Vormimuutuse jaoks polegi palju vaja kui toitumise ka korda saad. ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Pigem soovitab Fred pastöriseeritud piima kui putru, moosi, mahla, salvesti purgitoite ja rakvere kotletti mida müüakse vaakumpakendis :D

Miks mulle tundub ,et selles nimekirjas soovitatavad puuduvad üleüldse ..., :lol:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
e-ee ...

ntx Fred Antson küll pastöriseeritud piima ei soovita ..., :lol:

Olen juba kuude viisi seda foorumit lugenud, ja nüüd lihtsalt pean välja ütlema, et IGA asja kohta on vähemalt kahesuguseid arvamusi. Ühed soovitavad sojat kui head taimetoitlaste valguallikat, teised teevad selle jällegi täiesti maatasa, et ei arendavat üldse lihast jne. Ühed ütlevad, et valgupulbrid on kulturimi ja trenni lahutamatu osa, teised ei mõista, miks seda eelistada tavatoidule ning seovad sellega kõiksuguseid terviseprobleeme. Ühed räägivad, et täisteraleib on tervisele väga kasulik ja soovitavad ainult seda, teised kiruvad seda ja üldse kõiki teraviljatooteid taga, et pidavat kahjustama pimesoolt ning sisaldama mingeid ebavajalikke happeid. Ühed soovitavad piima kui väga head massilisajat ja üsna head valguallikat, kuid nüüd, tuleb välja, ei tohigi seda juua. Võta siis nüüd see tõde kinni. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No see piimaprobleem on pikemat aega olnud. Lausa kampaaniaid tehtud selle nimel, et üldsust "teavitada" piima kahjulikkusest... :lol:

Aga selles suhtes on muidugi õige, et mistahes töötlemine talle üldiselt lisaväärtust ei anna. Säilib kauem, kuid kõige kasulikum peaks siiski naturaalne piim otse lehmanisast olema. Aga paljudel meist ikka seda varianti võimalik kasutada on.

Laktoositalumatus on teine asi. Üleliigne piimatoodete tarbimine pidi seda vist isegi esile kutsuma. Kuid ma ei usu, et klaas piima, pakk kohupiim ja jogurtit päevas sulle kuidagi halba teeb.

Kiputakse üle tähtsustama paljusid asju.

Kokkuvõttes neid asju, mis sulle päeva, nädala või kuu jooksul nähtavat negatiivset mõju avaldavad - teavad paljud vältida. Kuid niipalju paanitsetakse asjade üle, mis võib-olla avaldavad mõju 20a pärast kui üldse. Halatakse igasugu kahjulike asjade üle, kuigi uuringud on tihtipeale väga segased ning lõpliku sõna ei osata enamike nende asjade kohta öelda.

Ma ei näe põhjust ennast vigaseks muretseda mingi asja pärast, mis võib aga ei pruugi mulle 20-50a pärast kehva mõju osutada. :D;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Olen juba kuude viisi seda foorumit lugenud, ja nüüd lihtsalt pean välja ütlema, et IGA asja kohta on vähemalt kahesuguseid arvamusi.

Sa vist loed ridade vahelt või käid vahepeal Naistelehte lugemas sest paljusid sinu mainitud arvamusi ma siin tähele pole pannud.

Piimajoomisel uuringutes negatiivseid mõjusid pole minu teada leitud, ehkki uuritakse tavaliselt ülitöödeldud piima.

Teraviljasaadustel on uuringutes leitud neg. mõjusid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui keegi viitsib siis võiks tuua mingi näite mida ma saaks õhtul peale tööd söögiks teha, mis oleks siis igati tervislik ja mida võiks järgmiseks tööpäevaks kaasa võtta. Olen teinud muidu nii et keedan riisi ära, panen pannile juurvilja segu (hiina segu) praen läbi olen lõikand sealiha sisse nagu väikeste kuubikutena ja siis riis otsa, see tundub küll igati tervislik või mis?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Olen juba kuude viisi seda foorumit lugenud, ja nüüd lihtsalt pean välja ütlema, et IGA asja kohta on vähemalt kahesuguseid arvamusi. Ühed soovitavad sojat kui head taimetoitlaste valguallikat, teised teevad selle jällegi täiesti maatasa, et ei arendavat üldse lihast jne. Ühed ütlevad, et valgupulbrid on kulturimi ja trenni lahutamatu osa, teised ei mõista, miks seda eelistada tavatoidule ning seovad sellega kõiksuguseid terviseprobleeme. Ühed räägivad, et täisteraleib on tervisele väga kasulik ja soovitavad ainult seda, teised kiruvad seda ja üldse kõiki teraviljatooteid taga, et pidavat kahjustama pimesoolt ning sisaldama mingeid ebavajalikke happeid. Ühed soovitavad piima kui väga head massilisajat ja üsna head valguallikat, kuid nüüd, tuleb välja, ei tohigi seda juua. Võta siis nüüd see tõde kinni. :lol:

Probleem on minumeelest pigem selles, et see foorum on selliseid nö. "ärapanijaid" täis, kes lausa proovivad igast teemast algatada vaidlust. Tuuakse alati välja eelneva(te) postitanu(te) postitus(t)e vähegi kahtlased kohad ja siis hakatakse pihta. See on nagu Aamen kirikus. Lõpuks on enamasti selline olukord, kus teemaalgataja on juba ammu antud teema vastu huvi kaotanud aga 2-3 kasutajat lasevad ikka edasi - kas nii või pigem naa. Mõistagi on kõik siin maailmas suhteline ja ühtegi asja ei saagi faktina öelda. See mis nõu antakse või mis välja tuuakse on pigem oma kogemustest tulenev soovitus või kõige üldlevinum arusaam, kui kindel faktiline teadmine. Iga uuringuga lisandub uut materjali, mis sageli vähemalt osaliselt võib eelnevat ümber lükata. Minu jaoks üsna loomulik, kuid mõne jaoks vist väga mitte, on asjaolu, et kõik ei peagi sinuga samat arvamust jagama ja igaühele sa ei peagi enda arvamust alati peale suruma. :D

Muudetud kasutaja kalmer87 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ühed soovitavad piima kui väga head massilisajat ja üsna head valguallikat, kuid nüüd, tuleb välja, ei tohigi seda juua. Võta siis nüüd see tõde kinni. :lol:

Piim ongi hea massilisaja.

Anlt et küsija ei soovinud sugugi mitte massi lisada, :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kui keegi viitsib siis võiks tuua mingi näite mida ma saaks õhtul peale tööd söögiks teha, mis oleks siis igati tervislik ja mida võiks järgmiseks tööpäevaks kaasa võtta. Olen teinud muidu nii et keedan riisi ära, panen pannile juurvilja segu (hiina segu) praen läbi olen lõikand sealiha sisse nagu väikeste kuubikutena ja siis riis otsa, see tundub küll igati tervislik või mis?

Ma jätaks selle riisi ära ja duubeldaks aedviljakoguse:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Pmst teist keegi ei kavatse mind aidata?;) las see piim nüüd olla :lol:

Sinu õhtusöögi osa täiesti ok. Kuid jah, riisiga liiale minna pole mõtet. Mingi 50g kuivainena on enam kui küll minu arust. Korralikult rohelist, 200-300g liha ning maitseks võid otsa veel veidi maitsestamata jogurtit või hapukoort peale visata. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Vici kalad, mis juba valmis pakis, neid hea võtta toidukõrvale või peaks ikka ise ostma külmutatud kala ja praadida?

ära prae, küpseta ahjus.

vici kalad? mõtled kalapulki? noh, kehval ajal käib kah, siis on konn ka kala...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
ära prae, küpseta ahjus.

vici kalad? mõtled kalapulki? noh, kehval ajal käib kah, siis on konn ka kala...

Konn ehk käiks,a need pulgad küll mitte.

Jube sodi ju.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mitte pulgad vaid need mis on vaakumpakkis ja õli ka veel sees, sealt pakendilt loeb välja et süsivesikuid ka mingi 0, see ju hea?

Pft. Keegi ei öelnud praegu, et sa peaksid süsivesikutest loobuma. See on lausa kahjulik. Lihtsalt kulturistide jaoks tähendab dieet enamasti süsivesikute koguse vähendamist menüüs, kui rasvad ja valgud jäetakse samale tasemele. Ja mõistmist, mis on "head" ja mis on "halvad" süsivesikud.

Kalaliha on hea ja kasulik. Õli, millesse pakendatud, arvatavasti mitte nii väga.

Üldiselt tasuks jälgida ka küllastunud rasvhapete sisaldust toidus. Nad on ka vajalikud, aga neid saab kergesti ja kõigi rasvhapete tarbimisest ei tohiks anda nad üle 1/3. Kala on selles suhtes väga hea.

[omega-3 ja omega-6 suhe hetkel ennast ei huvita, muidu peaks olema 1:1... seega jooge kalamaksaõli või midagi ka :lol: ]

___

Piimateema jätkuks.

Kui väga ei eksi, siis miks piima ei soovitata, on seotud rasvhapete suhetega. Ehk sealt tuleb palju küllastunud rasvhappeid.

Mingi aeg näiteks kõlas siin foorumis noortele kulturistidele soovitus, et jätke muu menüü samaks ja jooge 3l piima päevas. Küll hakkate kasvama.

2.5% piima korral tähendab see 75g piimarasvu. Tegelikult kui algselt sisaldab lehmapiim 3.9% rasva ja töötlemise järel 2.5%, kuidas see rasvade omavahelist suhet üldse mõjutab?

Kui samaks jätab (ehk 61% küllastunud rasvhapped), siis ~45g küllastunud rasvhappeid tuleb 3 liitrist piimast. Paljuks ei lähe ja rasvade tasakaalu väga segi ei paiska? Kuidas see soovituslikku 1:1:1 (küllastunud:monoküllastumata:polüküllastumata) suhet mõjutab? Peaks ülejäänud toitudes küllastunud rasvhappeid jälgima/vältima või piimas leiduvatele rasvhapetele kehtib mingi erand?

Kui aus olla, siis tegelikult ootan nüüd AlanBStard arvamust viimase asja kohta. :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Konn ehk käiks,a need pulgad küll mitte.

Jube sodi ju.

Tegelikult on poes täitsa müügil kalapulkasid, kus on isegi kala sees, need ainult natuke kallimad ja paneering ei ole eriti maitsev B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tegelikult on poes täitsa müügil kalapulkasid, kus on isegi kala sees, need ainult natuke kallimad ja paneering ei ole eriti maitsev B)

Minu arust on kõik kalapulgad suht ebameeldiva maitsega. Kunagi nooremana süües läks alla ainult need, kus mingi kapteni pilt peal oli. Ei mäleta enam, mis firma oma...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Minu arust on kõik kalapulgad suht ebameeldiva maitsega. Kunagi nooremana süües läks alla ainult need, kus mingi kapteni pilt peal oli. Ei mäleta enam, mis firma oma...

Esva omad siis. Ise leian ka, et ainsad söödavad kalapulgad.

Kõige jubedamad on vist Rimi eritellimusel valmistatud. Kunagi väga ammu (eelmine aasta?) sai kaks pakki ostetud, üks seisab endiselt sügavkülmas. Ja kavatsus kunagi süüa puudub. B)

Muidu maitsvaid kalapulki on ka. Mu enda erilised lemmikud on Esva Silver pulgad. Nende puhul kasulikkusele ei mõtle. :P Kuigi kui aus olla, siis kunagi olid nad kvaliteetpulgad päris kala lihaga (fileed meenutas seest), siis nüüd on nad kalapulgad nagu iga teinegi. Lihtsalt maitsvama ümbrisega. :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Olen juba kuude viisi seda foorumit lugenud, ja nüüd lihtsalt pean välja ütlema, et IGA asja kohta on vähemalt kahesuguseid arvamusi. Ühed soovitavad sojat kui head taimetoitlaste valguallikat, teised teevad selle jällegi täiesti maatasa, et ei arendavat üldse lihast jne. Ühed ütlevad, et valgupulbrid on kulturimi ja trenni lahutamatu osa, teised ei mõista, miks seda eelistada tavatoidule ning seovad sellega kõiksuguseid terviseprobleeme. Ühed räägivad, et täisteraleib on tervisele väga kasulik ja soovitavad ainult seda, teised kiruvad seda ja üldse kõiki teraviljatooteid taga, et pidavat kahjustama pimesoolt ning sisaldama mingeid ebavajalikke happeid. Ühed soovitavad piima kui väga head massilisajat ja üsna head valguallikat, kuid nüüd, tuleb välja, ei tohigi seda juua. Võta siis nüüd see tõde kinni. B)

Ilmselt ei saagi öelda, et üks asi on täielik tõde ja et see sinu puhul paika peab. Aja jooksul õpid sa selle "tõenäoliselt õigema" info välja töötama ja viskad teised arvamused nurka; saad ka aru, millised inimesed jagavad üldiselt paremat infot ja millised teevad järeldusi selle põhjal, et on kusagilt ühe Google-i artikli välja noppinud. Kõige olulisem on teha seda, mis sinu puhul töötab.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Pft. Keegi ei öelnud praegu, et sa peaksid süsivesikutest loobuma. See on lausa kahjulik. Lihtsalt kulturistide jaoks tähendab dieet enamasti süsivesikute koguse vähendamist menüüs, kui rasvad ja valgud jäetakse samale tasemele. Ja mõistmist, mis on "head" ja mis on "halvad" süsivesikud.

Kalaliha on hea ja kasulik. Õli, millesse pakendatud, arvatavasti mitte nii väga.

Üldiselt tasuks jälgida ka küllastunud rasvhapete sisaldust toidus. Nad on ka vajalikud, aga neid saab kergesti ja kõigi rasvhapete tarbimisest ei tohiks anda nad üle 1/3. Kala on selles suhtes väga hea.

[omega-3 ja omega-6 suhe hetkel ennast ei huvita, muidu peaks olema 1:1... seega jooge kalamaksaõli või midagi ka B) ]

___

Piimateema jätkuks.

Kui väga ei eksi, siis miks piima ei soovitata, on seotud rasvhapete suhetega. Ehk sealt tuleb palju küllastunud rasvhappeid.

Mingi aeg näiteks kõlas siin foorumis noortele kulturistidele soovitus, et jätke muu menüü samaks ja jooge 3l piima päevas. Küll hakkate kasvama.

2.5% piima korral tähendab see 75g piimarasvu. Tegelikult kui algselt sisaldab lehmapiim 3.9% rasva ja töötlemise järel 2.5%, kuidas see rasvade omavahelist suhet üldse mõjutab?

Kui samaks jätab (ehk 61% küllastunud rasvhapped), siis ~45g küllastunud rasvhappeid tuleb 3 liitrist piimast. Paljuks ei lähe ja rasvade tasakaalu väga segi ei paiska? Kuidas see soovituslikku 1:1:1 (küllastunud:monoküllastumata:polüküllastumata) suhet mõjutab? Peaks ülejäänud toitudes küllastunud rasvhappeid jälgima/vältima või piimas leiduvatele rasvhapetele kehtib mingi erand?

Kui aus olla, siis tegelikult ootan nüüd AlanBStard arvamust viimase asja kohta. :P

Küllastunud rasvad on minu teada head.

Omega-6, v.a GLA tuleb maksimaalselt vältida sest neid saab tänapäeva toidust alati rohkem kui see hea on.

Piimarasv on hea, parandab ka taastumist, ja ühes pikaajalises uuringus vähendas võisöömine südameintsidentide arvu. Rohtu söövate lehmade piimarasv on parem, jõusöödalistel on lihas ja piimas omega-6 väga palju. Poepiima töödeldud piim ja piimarasv on halvemad kui maapiima omad, talumatusteriski mõttes.

Ja ma ei usu et see 1:1:1 soovitus on mingi kvaliteetajakirjandus :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×