Jump to content
raidzz

kas kaks korda võib

Recommended Posts

trenni teha,päeval ja õhtul ??

"Trenn" on väga üldine mõiste ja võib viidata tuhandele erinevale tegevusele. Mida täpsemalt sa silmas pead?

"Trenn" on väga üldine mõiste ja võib viidata tuhandele erinevale tegevusele. Mida täpsemalt sa silmas pead?

just seda muskli kasvatamise trenni

Kui, siis võimalikult pika vahega.. hommikul ja õhtul.. jõuavad glükogeenivarud täieneda.

Üldiselt tehakse 2x päevas alles kõvemal tasemel...

Kui tõesti on suur tahtmine teha kulturismitreeningut kaks korda päevas, siis mina soovitaksin nii teha, et päeval teed suure lihasgrupi ära ja õhtul siis väiksema. Näiteks: selg päeval, biitseps õhtul; rind päeval ja triitseps õhtul jne.

Põhimõtteliselt seda tehakse küll kuid pigem profitasemel. Näiteks klassikalised tõstjad vahest treenivad mitu korda päevas kuid kas see sulle kui algajale (oletan et oled algaja?) ka sobiks ei ole nii kindel.

... Raidzz, mõtle oma suurepärased mõtted kõik läbi ja teinekord postita need kõik korraga ühte ja samasse teemasse. Huvi pärast sooviks su vanust ka teada.

Tõsiselt kahtlen, et sellise teema algatajal on toitumine korras

ja Teab ja oskab kuidas 100% õigesti harjutusi teha.

Ise arvan ka, et see 2x päevas trenn on tõsisematele tegijatele, algaja ei pea lihtsalt sellele vastu kaua ja tulemuseks ongi vigastused ning muud hädad ning olematu lihaskasv.

Sh. tekkis küsimus, et kuidas osad, üsna paljud siit foorumist saavad hommikuti jõusaalis käia ? kus võtatse selle aja ? tööl, koolis ei käi ??? :D

Tõsiselt kahtlen, et sellise teema algatajal on toitumine korras

ja Teab ja oskab kuidas 100% õigesti harjutusi teha.

Ise arvan ka, et see 2x päevas trenn on tõsisematele tegijatele, algaja ei pea lihtsalt sellele vastu kaua ja tulemuseks ongi vigastused ning muud hädad ning olematu lihaskasv.

Sh. tekkis küsimus, et kuidas osad, üsna paljud siit foorumist saavad hommikuti jõusaalis käia ? kus võtatse selle aja ? tööl, koolis ei käi ??? :D

Usun, et väga paljud käivad hommikuti. Enne tööd ja enne kooli.

Mitte kõik ei lähe kella 8ks kooli või tööle. :D

Ülikool hakkab harva nii vara. Ning väga paljud töökohad samuti päris kell 8-9 uksi lahti ei tee. Näiteks kesklinnas olevat toitlustusasutused, meelelahutuskohad, jms teeb alles 10-12 uksed lahti. Ehk piisavalt aega saalis ära käia ja alles siis tööle ronida. Rääkimata inimestest kellel on vaba graafik, tükitöö vms kus ei pea alati punktipealt kohal olema. B)

Edited by Archangel

Sihuke tunne on nagu mees tegeleks mingi uurimustööga, arvestades tema teemasid.

Aga kui tahad enda jaoks teada siis parem tee hommikul jõusaali ja õhtul mine jooksma vms.

14 trenni nädalas on natuke palju vist.

Ükski lihas ei taastu nii ära ju IMO.

Mina praegu teengi nii, et hommikul kell 9-10:30 on jõusaal ja õhtul 18-19 HIIT (E,T,N,R). Ausalt öelda napilt jõuab. Kindlasti aga ma ei jõuaks 2x jõusaali samal päeval, seda enam, et järgmine jõusaali trenn on võib-olla juba järgmisel hommikul. Kindlasti peavad ka need 3 vaba päeva vahel olema, muidu ei taastu ära. Isegi kui sa plaaniksid 2x jõusalli samal päeval ja järgmise(d) päevad vabaks teha, siis ei näe sellel mõtet.

Ma ise nii karmi graafikut ei soovitaks ja kaalun isegi nende eraldi päevadele viimiseks. Seda enam, kui tegemist pole aastatepikkuse treenitud kehaga. Samuti ei saa kaloreid palju miinuses hoida. Kardan, et sul oleksid vigastused kohe varsti ligi. Ära parem tee nii. Minu kaks senti.

Edited by Killhoven

Ma olen ka pigem nii teinud, et lihastreening ja aeroobne samal päeval aga kahte sama asja pole proovind. :D

Kuskilt kunagi juhtusin lugema, et kahe trenni vahele võiks vähemalt 5-6 tundi pausi jääda. Ei tea kas seal mingi teaduslik põhjendus ka aga eks ta vist õige on.