gmaster 303 Report post Posted May 24, 2011 Kui evolutsiooni peale mõelda, siis ei tundu eriti mõistlik see, et inimesel võiks kasulikum olla süüa väga sagedalt pisikesi portsjone. See on mul alati kõige lihtsam argument, minu meelest igati loogiline.Evolutsiooni seisukohalt pole suurtel lihastel ka mingit funktsiooni, eriti praeguses poollamavas maailmas Share this post Link to post Share on other sites
Risto Uuk 5 Report post Posted May 24, 2011 Noh olgu need uuringud tõesti, aga kas tõesti on Ott,vend vähi ja kõik teised oma toitumise täiesti valesti ülesse ehutanud???Üks asi on treenimata inimestele avalduv mõju, mäletame,et treenimata inimene kasvatab lihast ja põletab rasva ka samaaegselt. Nii et kasutaks äkki neid asju mis ikka reaalsuses töötavad.Me ei räägi siin, et üks oleks vale või õige. Me räägime sellest, et see soovitus süüa 5-6 korda päevas ei pruugi olla hea soovitus. Kui sellel pole vahet mitu korda sa päevas sööd, siis miks seda soovitada? Share this post Link to post Share on other sites
Risto Uuk 5 Report post Posted May 24, 2011 (edited) Evolutsiooni seisukohalt pole suurtel lihastel ka mingit funktsiooni, eriti praeguses poollamavas maailmas Vabandust, ma vahel unustan, et selle foorumi kasutajatele on number 1 eesmärk lihast kasvatada. (Ma loodan, et siin on ka inimesi, kellele on funktsionaalsus ja tervis olulisemad.) Edited May 24, 2011 by FitRisto Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted May 24, 2011 Vabandust, ma vahel unustan, et selle foorumi kasutajatele on number 1 eesmärk lihast kasvatada. (Ma loodan, et siin on ka inimesi, kellele on funktsionaalsus ja tervis olulisemad.)Vabandus vastu võetud.Aga teema juurde naastes, tunnen ma end tihedamate toidukordadega paremini ja ka tulemused on märgatavalt paremad. Share this post Link to post Share on other sites
Risto Uuk 5 Report post Posted May 24, 2011 Vabandus vastu võetud.Aga teema juurde naastes, tunnen ma end tihedamate toidukordadega paremini ja ka tulemused on märgatavalt paremad.Siis sulle sobib süüa tihedamini, või oled sa lihtsalt harjunud sellise rütmiga. Samas, kujuta ette, et sa oled terve elu uskunud, et 6 korda päevas söömine on üliefektiivne võrreldes 3 korraga. Mis sa arvad, kas su mõtlemine (uskumused) mõjutaks su tulemusi? Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted May 24, 2011 Siis sulle sobib süüa tihedamini, või oled sa lihtsalt harjunud sellise rütmiga. Samas, kujuta ette, et sa oled terve elu uskunud, et 6 korda päevas söömine on üliefektiivne võrreldes 3 korraga. Mis sa arvad, kas su mõtlemine (uskumused) mõjutaks su tulemusi?Kui aus olla, siis ma olen kuni eelmise aastani siiski söönud pigem vähem kordi päevas ja tulemused ja enesetunne olid kehvemad. Rääkimata sellest, et minu jaoks oleks 3500 kcal söömine 3 toidukorraga tõeline piin. Kõht punnis, halb enesetunne.. Vähem ja tihemini söömine kõrvaldas selle. Share this post Link to post Share on other sites
Archangel 482 Report post Posted May 24, 2011 Et siis võtame kuldse kesktee ja kärab küll. Share this post Link to post Share on other sites
AlanBStard 126 Report post Posted May 24, 2011 Mida sa kasulikkuse all silmas pead?Eelkõige tervist, aga ka figuuri ja miks mitte ka sooritusvõimet?Evolutsiooni käigus on kasulikuks või vajalikuks olnud hoopis teised omadused kui praegu Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted May 25, 2011 Kui evolutsiooni peale mõelda, siis mis muud see korilus on kui päev läbi ringi chillimine ja väikeste einete söömine? Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted May 25, 2011 Kui evolutsiooni peale mõelda, siis mis muud see korilus on kui päev läbi ringi chillimine ja väikeste einete söömine? Ja kütlus päevade viisi ringi jooksmine ja suurte lihakäntsakate söömine, kui vahest harva loom oda otsa satub Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted May 25, 2011 Ja kütlus päevade viisi ringi jooksmine ja suurte lihakäntsakate söömine, kui vahest harva loom oda otsa satub Jep:) Share this post Link to post Share on other sites
Guest stadium Report post Posted May 31, 2011 Dieeti pidades kas peaksin ikka sööma 5-6 x päevas ja vähendama koguseid või peaksin ka söögikordade arvu vähendama? Share this post Link to post Share on other sites
Beljo 0 Report post Posted May 31, 2011 Söögikordade arv peab samaks jääma. Vähendada tuleb süsivesikute hulka... Share this post Link to post Share on other sites
Kristjan-Johannes Konsap 566 Report post Posted May 31, 2011 Söögikordade arv peab samaks jääma. Vähendada tuleb süsivesikute hulka...Kas nüüd ainult, pigem üldist kaloraazi, sh ka teiste toitainete kogust. Share this post Link to post Share on other sites
AlanBStard 126 Report post Posted May 31, 2011 Kas nüüd ainult, pigem üldist kaloraazi, sh ka teiste toitainete kogust.Paremaid tulemusi on katsetes saavutatud vähemalt valku samaks jättes. Esmajoones vähendaks ikka süsivesikut. Share this post Link to post Share on other sites
Risto Uuk 5 Report post Posted May 31, 2011 Dieeti pidades kas peaksin ikka sööma 5-6 x päevas ja vähendama koguseid või peaksin ka söögikordade arvu vähendama?Kuidas sulle endale mugavam on? Kui sulle meeldib harvemini süüa, siis söö harvemini (näiteks 3 korda). Otsusta selle järgi, mitu korda sööd, kuidas su elustiiliga see paremini sobib. Põhiline tähtsus on sellel, mida sa sööd ja kui palju sa sööd, mitte kui tihti sa sööd. Share this post Link to post Share on other sites
lifter 1 Report post Posted May 31, 2011 Kuidas sulle endale mugavam on? Kui sulle meeldib harvemini süüa, siis söö harvemini (näiteks 3 korda). Otsusta selle järgi, mitu korda sööd, kuidas su elustiiliga see paremini sobib. Põhiline tähtsus on sellel, mida sa sööd ja kui palju sa sööd, mitte kui tihti sa sööd. No kui dieedi efektiivsus ja enda ensetunne olulised pole, siis võib vabalt ka 3 korda päevas süüa... Share this post Link to post Share on other sites
Beljo 0 Report post Posted June 1, 2011 Kuidas sulle endale mugavam on? Kui sulle meeldib harvemini süüa, siis söö harvemini (näiteks 3 korda). Otsusta selle järgi, mitu korda sööd, kuidas su elustiiliga see paremini sobib. Põhiline tähtsus on sellel, mida sa sööd ja kui palju sa sööd, mitte kui tihti sa sööd.No tihti ja väiksemaid portse on ikka targem süüa, kui harva ja suuremaid portse. Ära aja poisile udujuttu Share this post Link to post Share on other sites
Risto Uuk 5 Report post Posted June 1, 2011 Olge hea, lugege alustuseks see läbi: http://www.leangains.com/2011/04/critique-...nd-on-meal.htmlMiks te annate inimesele nõu ilma, et te küsiksite, mis ta enda elustiiliga sobib ja mis talle endale rohkem meeldib? Kust te teate, kas tal sobib süüa 6 korda päevas või näiteks 3 korda päevas? Share this post Link to post Share on other sites
AlanBStard 126 Report post Posted June 1, 2011 Olge hea, lugege alustuseks see läbi: http://www.leangains.com/2011/04/critique-...nd-on-meal.htmlMiks te annate inimesele nõu ilma, et te küsiksite, mis ta enda elustiiliga sobib ja mis talle endale rohkem meeldib? Kust te teate, kas tal sobib süüa 6 korda päevas või näiteks 3 korda päevas?Ma olen ikka tunduvalt rohkem läbi lugenud kui ühe veebiartikli ja selle ühe põhjal maailmapilti kohe muutma ei hakka Pealegi tundub et sinu loo autor natuke väänab argumente, aga seda peaks põhjalikumalt vaatama.Kui inimene küsib, kas peaks söögikordade arvu vähendama, siis ilmselgelt see suurem kordade arv on tal eelnevalt elustiiliga sobinud. Share this post Link to post Share on other sites
vend vähk 659 Report post Posted June 1, 2011 Sööma peaks korralikult, aga toidukogused ja ainevahetus on loomulikult igal inimesel erinevad. Toidukavade koostamisel tasub alati arvestada enda ainevahetuse kiiruse ja eripäradega. Mulle tehti kunagi ühe tunnustatud kulturismispetsialisti poolt võistlusdieediks selline toitumiskava, mis ületas minu tavatoidu kaloraaži mitmekordselt. Siis ei saanud ma aru, mis värk on, aga hiljem selgus, et kava koostajal on endal meeletu kiirusega ainevahetus- nagu kajakal Share this post Link to post Share on other sites
Risto Uuk 5 Report post Posted June 1, 2011 Ma olen ikka tunduvalt rohkem läbi lugenud kui ühe veebiartikli ja selle ühe põhjal maailmapilti kohe muutma ei hakka Pealegi tundub et sinu loo autor natuke väänab argumente, aga seda peaks põhjalikumalt vaatama.Kui inimene küsib, kas peaks söögikordade arvu vähendama, siis ilmselgelt see suurem kordade arv on tal eelnevalt elustiiliga sobinud.Ma olen ka, aga mulle meeldib see artikkel ning need autorid, selle tõttu ma teda ka soovitan, ning ta on üsna hiljuti kirjutatud. Ma olen selline huvitav tegelane, et mulle meeldib järgi proovida asju, mitte lihtsalt uskuda mingit materjali. Mis erinevus mul on olnud seoses sellega, et söön sagedamini ja harvemini? Kui sagedasti süüa, on palju rohkem toidust mõelda vaja. "Millal mul järgmine toidukord olema peaks?" Selline kinnisidee ei ole minu meelest tervislik. Ei hakka nimesid nimetama, aga ükskord oli päris imelik, kui üks kulturist võttis oma sööginõu välja ja hakkas koolitusel sööma (täpselt kell 15:00). Aga ta ju pidi seda tegema, sest muidu oleks ta keha enda lihast sööma hakanud, veresuhkur oleks ebanormaalselt kõikunud ja ta oleks energiat kaotanud! Aga kui sa tahad selle autori argumentide üle arutleda, ma kuulaksin sind hea meelega. Kui inimene küsib, kas peaks söögikordade arvu vähendama, siis ilmselgelt see suurem kordade arv on tal eelnevalt elustiiliga sobinud.Ma ei ole selles nii kindel, sest võib-olla on ta teinud seda puhtalt selle pärast, et paljud eksperdid seda soovitavad. Kui sulle öeldakse, et kui sööd harva, siis sa enda eesmärke saavutada ei suuda, siis loomulikult sa hakkad sagedamini sööma. Aga loomulikult võin ma eksida. Share this post Link to post Share on other sites
AlanBStard 126 Report post Posted June 1, 2011 ükskord oli päris imelik, kui üks kulturist võttis oma sööginõu välja ja hakkas koolitusel sööma (täpselt kell 15:00).Olen aru saanud et Antsoni rasvarikas menüü sobib hästi 3 toidukorraga päevas. Share this post Link to post Share on other sites
kassu64 0 Report post Posted June 1, 2011 Sööma peaks korralikult See tähendab siis ikkagi et 5-6x päevas ja lihtsalt väiksemaid koguseid? Share this post Link to post Share on other sites
realreal 1 Report post Posted June 1, 2011 See tähendab siis ikkagi et 5-6x päevas ja lihtsalt väiksemaid koguseid? Sellised kogused millega ei teki enne järgmist söömist tugevat nälga. Share this post Link to post Share on other sites