smack 2 Report post Posted March 11, 2011 (edited) Tere,Mõni siin laskespordiga ka tegeleb? Ehk soovib keegi oma teadmisi jagada sel alal või lugemismaterjali soovitada. Keskraamatukogu riiulid olid täidetud ainult laskmise ajalooga.Tervitades,smack Edited March 11, 2011 by smack Share this post Link to post Share on other sites
belvedere 0 Report post Posted March 11, 2011 Raamatut lugedes või youtube'i vaadates laskma ei õpi.Kui sportpüssi lased, siis reaalselt aitab vaid see, kui treener on varustuse sättimisel ja asendi võtmisel kõrval ning oskab kohe vead kätte näidata. Raamat ei ütle, milline on Sinu jaoks individuaalselt õige rihma asend, põsetoe asend, õige suurusega jakk (kui varustusega lased), küünarnuki asend jne, kuidas hingamist reguleerida, kuidas lõdvestuda, ja millised laskevead tähendavad vale asendit, millised aga vajavad lihtsalt dioptri korrigeerimist. Share this post Link to post Share on other sites
smack 2 Report post Posted March 11, 2011 Seda ma saangi, aga ma tahaks just lisaks õppida. Share this post Link to post Share on other sites
jaagok 0 Report post Posted March 11, 2011 Minu teada ei ole laskmisalast kirjandust üldse eestis väljastatud. Mingid treeneritele suunatud raamatud on aga otseselt laskurile ma näinud küll ei ole. Eks kõik see tarkus tulebki järjepideva treeninguga. (Ise tegelen sportpüstoli laskmisega aastast 2002) Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted March 12, 2011 TÜ kehakultuuriteaduskonnas oli 80ndatel mingi laskmisalaste uurimustööde buum... Share this post Link to post Share on other sites