Coco Monkey 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Ei lõpeta enne ,kui olen teid poolsurnuks tüüdanud!!!Kuidas siis täpselt kaaluda???Näiteks ,kui võtan keedetud kapsast potist ,siis see on ju märg ja vett täis...Aga ta kuivab ju natukese aja pärast ära ja "võtab kaalus alla"!! Mis kogust ma siis arvestama pean? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Millest sa aru ei saa... ma ju ütlesin et ENNE keetmist Ja kui on külmutatud siis kaalud enne kui sulatad. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Coco Monkey 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Oota-oota!! Ma pean siis värske kapsa enne keetmist ära kaaluma ,et saada keedetud tulemust või???Ja külmutatud kala on ju jääglasuuriga ,see jää ei saa ju kuidagi lugeda!Ja veel ,kui on toiteväärtus mõeldud keedetud kapsal ,mida siis pean tegema??? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Tead, edu sulle. Ma olen täiesti kindel, et kui sa näeksid rohkem vaeva üldiselt treeningust ja toitumisest aru saamisega, oleksid ka tulemused paremad, aga ei... sa eelistad tähti ja numbreid närida. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Coco Monkey 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Palun väga ,et seletage mulle kõik ära!!Paluun! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Nii... viimast korda:Seal ei ole inimese poolt söödavates kogustes nii suurt vahet sellel kaalul, mis tuleneb sellest kas asi on jääs või keedetud. See mõned kalorid siia sinna ei muuda MITTE MIDAGI. Seetõttu neid täpselt teada on ajaraiskamine. Kui sul on mingi programm või koht kust vaatad neid kaloreid, siis pane sinna selle asja kalorid, mis seal kirjas on - kui keedetud kapsas siis keedetud kapsas. Kui kala siis toores kala. Tükk jääd või tilk vett siia sinna ei muuda midagi.Kui tahad kaalu säilitada, on kõige mõttekam süüa niikuinii varieeruvalt ja muudmoodi ei saagi - ühel päeval paarsada kcal rohkem kui vaja, teisel päeval paarsada kcal vähem, kolmandal umbes-täpselt.Kui tahad juurde võtta siis söö rohkem. Kui alla siis vähem. Sinu vanuse juures toitumisega (kalorilugemisega) allavõtmist eales ei soovitaks. Kõikide variantide puhul on palju tähtsam MIDA sa sööd. Lugemine, et kalorid sisse-kalorid välja on ainult pool tõde. Uuri misasi see "kalor" üldse on, mis ühik, kust see võetud on ja mõtle kuidas keha töötab, siis võibolla saad aru...Ja kui sa nüüd vastad mingi sellise mõttetusega nagu sa siin teemas oled juba kirjutanud, siis see post jääb minu viimaseks vastuseks sinu misiganes küsimustele. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Coco Monkey 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Ikka ma tahan aru saada ,kuidas õigesti kaaluda... Tahaksin seda täpsemalt teada ja uurida...Palun keegi tark seletagu mulle täpsemalt... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Vaikus... huvitav küll miks... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
gmaster 303 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 sest kõik on ära seletatud? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Coco Monkey 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Imelik... Mulle küll nii ei tundu Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Mr.Y 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Kui sul häda lahti selle jääga, siis pane kuskile sulama. Siis sulab see jääkiht maha, kaalud ära. Saad 100g siis ongi see väärtus mis tal pakil, ütleme 150 kcal. Siis keedad ära ja kaalub 200g või kaalub 20g on ikka 150 kcal. Kapsaga ja muuga tee samamoodi. Nagunii ei tule alati sama kaal peale keetmist, kuid enne keetmist kaalud alati toorelt kindlat ainet, mitte vett ega veeauru. Proovi nt kartulitega, peale keetmist on rohkem gramme, siis need auravad sul koguaeg, järjest kaal väheneb. Lase 24 tundi kuivada siis on hoopis väiksemaks kuivanud kui oli enne keetmist. Mõtetu sama asja seletada, loe kõik vastused uuesti läbi ja mõtle ise natuke ka. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Andreaz 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 9, 2006 Dziisus Kraist Supersaar!!! Ka siis pead hilisemat kaalu arvestama.12.a. ja juba sellised mured. Kas valmistud miskiseks miss universumiks vms?12 aastased lapsed siin foorumis siuxte probleemidega vä? need ju peaks kõike sööma palju mitte mingeid dieete pidama ega kaloreid lugema. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Juuni 10, 2006 12 aastased lapsed siin foorumis siuxte probleemidega vä? need ju peaks kõike sööma palju mitte mingeid dieete pidama ega kaloreid lugema.Diagnoos: anoreksia? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Raivo Piiber 21 Teavita postitusest Postitas Juuni 10, 2006 Kui ta siin niisama lolli ei mängi ja meie kannatust proovile ei pane, siis tundub, et OldManil võib ehk õigus olla ... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Coco Monkey 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 10, 2006 Kui sul häda lahti selle jääga, siis pane kuskile sulama. Siis sulab see jääkiht maha, kaalud ära. Saad 100g siis ongi see väärtus mis tal pakil, ütleme 150 kcal. Siis keedad ära ja kaalub 200g või kaalub 20g on ikka 150 kcal. Kapsaga ja muuga tee samamoodi. Nagunii ei tule alati sama kaal peale keetmist, kuid enne keetmist kaalud alati toorelt kindlat ainet, mitte vett ega veeauru. Proovi nt kartulitega, peale keetmist on rohkem gramme, siis need auravad sul koguaeg, järjest kaal väheneb. Lase 24 tundi kuivada siis on hoopis väiksemaks kuivanud kui oli enne keetmist. Mõtetu sama asja seletada, loe kõik vastused uuesti läbi ja mõtle ise natuke ka.Ahahh...Noh ma seletan siis põhjalikumalt ära... Ma uurin sealt lehelt http://www.nutritiondata.com/index.html vitamiine ja mineraale...Seal peaks olema kõige täpsemad...ma loodan Aga seal on ju keedetud ja värske toiteväärtus!Ma arvan ,et kui kirjas keedetud kartul ,siis peab kaaluma ikka pärast keetmist ja ,kui kirjas toores ,siis toorelt...Ja teistega samamoodi... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Mr.Y 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 10, 2006 Milleks sul vaja üldse seda? Et teada, et süüa sisse 1,23456 mg vitamiini xxx ? Raamatu jaoks pole vaja ju kaaluda et 1 kartul on nt 72g, siis seal on 4,56 xxx vitamiini ja kui on 104,2g siis 9,87 xxx vitamiini. Muidu keeda kartulid, oota u 5-10 min, kui põhiline vesi on ära auranud, siis saad vast kõige täpsema kaalu. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Coco Monkey 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 10, 2006 Ma igaksjuhuks kontrollin lihtsalt... Et järsku tean valesti...Ikkagi siis pärast tuleb kaaluda ,jah... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
alr89 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 10, 2006 Lihtsalt haige. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
birra 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 10, 2006 Milleks sul vaja üldse seda? Et teada, et süüa sisse 1,23456 mg vitamiini xxx ? Raamatu jaoks pole vaja ju kaaluda et 1 kartul on nt 72g, siis seal on 4,56 xxx vitamiini ja kui on 104,2g siis 9,87 xxx vitamiini. Muidu keeda kartulid, oota u 5-10 min, kui põhiline vesi on ära auranud, siis saad vast kõige täpsema kaalu.Äkki seletad kui suur on üks kartul?poes on neid mõõdus mis erineb kolm korda ja poe suurim on pool vanaema põllul kasvanustmkartuleid keedetakse nõnda, et pealmisel kihil on umbes 1/3 väljasmilline vesi peab olema ära auranud ja 5-10 minuti jooksulimelikku teadust paned. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Coco Monkey 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 11, 2006 Eks see üks keeruline asi ole ,toiduteadus... Aga ikka olen sellest päris huvitatud... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Mr.Y 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 11, 2006 Äkki seletad kui suur on üks kartul?poes on neid mõõdus mis erineb kolm korda ja poe suurim on pool vanaema põllul kasvanustmkartuleid keedetakse nõnda, et pealmisel kihil on umbes 1/3 väljasmilline vesi peab olema ära auranud ja 5-10 minuti jooksulimelikku teadust paned.Vanaema põllul ei pea olema suur kartul, see oleneb sordist rohkem. On nii suuremaid kui väiksemaid.Ja kartuli keetmine pole teadus. Mõtlesin tegelikult seda, et kui kurnad kartulid ära ja paned kuumalt need auravad kartulid kaalule, võib see näidata 500g, aga 10 minuti pärast on ainult 400g alles nt. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Coco Monkey 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 11, 2006 Aga näiteks külmutatud kala paki peal on kirjas kaal ilma glasuurita 250 g ,aga kui ma ta ära hautan on ta 180 g.Kumma järgi siis arvestada ,kas ma sõin ära 180 g või 250 g kala??? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
lowr 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 11, 2006 Täiesti uskumatu.See kaal mis paki peal on, tähendab seda, palju see kala seal paki sees kaalub. Kui sa selle kala ära hautad ja kaalud ja saad 180g, siis mis teooria läbi sa siis 250g järsku ära sõid? Kui sa ükskõik mis toiduainet kaalud ennem ja siis sööd, siis sa sõidki niipalju ära, palju sa enne söömist kaaluks said, mitte see palju ta kunagi kaalus. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Coco Monkey 0 Teavita postitusest Postitas Juuni 11, 2006 Noh ,nüüd tuli üks asjalik vastus Siis peab selle 180 grammi järgi arvestama jah!!!Hahahhh!Kõikide asjadega on ju siis nii! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Raivo Piiber 21 Teavita postitusest Postitas Juuni 11, 2006 Johhaidii, coco, selleks kuluski siin foormumis ainult 50 postitust! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides