Jump to content
vend vähk

Vend Vähk Peab liikuma!

Recommended Posts

Sulle, kui ekstreem-dieeditajale ning ka teistele kulturismis/fitnessis jm võistlevatele huvitavat kuulamist sellest, kuidas keha metabolism dieediga muutub ning kuidas pärast dieeti normaalseisu tagasi saada: (inglise keeles)

 

Muudetud kasutaja Henrikix poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

27.märts 2016

 

Tere kõigile. Olen siit nüüd natuke aega eemal olnud, aga kindlasti mitte püssi põõsasse visanud! Töö käib ning ühte ma pean kohe ütlema- kreatiin, absoluutselt igasugune kreatiinivorm ei sobi minu võistlusdieediga absoluutselt kokku. Teised tehku mis tahavad- libistagu kreatiini ning söögu pähklivõid, aga mina pean jääma oma aastakümnetega väljatöötatud kanalile. Umbes 10-e päevase kreatiinikuuuriga tuli kaalu juurde üle 4 kg väga kergesti. Teinekord usaldage oma sisehäält! Vormipiltide ülesriputamisega väga ei kiirustagi- viimasel ajal on moes olla hiirvaikselt kuskil kapi taga ning ilmuda välja ulmevormiga. Krt, ma olen igatpidi vanamoodne mees. Tundub et minu aeg hakkab otsa saama... :mellow:

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Paari sõnaga. Täna tegin jalatrenni asemel aeroobikasaalis nii sikk-sakk väljaasteid kui kägarkõndi. Lisaks venitused ning jõutõmbed kergema kangiga 100 kordust järjest. Tuleb tunnistada, et jalad on praegugi võrdlemisi pehmed all. Julgen soovitada! :rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mis siin salata- jalad on eilsest kägarkõnnist totaalselt valusad. Kunagi noorema mehena ajateenistuses Kuperjanovi kuulsusrikkas pataljonis sai laskeväljalt öösel mööda maanteed tagasi Võrru mindud kägarkõnnis täis varustusega... oli see alles öö! Nüüd vist roomaks järgmisel päeval pärast sellist üritust :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere sõbrad!

Kuu aja pärast toimuvad siis järjekordsed EKV-d. Töö käib igas elemendis ning nüüd on ilmselt suurem osakaal mõttetööl. Eks selle aja sisse jääb palju dramaatikat ning meeleheidet kuid kui see kõik ükskord läbi saab siis loodetavasti need emotsioonid on kõiki neid kannatusi väärt. Jalad on siiani valusad üleeilsest kägarkõnnimaratonist, aga täna hommikul kägardasin veel ning mis ei tapa, teeb tugevamaks. Jalgade treenimisega tegelen päris intensiivselt ning jalad on siiani olnud ka suurvõistlustel üks minu trumpidest. Püüan ka sellel hooajal publikule mitte pettumust valmistada. Samuti harjutan pidevalt poseerimist- oleks juba aeg midagi selles valdkonnas muuta. Toitumisest ei ole jätkuvalt midagi erilist välja tuua. Tõeline näljalaager on veel ees! ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teinekord teevad tühised asjad südame alt soojaks ja tuju rõõmsaks. Paljude mõttetute kirjade vahele sattus ka minu praeguse koduklubi MyFitnessi uudiskiri ning tooksin välja sellise lause:

 

Hea Imre!
 
Kui trenni tuled, siis küsi alati julgelt nõu jõusaali valvetreeneritelt või personaaltreeneritelt, just nemad aitavad Sulle välja töötada parima treeningplaani ning toetavad Sind teel suvise supervormi suunas.
 
Trennis näeme!
Sinu MyFitness
 
Eks selline teade saadeti kõikidele klientidele, aga kui ma oma vormi praegu suveks hakkaksin ajastama, siis jääksin EM-ile küll lootusetult hiljaks :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
15 hours ago, Ssnozzz said:

Kui treenereid pole läheduses siis võid ka teistelt abi ja nõu küsida :)

 

Hea mõte! Ilmselt pean nõu küsima kõige suurema biitsaga meeste käest :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

06.aprill 2016

 

Tere sõbrad!

Mõtlesin pikalt, kas panen selle postituse üles või mitte. Eks see paras psühholoogia on. Annan ametlikult teada, et see hooaeg jääb minu viimaseks hooajaks nende paljude aastate rivis mil 1997 aastal esimest korda EKV-l lavale astusin. Olen jõudnud oma elu järjekordsele ristteele kus pean langetama enda jaoks olulised otsused. Kindlasti tulen vähem kui kuu aja pärast välja oma parima vormiga kasvõi juba selle pärast, et tuhandete kulturismisõprade mälust pühkida mälestus 2015 sügise olematust vormist. Teen rohkem tööd kui kunagi varem, treeningud on olnud palju intensiivsemad ja vaheldusrikkamad.

Kui jumal annab, siis teen kaasa veel oma elu 3 viimast võistlust ja siis tõesti astun kõrvale. Kulturismiga tegelemiseks on vaja stabiilsust, hingerahu...eks natuke tunnustustki kui vaja. Hetkeseis on selline, kus ei ole ei ühte ega teist. Kõik on muutunud. Esimest korda jõusaali astusin keskkooli esimesel nädalal 1992 aastal ning armusin kulturismi põhimõtteliselt kohe. Seda kummalisem on teadmine, et need, kes ei olnud sellel ajal veel sündinudki, usuvad siiralt, et teavad sellest alast kõike! See on sport, millel ei ole piire. Kõige olulisem on saada üle enda nõrkustest, olla tugev ning vastupidav.  Aegade jooksul on olnud raskeid ja häid aegasid, aga jõusaal on saatnud mind igal pool nii Eestis kui välismaal. Kindlasti jään taga igatsema ja meenutama neid aegasid kui käisime väikese tubli koondisega välisvõistlustel ning mehed omavahel tegid teinekord selliseid lolluseid mida meenutades tuleb pisar silma. Puudus poliitika ja intriigid. Kui ma väga seniilseks ei jää, siis panen kunagi mingi vägeva raamatu kokku Eesti kulturismi ajaloost koos rohkete sensatsiooniliste piltidega vastukaaluks maestro Indrek Otsuse teaduslikele kirjatöödele.

Usun, et kui see hooaeg läbi saab, siis panen kindlasti kokku suurema kirjatöö võistluste kokkuvõttest ning oma tähelepanekutest üldises plaanis. Igal juhul nendele, kes minust maha jäävad, soovin jõudu ja kindlat meelt! 

Enne areenilt lahkumist anname koos veel vägeva etenduse!

Tänan, sõbrad!

 

 

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Igal asjal on oma hind. Just 2005 kevadel saavutasin esimest korda IFBB võistlustel kolmanda koha, aga sellel hooajal katkestasin õpingud. Nüüd selle asemel et mõranenud inimestele abi pakkuda, olen üks nendest :rolleyes:

20160406_195527.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
3 hours ago, Ssnozzz said:

Kurb kuulda, kuid loodame, et see aasta tuleb võimas ning meeldejääv :) Jõusaali ikka külastad edaspidi või sööd end paksuks ja võtad starmani ? :):) 

 

Kes seda teab. Üldiselt mõistan, et pean spordiga edasi tegelema sest keha on harjunud trenniga ning võib ju tuua küllalt näiteid kus tipp-spordist kõrvale astunud ja päevapealt treeningud lõpetanud sportlased pikalt vastu ei pea...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

08.aprill 2016.

 

Iga päev uued mõtted. Märkasin, et viimastel aastatel, eriti viimasel hooajal pidin nägema roppu vaeva, et pääseda -180 cm kategooriasse. Ilmselgelt vanemad mehed kuivavad kokku ning ei ole üldse kindel, et ma kuu aja pärast veel enam 175,1 cm olen nagu viimasel korral... Seda olukorda arvestades ja teades, et võistluskaal tuleb sinna 79 kg kanti, arvestan võimalusega, et teen viimase hooaja kaasa just väiksemas kategoorias. See on lihtsalt eelinfoks paljudele. Üldiselt treeningud kulgevad rahulikult. Täna hommikul oli tuharal juba päris sügavat triipu. Viimaste päevade areng on olnud hämmastav. Mis muud kui jätkame tööd ning jälgime netiavarustest ka konkurentide tegemisi. Vormipilte ilmselt niipea üles ei pane- seda peab kartma, mida ei näe.:rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

12.aprill 2016

 

Vorm hakkab vaikselt ilmet võtma. hetkel peaks kehakaal olema sinna 80,5 kg kanti- veel umbes poolteist kilo maha saada. Minu puhul ilmselt ei oleks see 1,5 kg mahasaamine enam väga keeruline, aga ei ole ka mõtet praegu võistluskaalus olla. Hommikul tegin juba tänase esimese trenni ära Tartu Lõunakeskuse MyFitnessis, õhtul läheme perenaisega loodetavasti veel ka Betooni Arenasse. Olen oma treeningutesse toonud palju värsket verd- õigemini mõned põnevamad elemendid aegade algusest... Hämmastav, et alles nüüd avanes niiöelda kolmas silm ja teen ettevalmistusi väga põhjalikult. Väga pikka monoloogi siin pidama ei hakka sest siis on pärast jälle mõnel tühikargajal põhjust kõige ebasobivamal hetkel minu avaldusi tsiteerima hakata. Mulle hakkas see mõte täitsa meeldima, et ma kevadel üle pika aja jälle -175 cm kategooriasse lähen. Eelmise aasta EM-il olin küll 175,1 cm kui ennast kure kombel väga pika kaelaga välja venitasin, aga kehakaal oli ikka 78,8 kg, mis tähendab, et oleksin pm saanud võistelda ka -175 cm kategoorias ilma venituseta. Õpin vigadest ning seekord võtan Eestist kaasa ka laadimisvarustuse, et mitte keset ööd mingitest kommiaparaatidest kütet õngitseda. Eestis on selles suhtes lihtsam kindlasti, aga kerge oht alati üle laadida. Ok, püüan ikka sagedamini oma tegemistest kirjutada, sest nagu pidevalt tagasisidet saan, väga paljud suure huviga uurivad minu tegemisi. Pidage vastu! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hommikust!

 

Ei saa midagi- tuleb MP3 mängija vägisi üles otsida kuigi see on väga ebamugav. Samas veel ebamugavam on hetkel igal hommikul enne trenni või trenni ajal hakata rohujuure tasandil asjaarmastajatele selgitama elementaarseid põhitõdesid ning tabada ennast olukorras kus niigi piiratud aja jooksul pean tegema selgitustööd inimestele, kes on ennast mugavalt sisse seadnud kuulama ning lausa solvuvad kui ütled, et ei ole aega ja energiat lobisemiseks. Ma tõesti ei viitsi ja ei taha praegusel raskel ajal ennast jutustamisega väsitada. Kes siiski usub, et tema jaoks on oluline kui EM-iks valmistuv mees tema muredele pühenduks, siis 50 eur/tund konsultatsiooni ning loengu eest. Nädal enne EM-i tõuseb tunnitasu ilmselt kõrgemaks sest siis ma olen ilmselt juba väga tühi kirjeldamaks värvikalt, kui oluline on õige toitumine ning vaheldusrikas trenn.

Ilmselt osad seltsimehed loevad seda teadet ja mõtlevad, et see sõnum ei ole nendele mõeldud ning piiravad mind jälle homme hommikul igasuguse kurnava ristküsitlusega ning teine osa, kes läbi hammustab et nemad ongi need, kes küsimuste-oletuste ja muu jamaga tüütavad, nüüd solvuvad ja mõtlevad et see vend Vähk on ikka jube ülbeks läinud. Vaadake minu eelmise postituse vormi pilte ja püüdke mõista, et selline vorm ei tule vägevatest juttudest soola ning pähklivõi kasutamisest, selline vorm ei tule nutitelefoni näppides nagu umbes pooled eile Lõunakeskuse MyFitnessi saalis tegid, see ei tule mingisugusest arutelust vaid siiski täielikust pühendumisest ning raskest tööst, veel raskemast dieedist ning selleni jõudmiseks on vähemalt hr Vähil kulunud 24 aastat, mitte 1-2 kuud vahelduva eduga...

 

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere jõudu!

Ikka toimetan vaikselt. Ajan vett välja, aga samas püüan ka lopsakust mitte hävitada- kõnnin mööda köit. Järgmisel nädalal siis Eesti Karikavõistlustel vormistamine. Eks kohtunikel saab raske olema ning aeg pressib peale sellisel suurel võistlusel alati! Minu poolt siis hüvastijätu kontsert Eesti publikule. Kindlasti tuleb ilusat vormi ning palju emotsiooni. Aastakümnetega kogunenud andmebaas paisatakse korraga lavale. Viimastel päevadel olen vahelduseks käinud ka teistes Tartu klubides- eelmisel nädalal Betooni Arenas, TÜASK-s ning eile õhtul Maaülikooli jõusaalis. Muide, just Maaülikooli jõusaalis alustasin oma sportlasekarjääri ning selles klubis olen treeninud aastatel 1992-1997 ning pärast ajateenistust ja USA-st tulekut 1999-2000. Aeg on teinud oma töö ning tore meenutada vanu aegu. Ok, tänane trenn jälle universaal ja ilmselt Lõunakeskuse MyFitnessi klubis. Seal peaks sellel ajal olema ka kulturismis võistlev Ivo Parveots, aga ega me trenni ajal väga ei lobise- lihtsalt teadmine, et "on veel teisi värdjaid" (by Ivo Parveots):D, teeb tuju heaks. Kolme nädala pärast on kõik läbi ja eks siis vaatab, mis edasi saab. Kui aega on, siis riputan täna ka mõne terava vormipildi üles. Pidage vastu! ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jõudu! :) Kui sa oled nüüd Myfitness Lõunakeskuse külastaja siis oleksin tänulik, kui annad enda poolse hinnangu kas Myfitness Kesklinn või Lõunakeskus ? :) masinapark peaks vist suht umbes sama olema :D Kumb on sinu lemmik saal?

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
15 tundi tagasi, Ssnozzz ütles:

Jõudu! :) Kui sa oled nüüd Myfitness Lõunakeskuse külastaja siis oleksin tänulik, kui annad enda poolse hinnangu kas Myfitness Kesklinn või Lõunakeskus ? :) masinapark peaks vist suht umbes sama olema :D Kumb on sinu lemmik saal?

 

Tänan asjaliku küsimuse eest! Üldiselt on mõlemad MyFitnessi saalid päris korralikud. Ise treenin praegu Lõunakeskuses, kuna see on minu töökohale lähemal ning samuti on seal tasuta parkimine ja üldse palju ruumi parkimiseks. Veel üks oluline moment- Lõunaka saalis on kõik käe-jala ulatuses- kuhugi teisele korrusele ei pea ronima. Kuna ma teen praegu palju stepperit ka, siis ära võiksin märkida ka kolme huvitava telekanali olemasolu. Ausalt, ma pean ennast praegu sundima stepperit tallama, aga kui on jälle mõni huvitav saade palkmajade ehitamistest või faktipõhine UFO-saade, läheb aeg lennates ning vormi seisukohalt on see ainult hea! Loodan, et said põhjaliku vastuse :)

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Juba 6 päeva pärast vaatame need kuivad mehed üle ;). Seekord tegin vormi 4 kuuga, mitte 4 nädalaga nagu sügisel...

20160424_141124.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere sõbrad!

Tore, et eile märgi maha panin ja siinkohal tänud kõikidele, kes mind moraalselt hea sõnaga toetanud on! Äramärkimist väärib kindlasti asjaolu, et olen sellest viimasest pildistamisest eile hommikul veel 1.5 kg maha saanud ja nüüd võib juba rääkida maailmatasemel vormist. Veel 5 päeva on jäänud! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Quote

«Kui tavalisi pannkooke süüakse kümme tükki, siis proteiinipannkooke naljalt üle kolme ei jõua süüa. Nende valgukogus on saja grammi kohta umbes 30–35 grammi. Organism omastab korraga ligikaudu 30 grammi valku,» selgitas Vähi.

 

Quote

«Kui smuutit juua korraga kolm-neli pudelit ja peale süüa ka viis kohukest, siis on seda ilmselgelt liiga palju. Ühes pudelis smuutis on üle 20 grammi valku ja kui joome korraga palju rohkem, siis ülejäänut keha ei omasta. See on lihtsalt ressursside raiskamine,» rääkis Vähi.

 

Kas see on nyyd ajakirjaniku valjamoeldis voi otsene tsitaat?

 

2016 ja ikka veel sellised jutud liikvel.. :mellow:

 

https://examine.com/faq/how-much-protein-can-i-eat-in-one-sitting/

 

Martin Berkhan: http://www.leangains.com/2010/10/top-ten-fasting-myths-debunked.html (Myth 5)

 

Alan Aragon: http://wannabebig.com/diet-and-nutrition/is-there-a-limit-to-how-much-protein-the-body-can-use-in-a-single-meal/

Muudetud kasutaja SKG poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×