Jump to content
Sign in to follow this  
piiritus

valusad lihased- palun abi?

Recommended Posts

3 päeva tagasi tegin üle mõne aja taas trenni. Aga mulle tundub, et kasutasin liiga suuri raskuseid või tegin liiga palju- nimelt on mu biitsepsid talumatult valusad. Järgmisel päeval oli lihastes mõnus lihavalu, sellele järgneval päeval olid aga biitsepsid täiesti valusad- käsi sirgeks ilma valuta ei saanud. (täna on kaa käed valusad) On tunne, et lihased on liiga pinges, käed väsinud. Mida ma selles olukorras tegema peaksin? Kas/millega määrima, või venitama käsi tihti ja rahulikult, masseerima või jätma nad täiesti rahule? Ja kas peaksin enne järgmist trennikorda ootama, kuni nad enam tunda ei anna või peaksin just tegema?

Lisaksin, et ma ei ole väga kogenud jõutrennis ning et teised lihased andsid lihtsalt veidi tunda, raskusi enese liigutamisega mujal ei olnud, just biitsepsid.

nii juhtub kui üle pika aja täie rauaga panna. mina soovitaks need biitsud täitsa rahule jätte nii, et ei tee neile mingied erilisi koormusi. ainult proovi tihti venitada ja söö korralikult, küll nad ajapikku taastuvad

taastumist kiirendavad korralik toitumine, puhkus, massaa? ja kerge venitamine.

Kindlasti enne mitte uut trenni peale teha, kui ei ole valu kadunud. ( kuid mitte enne kui 96h eelmise trenni möödumist )

mul on alati pärast renni valusad :unsure: valu teeb tugevaks :) , siis oled vähemalt piisavalt trenni teinud ja tunned ennast kõva mehena ka homm :D e..

täie rauaga panna trennis üle pika aja mitte midagi liigutamata eeldab loomulikult sellist lihasevalu...kõige parem oleks sellistel puhkudel mahukas eelnev- ja samuti ka trennijärgne venitamine. Kergejõustiku aladel kehtib sama reegel...jalad valutavad vähem kui peale punnisutsi nii palju kui viicid veel peale sorkida ja lõdvestada. Puhkusel on siinkohal samuti tähtis roll

naudi.... no pain no gain...

see on väga harva kui mina biitsa valusaks saan...

siiski ma mäletan et ühe korra sain selja nii valusaks et tõmmasin väga väikeste vahedega 70 (13,12,11,10,9,8,7) lõuga... mmm magades oigasin läbi une.. nii vähemalt öeldi... ja enne seda polnud isegi pikka pausi seljal olnud.

Peamine viga mida enamus harjutaid teeb on see, et hakkavad treenima peale pausi sama süsteemiga kus nad treeningud lõpetasid. Tuleb alustada algajate kavaga, et mitte sattuda ületreeningusse.

üks hea taastaja on Relaxant lihasvoide - looduslik kraam aitab tõhusalt taastuda lihaste ülepingest ja ka rebestustest

eestikeelset tutvustust poel mujalt kui apteegist potsiku küljest soovitada lugeda

soome keeles on siin > relaxant