Jump to content
plaah

Seljaprobleemid

Recommended Posts

hmm..noojah.. mul naug nii hull polegi et pean vaikselt harjutusi tegema.. nagu jooksen ja teen tööd jne vahel annab tunad.. eriti pikal istumisel ettekallutatult.. harjutusi teen ikka vaikselt ja käin ka taastusravis.. plaan teistkordselt külastada kiropraktikut.

aga just ööseks ja töö ajaks oleks vaja seda tuge.. peab vist selle eesti apteegi toe ostma... pidi ka norm olema....

aga no ikkagi kui saabud eestisse ja kuang ivaba aega ja ei tee tüli siis võid mulle selle numbri sebida.. oleks tänulik..

:(

Eks ma üritan meeles pidada :( aga öösel ja tööl kandmine on hea plaan kuid ei tohi ennast ,, laisaks harjutada,, ja kui pikalt pead püsti seisma, siis vb mingid mugavamad sisetallad jalatsitesse!

Jõudu!

Mine parem spordiarsti juurde ja ütle, kuidas ja millal see juhtus.

Mina soovitaksin Mihkel Mardna ja/või Madis Rahu. Mõlemad Ortopeediaarstides Magdaleena I korrusel.

Edited by kuuliks

Mihkel Mardnaga halvad kogemused, jättis ükskõikse mulje. Kui sa tippsportlane pole, siis erilist abi temalt ei saanud... sry, sain ikka- sain korralikust hulgast rahast lahti <_<

Mihkel Mardnaga halvad kogemused, jättis ükskõikse mulje. Kui sa tippsportlane pole, siis erilist abi temalt ei saanud... sry, sain ikka- sain korralikust hulgast rahast lahti <_<

Kas Tanaga juures oled käinud? Teeb päris head tööd. Võib proovida ka hiina meditsiini selle ala tohtreid, mul peaks see number kuskil olema, kuid prooviksin ennem Tanagat.

Tervist,

Sai nimelt jõutõmmet tehtud 50kg kangiga ning järgmisel päeval oli selg parajalt kange. Kas keegi

saaks anda mõned pidepunktid, kuidas eristada tavalist lihasväsimust reaalsest seljavigastusest?

Tunne pidi mõlemal suhteliselt sarnane olema...

Tervist,

Sai nimelt jõutõmmet tehtud 50kg kangiga ning järgmisel päeval oli selg parajalt kange. Kas keegi

saaks anda mõned pidepunktid, kuidas eristada tavalist lihasväsimust reaalsest seljavigastusest?

Tunne pidi mõlemal suhteliselt sarnane olema...

Hoidsid sa muidu selga nõgusana terve harjutuse vältel ja õlgu taga koos ning rind ees ja kõht pingul ning tagumiku surusid taha? Kui ei, siis võisid tõesti selja ära tõmmata..

Edited by smack

Üritasin üldiselt maksimaalselt tehnikat jälgida, kuid tont seda teab, äkki läkski midagi viltu.

Samas tuleviku suhtes oleks hea ikkagi teada, mis konkreetselt eristab vigastust väsimusest; praeguseks on

kangus taandunud.

Endal ka alaseljaga mure, verem olid tihti valud , eriti jooksusammu tehes. Käisin paljude kiropraktikute ja arstide juures, kõik andsid mingeid harjutusi, mis mingil määral ka aitasid. Lõpuks käisin dr. Kass'i juures kes pani diagnoosi(viimane selgroolüli on teistest pikem ja see põhjustanki valusid). Näitas temagi mõned harjutused ja siiani(u pool aastat) on selg korras.

no nii nüüd see siis juhtus. olen ligi 2 a trenni teinud saalis ja täna oli plaanis teha rind, õlg ja triits kuid päev sai teise pöörde. NImelt olles teinud ära rinna osa siirdusin õla juurde ja kui tegelesin lendamisega käis seljast läbi imelik naks(ei oska muud moodi kirjeldada, raks ei olnud ja ei tea täpselt mis toimus). Peale seda enam vasaku käega hantlit ei saanud tõsta, sest valu lõi abaluu tagant seljast kaela ja ka vaskusse kätte. Seega panin asjad kokku ja minema saalist, kodus panin kohe esmalt fastumgeeli valu tsentrile ning hiljem kui apteegis käidud panin peale pipraplaastri, mis tegi valusa koha mõnusalt kuumaks ja asi toimib.

Peale trenni ei saanud nt pead keerata ei kuskile, pidi olema staatilises asendis. Tunne on selline nagu oleks mingit nävipunkti kahjustanud ,et kui liigutad keha siis lööb valu edasi kaela, ei usu et lihasega midagi hullu on. Seega hetkel toimin sedasi et hoian valukoha soojas määrin salviga ja annan kehale rahu.

Keegi targem võiks muidugi mu tegevut kommenteerida, mida saaks veel teha, et kiiremini oma murest vabaneda?

no nii nüüd see siis juhtus. olen ligi 2 a trenni teinud saalis ja täna oli plaanis teha rind, õlg ja triits kuid päev sai teise pöörde. NImelt olles teinud ära rinna osa siirdusin õla juurde ja kui tegelesin lendamisega käis seljast läbi imelik naks(ei oska muud moodi kirjeldada, raks ei olnud ja ei tea täpselt mis toimus). Peale seda enam vasaku käega hantlit ei saanud tõsta, sest valu lõi abaluu tagant seljast kaela ja ka vaskusse kätte. Seega panin asjad kokku ja minema saalist, kodus panin kohe esmalt fastumgeeli valu tsentrile ning hiljem kui apteegis käidud panin peale pipraplaastri, mis tegi valusa koha mõnusalt kuumaks ja asi toimib.

Peale trenni ei saanud nt pead keerata ei kuskile, pidi olema staatilises asendis. Tunne on selline nagu oleks mingit nävipunkti kahjustanud ,et kui liigutad keha siis lööb valu edasi kaela, ei usu et lihasega midagi hullu on. Seega hetkel toimin sedasi et hoian valukoha soojas määrin salviga ja annan kehale rahu.

Keegi targem võiks muidugi mu tegevut kommenteerida, mida saaks veel teha, et kiiremini oma murest vabaneda?

Mina soovitaks ortopeedi/spordiarsti/kiropraktikut/traumatoloogi, olenevalt võimalustest ja nende professionaalsusest.

Ei hakka uut teemat tegema. Nimelt nagu inimesed teavad, siis olin ma nädal aega haiglas. Võeti igasugu proove ja üks proovidest oli seljaaju vedeliku proov. Pärast seda oli selg väga (hästi) kange ja ebameeldiv olla, valulik ka. Sellest on juba peaaegu kuu möödas, kuid see selja kangus, valu ja ebameeldiv tunne on säilinud. Kükke ja jõutõmmet ei saa teha. Kas vigastati sellega mingit kõhret või midagi ? V-o keegi oskab pealiskaudse hinnangu anda ja natuke abi.

Ei hakka uut teemat tegema. Nimelt nagu inimesed teavad, siis olin ma nädal aega haiglas. Võeti igasugu proove ja üks proovidest oli seljaaju vedeliku proov. Pärast seda oli selg väga (hästi) kange ja ebameeldiv olla, valulik ka. Sellest on juba peaaegu kuu möödas, kuid see selja kangus, valu ja ebameeldiv tunne on säilinud. Kükke ja jõutõmmet ei saa teha. Kas vigastati sellega mingit kõhret või midagi ? V-o keegi oskab pealiskaudse hinnangu anda ja natuke abi.

Ehk peaksid sinnasamasse tagasi pöörduma ja väitma seda, mis sul on praegu või pöörduma hoopiski uue arsti poole?!

nonii.. tere jälle üle pika aja....

3 päeva tagasi käisin TIIT ILVESE juures visiidil.. algul ei saanud aru et midagi kasu olex. ( jaak lille juures käigust oli kohe kasu) AGA, tiit andis teistmoodi harjutused mida teha ja pm need mõjuvad väga hästi.. seletas ära ka täpselt kudias paranemisprotsess toimub. ja loogiliselt mõelda siis tegin kõik aeg valesti harjutusi ja kõiki asju :S:S

reegel 1: 10 päeva ei mingit ettekummardust. no vahel peab ikka aga proovin nii..

+ veel mõned harjutused..

see et magades mingit vööd kanda.. pole keegi kahjuks kuulnud kelllelt olen küsind .

nonii.. tere jälle üle pika aja....

3 päeva tagasi käisin TIIT ILVESE juures visiidil.. algul ei saanud aru et midagi kasu olex. ( jaak lille juures käigust oli kohe kasu) AGA, tiit andis teistmoodi harjutused mida teha ja pm need mõjuvad väga hästi.. seletas ära ka täpselt kudias paranemisprotsess toimub. ja loogiliselt mõelda siis tegin kõik aeg valesti harjutusi ja kõiki asju :S:S

Mida sa valesti tegid siis?

Mismoodi treenida isoleeritud seljalihaste süvakihti? Järjepidevalt tuuakse siia ettepanekuid treenida selja süvalihaseid, kuid endal pole aimugi, mis need on ja kuidas neid treenida. Ainuke suurem seljalihas, mis ulatub nii-öelda sügavale kui ka jääb "pinnale", on selgroosirgestaja. Nn süvalihased toimivad vaid roide-lüliliigestele ning nendeks on ülemine-tagumine saaglihas ja alumis-tagumine saaglihas ja nad tõstavad ja langetavad roideid. Kuidas neid eraldi treenida? Romblihas ja abaluutõstur on seljalihaste keskne kiht ning lailihas, trapetslihas aga pindmine kiht. Ehk keegi nüüd selgitab, kuidas süvalihaseid, välja arvatud selgroosirgestaja, treenida?

Selja süvalihastest ja treenimisest SIIN

tegin harjutusi ettepoole kumerdatuna... aga peab VIST tegema tahapoole.. ntx vaatama tv kõhuli käed lõua all.. pea püsti jne...

mul on selg paremaks läinud aga väga väga väga vähe.... mul on vaja tõesti tõsist tegijat kes aitaks :s enam rohkem meeleheitel ei saagi olla =( mul on palju harjutusi aga ma ei tee neist peaaegu ühtegi sest leidsin need netist ja ei tea kas need teevad mulle head või halba...( siiamaani teen harjutusi mis andis see eelnimetatud arst) kellel see mure olnud .. oskab äkki öelda harjutusi??? kordan üle et 4 ja 5 nda lüli vahel väljasopistus tahapoole..

diski väljasopistus on seljaajuga seotud. sellest valu.

mul peaksid olema kuskil need harjutused, mida peale oppi soovitatakse taastumiseks.. sellest ajast, mil ise toimetasin nende vigastusega patsientidega haiglas töötades.. kel huvi, siis meil saata. midagi erakordset ei ole, kuid arvan, et kui neurokirurgid neid soovitavad, siis ehk on head.

samas nad räägivad, et opi või ära opi, nõrgaks kohaks jääb elu lõpuni. sellepärast olen üritanud ennast iga hinna eest hoida ja tööl olles ergonoomikast võimalikult palju kinni pidada.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.