Jump to content
plaah

Seljaprobleemid

Recommended Posts

Leidsin ka selle teema üles siit.

Nimelt olen täiesti lootuse kaotanud juba enda füüsilisest seisust välja tulemisega.. vigastasin alaselga suve alguses jalapressiga ilmselt. Seistes keha rippus olekust üles tulla ilma räige valuta alaseljast ei saanud. Sai mingi kuu? hiljem kiropraktiku juurde mindud ja see tõmbas lülid vabaks ja nädal hiljem kõik valud kadunud... sai paar kuud trenni kenasti tehtud kuni sattusin Inglismaal mingisse x jõukasse ja kogu tehnika oli seal Swarchi noorus ajast. Jalapressi kalle oli väga imelik ja sai ilmselt liiga raske raskusega tehtud ning koheselt peale trenni tundsin, et kõik on väga ###### jälle.. trenni Augustist saati pole pm üldse teha saanud sellepärast. Oktoobris oli kõige jubedam hetk kui sai Rootsis reisul käidud ja pidin ööläbi istudes pm magama, järgmisel päeval iga sammu pealt nagu keegi lükkaks noa alaselga ja siis väänaks seda seal mõnusalt. Laevas kiskus veel eriti hulluks ja suht paanika oli peal juba, sai ka seal mingit arsti küsitud kuid see ei osanud midagi teha. Tagasi Eesti jõudes sain oma kiropraktikuga kokku ja tegi taas sama mida suve alguses.. ei midagi. Kolm nädalat hiljem proovis veel korra sama asja, andis mõned harjutused ja asjad mida tegema peaks kuid praeguse hetkeni täiesti mõttetu olnud... hetkel saan juba täiesti alla laskuda seljaga ja üles tulla ilma mingi erilise valuta kuna olen vist viimased mitu nädalat enamusest voodis veetnud kuid kui selili olles üritan oma jalgu üles tõsta siis lööb ikka valu sisse alaselga, eriti kui proovin jalapressi asendit sisse võtta, jalgu pole võimalik sirgeks lükata ilma RÄIGE valuta. Samuti on pidevalt alaseljas selline pinge valu, selline tunne, et kui täiesti küüru lasta siis selg nagu tahaks POOLEKS minna painduvuse all.. nagu iga sekund... väga väga kõhet tekitav tunne.

Oskab keegi öelda kas lihtsalt võib mingi põletik sees olla või on ikka vaja arsti sekkumist? Selga olen mingite x kreemidega kreemitanud ja võibolla ka see on nüüd paremaks teinud asja.

Ei oska kuskile pöörduda ka kuna haigekassat pole. Olen proovinud mõne arstiga kontakteeruda aga nad isegi ei viitsi ära kuulata mind kui kuulevad, et haigekassat pole :/ paari teise teadjama inimese poole ka pöördunud aga paljud lihtsalt puhtalt ignoreerivad minu kirjasi... nagu poleks olemaski mind.

Ausalt öeldes olen juba päris sügavas depressioonis kogu sellest pasast, eluisu võtab ära.

Saab keegi mind aidata?
Movieaward@hotmail.com on mu meiliaadress kui keegi oskab midagi tarka veel lisada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tasulisele eriarsti vastuvõtule saad ikka minna, selleks pole haigekassat vaja. Siin võtab vastu nt Mardna. Meili või telefoni teel vaevalt lahenduse leiad ja soovitan sul nii oma füüsilise kui ka vaimse tervise huvides ikkagi arsti vastuvõtule minna ja see raha välja käia.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mardna ei aita. Ta võib olla hea spetsialist aga antud juhul ei ole tal aega piisavalt pühendumiseks, konveier. Võib olla saadab MT-sse, aga tavaliselt see isegi ei näita mingit kahjustust.

Kreemid ei aita. Nii sügavale, kus see tõenäoliselt pesitseb, ei "imbu" ükski määre.

Kas oled proovinud NSAID-i kuuri? Kui ei - vähim mida võid teha. Ja samas võib osutuda efektiivseks. Ibuprofeen 400 mg 3 X päevas.

Kui on keegi hea, rõhuga "heal" massöör/FT , manuaalne teraapia, mis aitab piirkonna lihaseid lõdvestada, on teoreetiliselt samuti suureks abiks.

Kui nüüd järele mõtled ja püüad tunnetada - kas on mingid lihased - vaagna/puusa/jalgade piirkonnas - ülemäära pinges? Kui jah, siis nad teevad hetkel tavalisest enam tööd, et hoida seda piirkonda, mis tundub valu tekitavat mitte-töötamast.. aga peaksid laskma lõdvestuda - spasmid massaaži abil kaotada püüdma.

Ja siis aeg, see, mille sa eraldad vastava ala rahus olemisele. Voodihaigeks, kui vähegi võimalik, sealjuures ei tohiks jääda - liikuda nii palju kui saad. Lihtsalt vältida nagu tuld harjutusi, mis vallandasid valu (tead, et jalapress näiteks) - eriti suuremate raskustega. Paranemine võtab aega, ja täielikku ei pruugigi toimuda - vähemalt minu kogemuse põhjal on nii, et kõik võib olla super, kuni teed mingi täiesti mõttetu lolluse, ja hakkab jälle närima. Ise olen välistanud (empiirilise vaatluse tulemusena) : good morning harjutuse, raskema jõutõmbe, vastu kõhtu kangiga row, ja seni, kuni mingeid asju jälginud, on asi suhteliselt kontrolli all.

Seega, leppinud ajapikku sellega, et jääb krooniliseks ja tuleb end selle vastu "kindlustada" - teistmoodi treening jne

Aga, jah, on olnud neid hetki, kui ei saa ka vetsu muidu, kui põlvili roomates..oled mingis asendis vaid ja kõik muud tekitavad imevalu. Küll paari-kolme päevaga liikumisvõime taastunud siis. Tundlikkus - " kui nüüd midagigi valesti teen..." säilinud nädal(paar).

Sul võib olla ka täiesti teine case aga .... siia see sai.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ahjaa " Ausalt öeldes olen juba päris sügavas depressioonis kogu sellest pasast, eluisu võtab ära. "

See on suhtumine, millest pead vägisi püüdma lahti saada.

Teooria ütleb, et mõjutab paranemist palju.

Ei hakka süvitsi minema hetkel väga, aga valu signaali saadab aju...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul läheb kolmas kuu sarnase jamaga, rohud ei aita, harjutused ei aita. Kuna olen kunagi julmalt raha pannud sarnase olukorra puhul eraarste mööda jooksmisele ilma igasuguse tulemuseta, siis seekord olen käinud ainult riiklikus meditsiinis ja efekt on null. Järjekorrad on mitu kuud, nüüd õnneks hakkab füsio peale.

Internetis olen ennast muidugi kõvasti harinud, masendavalt palju on inimesi, kes võtavad 8 aastat valuvaigisteid, käivad iga 3 aasta tagant lõikusel, elavad aastaid voodis jne. Vastupidiseid lugusid oin kah, loetakse mingi raamat läbi ja 5 aasta kestnud valud kaovad, vahetatakse tööd, valud kaovad.

Ise usun kõige rohkem istumise kahjulikkusesse, kui palju päevas istuda, siis mingi väikese trenniga ei tasakaalusta ära ennast. Sellest tõenäoliselt põhjustatud kõik need jamad.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sai oma kiroga räägitud, tema arust on kreemid vaid psühholoogilise tähendusega. Massaas ei pidavat aitama, see võib pigem halvemaks asja teha kui parandada. Parim võimalus, mis mul on on lihtsalt mitte istuda.. arvuti ees põlvili olla <- selle arvutan kohe välja kuna paari minutiga juba põlved tulised all aga arvuti ees vaja vahest 20h+ tööd teha jutti, enamus päevi piirdub 6-8h-ga. Ega jahm normaalne kui mingit ravi pole võimalik saada ja ainus viis parandada oma selga on lihtsalt mitte istuda..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mõnega kohe on mõttetu vaielda.

http://www.xn--fsioteraapia-dlb.ee/public/files/Ettekanne4%20Manuaalsed%20meetodis%20seljavaeguste%20ravis_Rannama_2012.pdf

Lihassidekoestruktuurid,
mida lõõgastada:
nimmeruutlihas,
selgroosirgestaja,
pirnlihas,
niudenimmelihas
sakrotuberaalside,
iliolumbaarside.
• Manipulatsioon:
– SI liiges
– sümfüüsliiges

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

vaielda on alati mõttetu. eriti nendega, kes ennast maailma kõige targemaks ja teisi põhjuseta rumalamaks peavad :)

aga tõepoolest, massaazh võib vahel valulikkust suurendada. näiteks ka sellises olukorras, millele eelnevalt viidati, mil lihasspasm kaitseb tekkinud vigastust. näiteks diski prolaps. samas muidugi peaks HEA arts/massöör/füsio/kesiganes seda teadma ja suutma nii diagnoosida kui ka vastavat ravimetoodikat rakendada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Defineeri "põhjuseta". Ja "rumalamaks". Igal juhul, keegi, kes on näinud maailma pikemalt kui üks beib - kes oma vanuse ja soo kohta - teab küll teoorias nii mõndagi, aga samal ajal põeb mingit kompleksi, võib ennast temast küll targemaks pidada. Tarkus, pealegi, on nii suhteline mõiste, et seda kasutades oled nagunii valel rajal.

Elukogemus, ja just kogemus, mille läbi on õnnestunud näha väga erinevaid tahke maailmast. Selle oskuslik kasutamine, KRIITILINE mõtlemine - need on asjad, mille poole võiks püüelda.

Sulle, nagu sa taas tõestad, ei piisa ka emakeelsest konkreetsest viitest, kus seda kirjutab tõenäoliselt maailma tipp-füsioterapeutide hulka kuuluv Lauri Rannama, ei peaks küll olema põhjust enam midagi öelda. Ela oma teoreetiliste (kummaline, et hetkel ka see spetsialisti - MITTE MINU - teooria, sulle ei sobi) uskumuste maailmas, ela.

Annaks jumal, et ei peaks su lähedale juhtuma. Ja mida vähem sa paanikat külvad, seda tervemad on ka teised. Ohtlik.

Aga üks väike abivahend veel, (kuigi tundub, et lootust ei ole)

" Inimese ajul on loomu poolest hirmus raske jätta meelde, et valed faktiväited on valed, kusjuures valeinfo kummutamine sunnib meid sageli veel jõulisemalt oma vääruskumuste külge klammerduma. Bristoli ülikooli psühholoog Stephan Lewandowsky möönab, et seda on väga keeruline muuta, kuid usub, et see on siiski võimalik. Sisuliselt tuleb väärveendumusest loobumine inimestele lihtsaks teha — tüviveendumusi ei maksa rünnata otse ja agressiivselt, sest see hirmutab ja tekitab trotsi. Sõnum olgu lühike ja selge ning vormistatud moel, mis ei tee ümberveendavat narriks. " - avatud kaartidega...

http://www.vox.com/2014/12/22/7433899/debunk-how-to

http://www.skepticalscience.com/docs/Debunking_Handbook.pdf

kuluta see aeg pigem sellele, ja arusaamisele, kuidas asjad tegelikult käivad, kui "õigele toitumisele" ja "terviseküsimustele".

Muudetud kasutaja MaPo poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Leidsin ka selle teema üles siit.

Nimelt olen täiesti lootuse kaotanud juba enda füüsilisest seisust välja tulemisega.. vigastasin alaselga suve alguses jalapressiga ilmselt. Seistes keha rippus olekust üles tulla ilma räige valuta alaseljast ei saanud. Sai mingi kuu? hiljem kiropraktiku juurde mindud ja see tõmbas lülid vabaks ja nädal hiljem kõik valud kadunud... sai paar kuud trenni kenasti tehtud kuni sattusin Inglismaal mingisse x jõukasse ja kogu tehnika oli seal Swarchi noorus ajast. Jalapressi kalle oli väga imelik ja sai ilmselt liiga raske raskusega tehtud ning koheselt peale trenni tundsin, et kõik on väga ###### jälle.. trenni Augustist saati pole pm üldse teha saanud sellepärast. Oktoobris oli kõige jubedam hetk kui sai Rootsis reisul käidud ja pidin ööläbi istudes pm magama, järgmisel päeval iga sammu pealt nagu keegi lükkaks noa alaselga ja siis väänaks seda seal mõnusalt. Laevas kiskus veel eriti hulluks ja suht paanika oli peal juba, sai ka seal mingit arsti küsitud kuid see ei osanud midagi teha. Tagasi Eesti jõudes sain oma kiropraktikuga kokku ja tegi taas sama mida suve alguses.. ei midagi. Kolm nädalat hiljem proovis veel korra sama asja, andis mõned harjutused ja asjad mida tegema peaks kuid praeguse hetkeni täiesti mõttetu olnud... hetkel saan juba täiesti alla laskuda seljaga ja üles tulla ilma mingi erilise valuta kuna olen vist viimased mitu nädalat enamusest voodis veetnud kuid kui selili olles üritan oma jalgu üles tõsta siis lööb ikka valu sisse alaselga, eriti kui proovin jalapressi asendit sisse võtta, jalgu pole võimalik sirgeks lükata ilma RÄIGE valuta. Samuti on pidevalt alaseljas selline pinge valu, selline tunne, et kui täiesti küüru lasta siis selg nagu tahaks POOLEKS minna painduvuse all.. nagu iga sekund... väga väga kõhet tekitav tunne.

Oskab keegi öelda kas lihtsalt võib mingi põletik sees olla või on ikka vaja arsti sekkumist? Selga olen mingite x kreemidega kreemitanud ja võibolla ka see on nüüd paremaks teinud asja.

Ei oska kuskile pöörduda ka kuna haigekassat pole. Olen proovinud mõne arstiga kontakteeruda aga nad isegi ei viitsi ära kuulata mind kui kuulevad, et haigekassat pole :/ paari teise teadjama inimese poole ka pöördunud aga paljud lihtsalt puhtalt ignoreerivad minu kirjasi... nagu poleks olemaski mind.

Ausalt öeldes olen juba päris sügavas depressioonis kogu sellest pasast, eluisu võtab ära.

Saab keegi mind aidata?

Movieaward@hotmail.com on mu meiliaadress kui keegi oskab midagi tarka veel lisada.

Kõigepealt tuleks ikka valu põhjus kindlaks teha ja siis ravima hakata. Ja need hinnad ei ole sugugi nii kallid.

http://www.medicum.ee/index.php?id=484#ultraheli

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

tead, mapo, seda, et sa argumentide puudumisel valimatult lahmima hakkad, olen ma enne ka korduvalt näinud. ja olen ka öelnud, et selliste ilmingute kohta on nii mõnedki diagnoosid :). samas muidugi see, KUI inetuks sa kipud minema, ei tee sulle küll kuidagipidi au ja näitab ju ikkagi sind ennast. teisalt, see, KUI valesti sa mind tõlgendad, ajab südamest naerma (konkreetselt see "paanika külvamise" koht... mis tegelikult oli puhas emotsioonitu faktiline võimaliku sümptomaatika kirjeldus. aga nagu ma enne ütlesin, ei ole mingit mõtet vaielda. ka ei kavatse ma tõestada, et ma pole kaamel :), usu, mida tahad. terviseks.

muidugi on omamoodi tore, kui mind, kes ma sust päris palju vanem olen, beib'eks peetakse.... selle halvustava varjundi ma jätan sealt tähele panemata, elukogemus ja töökogemus lihtsalt kinnitavad, et sellel ei ole mõtet :).

loomulikult on Lauri Rannama tippfüsio ja ma pean tast väga lugu. sa võiksid muidugi tema käest üle küsida, kas ja mis tingimustel võib massaazh valulikkust suurendada. ma usun, et kuuled nii mõndagi huvitavat. ja maailma avardavat :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

eelmine postitus läks poolikult, lõpus olid need read:

loomulikult ma ei defineeri :D. ja otse loomulikult ma elan enda teadmiste, tõekspidamiste, empiirilise kogemuse ja tahtmise kohaselt :). seejuures küll ilma ärapanemiseta :).

edaspidi soovitan keskenduda teemale, mitte libiseda "argumentum ad hominem" teele.

edu! ja avarat meelt ning sooja südant!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jah, massaaž võib valusid ka suurendada, eriti akuutsete diskiprobleemide korral. Krooniliste diskiprobleemide puhul jällegi võib leevendada.

Aga jällegi, diskiprobleem on u 5% inimestest.

Seni pole mul õnneks juhtunud, aga täiesti võimalik on juhus, kus diskihaige inimene enam massaažilaualt püsti ei saa - valu on üsna hea immobiliseerija. Enamustel diskijuhtudel mina näiteks selga ei puutugi, päris palju saab ka muid lihaseid töödeldes ära teha. Aga nii neti teel pole mõtet diagnoosi panna ja termin "lumbalgia" mulle endale ei meeldi, minu silmis on see liiga üldine ja enamus juhtudest ikkagi mingi konkreetsem diagnoos, mida lihtsalt ei viitsita/osata leida.

Tanel, mina ei saa aru, milles probleem - kui haigekassat pole, et raha kokku hoida, siis peadki arvestama suurema rahakuluga enese ravil, kui see ükskord juhtuma peaks.

Seda klotsi peaks ju olema kogunenud, või loodadki, et saad tasuta ravi?

Kui asi pole selles, vaid teadmiste puudumises, siis sa kindlasti pole kõiki soovitusi järginud, kuskil seal sinu teemas käis ka minu nimi soovitustest läbi, aga minuni ühtki meili jõudnud ei ole, niiet vist ikka väga hull pole.

Ja kiro käest võinuks ka rohkem infot küsida - mis on tema nägemuse järgi probleem (kui ta seal midagi leidis) ja mis sellega edasi teha. Tema on praegu sinu kõige lähem kontakt meditsiinivallas. Võid külastada ka teisi kiropraktikuid, jällegi internet neid täis.

Muudetud kasutaja gmaster poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervitus. Selline küsimus et kas on võimalik diski kohalt ära lükata tehes harjutust kangiga( 90 kg) selili pingil. Ilmselgelt lihased olid soojad aga pingutused iga seeriaga läksid suuremaks. Mingit nõksu läbi ei käinud - lihtsalt tundsin et olen vist ülepingutanud . järsku tekkis väsimus ja Pärast sauna olin nagu zombi . Saan käia ja kummardada - kuigi esimesed korrad on valus siis läheb kergemaks! voodis keerates on valus aga kui ei liiguta siis ei anna tunda mis tahes asendis.

Mul on varem juhtunud et vales asendis ülekäe tõstes käis seljast raks läbi ja ei pikali ega püsti - ei mingeid raskusi polnud võimalik tõsta-- nii valus oli. . kuid juhuse tahtel- olude sunnil paar nädalat või kuu hiljem jäi auto kinni ja oma haige seljaga lükkates käis raks läbi ja selg oli nagu uus - kohe proovisin kükke ja kummardusi- valu oli nagu käega pühitud . See juhtus 15 aastat tagasi.

Küsimus: kas võimlemine aitab seekord? kas on ikka diski probleem või lihtsalt mingi lihaste rebestus ?

Lugupidamisega

harrastaja Jaan

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervitus. Selline küsimus et kas on võimalik diski kohalt ära lükata tehes harjutust kangiga( 90 kg) selili pingil. Ilmselgelt lihased olid soojad aga pingutused iga seeriaga läksid suuremaks. Mingit nõksu läbi ei käinud - lihtsalt tundsin et olen vist ülepingutanud . järsku tekkis väsimus ja Pärast sauna olin nagu zombi . Saan käia ja kummardada - kuigi esimesed korrad on valus siis läheb kergemaks! voodis keerates on valus aga kui ei liiguta siis ei anna tunda mis tahes asendis.

Mul on varem juhtunud et vales asendis ülekäe tõstes käis seljast raks läbi ja ei pikali ega püsti - ei mingeid raskusi polnud võimalik tõsta-- nii valus oli. . kuid juhuse tahtel- olude sunnil paar nädalat või kuu hiljem jäi auto kinni ja oma haige seljaga lükkates käis raks läbi ja selg oli nagu uus - kohe proovisin kükke ja kummardusi- valu oli nagu käega pühitud . See juhtus 15 aastat tagasi.

Küsimus: kas võimlemine aitab seekord? kas on ikka diski probleem või lihtsalt mingi lihaste rebestus ?

Lugupidamisega

harrastaja Jaan

Sorry for the wait, see ei kõla nagu diskiprobleem. Hea füsio v kiro abiks, seni põletikuvastased.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervitus. Selline küsimus et kas on võimalik diski kohalt ära lükata tehes harjutust kangiga( 90 kg) selili pingil. Ilmselgelt lihased olid soojad aga pingutused iga seeriaga läksid suuremaks. Mingit nõksu läbi ei käinud - lihtsalt tundsin et olen vist ülepingutanud . järsku tekkis väsimus ja Pärast sauna olin nagu zombi . Saan käia ja kummardada - kuigi esimesed korrad on valus siis läheb kergemaks! voodis keerates on valus aga kui ei liiguta siis ei anna tunda mis tahes asendis.

Mul on varem juhtunud et vales asendis ülekäe tõstes käis seljast raks läbi ja ei pikali ega püsti - ei mingeid raskusi polnud võimalik tõsta-- nii valus oli. . kuid juhuse tahtel- olude sunnil paar nädalat või kuu hiljem jäi auto kinni ja oma haige seljaga lükkates käis raks läbi ja selg oli nagu uus - kohe proovisin kükke ja kummardusi- valu oli nagu käega pühitud . See juhtus 15 aastat tagasi.

Küsimus: kas võimlemine aitab seekord? kas on ikka diski probleem või lihtsalt mingi lihaste rebestus ?

Lugupidamisega

harrastaja Jaan

Väga võimalik on lihasvenitus.

http://static.inimene.ee/index.php?disease=r&sisu=disease&did=155

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ehk leidub siin kedagi, kes kogenum ja oskab soovitada, mida esmalt teha või kelle poole pöörduda ägeda alaselja valuga, mis kandub ka puusa. Valukoht ei ole mitte selgroo peal, vaid natukene kõrval.

Eilses jalatrennis vigastasin kang turjal küki ajal selga, kui viimast kükki tehes, üles tagasi surudes, käis alaseljast mingisugune prõks läbi. Pärast seda ei olnud enam suuteline kükkima. Raskused ei olnud suured - ca 80 kg ja kükkisin Smithi masinal. Tegin 4 seeriat 10 kordusega.

Komejant on tegelikult kestnud aastaid. Täpset algust enam määratleda ei mäleta, kuid algas see ilmselt perioodist, kui tegelesin jalgpalli mängimise ja raske füüsilise tööga (tänavakivide paigaldus jne), mille algusesse mahtus ka üks autoga uperkuudi tegemine. Siiani on olnud valu mööduv, s.t et trenni alguses tunnen valu, kuid trenni peale see kaob ära.
Nädal tagasi, seljatrennile järgneval päeval, tundsin ka alaseljas tugevat valu, kuid see läks päeva peale üle ja ei seganud muid elulisi toimetusi - tööl käimine, riietumine jne.

Paar päeva hiljem läksin metsajooksu tegema ja selle olin sunnitud ca 4 km peal katki jätma, kuna ei olnud suuteline edasi jooksma. Ei oska täpselt kirjeldada tunnet, mis valdas, kuid tunne oli nagu alaselg kiskus end nõgusaks ja lihas oli pinges. Tekkis valu, mis kandus edasi jalga (põlveni).

Nüüd on aga täiesti pistets - öösel magada ei saanud, riideid panen ka selga nagu vana ätt. Harjutusi olen üritanud teha ikka võimalikult õige tehnikaga ja treeninud alati teadmise "raskused on teisejärgulised, õige harjutustehnika on esmane" järgi.

Seljalihased ei tohiks nagu nõrgad olla

Internetist vähekene uurisin ja soovitusi on seinast seina, kuid igal pool kirjutatakse peamiselt üht - ole kodus, lama päev ja siis hakka selga treenima.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ehk leidub siin kedagi, kes kogenum ja oskab soovitada, mida esmalt teha või kelle poole pöörduda ägeda alaselja valuga, mis kandub ka puusa. Valukoht ei ole mitte selgroo peal, vaid natukene kõrval.

Eilses jalatrennis vigastasin kang turjal küki ajal selga, kui viimast kükki tehes, üles tagasi surudes, käis alaseljast mingisugune prõks läbi. Pärast seda ei olnud enam suuteline kükkima. Raskused ei olnud suured - ca 80 kg ja kükkisin Smithi masinal. Tegin 4 seeriat 10 kordusega.

Komejant on tegelikult kestnud aastaid. Täpset algust enam määratleda ei mäleta, kuid algas see ilmselt perioodist, kui tegelesin jalgpalli mängimise ja raske füüsilise tööga (tänavakivide paigaldus jne), mille algusesse mahtus ka üks autoga uperkuudi tegemine. Siiani on olnud valu mööduv, s.t et trenni alguses tunnen valu, kuid trenni peale see kaob ära.

Nädal tagasi, seljatrennile järgneval päeval, tundsin ka alaseljas tugevat valu, kuid see läks päeva peale üle ja ei seganud muid elulisi toimetusi - tööl käimine, riietumine jne.

Paar päeva hiljem läksin metsajooksu tegema ja selle olin sunnitud ca 4 km peal katki jätma, kuna ei olnud suuteline edasi jooksma. Ei oska täpselt kirjeldada tunnet, mis valdas, kuid tunne oli nagu alaselg kiskus end nõgusaks ja lihas oli pinges. Tekkis valu, mis kandus edasi jalga (põlveni).

Nüüd on aga täiesti pistets - öösel magada ei saanud, riideid panen ka selga nagu vana ätt. Harjutusi olen üritanud teha ikka võimalikult õige tehnikaga ja treeninud alati teadmise "raskused on teisejärgulised, õige harjutustehnika on esmane" järgi.

Seljalihased ei tohiks nagu nõrgad olla

Internetist vähekene uurisin ja soovitusi on seinast seina, kuid igal pool kirjutatakse peamiselt üht - ole kodus, lama päev ja siis hakka selga treenima.

Ehk leidub siin kedagi, kes kogenum ja oskab soovitada, mida esmalt teha või kelle poole pöörduda ägeda alaselja valuga, mis kandub ka puusa. Valukoht ei ole mitte selgroo peal, vaid natukene kõrval.

Eilses jalatrennis vigastasin kang turjal küki ajal selga, kui viimast kükki tehes, üles tagasi surudes, käis alaseljast mingisugune prõks läbi. Pärast seda ei olnud enam suuteline kükkima. Raskused ei olnud suured - ca 80 kg ja kükkisin Smithi masinal. Tegin 4 seeriat 10 kordusega.

Komejant on tegelikult kestnud aastaid. Täpset algust enam määratleda ei mäleta, kuid algas see ilmselt perioodist, kui tegelesin jalgpalli mängimise ja raske füüsilise tööga (tänavakivide paigaldus jne), mille algusesse mahtus ka üks autoga uperkuudi tegemine. Siiani on olnud valu mööduv, s.t et trenni alguses tunnen valu, kuid trenni peale see kaob ära.

Nädal tagasi, seljatrennile järgneval päeval, tundsin ka alaseljas tugevat valu, kuid see läks päeva peale üle ja ei seganud muid elulisi toimetusi - tööl käimine, riietumine jne.

Paar päeva hiljem läksin metsajooksu tegema ja selle olin sunnitud ca 4 km peal katki jätma, kuna ei olnud suuteline edasi jooksma. Ei oska täpselt kirjeldada tunnet, mis valdas, kuid tunne oli nagu alaselg kiskus end nõgusaks ja lihas oli pinges. Tekkis valu, mis kandus edasi jalga (põlveni).

Nüüd on aga täiesti pistets - öösel magada ei saanud, riideid panen ka selga nagu vana ätt. Harjutusi olen üritanud teha ikka võimalikult õige tehnikaga ja treeninud alati teadmise "raskused on teisejärgulised, õige harjutustehnika on esmane" järgi.

Seljalihased ei tohiks nagu nõrgad olla

Internetist vähekene uurisin ja soovitusi on seinast seina, kuid igal pool kirjutatakse peamiselt üht - ole kodus, lama päev ja siis hakka selga treenima.

Kui venitus ei ole, siis on väga võimalik, et tegu on diski prolapsiga:

http://inimene.ee/d/diski-prolaps

Pöördu arsti poole, lase röntgen teha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×