Jump to content
Janar Rückenberg

Janar Rückenberg - Team FAST "2016 suvi..."

Recommended Posts

Video siis siin:

Mitte, et see mingi eriline raskus oleks, kuivõrd olukord sellest, kuidas viimase seeria selle raske tööpäeva lõpus tegin. Saksa mahutreeningu korral soovitavad raskust 60 - 70%, siis minul ongi see 90 kg hetkel 60%, kuna eesküki rekord hetkel vast 150 kg on, mitte rohkem. Suurt raskust pole selja pärast saanud juba kaua näppida, mitte ühelgi kükiharjutusel.

Ütlen veel mis artiklid mul praktiliselt, et valmis on ja kindlasti tulemas:

"Ei saa kükkida..."

"Kulturistide kaitseks..."

"Massiivne selg ehk aega võtab, aga asja saab..." - väga informatiivne ja hea artikkel

"Mõtteid sääretreeninguks..."

"Treeningusagedus..."

"Väljakutsed II..."

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võtsin endale vabaduse Su postitust muuta: saad ka ise video otse foorumisse mängima panna, kui valid postituse ülaosast "Sisesta erielement", seejärel alt viimane "Sisesta Youtube" ja järgid õpetust.

Su videot vaadates ja treeningtingimusi nähes ei tea, kas naerda või nutta. B)

Kui keegi veel hädaldab, et ta ei saa trenni teha, sest pole vahendeid, siis peaks ta tutvuma sinu treeningvideotega. ;)

Mis ma oskan motivatsiooni kohta öelda: ära rahuldu sellega, et Su nimi mõnes kulturismiraamatus ära mainitakse. Eelmisel aastal saadud 7.koht Euroopas on ju väga kõva ja endiselt usun, et finaalikoht polnud ka kaugel. Lihtsalt usu sellesse ja iseendasse. Soovin, et Sul oleks ka keegi, kes Sind samamoodi motiveeriks, kui Sina neid noori, kes su artikleid loevad ja vägitükke treeningvideotest vaatavad. Minu jaoks on ka Ryckenberg alati üks põhivendasid olnud, kes Eesti kulturismis figureerib. Mitte küll väga tihti lavalaudadel, kuid oma teadmiste, suuruse ja vägitükkidega kindlasti märkimisväärne kuju. :D

Mis siis muud kui jõudu, motivatsiooni ja loodame seda ulmelist rinda ja võimast most musculari juba varsti laval näha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga hea, et lisaks numbritele panid ka video juurde ega pikalt ei olegi vaja filmida üksikud setid parimatest sooritustest. Huvitav on lugeda su trennblogisid, sest sa ei treeni nagu keskmine kulturist, vaid praktiseerid väga palju erinevaid metoodikaid. Edu treeningutel.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas suutlikkuse lähedale tehtud seeria järgi ligikaudset rekordit leida:

2 x = 1.07

3 x = 1.12

4 x = 1.15

5 x = 1.18

6 x = 1.21

7 x = 1.24

8 x = 1.27

9 x = 1.30

10 x = 1.33

Raskus, millega teed vastava pikkusega seeria korruta vastava koefitsendiga ja saad ligikaudse max´i. Selge see, et siin võib olla kõikumisi ja asi on individuaalne, kuid orienteeruva pildi saab kindlasti!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kuidas suutlikkuse lähedale tehtud seeria järgi ligikaudset rekordit leida:

2 x = 1.07

3 x = 1.12

4 x = 1.15

5 x = 1.18

6 x = 1.21

7 x = 1.24

8 x = 1.27

9 x = 1.30

10 x = 1.33

Raskus, millega teed vastava pikkusega seeria korruta vastava koefitsendiga ja saad ligikaudse max´i. Selge see, et siin võib olla kõikumisi ja asi on individuaalne, kuid orienteeruva pildi saab kindlasti!!!

suured tänud, taaskord sain Sinult kasulikku infot ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere, alustaksin sellega, et tänaksin Kristjanit sellise tunnustava ja motiveeriva postituse eest, AITÄH!!!

Eile oli jalatrenn ja üritasin üle väga pika aja taas vähegi suuremat raskust proovida. Arvestades sellega, et raskuseid eriti näppida pole saanud olen rahul. Nii jalad, kuid kahjuks ka selg on täna väga valusad ja kanged. Igal juhul selle üle, et jalad on valusad, on hea meel.

Trenn:

1. Kükk (kangi küljes olid lisaks jäigad vedrud, mis tõmbasid kangi koguaeg veidi alla tagasi, üks ots põranda küljes, teine kangi küljes)

90 kg - 10 x

100 kg - 10 x

110 kg - 10 x

120 kg - 10 x

130 kg - 10 x

140 kg - 10 x

155 kg - 10 x

Tunne on muidugi selline, et kui selg vähegi lubaks, siis küll lammutaks raskustega, jalg kannaks väga hästi.

2. Hack´i kükk kangiga

90 kg - 6 x

115 kg - 6 x

115 kg - 6 x

3. Sääre sirutamised istudes (tunnetan korralikult lihastööd)

7 plaati - 20 x

7 plaati 20 x

4. Sääre painutamine kõhuli (12 plaati on masinal üldse kokku)

6 pl - 6 x

7 pl - 6 x

8 pl - 6 x

9 pl - 6 x

10 pl - 6 x

5. Rumeenia jõutõmme hantlitega

42 kg - 12 x

42 kg - 12 x

6. Päkkadele tõusud Hack´il, paus 40 sekundit seeriate vahel

80 kg - 8 x 12

7. Poolkükk kang ees õlgadel 60 kg - 1 minut...hea lõpp tõsisele jalatrennile, proovige ka!!!

See oligi kõik. Kaal oli täna hommikul 99.5 kg!!!

Video poolkükist on siin:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See viimane harjutus oli karm, ma ausalt öeldes sellist staatilist asja ei ole teinud peale seda kui Honda jõuluturniiril istusin 12 min seina vastas.... :huh: aga see 60 kg tundub päris karm eriti peale seda kui jalatrenn on tehtud. Vaatasin ,et 30 sek jalg juba värises nii et vähe ei olnud aga tahtejõud on sul meeeletu, enamus oleks ammu juba ära lõpetanud.... :o

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Su videot vaadates ja treeningtingimusi nähes ei tea, kas naerda või nutta. :huh:

Kui keegi veel hädaldab, et ta ei saa trenni teha, sest pole vahendeid, siis peaks ta tutvuma sinu treeningvideotega. :o

See on tõeline Sparta!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere, eilne treening oli surumine, lailihasele kaks harjutust, triitseps ja kerge kõht. Aga mitte tervest trennist ei taha ma rääkida, kuivõrd sellest, et olen jälginud Oti bloqi ja tema lähenemist surumisele (seeriad/kordused). Viimases surumise treeningus teeb Ott 107.5 kg - ga 4 x 15. Mind hakkas painama mõte, et huvitav, kas ise teeksingi selle ära. Viimastel aegadel olen surumises teinud just lühikest seeriat, 5 kordust ja alla selle, setõttu seda enam huvitavam selline väljakutse lühikeselt seerialt ülipikkade seeriateni tundus huvitav. Mis ma pikalt keerutan...ei teinud 4 x 15 ära :P . Tuli samuti 15, 15, 15, 12 nagu Otil esimesel katsetusel. Ehk minu vabanduseks kõneleb pisut see, et lendasin lühikeselt seerialt kohe ikkagi suhteliselt pika seeria kallale, kuid see oligi väljakutse. Igal juhul, see on vägitükk omaette. Kes on head surujad, proovige, kas teete 107.5 - ga 4 x 15 ära. Kui siin tihti räägitakse, et kulturistid on ainult "kosmeetika" peal väljas, et treenivad ja paisutavad lihtsalt lihast, pole funktsionaalust, pole jõudu, pole vastupidavust, siis...tehke järgi...see 4 x 15 - 107.5 kg - ga on ju puhas sooritus.

Mis veel? Käimas on kaalulangetus, mis ausalt öeldes ei taha väga õnnestuda. Hetkel on 3. nädal käsil ja kaal kõigub endiselt 99 kg ja 100 kg vahel. Samas, kui asja üritada lineaarselt ajada, siis selle nädala lõpuks peaksin kaaluma 98.2 kg, kuid see on mulle ammu selgeks saanud, et kaalu ei ole lineaarselt võimalik langetada. Tee mida sa teed, kuid alati toimub see mul väikeste hüpakutena (langus). 1 - 2 kg kaalu kõikumine päeva joksul pole mingi eriline nähtus.

Samas, loomulikult paneb see siiski pead vaevama, et kuidas edasi minna. Täna hommikul olin peale WC - d taas 99.9 kg. See on sisuliselt sama, kui esmaspäeval 17. jaanuaril tõsisemat dieeti alustasin :P . Samas, pilt on selgelt oluliselt paremaks läinud, tunne on selline, et hetkel kaloraazi vähemaks ka ei kannata võtta. Ei söögi suurt päeva peale midagi, aga ikka kaal paigal. Tunne on ka selline, et hetketoitumine ja kaloraaz on see, mis tagab hea soorituse ja jõutaseme. Viimased on vajalikud selleks, et lihasmass säiliks. Tunnen selgelt, et kui praegu veel vähemaks võtaks, siis sooritus kannataks ja hakkaks lihast minema, saan parajalt peale ning kulutan selle päevas ka täpselt ära. Aga eks näis mis saab, igal juhul jälgin ennast ja loodan, et varsti mingi kerge hüppeline langus tuleb. Üks võimalus on muidugi aeroobset lisada, mida ma hetkel suurt ei teegi võib nii öelda. Samas sellega ma liialdada ka ei tahaks, kuna kipun oma jalad "maha sõitma". Pealegi, eelmine vorm, mis Hollandis kulmineerus küllaltki heaks, sai tehtud väga minimaalse aeroobsega.

Kaloreid hetkel ei loe, tuginen peeglile ja enesetundele. Eks selge on see, et varsti hakkan neid ka lugema, tavaliselt olengi hakanud seda tegema nii paar kuud enne. Kokkuvõttes üritan võtta asja väga rahulikult, midagi ekstreemset tegema ei kavatse hakata, sest sellise ülima näljatundega on koolis võimatu töötada, pealegi ei annaks see sportlikku lõpptulemust silmas pidades ilmselt ka head tulemust. Olen mõttega asja kallal, kui vorm tuleb ja kaal liigub sinna, kus vaja, siis olen kevadel laval, kui asjad ei lähe nii, nagu võiks ja peaks, siis vähemalt kevadel punnitama ka ei hakka. Aga eks näis!!!

Teie proovige aga 107.5 kg - ga teha 4 x 15, pausidega 2 - 3 minutit ;) .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See staatiline kükk ei ole ju midagi muud kui vana hea kung fu treening. Shaolini mungad pidid minu arust olema selles asendis tunde kuni päev. Minu arust teeb jalalihased ülitugevaks kuigi omal läks peagi isu ära seda teha. Kindlasti hea vahelduseks dünaamilistele harjutustele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud huvitav lugemine. Tõsi ta on ,et kui võtta 107 kilo ei ole selles midagi enneaolematut, kuid karmiks läheb see, et lõpus kang muutub tinaraskeks ja piimahape teeb oma töö. Alustasin seda eelmisel aastal 4x15 80 kg - see ei olnud kindlasti maksimum pingutus toona, kuid arvan ,et üle 90kg ei oleks tol korral jõudnud, seega surumine sellises pikas seerias on oluliselt paranenud ja samas on ka 5x5 läinud üles.

Huvitav on ka see, et just 3 seeriat suudaks kindlasti teha veel ka raskema kangiga, kuid 4 toimub järsk kangi raskenemine.... ;)

Loodetavasti tuled kulturismi kategoorias ka Reval -Cupile 9 aprill (nö soojenduseks).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Rücku siis kevadel lavale? Huviga ootan kahe Eesti pikema klassiku- Jüri ja Rücku vastasseisu lavalaudadel. Kohtunikel läheks väga raskeks. Rüx, pea vastu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Annan väikese ülevaate oma selle nädala jalatrennidest.

Teisipäev

1. Kükk - 10 x 10 - 105 kg...minu jaoks väga kerge.

2. Sääre sirutamine istudes - 10 plaati - 5 x 10, viimane seeria oli tegelikult langev seeria 10 plaati (10x), 6 plaati (10x), 4 plaati (20 x).

3. Good Morning´s kangiga

35 kg - 10x

35 kg - 10x

40 kg - 10x

40 kg - 10x

60 kg - 10x

4. Säärele 8 seeriat, 4 istudes ja 4 seistes

Jalg oli järgmisel päeval muidugi valus, ka reedel teist trenni alustades, aga kui mina endale jalga alla tahan, siis peangi ennast sellise mahu, intensiivsuse ja sagedusega koormama.

Reede

1. Sääre painutamine...muide proovingi mõnda aega nii, et teen tagakülje kõige esimesena.

7 plaati - 7x

8 plaati - 7x

9 plaati - 7x

10 plaati - 7x

2. Kükk kang turjal...lubasin endale taas veidi kobedamat raskust proovida.

90 kg - 5x

115 kg - 5x

130 kg - 5x

150 kg - 5x

165 kg - 5x

180 kg - 5x

3. Kükk kang turjal...pikk seeria (süsteem)

90 kg - 10x

90 kg - 20x

90 kg - 30x

4. Kõht - Crunches trenazööril...6 plaati - 4 x 21

5. Päkkadele tõusud istudes...3 x 60x - 25 kg

Raskused pole teab mis suured, kuid tunnen aina enam, et treeningstaazi tulemusena on lihase tunnetus väga heaks läinud ja juba väiksemategi raskuste korral on koormust saanud lihased väga valusad. Reie - tagakülge kavatsen nädala teise trenni alguses teha edaspidi ilmselt ka põhjalikumalt, eile oli lihtsalt esimene katsetus. Ei julgenud väga põhjalikult enne kükki teha, aga ei, kannab küll ja kuidagi isegi mõnus on sellise kerge eelsoojenduse funktsiooni täitva tagakülje kurnatusega küki kallale minna.

Kaal oli täna hommikul peale WC - d 99.2 kg, näis kas hakkab kukkuma või mitte. Söögiisu on koguaeg igal juhul meeletu. Täna oli kerge ratas ka 25 minutit. Homme on õlg, biitseps, triitseps, kõht.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tere, eilne treening oli surumine, lailihasele kaks harjutust, triitseps ja kerge kõht. Aga mitte tervest trennist ei taha ma rääkida, kuivõrd sellest, et olen jälginud Oti bloqi ja tema lähenemist surumisele (seeriad/kordused). Viimases surumise treeningus teeb Ott 107.5 kg - ga 4 x 15. Mind hakkas painama mõte, et huvitav, kas ise teeksingi selle ära. Viimastel aegadel olen surumises teinud just lühikest seeriat, 5 kordust ja alla selle, setõttu seda enam huvitavam selline väljakutse lühikeselt seerialt ülipikkade seeriateni tundus huvitav. Mis ma pikalt keerutan...ei teinud 4 x 15 ära :P . Tuli samuti 15, 15, 15, 12 nagu Otil esimesel katsetusel. Ehk minu vabanduseks kõneleb pisut see, et lendasin lühikeselt seerialt kohe ikkagi suhteliselt pika seeria kallale, kuid see oligi väljakutse. Igal juhul, see on vägitükk omaette. Kes on head surujad, proovige, kas teete 107.5 - ga 4 x 15 ära. Kui siin tihti räägitakse, et kulturistid on ainult "kosmeetika" peal väljas, et treenivad ja paisutavad lihtsalt lihast, pole funktsionaalust, pole jõudu, pole vastupidavust, siis...tehke järgi...see 4 x 15 - 107.5 kg - ga on ju puhas sooritus.

Mis veel? Käimas on kaalulangetus, mis ausalt öeldes ei taha väga õnnestuda. Hetkel on 3. nädal käsil ja kaal kõigub endiselt 99 kg ja 100 kg vahel. Samas, kui asja üritada lineaarselt ajada, siis selle nädala lõpuks peaksin kaaluma 98.2 kg, kuid see on mulle ammu selgeks saanud, et kaalu ei ole lineaarselt võimalik langetada. Tee mida sa teed, kuid alati toimub see mul väikeste hüpakutena (langus). 1 - 2 kg kaalu kõikumine päeva joksul pole mingi eriline nähtus.

Samas, loomulikult paneb see siiski pead vaevama, et kuidas edasi minna. Täna hommikul olin peale WC - d taas 99.9 kg. See on sisuliselt sama, kui esmaspäeval 17. jaanuaril tõsisemat dieeti alustasin :P . Samas, pilt on selgelt oluliselt paremaks läinud, tunne on selline, et hetkel kaloraazi vähemaks ka ei kannata võtta. Ei söögi suurt päeva peale midagi, aga ikka kaal paigal. Tunne on ka selline, et hetketoitumine ja kaloraaz on see, mis tagab hea soorituse ja jõutaseme. Viimased on vajalikud selleks, et lihasmass säiliks. Tunnen selgelt, et kui praegu veel vähemaks võtaks, siis sooritus kannataks ja hakkaks lihast minema, saan parajalt peale ning kulutan selle päevas ka täpselt ära. Aga eks näis mis saab, igal juhul jälgin ennast ja loodan, et varsti mingi kerge hüppeline langus tuleb. Üks võimalus on muidugi aeroobset lisada, mida ma hetkel suurt ei teegi võib nii öelda. Samas sellega ma liialdada ka ei tahaks, kuna kipun oma jalad "maha sõitma". Pealegi, eelmine vorm, mis Hollandis kulmineerus küllaltki heaks, sai tehtud väga minimaalse aeroobsega.

Kaloreid hetkel ei loe, tuginen peeglile ja enesetundele. Eks selge on see, et varsti hakkan neid ka lugema, tavaliselt olengi hakanud seda tegema nii paar kuud enne. Kokkuvõttes üritan võtta asja väga rahulikult, midagi ekstreemset tegema ei kavatse hakata, sest sellise ülima näljatundega on koolis võimatu töötada, pealegi ei annaks see sportlikku lõpptulemust silmas pidades ilmselt ka head tulemust. Olen mõttega asja kallal, kui vorm tuleb ja kaal liigub sinna, kus vaja, siis olen kevadel laval, kui asjad ei lähe nii, nagu võiks ja peaks, siis vähemalt kevadel punnitama ka ei hakka. Aga eks näis!!!

Teie proovige aga 107.5 kg - ga teha 4 x 15, pausidega 2 - 3 minutit ;) .

Kui oled väljakutsete peale väljas, siis on pakkuda surumine 10x115+10x105+10x95+10x85, pausid parasjagu sellised, et kettad kangilt maha võtta või veidi pikemad, nii 30-40 sekundit.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Aga eks näis mis saab, igal juhul jälgin ennast ja loodan, et varsti mingi kerge hüppeline langus tuleb. Üks võimalus on muidugi aeroobset lisada, mida ma hetkel suurt ei teegi võib nii öelda. Samas sellega ma liialdada ka ei tahaks, kuna kipun oma jalad "maha sõitma". Pealegi, eelmine vorm, mis Hollandis kulmineerus küllaltki heaks, sai tehtud väga minimaalse aeroobsega.

Kulturismitreening kulutab ca 500 kcal/h, aeroobne ca 700 kcal/h, sõltub kehakaalust. Kas on mõtet aeroobset teha, äkki korrigeeriks treeningkava?

Suured kordused, negatiivne kaloraaž - ületreeningu oht väga kerge tulema. Negatiivne kaloraaž - taastumise pikenemine.

Mõtlemist kui palju.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kulturismitreening kulutab ca 500 kcal/h, aeroobne ca 700 kcal/h, sõltub kehakaalust. Kas on mõtet aeroobset teha, äkki korrigeeriks treeningkava?

Suured kordused, negatiivne kaloraaž - ületreeningu oht väga kerge tulema. Negatiivne kaloraaž - taastumise pikenemine.

Mõtlemist kui palju.

tabata trenni lõppu 2-4x nädalas.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
post-4071-1297285043_thumb.jpg

Täna 9. veebruar 2011. a.

Väga hea vorm juba praegu. Arvata võib, et Eesti Karikavõistlustel on Rücku üks kuivemaid ja võimsamaid mehi!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere hommikust, pikalt ei ole kirjutanud, kuid pole olnud millest kirjutada. Valmistumine hetkel endiselt aktuaalne. Kaal oli vahepeal väga pikalt kinni, ei langenud kuidagiviisi. Täna hommikul peale WC - d oli kaal 97,5 kg, see on hea ja tundub, et nüüd hakkab asi jälle liikuma. Pilt paraneb muidugi iga päevaga, kuid kaal peaks võistlusvormiks ikka selgelt veel kõvasti langema. Kui tahaks olla KKK ("Kuiv Kui Koovit") :), siis peaks kaduma veel 5 - 6 kg. Aga endiselt, võtan asja rahulikult ja ei torma äärmuslikke muudatusi tegema. Kaal kukkub hüpakutena, see on nüüd päris selge. Sel valmistumisel panen kaalu kukkumise osas selgelt tähele kahte asja. Esiteks, alati pärast jalatrenni järgmisel hommikul on kaal teistest päevadest mõnevõrra madalam. Teiseks, tunnetan ülimalt hästi, kuidas ainevahetuse ergutamine dieedi ajal on ülimalt vajalik. Mõlemal korral, nii siis, kui ajasin kaalu alla 99 kg ja nüüd, kui sain kaalu esimest korda alla 98 kg on see kaalu kukkumine toimunud nii, et olen lubanud omale midagi "keelatut". Selles mõttes, et 99 kg - lt 98 kg - le langedes oli ka kaal paigal ja pikalt. Trennides on intensiivsus üleval, kaloraaz kontrolli all, kuid kaal ei lange. Sõin ära suure Snickersi ja järgmisel päeval oli kaal kolinal kukkunud. Täna hommikul tajusin sama fenomeni. Eelmised 5 päeva on mu kaal samades tingimustes olnud nagu naelutatult 98,7 kg. Eile sõin 50 g (pool tahvlit) piimasokolaadi ja täna hommikul on kaal 97,5 kg. Ma seletan seda sellega, et ainevahetus jääb ilmselt aeglaseks ja kinni ning ei anna reservrasva defitsiidi tingimustes enam väga hästi kätte. Selleks ongi vaja vahepeal midagi stimuleerivat peale anda. Muidugi, see võib olla ka juhus, kuid kuidagi väga seaduspärane.

Eilne trenn:

1. Surumine lamades hantlitega

42 kg - 8 x 8

2. Tõmme ülalt plokil rinnale, lai haare ja peod vastamisi

12 plaati + 15 kg - 10, 10, 10, 8, 8

3. Prantsuse surumine põrandal peod kitsalt vastamisi

37 kg + 2 jäika vedru, mis hoiavad koguaeg pidevat pinget ja raskust tagasi veavad (super meetod).

4. Õlgade tõstmine hantlitega

42 kg - 20, 18, 18

5. Ploki allasurumine althaardes

3 plaati - 20 x

4 plaati - 18 x

5 plaati - 12 x

6. Jalgade tõsted rippes

Keharaskus - 4 x 13

Lõpetuseks ratas 17 minutit, näitas, et kulutasin 160 Kcal. Trenni hinne väga 5.

Täna on jalatrenn. Kui nendest vedrudest rääkida, siis peaksin tegema mõne video, kus, kuidas ja mis harjutustel neid kasutan. Need annavad kummilintidega sama efekti, kuid mõningatel harjutustel lisaks panna, väga super!!!

Üks pildike ka, rohkem ei hakka näitama, kuna pole veel suurt midagi näidata:

post-4071-1299650971_thumb.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×