Jump to content
Raivo Piiber

Baruto katkestas Aki-basho vigastuse tõttu.

Recommended Posts

B suutis ennast siiski kokku võtta ja vähemalt turniiri võiduga lõpetada - uwatenage´ga alistus Kisenosato ning turniir lõppes skooriga 9:6, mis andis ozekide arvestuses 3. koha.

Turniirivõitja selgus aga lisamatšis, kus kohtusid ida-Maegashira neljas mees Tochiozan ja lääne-Maegashira seitsmes Kyokutenho. Tehnikaga hatakikomi jäi peale Kyokutenho.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma pole küll teiste tegemisi sellel turniiri vaadanud, kuid kui vaadata tabelit, siis kõik sellised vennad, kes siiani on teinud turniire vähemalt 12-3 suutsid seekord millegipärast kõik 8-7 9-6 ? Ma ei tea, kuidas ajalugu mäletab, kuid niipalju kui mina mäletan, siis sellist nalja minu silmad pole näinud.

Kas keegi protestib kellegi vastu, või oli tegu kokkuleppe värgiga?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Homme algab siis taaskord üks sumo suurturniiridest - aasta neljas suurturniir Nagoya-basho. Baruto esimeseks vastaseks on mongol Kyokutenho, kes võitis üllatuslikult eelmise turniiri Tokyos. Selle 191cm pikkuse ja 158kg kaaluva 37-aastase mongoliga on B kohtunud 16 korda ning saanud 12 võitu, viimane kaotus pärineb 2009. aasta maikuust, eelmiselt turniiril nad ei kohtunud.

25. juunil avaldatud uues sumo edetabelis on B langenud ühe koha võrra ja asub nüüd üldarvestuses neljandal kohal ehk on ida teine ozeki. Esinumber on jätkuvalt yokozuna Hakuho. B ette mahuvad veel ida esimene ozeki Kisenosato ja lääne esimene ozeki Kotoshogiku.

Nii et siis taaskord pöidlad pihku - 2 nädalat paksude paljaste poiste heitlusi on ees ootamas, lisaks muidugi ka homme Wimbledonis toimuv meeste tennise üksikmängu finaal, mis meil siin on kõik inglased pöördesse ajanud - 6x turniirivõitja Roger Federeri vastu läheb väljakule Andy Murray, esimene inglane nende oma turniiri finaalis üle 74 aasta! :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänane matš siis möödas ja esimene võit käes, 1:0. Oli selline keskmise pikkusega pusimine, kuid lõpuks leidis Kyokutenho end istumast esimestes ridades, kohu B ta yorikiri-tas. Täna said võidu kirja kõik ozekid ja ka yokozuna, kuigi Hakuho pidi pidama ka kordusmatši, kuna kohtunikud ei suutnud selgitada võitjat ehk siis hetkel edeneb kõik reeglipärasel ja vastavalt seadusele :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Raivo peaks selle teema eest mingi auhinna saama.

Ei anna talle mingit auhinda- läheb veel uhkeks ära! :rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

@ http://sport.err.ee/...6a-c3f1fd7934d8

Sumoproff Kaido Höövelson alias Baruto alistas Nagoya-basho teisel võistluspäeval lääne komusubi Toyonoshima. Matš kestis kümmekond sekundit, mille lõpetuseks eestlane Toyonoshima dohyo'lt välja tõukas. Võidutehnikana läks protokolli yorikiri.

Teisipäeval on võitmatuna jätkava Baruto vastane lääne maegashira 2. paigutust omav Okinoumi, kes on Nagoya-bashol seni teeninud kaks kaotust.

Baruto on 26-aastase Ayumi Fukuokaga maadelnud neli korda ja teeninud kolm võitu. Aasta esimesel suurturniiril sai Baruto tehnikaga oshidashi võidu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kolmas päev siis möödas sellel turniiril ning taaskord edukas - 3. võit käes. B kontrollis kogu aeg matši ning lõpetuseks kena uwatenage. Mõlemale mehele oli see nö kolmest kolm - Barutole kolmas võit, Okinoumile kolmas kaotus.

Homne vastane sekiwake Goeido, pöidlad pihku!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna jälle positiivne päev ehk vähemalt hetkel esineb B seisusele vastavalt - neljas järjestikune võit, täna jäi meie jõmmile tehnikaga tsukidashi alla sekiwake Goeido. B on nüüd nende omavahelistest matšidest võitnud 15st üheksa. Lisaks B-le on täisedu ehk neli võitu veel viiel mehel, nende seas ka yokozuna Hakuho. Kommentaariks veel niipalju, et B näitas täna sprinterlikku starti ja kogu madin kestis ca 6 sek.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaks maadluspäeva taas möödas ja mõlemad edukad - tulid nii viies kui ka kuues võit ehk siis kuue päevaga kuus matši ja kuus võitu. Eile alistas B tehnikaga oshidashi lääne- Maegashira 1. positsiooni mehe Aminishiki. Väga kontrollitud maadlus, vaadake ise

Tänane vastane oli Wajakoyu, Ida-Maegashira 3. mees ning tema alistas B tehnikaga harimanage. Jällegi targalt ja kontrollitult maadeldud ning 6. võit käes

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui alguses tuli võite ridamisi, siis nüüd tuli juba teine järjestikune kaotus, seekord kaasozeki Harumafuji´le, vastase võidutehnikaks märgiti uwatedashinage. Ei kuulu ilmselt polkatants B lemmikute hulka ... Haru jätkab nüüd täisedu, 9 võiduga.

http://www.youtube.com/watch?v=m9PC53N97PU

Ja ka homme ei saa olema lihtsam, sest vastas on taas ozeki, Kotooshu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Natuke jamasti. Alguses ei olnud vastasteks ka ozekid ilmselt? :huh:

Eks jah, alguses söödeti ette lahjemad poisid, raskekahurvägi alles tuleb ... Aga loodame parimat!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nonii, laksud käivad - meie mees Jaapanis sai täna 3. järjestikuse kaotuse ... uwatenage-ga tuli alla jääda Kotooshule, ilmselt häiris B kerge koputus vastu tema haiget põlve ning Kotooshu tõmbas ta maha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise kartsin täna õhtul arvutit lahti tehes, et B on taaskord Kakukeselt tappa saanud, kuid oh õnne - tsuridashi ja KK ehk positiivne skoor olemas. Kuigi napp, kuid samas võit on võit :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Noojah, käimasolev turniir on B jaoks rohkem kui keskpärane ja nibinnabin ozeki seisusele vastav - KK on küll käes, kuid üks korralik ozeki peaks iga turniiri tegema vähemalt 10:5, hetkel ei tundu asjad küll mitte sinnapoolegi olevat. Tänases 12 matšis tuli B vastu võtta selle turniiri 4 .kaotus - tema ka Kisenosato matši tulemuseks oli Kise võit tehnikaga oshidashi. Kisele oli see 9 võiduks 3 kaotuse kõrval, kuid oleks võinud olla ka vastupidi. Matš saadi käima alles 3. katsel, kusjuures 2 esimese valestardi ajal oli B kindlam kui Kise ning 3 kokkupõrke järel hakkas B Kiset miskipärast pikali vedama, vähemalt proovis seda, sättides oma nõrgemat jalga, mis pole aga siiski piisavalt tugev säärase ürituse läbiviimiseks, tundub. Tobe kaotus, üritas Kise tõugete eest kõrvale astuda ja astus välja - viga, mida sellise tasemega mees ei tohiks endale lubada, arvan. Ja homme pole mitte öihtne päev - vastaseks yokozuna Hakuho!

Matš on pärast kolmandat kokkujooksu

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nonii, 2 päeva möödas, pole arvutisse saanud, kuna olen puhkusel ja teel Eesti poole (hetkel Poolas, homme juba Pärnus). Teen siin majutuspaigas arvuti lahti ja mis ma läen - meie jõmm juba kaks korda pidanud kaotuse vastu võtma - eile Hakuholt ja täna siis ka Kotoshogikult. Midagi pole teha, seis on suht nutune, 8:6 ja homme siis eel veel viimane matš Osseetia vägilase Araniga.

Eilne matš Hakuhoga oli väga tasavägine, Hakuho võitis uwatenage´ga

Täna jäi B 13-sekundilises heitluses yorikiri´ga alla Kotoshogikule

Homme ega ka ülehomme pole ilmselt mahti kribada, seega kui keegi võtab vaevaks turniiri viimast päeva kajastada, oleks tänulik.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vähemalt lõpp oli ilus!

Postimees kirjutab:

Baruto pani Nagoya-basho’le võiduka punkti

Eesti sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto lõpetas juulikuu suurturniiri Nagoya-
basho
võiduga.

Ozeki
Baruto alistas täna tehnikaga
oshidashi
ida-Maegashira 5. positsioonil paikneva Arani.

Baruto sai turniiri jooksul kuus kaotust ja üheksa võitu, Aran lõpetas samuti üheksa võiduga.

Turniiri võitis täisedu 15 võiduga
ozeki
Harumafuji, kes täna alistas
yokozuna
Hakuho.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pole juba rohkem kui kuu aega "sulge" kätte võtnud ja siia midagi kirjutanud. Olin vahepeal puhkusel Eestis ja seal oli kõike muudki teha, kui arvutis istuda. Lisaks on nüüd tagasi jõudes olnud kiire ja teguderohke periood, pole mahti ja ega ka tahtmist. Aga midagi on ikkagi vahepeal juhtunud, ka kurba ... Eestis olles kuulsin kurba uudist - suri mu kunagine koolivend ja trennikaaslane ja Eesti amatöörsumo üks pioneeridest Madis Õunapuu (16.01.1969-27.07.2012) ...

Üheksakümnendate aastate lõpus oli Madis tolleaegse unistuste meeskonna - Karl Lõõbas, Madis Õunapuu, Kaido Tamme, asendamatu liige (lisaks kuulus sinna ka Anti Peet, ka kahjuks tänaseks manalamees). Tema parimateks sportlikeks saavutusteks sumos jäid:

1997 meeskondlik MM-i pronks, meeskondlik EM-i kuld ning EM-i hõbe absoluutkategoorias;

1998 meeskondlik EM-i pronks;

1999 EM-i pronks absoluutkategoorias.

11 kordne Eesti meister aastatel 1998 – 2003 ja 2006 nii raskekaalus kui ka absoluutkategoorias. Lisaks tuli Madis korduvalt Eesti meistriks ka kreeka-rooma ning noore ja juuniorina ka vabamaadluses.

2003 aastal suutis absoluutkategooria finaalis Madise alistada nooruke Kaido Höövelson, kes praeguseks on jõudnud maailma sumoeliidi ladvikusse. Võit Madise üle oli tulevasele Barutole väga oluliseks veksliks tema sumoproffide hulka vastuvõtmisel.

post-1758-0-35029200-1346167777.jpg

Foto: Mati Hiis

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Madisega seoses tuleb päris mitu naljakat seika meelde - üks oli see, kui kunagi, aastaid tagasi ei olnud maadluse raskekaalus kehakaalu ülempiiri ning Madis kaalus tol ajal ca 130kg (oli vist 15-aastane). Tol ajal, kui meie higistasime, et kaalu saada, pugis tema saia, jõi limonaadi ja irvitas laia suuga. Mingi aeg muutus kehakaalu ülempiiriks 130kg ja siis 120kg ning siis oli juba meie kord irvitada :) Eks ta tegelikult sellepärast sumosse läks ka ning olgem ausad - mehel oli ka annet ...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Külaline
Teema on suletud.

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×