Jump to content
Kristjan-Johannes Konsap

Kristjan-Johannes Konsapi blogi

Recommended Posts

5:45, kui ema helistas, tuli päris murelik nägu ette aga seeriat pooleli ei jätnud :D

See ongi HARDCORE

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oh teid naljatlejaid :D

DIEET

Ajaloolise tõe huvides peab mainima,et eile oli selle dieedi madalseis. Kuigi seljataha jäi puhkepäev ja eile juba kerge jalatrenn, oli enesetunne jõle raske.

Kaal ei tahtnud nädala alguses langeda(mis on normaalne: laadimine+veepeetus) aga viimastel päevadel on vähenemist näidanud, kuigi see nädal väga aeroobset teha ei jõudnud. Jõutrennid olid pikad ja intensiivsed. Kuid kuna jalg on endiselt pühapäevasest trennist valus ja ega teisedki trennid hellitanud, siis võib arvata, et endiselt esineb veepeetust. Vorm igatahes ei joonista, sest lihased pole veel taastunud- see on taaskord üks huvitav fakt, mida tavaline dieedil olev inimene ehk ei teadvusta. Aga võistlussport on ju täppisteadus. ;P

Kas aeg on lihtsalt sealmaal, et nii lihtsalt ja lõbusalt kaal enam ei lange või oli see "energia auk" kaevatud liigraskete trennide poolt. Hetkel arvan, et kuna ma võtan järgmisest nädalast kasutusele uue jaotusega treeningkava, siis selliseid "Rückenbergi stiilis lammutamisi", milleni kord kuus plaanisin eskaleeruda, ma dieedi ajal enam ei tee. Üks asi, et kava ei võimaldagi neid mõttes, mida silmas pean. Teiseks olen korduvalt kogenud, mis juhtub, kui jalg taastumatuse tõttu stressi läheb ning vett kinni hakkab hoidma. Juhtub see, et võistlusvormis joonistavad mu jalad sama vähe kui massi ajal, lihtsalt lihast on vähem. Kuigi jalatrenn on raskeim ja seetõttu ka rahuldustpakkuvaid.

Aga eks kõik käib tunde järgi. Kui mõnel päeval on rohkem energiat, siis tuleb seda kasutada. Lihtsalt ei pea mingeid abiga korduseid jms kasutama.

VÕISTLUSED

Huvi pärast arvutasin ka, mis saaks, kui jätkaksin -500g dieeti võistlusteni. See tähendaks kaalu 76 kg. Vee arvelt saaksin kategooriasse sisse pigistada. Eelmine kord oli madalaim hommikune kaal võistluste eel isegi 72,5 kg. Kuigi mulle tundub, et antud dieediga olen ma suutnud (veel) lihast hoida, siis ebareaalne on, et ma sõjaväega 2-3 kg lihast juurde olen kasvatanud, kas pole? Seega juba numbrid näitavad, et ma ei saaks vormi normaalse tempo juures, mis lihast säästaks. Muidugi võin kraanid kinni keerata ja koos rasvaga ka jälle normaalse koguse liha maha lihvida, aga vaimselt terve inimese ei teeks nii. Pluss valmistumisel tuleb alati arvestada, et reaalsus on alati kurvem kui ideaal: sageli ei ole vorm eesmärgini jõudes see, mis vaja ning hakkabki see kiire koos lihasega kaalulangetus. Hiljutine energiavaegus ei motiveeri just ka seda nalja veel 2 kuud jätkama. On hea põhjendus?

CBB

Niiet täpselt 3 nädala pärast peaksin jälle saama veeeeidi rohkem süüa ja tugevasti trenni teha, eesmärgiga kasvada piisavalt, et tulevikus meeste klassikalise kulturismi -175 cm kätt proovida. Kui ma õigesti aru saan, siis selles kategoorias on pikkus-100+4 kg. Aga hakkasin praegu mõtlema, et kui ma olen 172-174 cm pikk, kas ma võin siis kaaluda 70+4=74kg või olenevalt konkreetsest pikkusest 72+4=76 kuni 74+4=78 kg?

VARIA

Nüüd on töövaba nädalavahetus ja üritan veidi rohkem arvutist eemal püsida, muidu on selline tunne, et üldse ei puhka välja. Usun, et see õnnestub, kuna mu kullakallis läpakas läks parandusse. Loodan tema kiiret paranemist. Aga nüüd linna, sest homme on ema sünnipäev ning vaja shopata. Tundub, et laadimiseta ei saa ka sel nv-l. ;) Aga peakski pinged maha võtma.

Et huvitavam oleks, siis mõned pildid.

Täna hommikul tegin praemuna asemel omletti. Sain nüüd jah oksüdeerunud kolesterooli, aga ilmasambaks ei jää meist keegi. Peaks ka munaputru vahelduseks tegema.

post-3216-0-06309200-1344590717.jpg

Vihmase ilma hommiku teevad rõõmsaks paprikaviilu sisse praetud muna. Teil õnnestub see kindlasti paremini.

post-3216-0-65202800-1344590718.jpg

Tavapärane lõunasöögi näide. külmutatud köögiviljad, praetud kanafilee, tatar ja Metal Pump. Kalorivabasid jooke nagu Metal Pump, Fatburner, roheline tee, Coca-Cola light jms joon tegelt päris palju, et täiskõhutunnet hoida.

post-3216-0-49996000-1344590719.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ükskord vedas ka mul. Kui kokku panna õnnelik juhus+kiire reaktsioon, siis jõudsin Mike Pulcinella FB lehel esikümne sekka, kel avanes juba eile võimalus näha "Kai Greene-A day in the life" 3. osa ning selle kohta konstruktiivset kriitikat avaldada. Ega iga päev saa ise dikteerida, milline peaks FLEX onlinesse üles minev video välja nägema. :D Mulle, kui fanaatikule on selline asi palju väärt.

Kas Kai meeldib või ei, aga mees räägib tarka juttu otse südamest. Nt esimeses osas rõhutas ta taaskord, kui oluline on võtta karbiga toit kaasa. Varustada end päev läbi kvaliteetsete toitainetega. Kui see eeldus pole täidetud, siis kui sina, kes sa tahad sel alal midagi saavutada, ei viitsi "masinavärgi jaoks kütust varuda", ongi täiesti mõttetu arutleda kuskil foorumis tundide viisi ebaoluliste detailide üle. Nagu kas selle aine see vorm on nüüd efektiivsem kui see uus vorm, kui samal ajal on "vundament" paigast ära. Inimestele on omane mingi imelahendi otsimine, kuid eesmärkide reaalsuseks vormistamise juures on oluline pea pilvedest tõmmata ja selle nimel töötada. Reaalselt töötada.

Iga päev, iga nädal, iga kuu, iga aasta hoolitseda, et toitumine toetaks arengut. Et trennid ei jääks vahele. Järjepidevus on selle nimi.

Inimestele meeldib osa saada oma kangelaste võitudest, kuid paljud tajuvad või tahavad tajuda seda tööd, mis seal taga? Kus olid need kaasaelajad siis, kui möödusid raskeimad trennid, mis tegelikult olid aluseks hooaja edule? Pingutused, kus just oleks ergutust vaja läinud. Ega polegi saladus, et ka spordiga käib koos "moehullus". Läbi ajaloo on Eesti sportlaste edu maailmas alati põhjustanud antud ala populaarsuse kasvu. Inimesed liituvad klubidega, emad panevad lapsi antud trennidesse. Seda seni, kuniks "palavik" kestab.

Kolmas video jääb endiselt truuks Mike Pulcinella stiilile ja ei hiilga ka seekord mingite "kellade ja viledega". Ütleksin, et teatud osa inimesi ei tahagi sellist videot näha. Seal kajastatakse mõnda teemat, millest ühe olin suutnud oma karjääri kohta juba unustada. Teine teema jäi mulle hiljuti foorumis silma. Põhipoint "sportlase reaalne elu vs. kajastatav elu vs. elu, mida fännid TAHAVAD näha". Kes aga asjas sees, need saavad aru, et nii see käibki. Ehk olekski õige noorest peale selgeks teha, kuidas ikkagi saab selliseks nagu mees plakatil.

post-3216-0-87429700-1344955474.jpg

Teises osas arutati teatavasti viha energiat. Kuidas iga negatiivne sündmus enda sisse koguda, et see siis õigel hetkel trennis oma kasuks rakendada. Tänases uue püramiidikava esimeses rinnatrennis proovin seda eriti teadlikult kasutada, et saavutada üks (enese)hävituslik trenn.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas sa 172-174 cm oled? Tundud ju minu pikkune, aga mina olen 176 cm ja näen roppu vaeva, et ennast -175 cm kägardada. Selles suhtes, et sul on vist kogu aeg tutimüts peas olnud, et tundusid pikem :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas sa 172-174 cm oled? Tundud ju minu pikkune, aga mina olen 176 cm ja näen roppu vaeva, et ennast -175 cm kägardada. Selles suhtes, et sul on vist kogu aeg tutimüts peas olnud, et tundusid pikem :P

Asi on juustes. Need leegitsevad nii, et valguse mäng teeb mind pikemaks. :huh:

Aga kuidas siis ikkagi on. Kui suudan 174 välja sirutada, kas võin olla +4 kg ehk 78 kaalumisel?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Asi on juustes. Need leegitsevad nii, et valguse mäng teeb mind pikemaks. :huh:

Aga kuidas siis ikkagi on. Kui suudan 174 välja sirutada, kas võin olla +4 kg ehk 78 kaalumisel?

Jah, aga pikkuse mõõtmisega on alati üks paras porr. Kui jõuad suurvõistluste kaalumisele alles peale südaööd ja oled pool päeva enne kusagil ringi kõndinud, siis võid olla lühem kui arvestasid. Samuti on jama kui lased ennast kellelgi venitada tugevasti ja lähed pikkust mõõtma ning oled hoopis 175,1 cm... Muidu üldiselt tõesti 174 cm pikkuse juures peab kaal olema 78 kg. Viimasel MM-il suutsin ennast nii kõveraks väänata, et olin isegi 173,5 cm kõigest ja võistluskaal pidi olema 77,5 kg. Ma olin seal vist üldse siis 76 kg. :rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Alustasin uue kavaga. Nüüd proovin siis iga nädal erinevat lähenemist. Sel nädalal püramiidi, järgmisel 8+8+8 superseeriaid. Ülejärgmisel nädalal 5x5 kava ja tsükli viimasel nädalal taas 15seid seeriaid. Pluss on see, et nii saab lihas iga nädal erinevat stimulatsiooni. Miinus on see, et sama kava teen kolme nädala tagant. Alles siis selgub, kas olen arenenud.

Tegin ka kavasiseselt muudatuse. Ei tee enam 3 rasket trenni järjest.

Alustasin seega kerge jalatrenniga(70%), mis polnudki niiväga kerge. Järgnes esimene tugev trenn: rind, mis oli tol hetkel täielik pettumus.

Hiljem analüüsisin, et jõud on langenud ca 10% koos kehakaalu 7% langusega. Muidugi polnud pärast kuuajast pikkade seeriate tegemist lihas üldse harjunud 2korduselisi pingutusi tegema. Isegi plahvatus oli nagu pensionäril. Usun, et kui teeksin ka järgmisel nädalal püramiidi, oleks tulemus märgatavalt parem.

Tööalaselt käisin kolmapäeval edasimüüjatele toidulisandite koolitust tegemas. Kuigi selle alal läks töövaba päev, oli see huvitav vaheldus. Pärast seda kerge seljatrenn.

Kuna tööl olen põhimõtteliselt poolteist nädalat järjest iga päev ja elektriraudtee remondi tõttu pean teinekord tarbetult vara ärkama(unetunde jääb väheks) siis oli seljatrennile järgnenud puhkepäeval energiatase madal. Plaanisin teha veidi aeroobset ja saunaringid, aga arvestades Oti ja teiste sõprade arvamusega, jätsin selle ära. Seljatrennis tõmbasin veel lisaks mingi seljalihase pingesse/krampi. Seega tunnistan üles, lasin end lõdvaks ja läksin koju puhkama. Paar drinki võtsid nagu imeväel stressi ja pinged maha ning võimaldasid päeval magama keerata. Magasin paar tundi, ärkasin üles, laadisin ja läksin uuesti magama. Ei söönud midagi erilist: saia oma aia vaarika toormoosiga ja vorstileiba. :P Mõnikord lihtsalt tahan midagi "tavalist".

Kaal oli järgmisel hommikul 2 kg kõrgem, aga see ei püsinud kaua. Energiat oli muidugi kamaluga. Sparta adminnid söötsid veel päeval 2 tk endatehtud kooki sisse. :P Kõik see läks aga asja ette, sest plaanis oli tugev jalatrenn, millest näete kohe ka videosid.

Täna hommikul oli kaal juba tagasi 80,5 kg ehk täpselt see, kus nädala lõpuks olema pean.

Raskused olid eile tagasihoidlikud. Võtsin esialgsetest 10% maha ja sain suht täpsed, jõukohased raskused, kust edasi liikuma hakata, kui dieet läbi.

Kükk 8,6,4,2

Jalapress 10,8,6,4 (video hiljem)

Hackkükk 10,8,6,4

NB! Pange settinguks ikka 1080p HD!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei saa paarist asjast aru, kuidas sul küki ja tõmbe vahe nii suur on? Ja kas see hackkükk on seal tõesti nii raske, et üle 90 peale ei kannata panna. Ise teen hackki ikka suurema raskusega kui tavakükki. Näieks kui raw tavalist kükki tegin seal 180 x 5, siis hacki tegin kindlasti peale seda kas 190x5 või rohkemgi (rawi rekordki 240kg hackil, tavakükki niipalju küll ei tee). Lihtsalt pani mõtlema.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ott, see hack-kükk Spartas on eriti kerge. Ma ise ka imestasin, et miks Kirp nii väikse raskusega tegi. Kui seal võistlemas käisime Mariusega, siis Marius tegi teksades ja külmalt nalja pärast 12 kordust ja jäi veel 20 kordust varuks :D. Lisaks lasi veel täitsa põhja ka.

Nõos on Vasyl Gymi hack-kükk ja seal peab raskust vähem panema kui kükis.

Kirp, ma soovitan sul ka suuremat raskust proovida. Ma arvan, et sul selle harjutuse juures mingi psühholoogiline barjäär ees. See masin on mingi 3x kergem kui TÜ ASKis on.

Muudetud kasutaja Sarge poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ott, see hack-kükk Spartas on eriti kerge. Ma ise ka imestasin, et miks Kirp nii väikse raskusega tegi. Kui seal võistlemas käisime Mariusega, siis Marius tegi teksades ja külmalt nalja pärast 12 kordust ja jäi veel 20 kordust varuks :D. Lisaks lasi veel täitsa põhja ka.

Nõos on Vasyl Gymi hack-kükk ja seal peab raskust vähem panema kui kükis.

Kirp, ma soovitan sul ka suuremat raskust proovida. Ma arvan, et sul selle harjutuse juures mingi psühholoogiline barjäär ees. See masin on mingi 3x kergem kui TÜ ASKis on.

Äkki olid suht kitsad teksad, mis andsid teatud ulatuses sidemete efekti välja? :lol: Muudetud kasutaja htilga poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Äkki olid suht kitsad teksad, mis andsid teatud ulatuses sidemete efekti välja? :lol:

ei olnud kitsaid teksasi :D

Seal tõesti oli üpris lihtne, see 90kg on sama, mis nõos teha 40kg-ga, aga kalle on ka erinev..Ma arvan ka, et kirp suudaks rohkem, mul hackis on ka nii, et iga kordus on raske, mõtlen küll, et nüüd on piir, kuid kui edasi teen, tuleb ikkagi 4-5 kordust veel juurde :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ei olnud kitsaid teksasi :D

Seal tõesti oli üpris lihtne, see 90kg on sama, mis nõos teha 40kg-ga, aga kalle on ka erinev..Ma arvan ka, et kirp suudaks rohkem, mul hackis on ka nii, et iga kordus on raske, mõtlen küll, et nüüd on piir, kuid kui edasi teen, tuleb ikkagi 4-5 kordust veel juurde :)

Ma arvan ,et see Mairuse postitus on eriti suureks motivatsiooniks Kirbule, meie jalapress on sama raskusega 40 kg.... :D

  • Upvote 1

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei saa paarist asjast aru, kuidas sul küki ja tõmbe vahe nii suur on? Ja kas see hackkükk on seal tõesti nii raske, et üle 90 peale ei kannata panna. Ise teen hackki ikka suurema raskusega kui tavakükki. Näieks kui raw tavalist kükki tegin seal 180 x 5, siis hacki tegin kindlasti peale seda kas 190x5 või rohkemgi (rawi rekordki 240kg hackil, tavakükki niipalju küll ei tee). Lihtsalt pani mõtlema.

Ei tea. Teeks ma varustusega, siis oleks jah kükk tugevam kui jõutõmme, aga muidu pean normaalseks, et kükk on (veidi) nõrgem. Muidugi kuu aega tagasi tegin sidemetega kükki 6x150 kg, millest no mingi 4 oli ikka abita. Samas see oli maksimaalne pingutus. Eks kui dieet läbi, taastub ka jõud.

Ma ei saa jälle aru, kuidas saab hacki teha suurema raskusega kui tavakükki? Veidi varu muidugi oli, aga ma pole ka ammu nii lühikesi seeriaid hackis teinud. Küsisin veel Kurgi-Alekseilt üle, mis raskusega ma üldse arvestama peaks. :P

Jalapressis ja hackis ma sidemeid ei kasuta. No ok, tõstevöö oleks veidi juurde andnud. Aga tavakükis aitavad ju selg, jala tagaosa ja tuhar kaasa. Hack-kükk on minu silmis reie nelipead isoleeriv harjutus. Ideaalis hoiaksin alaselga ka vastu hackitrenažööri, et ainult jalaga töötada. Või teed hacki sama tehnikaga kui prantsuse surumist? :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ott, see hack-kükk Spartas on eriti kerge. Ma ise ka imestasin, et miks Kirp nii väikse raskusega tegi. Kui seal võistlemas käisime Mariusega, siis Marius tegi teksades ja külmalt nalja pärast 12 kordust ja jäi veel 20 kordust varuks :D. Lisaks lasi veel täitsa põhja ka.

Nõos on Vasyl Gymi hack-kükk ja seal peab raskust vähem panema kui kükis.

Kirp, ma soovitan sul ka suuremat raskust proovida. Ma arvan, et sul selle harjutuse juures mingi psühholoogiline barjäär ees. See masin on mingi 3x kergem kui TÜ ASKis on.

Ahsoo. Teen ettepaneku Mariuse EKFL peatreeneriks nimetada. :D

Tegelt eks järgmine kord panen juurde nagu kord ja kohus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ei olnud kitsaid teksasi :D

Seal tõesti oli üpris lihtne, see 90kg on sama, mis nõos teha 40kg-ga, aga kalle on ka erinev..Ma arvan ka, et kirp suudaks rohkem, mul hackis on ka nii, et iga kordus on raske, mõtlen küll, et nüüd on piir, kuid kui edasi teen, tuleb ikkagi 4-5 kordust veel juurde :)

No ma kujutan ette jah et kui tavakükis hakkaks selg ülal puhates väsima ja jalg on ikkagi pinges, aga hackis saab lasta jalal rohkem puhata, kui iga korduse vahele paus teha(eriti pikemate seeriate puhul), aga see polnud praegu eesmärk. 6x oleksin kindlasti jõudnud teha, aga tegin varuga nagu Ott. Muidu ei kasva. :rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hacki videosid on mul üksjagu ja ikka põhja ja selg on vastas...., kuid raw vahe pean silmas kükis ja tõmbes mõlemil on kasutatud vaid vööd. Ütleme nii ,et kui 200 tegin 3-4 kükki siis sama raskusega tõmbasin 12 kordust, kuid raskus oli sama, see teeks siis sinu puhul ehk kui sa tõmbad 190 5-6 kordust kükki rawiks kuskil 170 x 5 .....sidemetega kui kükkisin, siis tegin 200x10 ja tõmbasin 210 x 10 näiteks. Mingisugune 5% vahe. Selge, et inimesed on erinevad, kuid valdavalt tõmme on parem kui kükk, kuid see vahe ei ole nii suur, sul hektel protsentuaalselt raw ehk 130 5-6 ja tõmme 180 -190 5-6 see on mingi 30 %....ja ega sul see jalg peenike ka ei ole.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul on ka alati nii olnud, et hack-kükk tavakükist oluliselt väiksema raskusega. Kui kükki tegin enda jaoks ok raskusega, siis hackis ikka lasteraskusega millegipärast.

Küki ja tõmbe vahe on suur jah. Pole pingsalt kogu teemat läbi lugenud, aga ehk on küki raskus millegipärast rohkem langenud dieedi tõttu.

Vaatasin uuesti viimast küki videot ja võin öelda ka põhjuse. Kükk sooritatakse "liiga korraliku" tehnikaga kui nii võib öelda :D Ehk siis Kirp kasutab suht vähe tuharat ja alaselga kükkides võrreldes mõne totaalse good-morningu vennaga.

Lihtsalt väike tähelepanek.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

V-o mängib oma osa languses ka aeroobne. Mõnel päeval tunnen küll, et jalg on suht soss. Proovin järgmisel nädalal puhkepäevad ikka täielike puhkepäevadena hoida, st ka ilma aeroobseta. Viimasel ajal tundub üldse, et kaal langeb, aga vorm ei parane. <_<

Olen aru saanud jah, et jõutõmmet teen seljaga ja kükki jalaga ehk ei oska mõlemat kasutada. Kulturismi mõttes v-o ongi isoleeritud variant parem.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×