Jump to content
Kristjan-Johannes Konsap

Kristjan-Johannes Konsapi blogi

Recommended Posts

Mida kuradit sul on jalg jämedam kui torso :huh:

Mitu cm on?

Kuule hakkas kuidagi äkki paisuma jah :o

Ei oskagi öelda, pole mõnda aega mõõtnud. Ega need mõõdud tavaliselt nii väga kiiresti muutu. Välimus läheb aga aastatega paremaks kindlasti. Paremini märkab seda, kui kangile paar kilo juurde tuleb kui et ümbermõõdud sentimeetri kasvavad. Viimane võib olla nii mõõteviga kui oleneda päevast. Käsi mul näiteks pole ka teab mis suur ümbermõõdult, aga välimuse poolest olen rahul suht-mõni noor imestab, et tal sama ümbermõõt, aga mille arvelt? :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Vaatan jah et küljelt on pirakas :huh:

Kohapeal olid jalad nagu jalad ikka. Talupoisi omad. Aga eks see seal leti taga seismisest ja ben johnsonist ole.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No keegi on ikka rämedalt paisunud. Kahtulustan juba, et ega see ökovärk õige asi pole. Midagi on sinna sisse topitud. Pane nüüd 75kg ja 90kg pilt kokku, ja siis laadi siia üles. Hull ökovend :huh:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
No keegi on ikka rämedalt paisunud. Kahtulustan juba, et ega see ökovärk õige asi pole. Midagi on sinna sisse topitud. Pane nüüd 75kg ja 90kg pilt kokku, ja siis laadi siia üles. Hull ökovend :huh:

No mõned head leheküljed tagasi sai võistluspäeval üles pandud see video, mille kohta Djud ütles, et ma olen nagu suht kokku kuivanud :o

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Pakkus kohe huvi, et küki piltidel on sul seljavöö sedasi, et see laiem osa on kõhu peal ning kinnitus augud seljapeal. Miks ta sul sedasi seadistatud on :P ?

Muidu kena vorm ;) (Y)

Ega see, et sul lai pool selja peal on, takista ju ette vajumist. Ette vajumist takistab ikka see osa, mis ees on. Tavaliselt oma kodusaalis treenin üldse FASTi laia tõstevööga, mis aitab väga hästi jõutõmbes ja kükis selga sirgena hoida, keha stabiliseerida ja lubab võrreldes kitsa vööga koheselt suuremat raskust kasutada. Kuna endale veel eraldi seda korralikku laia vööd soetanud pole, siis mujal treenides keeran oma vana hea robocopi vöö lihtsalt teistpidi, aitab ka veidi paremini.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere jälle. Korraline blogiuuendus. Mis siis uuemat. Juba mõnda aega tehtud rinnakava saab sel nädalal läbi. Tänane trenn läks igati korda, sest esimest korda sai eesmärgiks seatud 140 kg üles surutud. Tööseeriad olid siis sellised: 3x120 kg, 2x135 kg, 1x140 kg. Reedel on viimane korraline rinnatrenn, ehk proovin siis ka natukene suuremaid numbreid. Eelmisel nädalal ei olnud trennid eriti head, sest nädalavahetus oli üpris raske. ;) Noor inimene, eks tuleb vahest ka seda ette.

Pühapäeval sai tehtud korralik jalatrenn. Kui mingit lihast eelisarendada, jäävad teised paratamatult tagaplaanile. Seekord tegin aga kükki ja mõtlesin, et proovin ka üle ma-ei-tea-kui-pika-aja 1x rekordit. Seeriad olid 12x100, 10x110, 6x120, siis sidemed peale ja 6x140. Kuna jõudu nagu oli(hoolimata hommikusest mõttest, et kas ma üldse täna trenni lähen), siis mõtlesin, et prooviks, palju ma 10 kollase kettaga täiskükke teha jõuan. Järgnesid siis 1x170 kg ja 1x 170 kg. Rekordit proovida polnud alguses küll eesmärk, muidu oleksin ka vastava soojenduse teinud. Tegin ka üle pika aja sirgete jalgadega jõutõmmet, nüüd on tagaosa juba mitu päeva kange. :P

Nüüd pean oma kükivormi veel natukene parandama, kuigi eks hetkeseis ole enam-vähem teada. Selle eest, et ma kükiga väga suureks sina-sõbraks saan, hoolitseb mu järgmine kava ehk plaanin taaskord läbi teha Smolovi kükiprogrammi. Nagu olen ka öelnud, siis see on üks kava, millega kogesin selgelt silmnähtavat kasvu nii jõus kui ka lihasmassis. Plaanin taas teha enda modifitseeritud varianti ehk trenn ülepäeviti. Üldiselt mulle küll „jooksvad“ kavad ei meeldi. Samuti algab kohe-kohe uus õppeveerand ja päevakava saab taas ülitihe olema.

Täna täiendasin taas oma lisanditevaru: võtsin taas käiku FASTi glutamiini, et veelgi taastumist kiirendada, kuigi FASTi BCAAd kasutan niikuinii. Hetkel lõpetan ka FASTi kreatiin monohüdraadi kuuri. Kui mõte juba selle peale läks, siis ehk alustangi koos uue kavaga vahelduseks beeta-alaniini tarbimist...

Täna käisin ka oma lemmik ökopoes ehk Lõuna-Eesti ökokeskuses. Kahjuks minu ilu saladust ja nooruse allikat kookosrasva seal hetkel ei olnud, kuid see-eest sain Vändra Pagari Öko rukkileiba, Pajumäe talu maitsestamata jogurtit, mahe tatart, mida kulub kilodeviisi, kohupiima ja mis kõige parem: superhinnaga ehk -50% soodsamalt pruuni riisi helbeid! Neid võtsin kohe ahnelt paar pakki teiste eest ära. Kui täistera riisi hinna eest saab helbeid, siis vahelduseks väga hea variant. Minust jäi veel paar pakki neid maha, kel huvi, saab vaatama minna. Leiva viisin proovimiseks ühele heale tuttavale, kellele tavaline leib ei sobi. Vaid rukkijahust, juuretisest ja soolast koosnev ökoleib peaks aga suht kõigile sobima.

Mis siis veel...olen mõelnud, et kas peaksin siia ka üldist juttu kirjutama, mida ma maailmast ja asjadest arvan? Sellest tuleks ilmselt üks ülimalt ühiskonnakriitiline teos. :P Ja praeguse kirjutussageduse juures jätkub ka piisavalt spordijuttu. Jah, hetkel vist piisab. Kui kellelgi küsimusi on, siis üritan ikka vastata.

Uute kirjutamisteni.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See Smolovi kykiprogramm ( http://www.fitness.ee/?act=article&articleID=719 ) tundub väga "must try" olevat. Tahaks isegi proovida.... Kuid huvitav kuidas selle ymber oma tavaline treeningkava koostada... Milliseid lihasgruppe peaks tänu säärasele raskele kykile trennis vähem treenima, vältimaks yletreenimist?

Ytleme rinnapäeval kus muidu alustad lyhikeste seeriatega rinnalt surumisel lamades ja kaldpingil +2 lisaharjutust hantlite/ trossidega 3x10 peale, siis kuhu säärane intensiivne kykk peaks jääma? Kas peaks yldse niipalju rinda treenima raskel kyki päeval?

Selja treeningpäevast rääkimatta... Mitu harjutust võiks sellisel raskel kyki päeval seljale yldse teha, alaselg saab ju kykkides niigi hullult.

Ilmselt tuleb enesetunde järgi otsustada, kui kykid Smolovi programmi järgi, siis peale seda vaatad palju jõudu teisi harjutusi veel teha jaksad.

Huvitav värk yhesõnaga, ootan huviga Kirbu uusi kogemusi seoses selle prgrammiga.

Peab ka ykspäev selle läbi tegema.

Edu Jõudu jaksu! ;)

Muudetud kasutaja viki667 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
No mõned head leheküljed tagasi sai võistluspäeval üles pandud see video, mille kohta Djud ütles, et ma olen nagu suht kokku kuivanud :P

Krt mees, see on megahaige video! Puhas kuld ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui tahad eelisarendada jalga, siis pead ilmselgelt vähem treenima kõiki teisi lihasgruppe. 4 korda nädalas jalgu treenides pead jätma jalgadele ikka piisavalt ressurssi taastumiseks. Olen seda arutanud mõnegi tipuga. Alguses vaadati mulle veidra näoga otsa, kuid hiljem oli siiski sunnitud selle algtõega, mis ka I. O. raamatus "Kulturism & Fitness" olemas on, nõustuma. Kui treenid kõiki lihaseid kõvasti ja mahajäänud lihasgruppe veel kõvemini, siis kust peaks keha võtma selle ressursi, et kõiki lihaseid 24/7 taastada? Ok, ütleme, et kuu ajaga on võimalik kasvatada 1 kg lihast(näide). See ei tähenda, et treenides kogu keha kapsad ninast väljas, lisandub nüüd igale lihasgrupile kiloke lihast. Sul on ikkagi vaid 1 kg jaotada. Treeninguga peaks nüüd suunama, et see lisanduks eelkõige mahajäänud lihasgruppidele. Loogiline? Loogiline. Süües 2x rohkem valku ei tähenda see, et ensüümide aktiivsus ja hormoonide produktsioon nüüd samuti 2x tõuseb, et ressursist ei tule kunagi puudus ja keha taastub ka kõige suuremast lammutamisest. Samamoodi, nagu süües 2x rohkem müslit ei taga, et Veerpalu hakkab 2x kiiremini sõitma, kuigi kütust ju on. :P Kui ma eksin, siis muidugi parandage mind. ;)

Mina panin küki, kui tol hetkel tähtsaima harjutuse, esimeseks. Kui see tehtud, jätkasin ülejäänud lihasgruppide treeninguga. Olen veidike plaani pidanud ja mõtlesin rinnale teha 3 harjutust, tol päeval veel 2 biitsepsile lisaks. Seljale teen tavaliselt 4+alaselg, õlale 4, triitsepsile 2 jne, aga seda veel vaatan... Eks maht oleneb ikka sellest, mitmeks ma lihasgrupid jaotan, kas kolmeks või neljaks.

Igatahes vali tööraskuste arvutamiseks raskus, mida läbi une ka ära kükid. Smolovi teine faas oli vähemefektiivne ja raskem kui esimene. Sealgi pidin tööraskused uuesti arvutama, sest esimese faasi lõpus kükitud rekordi arvutatu käis üle jõu.

Ja võta aega, ühest päevast jääb väheks :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Krt mees, see on megahaige video! Puhas kuld ;)

Klassika! :P Krt ainuüksi näoilmet vaadates, pani see mind koolis loengu ajal omaette naerma! :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

You-you-you, raffas! Siin DJ Ryan Angelos, DJ Angelo-o-o-o-s...

Täna sai barniga Fittestis kokkulepitud jalatrenn ära tehtud. Kutsusime kaasa ka ühe barni filmindusspetsialistist sõbra, kes kogu toimuvat jäädvustas.

Minu poole pealt oli trenn järgnev:

Säärte sirutused ette(soojenduseks):

12x30

12x30

12x30

Iga jalatrenni main event kükk:

12x100

8x120

4x140

2x160

Jalapress:

12x200

10x250

6x300

Säärte sirutused ette:

12x50

12x60

12x60

Kõhuli kõverdused:

12x40

10x45

12x50(lõpus paar poolikut)

Sirgete jalgadega jõutõmme:

12x70

10x85

8x100

Ma ei tea, kuidas see numbrites paistab, aga trenn oli tore. Sai pingutatud, sai kogu toimuvat filmitud, sai toredasti aega veedetud. Millal video, mis ütleb rohkem kui minu tuhat sõna, üles saab, ei julge lubada. Loominguline protsess: ei saa kiirustada. Igatahes oli operaator tore, tema chill suhtumine asja tasakaalustas kaamera põhjustatud keskendumisraskusi. Nagu minu Tegijate Treeningu puhul, tabas mind seegi kord mölapidavatus, niiet pooleteisest tunnist materjalist Youtubesse sobiva 10 min lõigu tegemine on raske töö. :lol:

Et sellest aga väga hea tükk tuleb, ma ei kahtlegi, olles näinud operaatori varasemaid töid. Sama filmimehega on mul plaanis ka pikemalt koostööd teha kui mõlemad koolitöö kõrvalt sobiva perioodi leiame.

Ära mainiks veel järjekordse episoodi Chela MZB unenägude saagast: täna öösel õpetas Rückenberg mind veoautoga sõitma. Noh selline klassikaline kamaz. Sõitsin mina kaldest alla ja kergema peatumise huvides(?) lõpetasin oma ringi kuskil järves. Siis mäest üles tagasi ja uuele ringile. Mina aga muidugi võtsin suurema hoo sisse ja keerasin teises kohas kose juurest järve sisse, nii et auto roolini vette sattus. Selline loogiline unenägu siis. :unsure:

Oeh, endorfiinilaks hakkab üle minema ja süsivesikute toime mõjule pääsema. Tänaseks kõik. Homsest algab uus semester ja kell 8 pean juba koolis olema.

Kõike head...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Akrobaatika võib siiski vabakavast välja jätta. Olen omal ajal nende saltodega proovinud kohtunikele muljet avaldada, aga olulisem on siiski lihasmass ja proportsioonid, mitte kaelamurdvad trikid ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
...aga Kai videost selle 1:21 juures toimuva efekti võiks küll repertuaari lisada.

Kindlasti! arvan et senimaani su tulemused selle puudumise taga ongi olnud!

;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei Rahvas!

Teen sel nv-l ka pikema sissekande. Hetkel aga räägin Teile ühe huvitava loo. Nimelt oli mul täna Aura veekeskuses järjekordne ujumise algõpetuse tund.

Muidugi oli nii, et kui mina basseini pommi hüppasin, oli selle põhi kohe kuiv. Kui ujusin krooli, liikus vesi kahte lehte kui Punane meri Moosese ees. Kui aga lõpetasin mõne pikema distantsi, mille peale nõrgem mees ammu SURNUD OLEKS, võis aga Auras näha ja kuulda sellist haruldast fenomeni...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei!

Eelmisel nädalal polnud suht midagi blogida: tegin peale 14 nädalase treeningkava lõppu ühe täiesti vaba nädala jõusaalist. Üritasin taas koolielu rütmi sisse elada. Nädalavahetuseks läksin maalt ära(Tartust :P) ja lasin rihma lõdvaks.

Sel nädalal üritasin alustada Smolovi kükikavaga. Leidsin netist ühe eriti pika versiooni, eeltsüklite ja vahetsüklite ja kõige muuga: Kliki siia

"Sissejuhatuseks" pidi siis kolm päeva järjest kükkima, siis 3 päeva käärkükke jne... Kolmandast päevast ma aga kaugemale ei jõudnudki. Asi ei olnud mitte jõus, vaid kooli algusega kaasnenud järsk füüsilise tõus minu praeguse kaalu juures mõjus väääga ebameeldivalt minu hüppeliigestele. Pallimängud, kergejõustik, võimlemine... Kui päeva lõpuks nagu valu üle läkski, siis kükitrenni tuli see taas külla ja laias nagu peigmees pulmas. Proovisin, mis ma proovisin, aga kolmandal päeval jätsin kükitrenni pooleli. No üritan uuel nädalal uuesti... Ehk on juba veidi parem.

Muidu jaotasin oma uue kava nii:

E: Kükk, rind, biitseps(käsivars) K: Kükk, õlg, triitseps R: Kükk, selg, trapets, säär. P: tsükkel kordub. Kõhtu teen trenni lõppu kui aega leian. Ei tea, kas reie kaskpead eraldi treenida on mõtet. Ei meenu, kas viimati Smolovit läbides tegin...

Väsimus oli sel nädalal kallal, aga reedeks läks juba paremaks, seega mõtlesin ikka täna ka trenni minna. Täna siis rind ja biitseps. Teine eesmärk on ka Fittesti suurimad hantlid: 51 kgsed "enda omaks teha". :P Eelmine trenn tegin kergelt 3x12x30 kg hantlitega lamades surumist, täna plaanis 3x10x35 ja nii vaikselt ülespoole. Muidu polnud ammu hantlitega surumisi teinud.

Koolis on mul praegu sellised huvitavad ained nagu ujumine, võimlemine, kergejõustik jne. Kui natukene arutleda, siis hetkel mõtlen küll, et mitmekülgsus on hea. Mitte et ma tahaks, et mu enda trenn nende tõttu kannatada saaks, aga päris 23h inaktiivsust ja 1 h jõusaali pole ka parim lahendus. Arvatakse küll, et oh ma kasvaksin, kui saaks ainult trenni teha ja süüa ja magada, aga see äärmus pole ka päris nii lihtne kui paistab. Pole kindel, kas 2x päevas rasket jõusaali naturaalidele ikka nii hea on, kui arvatakse. Mäletan, et aastaid tagasi ütles sõber Vootele Parts, et sellises eas "vegeteerima jääda" ehk vaid 100% jõusaali teha on vara.

Üleeile sain oma ökopoest lõpuks ka kookosrasva kätte. Polnud seda populaarset kaupa tükk aega sees. Nüüd saan jälle hommikuti ökomune praadida, ketšup või magushapu kaste peale ja päev võib energiliselt alata. :D Ostsin sealt ka naturaalset hambapastat proovimiseks ja sõbrapäevaks leidsin ka naturaalset kosmeetikat.

Lisanditest võtan ikka BCAAd 3x päevas, glutamiini 2x päevas, Nitric Oxide ja hetkel lõpetan ka vitamiinikuuri. Millalgi lülitan sisse ka beeta-alaniini.

Ahjaa, sellel nädalal sain ka elektrit. Tähendab koolis oli füsioloogia praktikum. Et kes tahab, paneme elektroodid külge ja teeme pulli?! Loomulikult mina. :o Testiti siis sääre kontraktsiooni...tugevust enne ja pärast maksimaalset pingutust. Võtke teadmiseks: pärast 5 sek maksimaalset pingutust on kontraktsioon suurem. Veel sain teada, et säärte lihaskiulise kompositsiooni järgi peaksin olema vastupidavusala esindaja :P Üks suustaja meie kursuselt peaks aga vastupidi olema sprinter :D Ei tea, kas see nüüd tähendab, et peaksin sääri tõepoolest pikemate seeriatega treenima? Suurimat kasvupotentsiaali omavad ju ikkagi kiired glükolüütilised lihaskiud...

Igatahes tunnen teoreetiliste ainete vastu suurt huvi. Biokeemiat ja füsioloogiat annab näiteks Hr. Ööpik isiklikult. Asjade aatomiteni mõistmises on ikka oma võlu.

Püsige ikka positiivsed(va dopinguproovides) ja chillid,

over and out.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No, mida sa blogid siin. Miks maratonil ei ole!?!?

Igatahes biomehaanika ja ergonoomikas on ka päris huvitavad asjad. II aastal pole mingeid selliseid lahedaid prakse biomehaanika laboris :D Aa.. ei... kolm praksi vist ikka oli.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ise olen teinud viimasel ajal nii, et üks nädal 2 jalatrenni järgmine nädal 1 ja siis jälle 2.

EI tea mis juhtub kui 3x nädalas kükkida. Kui üldse 3x nädals teeks siis teeks ilma mingeid protsente jälgimata, kuidagi liiga stressi tekitav.

Aga samas võiks teha ka iga nädal 2x jalga. Lihtsalt üks raskem teine kergem.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kirp!

Sa võid isegi 2 nädalat puhata ja jõusaalist eemal olla. Küll ajateenistuses pingutad selle võrra rohkem :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×