Jump to content
Kristjan-Johannes Konsap

Kristjan-Johannes Konsapi blogi

Recommended Posts

See surumiskava lubab küll ulmelist juurdekasvu. Peaks tegema vist mingi 1KM miinus 20 kilo, siis võibolla ei jookse kinni.

Tavaliselt jõukavade puhul peab jah tööraskused arvestama rekordi järgi, mille surud ära ka "kinnisilmi".

Antid kaval on ka testpäevad 5 nädalast, kus surutakse teatud raskusega suutlikkuseni ja suudetud korduste arvu järgi korrigeeritakse tööseeria raskuseid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna käisin oma toiduvarusid täiendamas. Seda siis oma lemmik Ökokeskuses. Sai jälle müüjaid oma hiigelkogustega ehmatatud, mis ju "neerud ära rikuvad"! Eks ma jõuan neid sportlase toitumise koha pealt ka harida...

Ära tõin sealt siis 5 karpi mahe kohupiima. Andsin mõista, et mu kogused sinna kanti jäävad ja õnneks telliti need mulle eraldi ära, kuniks veel mõtlesin ja koguseid kaalusin. Selle kogusega elan ilusti ära reedeni, kui on teine "piimatoodete päev". Ja sealt elan uue kogusega taas teisipäevani.

post-3216-1289931282_thumb.jpg

Lisaks sain pärast pikka pikka ootamist kätte vahepeal kuhugi piiri taha jäänud kookosrasva! Ja seda terve purgitäie. :) Pärast saan purgi emale viia, las keedab sinna moosi vms. :D

Seekord kusjuures on kookosrasv eestimaa sügiskarguses tahkunud, moodustades väga huvitava mustri. Nagu oleks suhkruvatt vms. Loodan, et ikka ei ole...

post-3216-1289931327_thumb.jpg

Kord sai proovitud ka sellest armsast poekesest mõni pildike teha, kuid foto õnnestus vaid kõige tähtsamast riiulist :lol:

post-3216-1289931315_thumb.jpg

Esmaspäeval sai tehtud rinda ja parasjagu sattusid saali ka Fittesti kaks kõige suuremat härga. Lõpuks saigi siis lastud käiku plaan koos nendega surumist teha. Energiat oli palju tänu nädalavahetusel söödule, aga ma ei hakanud kavast ette tormama.

Nagu näha, siis tehnika on ülipuhas ja amplituut suur :D

post-3216-1289931567_thumb.jpg

Nagu siit näha, ei motiveeri mind ei võidud, ei lihasmass, vaid otsene hirm raskuse ees.

post-3216-1289931575_thumb.jpg

Täna tegin jõutõmmet, kergelt selga, trapetsit ja biitsa.

Jõutõmbes läksin välja sama raskuseni, mis 2 nädalat tagasi, aga seekord tegin kõik seeriad tõstevööta. Üle nädala jõutõmmet teha soovitas mul kunagi ka Leesmann. Muidu ei taastuvat ära. Täitsa loogiline, seetõttu teengi kergemal nädalal kas good morningut vms.

Üldiselt kasutan trennis FASTi laia tõstevööd, peenikest jõusaalivööd pole enam kasutanud. Sest kui raskus on suur, kasutan laia vööd ja kui raskus on väike, pole mõtet vööd kasutadagi. :D

Homme on puhkus, kuid täitsa füüsiliseta see ei möödu. Nimelt on K päevad, kus pean eriti hea välja nägema. Seda seetõttu, et käin Tartu kunstitudengitele modelliks poseerimas. Teate isegi: kes siis veel modelliks sobib, kui mitte Kirp. Teemaks siis ilmselt anatoomia jäädvustamine.

Aga ok, püsige...terved.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas muidu ökokohupiima tarbida on ? Selles mõttes, et kvaliteet on stabiilne ja püsib normaalselt värske? Ise poest näit. teatud firmade kodujuustu ei julge enam osta - kord on kuiv nagu saepuru .. teinekord on nagu vett täis. Ja rahaliselt?

Ise käisin Tartu lihaturul kaemas kohupiima/kodujuustu ja broilerifileed. Filee hind on näiteks 65.- EEK kilo kohta (üsna hea või mis?) Munad samast kohast 14-18 EEK (talumunad kallimad ja "farmimunad" odavamad).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kuidas muidu ökokohupiima tarbida on ? Selles mõttes, et kvaliteet on stabiilne ja püsib normaalselt värske? Ise poest näit. teatud firmade kodujuustu ei julge enam osta - kord on kuiv nagu saepuru .. teinekord on nagu vett täis. Ja rahaliselt?

Ise käisin Tartu lihaturul kaemas kohupiima/kodujuustu ja broilerifileed. Filee hind on näiteks 65.- EEK kilo kohta (üsna hea või mis?) Munad samast kohast 14-18 EEK (talumunad kallimad ja "farmimunad" odavamad).

Värske püsib minu üllatuseks tõesti piisavalt kaua. Pastöriserimata piim hapneb muidugi kiriemini kui tavaline, aga no kas keegi tõesti arvab, et toiduaine, mis säilib aastaid saab olla naturaalne ja loomulik ja hea?

Olen isegi teinud McDonaldsi friikartulitega "Supersize me"-s nähtud eksperimenti. Ca pool aastat ei juhtunud friikatega midagi. Siis lihtsalt lõpetasin eksperimendi ära.

Kuiv too rammus kohupiim küll ei ole :) Kui veidi mingit vedeldajat ja kakaopulbrit juurde panna, on nagu vana hea hapukoore-suhkru-kakaomaius. :D

Rahaliselt on puhtad ökotooted tihtipeale kallimad. Kiiremini riknev naturaalne kaup on ikka kallim toota. Kohupiima puhul aga tuleb umbes sama kilohinnaga, mis poes müüdavad populaarsemad kodujuustud. Kohupiima saab tellida ka pea kilose karbiga. Vb suuremaga ka, pole uurinud. Piima puhul öeldi, et suuruspiirangut pole. :D

Turult ostan isegi üht-teist. Varem millegipärast ei ostnud ja maksin mugavusest peale. :lol:

Sel nv-l ostsin näiteks lihtsalt proovimise pärast pool kilo kilu. Praadisin kergelt ära ja krt kui hea oli. (Labane 18.- kilo)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nonii. Ilmutan ka elumärki. Elan, aga mis elu see on? Tegelt on täna juba teist päeva järjest üpris hea olla. See on vist rekord peale võistlusi! :P

Kuigi olen paar päeva vähem söönud, pole kõht nii tühi ja isuvastupandamatult metsik. Aga mis sest enam, kahju on juba tehtud.

Kaal on lusti tagasi söödud, põsed punnis ja nägu suur nagu jaama kell. B)

Võiksin öelda, et vastu pimedat ja masendavat sügist on halb võistelda, kuid päris nii see pole. Ka kevadise dieedi järel on sama olukord. Eesmärk, mille poole nii kaua püüeldud sai, on möödas ja siis ei tea enam, mida teha. Puhata tahaks, aga süüa tahaks ka. Ja kui need kaks kokku panna on kaal eriti varmas tõusma. Ja mitte lihase arvelt. Milleks süüa ennast massi ajal 10 kg võistluskaalust raskemaks? Ega ei olegi vaja süüa. Kui õnnestub end edasi näljutama motiveerida, siis mis viga. Söömine tundub et on mu ainuke rõõm.

Ma ei teagi nüüd, kas see ületreeningust/dieedist/närvide koormusest põhjustatud isu kipub ikka kaduma siis, kui võistlusest taastutud aga kahju juba tehtud või kaobki see ületreeningu isu, mida ei olegi väga võimalik täis süüa, alles siis, kui kaal on tagasi. ;)

Aga motiveerime siis ka natukene lugejaid:

jõudu tundub, et tuleb juurde küll. Ei ole veel ikka sellist tunnet, et "krt läheks ja lammutaks", sest testo on endiselt suht 0, aga mõned jõunäitajad paranevad nagu loodetud.

Kuna teen praegu rinnalt surumise kava, siis muidugi areneb kõige paremini see. Esmaspäeval oli siis esimene "testpäev", kus surusin raskust suutlikkuseni. Kuna suutsin suruda rohkem, kui vaja, võin tööraskuseid suurendada. Ja see eesmärgi 150% täitmine on ju rõõmustav.

Eks vaatab, kuidas see kava edasi töötab ja mis numbritest me siis 14 nädala lõpuks räägime.

Kibekiire aeg on nii koolis kui töö juures. Paljud loengud/praktikumid saavad läbi ja uneaeg pikeneb ja päevakava muutub inimlikumaks, aga see tähendab ka, et lähenevad eksamid ja arvestused. Täna tekkis koolis tunne, et sellega on nagu kulturismiga: käid ju kohal ja teed tööd/harjutused ära, aga kui kätte jõuab arvestuse aeg, pole sest midagi kasu. :D Enamiku õppekavast peaksin ikka ära täitma. Mõni pole aga üldse minu ala. Raskejõustikus meil nt küll kõikidel 200 kükkida ei kästa, sest inimesed on erinevad.

Mis siis veel? No mu praegune kava peaks kestma veel 7 nädalat, niiet see aasta mingeid kardinaalseid muutuseid ei too. Järgmiseks mõtlesin taas ette võtta vana hea Smolovi kükikava, aga sinna on veel aega. Eks vaatab, mis mõtted siis peas on. Praegune plaan on vajadusel ka detsember kergemalt treenida ja jaanuaris sisse lülitada uusi ja kangemaid lisandeid. Hetkel vahetan harjutusi kui tahan ja treenin nii nagu tunne on.

Tuleb veel ära märkida, et ma pole ainukene Konsap, kes rauale valu annab. Olen oma noorele sugulasele ka suutnud selle taaga kaela sokutada. Tema treenib meil Tallinnas, Reval-Spordi noorterühmas, kust ma isegi omal ajal alustasin. Usun, et mu soovitus sellega liituda on talle kasuks tulnud, treeningud konkreetsemad ja juhendaja käe all. Esialgne plaan või vähemalt minupoolne soovitus, oli võistlemist proovida 2011 sügisel. Seks ajaks peaks nagu trenni olema tehtud ja natukene liha luudele suudetud koguda. Loodan, et mu läinud nv-l tema vormile antud hinnang ei olnud väga demotiveeriv. Lihtsalt ma omadest kogemustest lähtudes soovitasin tal enne ikka natukene trenni ka teha, kevadisel Reval Cupil ei üllataks ta oma massiga veel kedagi.

Aga ok, natukene pildimaterjali ka:

post-3216-1291146905_thumb.jpg

post-3216-1291146912_thumb.jpg

post-3216-1291146918_thumb.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eile oli päris hea päev. Sain välja puhata, sest koolis hakkavad loengud otsa saama mõneks ajaks. Samuti oli isegi aega üle pika aja ennast veidi motiveerida lugedes erinevaid foorumeid ja vaadates ka uuemaid videosid youtubest. Sain puhata ja keskenduda trenniks nagu ma ennemuiste ikka tegin, kui päev läbi sellist tormamist ei olnud nagu praegu. Mulle väga ei meeldi, kui peab ühe päeva jooksul tormama 3-4 kohta, aega süüa on 10 min jne. Ei peagi midagi halvasti olema, aga selline tormamine paratamatult tekitab stressi.

Eile siis sõin hommikul kookosrasvaga praetud muna nagu ikka, lõunaks läks kõht juba päris tühjaks. Ja kui mul kõht väga tühjaks läheb, tekib eriti suur liha isu. Samamaoodi tekib isu millegi toekama ehk liha järele ka siis, kui juba 2 toidukorda järjest kohupiima söödud. Tavaliselt piirdun enne trenni milelgi kergeminiseeditavaga nagu kohupiim.

Üks eilseid leide. Päris hea tundus sel hetkel. Pole masendav nagu enamik kulturismi "motivatsioonivideosid" :D

Siis trenni ja kavas oli rind-õlg-triitseps. Trenn läks edukalt. Käes on kava viies nädal ja nagu jõukavadel ikka, lähevad raskused selle aja peale juba rekordilähedasteks. Tegin kolmeseid ja kaheseid seeriaid. Lõpetasin oma rinna haamerdamise negatiividega. Kuna raskused olid juba asjalikumad, siis annab see lootust, et kava lõppedes on uueks rekordiks juba eeskujulikum arv. Nüüd on vaid küsimus, mis numbrid siis täpselt.

Üks harjutus, mis minu arust rinnalt surumisele juurde annab on Tate press:

Üldse teen praegu surumist korraliku tehnikaga, all pausiga. Ja arvata võib, et tate press aitab just treenida seda alt "minema saamist".

Tänane hommik algas jälle munaga, nagu pea iga jumala päev viimased 6 aastat. ;)

Siis aga raskejõustikusse, kus Pälli juhendamisel sai tehtud kummidega, kettidega ja pakuga surumist. Ma piirdusin muidugi soojendusraskustega, sest ei taha enda kava kulgemist rikkuda. Harjutused tundusid aga mõnusad ja põhimõtteliselt võiks ju neidki oma kavasse teinekord lülitada. Sest kui ei tule jõudu, ei tule ka lihast.

Päevaplaani ootamatu muutumise tõttu tegin kohe otsa ka oma seljatrenni. Sedakorda siis TÜASKi saalis. Seljale-nagu viimasel ajal ikka-nn kangiotsa tõmbeid(selja peab paksuks saama)ja ettekallutatult kangi tõmbeid Yatesi stiilis:

Kuna ujula tn saalis on ka mõnus lamades T-kangi trenazöör, tegin ka seda. Kasutasin möödukat raskust ja käte liigutus oli suunatud kerega risti, et treenida selja ülaosa: trapetsi alumist osa, romblihaseid ja kõike muud, mis seal on.

post-3216-1291388849_thumb.jpg

Lõppu tegin sääre. Istudes säärele trenažööril, sääre esiosa samal trenažööril ja säär hackil.

BCAA ja glutamiin sisse ja koju muna sööma, enne kui võimlemise praktimum algas, kus ootas mind mu ainukene vaenlane siin maailmas: hobune.

Lisanditest rääkides hetkel beeta-alaniini ja kreatiini ei võta, ei taha niigi kurnatud keha jälle forsseerimisega väsitada. Aga jõukava lõpupoole võiks kreatiinist tuleneva efekti ajastada küll.

Aga BCAAd ja glutamiini nagu ikka enne ning pärast trenni.

Valguallikatena nagu ikka: munad hommikul, mahe kohupiim 2x päevas, liha(veise abaliha/hakkliha vms)2x päevas. Salateid söön isuga, ise valmistan muidugi. Lõikan kokku, mida tahan: tomat, kurk, paprika, lehtsalat. Peale maitsestamata mahedat jogurtit ja täna näiteks naturaalset tomatipastat. Salatimaitseaineid ka, aga üks mu lemmikutest on lettidelt kadunud millegi pärast. B)

Erinevalt dieedist luban nüüd endale puuvilju ka, kõige rohkem tavalisi õunu.

Suuremate süsivesikuallikatena just tatar, pruun riis. Paar hirsikotti ootab ka dieedist saati. Lisaks maailma geniaalseimat leiba, Mahedat (öko) rukkileiba Vändra Leivalt. Sisaldus: mahe rukkijahu 67%,

joogivesi, sool (max 1,3%). ei mingit jama.

post-3216-1291390879_thumb.jpg

Homme olen juba LEKV-l degusteerimas ja midagi müütamas. Mõtlesin ehk sealses saalis ka oma jalatrenni ära teha enne kuniks küüti kesklinna ootan. Hiiglane on ju ka seal liikumas, ehk saab koos kükkida? Ei, sellest naljast ei tuleks midagi välja. :P

Olgu siis, homseni. :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

see yatesi stiil biitsepsi peale ei hakka?

kangi otsa tõmbeid teed ühe käega või koos? Ise olen viimasel ajal ühe käega tegema hakanud, võtab kuidagi teistmoodi läbi, kui enamik seljaharjutusi ja näiteks lõuatõmbeid. Ja see harjutus ei tõmba biitsepsit ka täis, nagu vahepeal lõuatõmmetega kipub juhtuma.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Valgu- ja süsivesikuallikad saime teada. Aga rasvaallikad testosterooni tootmiseks?

Oot - oot, kusagil oli juttu mingist pildist, mis lakke kleebitakse. B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Valgu- ja süsivesikuallikad saime teada. Aga rasvaallikad testosterooni tootmiseks?

Oot - oot, kusagil oli juttu mingist pildist, mis lakke kleebitakse. :D

He-hee. Ära seda, Rotter, küll karda, et mulle oma lemmiksüüdistust saad esitada. Eraldi väga palju rasvaallikaid mu menüüs ei ole, sest normaalse toitumisega saab vajaliku rasvakoguse üpris kergelt kätte. Hommikul saan munadest ja kookosrasvast, samuti juurde lisatavast maitsestamata mahe jogurtist. Liha ei ole mul filee, seega tavliselt selelga korras. Kohupiim on mul pajumäe talu mahe kohupiim, mis on oh-oh-oo kui rammus. Kodus paar kotti mandleid ja metspähkleid on maitse pärast kohupiimale/salatile lisamiseks ja kala(maksa)õli või omega3 kapsleid võtan ka 99% aastast. Avokaado ja omlett hapukoorega ja kohv koorega on kõik head asjad, aga ega rasv mingi ime toitaine pole, et teda lõputult võib süüa.

Soovin homseks LEKV edu ja kordaminekuid, kuidas kulturistidele soovitaksegi - palju uduseid vorme.... B)

Tänan.

Piilusin täna Imre poiste viimast poseerimist ja eks võib öelda, et vorme on seinast seina. Mõni on üllatavalt kuiv, teine pole täna veel midagi süüa saanud. :P

see yatesi stiil biitsepsi peale ei hakka?

kangi otsa tõmbeid teed ühe käega või koos? Ise olen viimasel ajal ühe käega tegema hakanud, võtab kuidagi teistmoodi läbi, kui enamik seljaharjutusi ja näiteks lõuatõmbeid. Ja see harjutus ei tõmba biitsepsit ka täis, nagu vahepeal lõuatõmmetega kipub juhtuma.

Eks ikka töötab biits rohkem kui tavalise tõmbega. Ega see seetõttu veel halvem pole. Niikuinii peab tunnetama selga ja tõmbama seljaga.

Otsa tõmbeid teen koos, vastavat käepidet kasutades. Eks ühe käega ole amplituut suurem, samas siis võib juba hantli tõmbeid küljele teha.

Lõuatõmmete ja üldse selja harjutuste puhul peaks jälgima, et üritaksid tõmmata küünarnukkidega, mitte käsivartega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kirp sa andsid mulle krdi hea idee! B) Ma võtan trenni asjad kaasa, vaatab ehk saab ideest midagi enamat... Tõmba vöö tugevalt peale, pane põlvesidemed valmis, ma näitan kuidas Mispo stiilis jalgu treenitakse :P

Mihkel

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kirp sa andsid mulle krdi hea idee! :P Ma võtan trenni asjad kaasa, vaatab ehk saab ideest midagi enamat... Tõmba vöö tugevalt peale, pane põlvesidemed valmis, ma näitan kuidas Mispo stiilis jalgu treenitakse :D

Mihkel

Trennikaaslasest ära ei ütle, aga eluga tahaks sealt saalist tagasi tulla küll. Ma olen kõige rohkem 185ga 4 poolkükki teinud või 150ga 12 poolkükki, aga need olid ka sellised, mille jaoks peab närvisüsteem väga valmis olema ja motivatsioon suur.

Tuleb meelde, et viimane võistluseelne jalatrenn oli ka selline, et keset ööd läks uni ära ja enam magama ei saanudki. B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Üks harjutus, mis minu arust rinnalt surumisele juurde annab on Tate press:

See on tõesti hea harjutus ja eriti võistlevatele sportlastele, et lõpusurumist harjutuda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mihkel korralik kükivorm sul, enda eesmärgiks on teha enne järgmist mahavõtmist 220x5 (kehakaaluga 92-93kg)

Nagu meil jutt septembris jäi, siis varsti kui pealinna satun teeme selle jalatrenni koos ära... B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
See on tõesti hea harjutus ja eriti võistlevatele sportlastele, et lõpusurumist harjutuda.

Siis mu sisetunne ei petnud mind. Surumisliigutus on kuidagi kergemaks ja plahvatuslikumaks läinud, saan paremini alt minema ja ka ülafaasis on tempo paranenud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Trennikaaslasest ära ei ütle, aga eluga tahaks sealt saalist tagasi tulla küll. Ma olen kõige rohkem 185ga 4 poolkükki teinud või 150ga 12 poolkükki, aga need olid ka sellised, mille jaoks peab närvisüsteem väga valmis olema ja motivatsioon suur.

Tuleb meelde, et viimane võistluseelne jalatrenn oli ka selline, et keset ööd läks uni ära ja enam magama ei saanudki. B)

Tahaks sind parandada Kirp, need on VEERANDKÜKID.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tahaks sind parandada Kirp, need on VEERANDKÜKID.

Ma tean, mis need on. Ma ei pea silmas paralleelini kükke vaid enam-vähem selliseid 45 kraadiseid. Poolkükiks nimetavad inimesed erinevaid asju nagu ma olen kohanud. Kui 90 kraadised on poolkükid, siis järelikult peaks täiskükk olema 180, mitte et see võimalik oleks aga see selleks. B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Väike offtopic võib-olla, aga selline küsimus, et kust leidub taolisi särke, nagu videos Dare to Dream umbes 3.34 peal B)?

No Kai Greene riidekapis peaks neid hulgim olema. www.gasp.nu lehel saab tutvuda GASPi tootevalikuga, sh maikadega, aga ma ei mäleta, et neil täpselt sellise lõikega särke oleks pakkuda.

Teine võimalus oleks kuidagi endale välismaalt, otse MuscleMedsilt see hankida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
He-hee. Ära seda, Rotter, küll karda, et mulle oma lemmiksüüdistust saad esitada. Eraldi väga palju rasvaallikaid mu menüüs ei ole, sest normaalse toitumisega saab vajaliku rasvakoguse üpris kergelt kätte. Hommikul saan munadest ja kookosrasvast, samuti juurde lisatavast maitsestamata mahe jogurtist. Liha ei ole mul filee, seega tavliselt selelga korras. Kohupiim on mul pajumäe talu mahe kohupiim, mis on oh-oh-oo kui rammus. Kodus paar kotti mandleid ja metspähkleid on maitse pärast kohupiimale/salatile lisamiseks ja kala(maksa)õli või omega3 kapsleid võtan ka 99% aastast. Avokaado ja omlett hapukoorega ja kohv koorega on kõik head asjad, aga ega rasv mingi ime toitaine pole, et teda lõputult võib süüa.

Tänan.

Kui sul mõnikord mahti on, ei teeks paha, kui sa kaaluksid need kogused ära, mida päeva jooksul sööd.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kirp, ma olen natuke pettunud, kus kadusid???? Pidime jalga tegema ju ... :) kõik kadusid nii kähku ära sealt, pesemast tulim oli pm plats puhas. :D

Ja mis värk nende poseerimis pükstega on? tahaks nagu ära maksta aga jah polnd kellele maksta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kirp, ma olen natuke pettunud, kus kadusid???? Pidime jalga tegema ju ... :) kõik kadusid nii kähku ära sealt, pesemast tulim oli pm plats puhas. :D

Ja mis värk nende poseerimis pükstega on? tahaks nagu ära maksta aga jah polnd kellele maksta.

Kuhu ma ikka kadusin: jõusaali! Tegin Edward Oksaga koos trenni, sellest mõni päev ka pikemalt.

Kuhu Sina jäid ma ei tea. ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×