Jump to content
Janika Aavamägi

Fitness.ee peatoimetaja veerg

Recommended Posts

Mida ma soovin. Ma soovin, et leiduks euroopas/maailmas noori sportlasi, kes vaadates IFBB kodulehel võistlustest pilte, julgeks unistada võistlustele pääsemisest. Julgeks unistada, pingutaks selle nimel ja järgmisel aastal vaataks ka enda pilti juba IFBB kodulehel.

Njaa. Ma sooviks ka nö "enda pilte IFBB kodulehel näha". Sinu tulemus Euroopakatel on minu arust Siiani ootamatu ja väga suur hüpe edasi. Ise tahaks ka juba välismaal õnne proovida. Mitte et ma kohe medalite peale välja läheks. Ja seda ütlen ma mitte pessimistlikus toonis vaid see on minu arust puhas reaalsus. Samas sageli tundub isegi pikka aega alaga tegelenute puhul, et ainuke asi, mis neid tagasi hoiab, on nemad ise. Nad on spordiala dogmadesse nii takerdunud, et on juba unustanud, mis unistustega nad alguses sellega tegelema hakkasid. Liiga palju usutakse reegleid a la "üle kilo lihast pole aastas võimalik kasvatada", "pärast 21 eluaastata enam ei kasva", "kui geene pole antud, siis edu ei saavuta". Muidugi on geneetilised eeldused kulturismis/fitnessis olulised, kuid juba lapsepõlvest saati võib näha, kuidas andekad indiviidid ei viitsi alaga tegeleda. Neile ei paku see pinget ja nii võivadki edu saavutada need, kellel on püsivust ja töötahet. Jama on selles, et need pessimistlikud treenerid ju mõjutavad oma õpilasi. Muidugi oleneb inimesest, kas tal on ikka nii palju iseloomu, et geneetilistest puudustest üle olla või ei. Täiesti andetut sportlast fanaatiliselt alaga tegelema ja kõike muud tahaplaanile jätma vast ei tasuks julgustada. Samas tulevikku ei oska keegi ette näha ja kohe eos teiste unistusi lämmatada pole mõtet. Kui ala pole sobiv, siis saab sellest varem või hiljem aru. Trenn tuleb aga ikka kasuks.

Ühesõnaga kui Sa paari aasta pärast oma entusiasmi säilitada oled suutnud, siis ma usun Sinusse. :P

Njaa. Ma sooviks ka nö "enda pilte IFBB kodulehel näha". Sinu tulemus Euroopakatel on minu arust Siiani ootamatu ja väga suur hüpe edasi. Ise tahaks ka juba välismaal õnne proovida. Mitte et ma kohe medalite peale välja läheks. Ja seda ütlen ma mitte pessimistlikus toonis vaid see on minu arust puhas reaalsus. Samas sageli tundub isegi pikka aega alaga tegelenute puhul, et ainuke asi, mis neid tagasi hoiab, on nemad ise. Nad on spordiala dogmadesse nii takerdunud, et on juba unustanud, mis unistustega nad alguses sellega tegelema hakkasid. Liiga palju usutakse reegleid a la "üle kilo lihast pole aastas võimalik kasvatada", "pärast 21 eluaastata enam ei kasva", "kui geene pole antud, siis edu ei saavuta". Muidugi on geneetilised eeldused kulturismis/fitnessis olulised, kuid juba lapsepõlvest saati võib näha, kuidas andekad indiviidid ei viitsi alaga tegeleda. Neile ei paku see pinget ja nii võivadki edu saavutada need, kellel on püsivust ja töötahet. Jama on selles, et need pessimistlikud treenerid ju mõjutavad oma õpilasi. Muidugi oleneb inimesest, kas tal on ikka nii palju iseloomu, et geneetilistest puudustest üle olla või ei. Täiesti andetut sportlast fanaatiliselt alaga tegelema ja kõike muud tahaplaanile jätma vast ei tasuks julgustada. Samas tulevikku ei oska keegi ette näha ja kohe eos teiste unistusi lämmatada pole mõtet. Kui ala pole sobiv, siis saab sellest varem või hiljem aru. Trenn tuleb aga ikka kasuks.

Ühesõnaga kui Sa paari aasta pärast oma entusiasmi säilitada oled suutnud, siis ma usun Sinusse. :P

Umbes samad sõnad sulle väikemees. :P Kui sul õnnestub järgneva 10 aasta jooksul Eesti absl meistriks tulla siis ma vb isegi hakkan juttu tõsiselt võtma. ;)

Umbes samad sõnad sulle väikemees. :P Kui sul õnnestub järgneva 10 aasta jooksul Eesti absl meistriks tulla siis ma vb isegi hakkan juttu tõsiselt võtma. ;)

Krt, ma juba kardan seda aega kui Kirp peaks täiskasvanute kategooriasse tulema. Ta on kuidagi selline kahtlane mees... ühes filmis oli sadistlik sarimõrtsukas Kirbu nägu. Kirp tuleb meeste kategooriasse ja paar päeva enne Eesti meistrivõistlseid hakkab kohalikke kulturismistaare kaduma hakkama. Võistluspäeval tuleb ainult Kirp üksinda lavale :P

Krt, ma juba kardan seda aega kui Kirp peaks täiskasvanute kategooriasse tulema. Ta on kuidagi selline kahtlane mees... ühes filmis oli sadistlik sarimõrtsukas Kirbu nägu. Kirp tuleb meeste kategooriasse ja paar päeva enne Eesti meistrivõistlseid hakkab kohalikke kulturismistaare kaduma hakkama. Võistluspäeval tuleb ainult Kirp üksinda lavale :P

Tal juba kindlasti kõik paika pandud. Ja isegi kui 16.oktoober Sina, võistleja, hommikul ärkad, ole õnnelik :P

Janika vastab lühidalt

-treening

kõige aluseks

-söömine

vaid et saaks kähku söödud ja mõtted toidust eemale

-pildistamine

kui hoo sisse saab, siis meeldiv

-võistlemine

kardan selle tulekut, nutan minekut

-dieet

nauding

-dieet

piin

-Body-fitness

nii mina

-kardio

väljalülitamine muust maailmast

-toidulisand

FAST Fatburner

-FAST

keha rahulolu

-muusika

2pac "Changes"

-jook

tee

-petupäevad

raske on lõpetada

-treener

toetav tiib

-sisimas

pisike ja õrn

-välja elamine

füüsiliselt lõhkudes, purustades

-tulevik

hantel, kang, tross ja kaaslane, kes selle kõigega suudab leppida

-minevik

miks ma juba varem ei alustanud?

-ajaviide

jutustamine seeriate vahel

-alkohol

MÜRK

-romantika

küünlad, hämarus ja Whiskey Lullaby- selles ma ei erine

-raha

vahend, et saaksin kvaliteetselt treenida, valmistuda, võistelda

-mobiiltelefon

muusika enne uinumist

-riietus

peaasi, et kontsad

-kodu

üleliigne minema

-õppimine

JAH

-trennis

kujutan ette, kuidas keha võiks areneda juba

-arvuti

Teile info edastamiseks

-värv

valge-sama keeruline kui minu spordiala

-mis värvi on armastus?

jõusaali pildiga

-liiklusvahend

liikumine peab kaloreid põletama- jala/jalgratas

-hommik või õhtu

asjalik olen hommikul, treening õhtul, siis koju "lepo"

-käekoti sisu

huuleläige ja peegel alati

-kodused toimetused

olen koristamiseks laisk, seepärast hoiangi kõik korras

-internet&mobiiliühendus

abistamiseks, mitte asendamiseks

-number

paaritu

-loom

rebane- topisena

-materjal

puit

-nutmine

tuleb ette... mõnikord liiga tihti

-naermine

võistluseelselt naeratan vägisi, õnnelikuna ei suuda tõsine ollagi, kuid see ei tähenda, et võistluseelselt kurb oleksin

-proff/asjatundja/algaja

algaja

-maitseaine

kaneel lõhnastamiseks, kartulimaitseaine maitsestamiseks

-valk

FAST vadakuvalk- vanilli Whey3- semu mul

-muna

10 päevas

-ehted

kuld

-suurim väärtus

maine

-õhtul

vesipiip ja kulturismiajakiri

-suitsetamine

alternatiiv, mis ei anna kaloreid

-steroid

milleks?

-HT-R

olen kui väike laps ootusärevuses, kuid ei julge, kuid ikka tahaks

-vihm

vihmas jooksmine

-talv

peaasi, et mul soe oleks

-süda

mitte nii õnnelik, kui sooviksin

-juuksed

ma veel ei oska nendega olla

-TEAM FAST

nunnukesed koos =)

-TEAM FAST Soome

teeks ühislaagri

-kleidid

kapis seisab üks väikseim suurus, ootan juba, millal see taas selga mahuks

-Tallinn

ei tunne veel

-esmamulje

lõpuks peab ikka paika

-armastus esimesest silmapilgust

"õige" äratundmine

-fitness.ee

aitäh!

-tantsimine

möödunud eluetapp

-äratundmisrõõm

Liisa Otsus

-kala

ühte moodi lõhe

-Taavi Koovit

vintske vana :angry:, super võistlusreisikaaslane!

-Pärnu

miski jäi maha

-snäkk

mandel

-magustoit

5/6 Whey3 vanilje

1/6 vett

-munakollane

kraanikausi äravoolutoru teab paremini

-areng

aeglane

-taastumine

keha taastub kiiremini kui aju

-"Ameerika unistus"

"Euroopa unistus"

-auhinnad

mitte raha vaid nänni

-Fitness vabakava

RASKE

-mäng

kaartidega

-raadio

Starfm

-pimedus

täiskuu ja Suur Vanker

-auto

kiirendus

-kaal

4#

-amet

juht

-vanemad

töötavad aga juba tuleb muu ka välja

-keskendumine

ÄRA SEGA

-elu

ainsuses

-ülekaalulised

kurb

-petmine

valetamine iseendale

-raskused

ületamisteks

-tagasilöögid

laastavad, kuid mõne aja pärast motivaatoriks

post-18819-1284716616_thumb.gif

2Paci laulus Changes on minu arust selline lause: "I see no changes wake up in the morning and I ask myself

is life worth living should I blast myself?"

Kas meie Janika on nii masenduses?

2pac Changes' on ka selline lause, et

"We gotta make a change...

It's time for us as a people to start makin' some changes.

Let's change the way we eat, let's change the way we live

and let's change the way we treat each other."

Milleks kohe vaadata asju negatiivse poole pealt? :angry:

2Paci laulus Changes on minu arust selline lause: "I see no changes wake up in the morning and I ask myself

is life worth living should I blast myself?"

Kas meie Janika on nii masenduses?

Mind hakkasid ka laulu sõnad huvitama. See lause on jah selle laulu esimene lause. Aga kui natuke rohkem sõnadesse süveneda, siis on seal palju sügavamat mõtet:

We gotta make a change...

and let's change the way we treat each other.

You see the old way wasn't working so it's on us to do

what we gotta do, to survive.

Aga teemasse ka: Janika on väga tubli:)

Hoian blogil silma peal, ja ootan toitumisnäidet ka peale võistlusi.

Ma soovitaks, et ära karda ei munakollaseid, ega HT-R'i. Julgust:)

Suitsetamine, kalorivaba alternatiiv alkoholile:P? Tekib küsimus ka, et mille suitsetamine?

Kas THC on ka kulturismis/fitnessis keelatud ainete nimekirjas?

Edited by jrx

Suitsetamine, kalorivaba alternatiiv alkoholile:P? Tekib küsimus ka, et mille suitsetamine?

Hahahahaha, õige märkus. Mul endal millegipärast ei tekkinudki esmapilgul küsimust, et "MILLE" suitsetamine, aga täitsa asjakohane küsimus ma arvan.

Ja THC küsimuse koha pealt, ma loodan, et mitte! :angry:

Hahahahaha, õige märkus. Mul endal millegipärast ei tekkinudki esmapilgul küsimust, et "MILLE" suitsetamine, aga täitsa asjakohane küsimus ma arvan.

Ja THC küsimuse koha pealt, ma loodan, et mitte! :angry:

Ei, ma ei suitseta, sellega seoses aga tekib just see esmamõte. Ja ei, ma ei loobi kõiki munakollaseid prügikasti või lase veega alla, lihstalt, kui peaksin 10 munakollast päeva juurde sööma, see juba tekitaks eneses süümepiinu ;)

Aga ma ei taha midagi propageerida, ei ei ! Suitsetamine ei tapa, kuid viib Sind lõpule lähedamale küll!

2pac Changes... aegadest ammustest on see lugu jäänud. Meloodia on mõnus, rahustav. Ei ole ma masenduses midagi :D

Ja samas HT-R'i kohta.. Eks ma otseselt ei karda seda. Aga.. ei teagi. Ei oskagi midagi öelda:D

Mul oli loengus terve aeg see küsimus, et kas on keelatud ainete nimekirjas ;)

2pac Changes' on ka selline lause, et

"We gotta make a change...

and let's change the way we treat each other."

Milleks kohe vaadata asju negatiivse poole pealt? :angry:

Esimene lause, mis pähe tuli on see. :D

Edited by Sarge

Jahh.... THC otseselt pole keelatud ainete nimekirjas, kuig see ei anna Sulle ka mingeid eelisi treeningus ja üks mõistlik ning suurte eesmärkidega sportlane üldjuhul võiks nagu üldse mitte neile mõelda.. nende tarvitamisele.

ma seda ?blogi? enam ei loe,sest vo ei suuda end ohjeldada ja ytlen midagi mitte kenasti.

:angry: Aga hea on teada, et vähemalt siianigi oled seda lugenud!

Ning õnneks on foorumi teemas kenasti välja toodud, kellega tegu, kes kajastub alateemas, seega neile, kellele konkreetne isik või isku sõnavõtud ei paku pinget, need saavad kenasti nendest alateemadest mööda minna.

Aitäh.

Sarge - ma ei oleks osanud vastata sulle konkreetselt, sest minu teada sõltub see alast. Mõnel alal on keelatud ainete seas ja mõnel alal mitte - sama moodi nagu alkoholgi.

Kui me paneme siia selle, et uuringutulemus, et 10+ marihuaanasigaretti nädalas = kobe langus plasma testo tasemes, siis ega see kulturistile hea ei ole. Samas 10+ korda nädalas suitsetaja vaevalt et trennigi jõuaks:P

Edited by jrx

Kui me paneme siia selle, et uuringutulemus, et 10+ marihuaanasigaretti nädalas = kobe langus plasma testo tasemes

See on mingi pädev uus tulemus või midagi nendest ümberlükatud vanadest ?

Kergeks vahepalaks vestlus iidolitest

Intervius, mis tehti "Tunne Eesti tegijat" tarvis oli küsimus, kes on mu iidol. Seda on ka enne küsitud ja mitte ainult seoses spordiga. Lemmiknäitleja, lemmiklaula- kindlasti tuttavad küsimused juba lapsepõlve "sõbrapäevikutest". Sellistele küsimustele ei ole osanud ma kunagi vastata. Ei olnud mul ees spordimaailmaski minu jaoks suurkuju, kelle moodi ma tahtsin olla, kelle kohta koguksin arvuti täis vormi- ja trennipilte, kelle tegemisi jälitaksin internetis.

Aga nüüd :) ... tundub, et need eeskujud kujunevad ajapikku ikka, vähemalt kellel neid enne polnud. Nimelt Te kõik teate kindlasti Somme fitnessisti Minna Pajulahtit, kes äsja omastas ka IFBB profitiitli. Vot selle naise pilte ja tegemisi olen viimasel ajal jälgima hakanud.

post-18819-1285274163_thumb.jpg

Ja ega üks ei jää ilma teiseta. Tundmatum nimi- Helene Ahlson. Tehes Spartas trenni ikka vaatan, mis toimub ümberringi ning seinal oleval reklaamil ma jõllitasin koguaeg ühte naist. BetterBodies reklaamil olevat naist, kelle õlajoon tuli just kenasti esile, ning nüüd ma uurisin välja, kellega tegu ja tõesti- eeskuju nr2.

post-18819-1285274198_thumb.jpg

Nüüd Te siis teate! ;)

Ja kes on Sinu iidol?