kassu64 0 Report post Posted August 5, 2010 Mis on Teie arust tervislikum/kasulikum leib ? Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted August 5, 2010 Mis on Teie arust tervislikum/kasulikum leib ? K6ige kasulikum on idandatud teradest ja madalal kuumusel (n8 p2ikesekuivatatud) leib. Share this post Link to post Share on other sites
Ott Kiivikas 817 Report post Posted August 5, 2010 Oti käest sa muidugi muud vastust ei saa kui "Oti vormi leib"..... Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted August 5, 2010 Mahe (öko) rukkileib.http://sites.google.com/site/vonderloib/leivatooted Share this post Link to post Share on other sites
moosese10k2sku 0 Report post Posted August 5, 2010 must teraleib. Share this post Link to post Share on other sites
AllCar 0 Report post Posted August 5, 2010 Linna Leib! Share this post Link to post Share on other sites
younger 0 Report post Posted August 5, 2010 Jassikas on hea:) Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted August 5, 2010 Minu enda tehtud leib Share this post Link to post Share on other sites
Hr.Vals 0 Report post Posted August 5, 2010 Mina annan hääle kodukootud leivale Share this post Link to post Share on other sites
Bulletproof 2 Report post Posted August 5, 2010 (edited) Mahe (öko) rukkileib.http://sites.google.com/site/vonderloib/leivatootedJaa. Olen ka söönud äia-ämma juures pätsi seda mahe öko musta leiba, oli päris maitsev. Poes kahjuks ei ole kohanud. Edited August 5, 2010 by Bulletproof Share this post Link to post Share on other sites
Alexander Andrusenko 52 Report post Posted August 5, 2010 Jaa. Olen ka söönud äia-ämma juures pätsi seda mahe öko musta leiba, oli päris maitsev. Poes kahjuks ei ole kohanud.Tallinnas müüakse aeg-ajalt Prismas seda. Olen ka ostnud, kui letil näinud olen. Samast seeriast on väga head ka kuklid, neid olen ka ostnud. Share this post Link to post Share on other sites
Kristjan-Johannes Konsap 566 Report post Posted August 6, 2010 Ise söön kõige rohkem Jassi seemneleiba, Fazeri ja Leiburi täisteraleivad on ka aeg-ajalt menüüs olnud. Viimasel ajal olen proovinud ka neidsamu ökotooteid: odrasepik on minuarust lihtne aga hea. Toda rukkileiba olen ka proovinud, maitset küll ei mäleta. Hetkel võtsin öko musta leiva: pole sugugi paha. Alati ei pea normaalse maitse saamiseks igasugust jama toote sisse panema. Share this post Link to post Share on other sites
AlanBStard 126 Report post Posted August 8, 2010 Mahe (öko)http://sites.google.com/site/vonderloib/leivatooted"mahe margariin, mahe suhkur" Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted August 8, 2010 "mahe margariin, mahe suhkur" Leitakse ikka v6imalus... Rahva soovidele vastu tulles! Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted August 8, 2010 "mahe margariin, mahe suhkur" Mina tõin sellele viitava lingi:Mahe (öko) rukkileib:Käsitsitöö, pärmita, suhkruvaba,laktoosivaba, ei sisalda säilitusaineid.Paluks mitte segi ajada. Share this post Link to post Share on other sites
Kassisilm 0 Report post Posted August 8, 2010 Ma teen ise leiva.. teiste tarbeks paneks ka kööki leivale sildi:käsitsitöö,pärmita, naturaalsel juuretisel,suhkruvaba,laktoosivaba, ei sisalda säilitusaineidKui poest ostan, siis ka tavaliselt Jassi Seemneleiba, Leiburi täisteraleiba või Fazeri täisteraviile. Aga kui küsimus on milline on parim/tervislikum, siis ma neid küll ei nimetaks. Noh, etemad ikka, kui enamus poeleibadest.Minu meelest ka kõige parem ise teha, seemnete ja pähklitega, täisterarukkijahust, ilma suhkruta. Juuretisega. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted August 8, 2010 Mina tõin sellele viitava lingi:Mahe (öko) rukkileib:Käsitsitöö, pärmita, suhkruvaba,laktoosivaba, ei sisalda säilitusaineid.Paluks mitte segi ajada. Palun meid mitte n6rgam6istuslikeks pidada...Veebilehekylg pakkus lihtsalt meelelahutust. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted August 8, 2010 Ma teen ise leiva.. teiste tarbeks paneks ka kööki leivale sildi:käsitsitöö,pärmita, naturaalsel juuretisel,suhkruvaba,laktoosivaba, ei sisalda säilitusaineidKui poest ostan, siis ka tavaliselt Jassi Seemneleiba, Leiburi täisteraleiba või Fazeri täisteraviile. Aga kui küsimus on milline on parim/tervislikum, siis ma neid küll ei nimetaks. Noh, etemad ikka, kui enamus poeleibadest.Minu meelest ka kõige parem ise teha, seemnete ja pähklitega, täisterarukkijahust, ilma suhkruta. Juuretisega.T6sta toitev22rtust. Idanda nisu v6i rukkiteri...n2iteks. 700 g p2tsi sees v6iks olla julgelt klaas idandatud teri. ...v6i lisa leivataignasse linaseemneid, kanepiseemneid vms jne. Pikemat aega lisan ka rukkilinnasejahu. Share this post Link to post Share on other sites
kassu64 0 Report post Posted August 8, 2010 Ise söön kõige rohkem Jassi seemneleiba, Proovisin ka nüüd Jassi seemneleeiba ja viis lausa keele alla Share this post Link to post Share on other sites
Kristjan-Johannes Konsap 566 Report post Posted August 8, 2010 Proovisin ka nüüd Jassi seemneleeiba ja viis lausa keele alla ...järgmiseks hakkad samahästi paisuma ka kui mina. Share this post Link to post Share on other sites
kassu64 0 Report post Posted August 8, 2010 ...järgmiseks hakkad samahästi paisuma ka kui mina. Mitu viilu leiba päevas läheb siis umbes? Share this post Link to post Share on other sites
Kristjan-Johannes Konsap 566 Report post Posted August 8, 2010 Mitu viilu leiba päevas läheb siis umbes? No mingi 1-3 ütleme. Üle ei tasu ka doseerida. Share this post Link to post Share on other sites
Kassisilm 0 Report post Posted August 8, 2010 Palun meid mitte n6rgam6istuslikeks pidada...Veebilehekylg pakkus lihtsalt meelelahutust.Ma ei vaadanudki mingit linki. Mingi segadus tekkis. Ei kirjutanud üldse pahapärast eelmise postituse eeskujul T6sta toitev22rtust. Idanda nisu v6i rukkiteri...n2iteks. 700 g p2tsi sees v6iks olla julgelt klaas idandatud teri. ...v6i lisa leivataignasse linaseemneid, kanepiseemneid vms jne. Pikemat aega lisan ka rukkilinnasejahu. Kuidas ma neid idandan? Okei, uurin asja välja Ise olen lisanud linaseemneid ja päevalilleseemneid, viimati ka seesamiseemneid. Ühe korra tegin kreeka pähklitega. Jahu sain ühekorra ka täitsa hansalaadalt ehtsalt ökotalunaiselt. Muidu lepin sellega, mis poodidest kärmelt kätte saab.Enamusel inimestest kukuks silmad koobastest välja, kui näeksid palju ma leiba söön. Mul muud süsivesiku allikad praktiliselt üldse peale ei lähe. Leiburi Ruks`ist käin suure kaarega mööda, miski tobe maitse on sellel. Vb mulle ei meeldi köömned, vb ei kannata seda leiba hoopis põhimõtteliselt koleda nime pärast. Must seemneleib on minu meelest ka päris hea maitsega ja paljude seemnetega. Tegelt meeldib mulle leiba lõigata, omakäega.. ja ma olin nagu õnnemullis kui kunagi ka Muuli leiba ostsin, röstisin ja meresoolasin. Meeldis rohkem kui nii mõnigi täisterarukkileib.See teema juba märksa laiem, kui ainult parim/kasulikum leib. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted August 9, 2010 Kuidas ma neid idandan? Okei, uurin asja välja Ise olen lisanud linaseemneid ja päevalilleseemneid, viimati ka seesamiseemneid. Ühe korra tegin kreeka pähklitega. Jahu sain ühekorra ka täitsa hansalaadalt ehtsalt ökotalunaiselt. Muidu lepin sellega, mis poodidest kärmelt kätte saab.Enamusel inimestest kukuks silmad koobastest välja, kui näeksid palju ma leiba söön. Mul muud süsivesiku allikad praktiliselt üldse peale ei lähe. Leiburi Ruks`ist käin suure kaarega mööda, miski tobe maitse on sellel. Vb mulle ei meeldi köömned, vb ei kannata seda leiba hoopis põhimõtteliselt koleda nime pärast. Must seemneleib on minu meelest ka päris hea maitsega ja paljude seemnetega. Tegelt meeldib mulle leiba lõigata, omakäega.. ja ma olin nagu õnnemullis kui kunagi ka Muuli leiba ostsin, röstisin ja meresoolasin. Meeldis rohkem kui nii mõnigi täisterarukkileib.See teema juba märksa laiem, kui ainult parim/kasulikum leib. Kaarli talu terad on mul seniajani hästi idanenud. Oleneb, kuidas neil kuivati töötab.Leotad teri... miski 24 h siis kallad vee ära ja loputad neid...ja jätad sellisesse nõusse, kus nad ei kuiva ära ja saavad õhku. 2 korda päevas pead loputama. Järgmisel päeval on idujuured väljas... siis külmkappi.Mina söön ka oma leiba...nii kuidas pähe tuleb ja toidupäevikusse kannan nö tagasivaatena. Jahu on oluline...liiga peen jahvatus on kuradist Olen isegi kaalunud isejahvatamist. Share this post Link to post Share on other sites
vs 0 Report post Posted August 9, 2010 Kui päris suureks idandamise fänniks hakkad, siiis siit saab osta ka vajaliku nõu, mis vähema koguse jaoks tegelikult täiesti ebavajalik on seal erinevad seemned ja oad ka, mida saab idandada. http://www.vianaturale.ee/epood/?p=product...-idandamisn%F5uSain ka üle pika aja korraliku leivaga hakkama (päevalilleseemne+linaseemne). Juuretise tegin ise keefiriga. 2 esimest pätsi läks aiataha, sest mõtlesin, et teen suhkruvaba, ja maitse polnud teab mis hea, pealegi ei kerkinud ka üldse. 3 päts sai juba väga hea, aga siiski pisukese suhkruga. Millega veel saaks leiba magustada peale suhkru? Share this post Link to post Share on other sites