bateman 0 Report post Posted June 10, 2010 Teen küll kõvasti trenni, aga kõhulihast millegipärast eriti ei näe. Lihas on tegleikult ka päris tugev. Mis muud kui asi on toitumises.Soovin teada saada mis rasva % ja mis kaalu juures üldse kõhulihas nähtavale saab tulla? Kas selle kohta on mingit head valemit ise arvutamiseks (vanus/pikkus/kaal -u järgi)?Nii arvutaksin välja kaalu eesmärgi ja siis ... dieeti pidama, ega muud varianti vist pole. Share this post Link to post Share on other sites
47 18 Report post Posted June 10, 2010 Üldjuhul peaks rasvaprotsent olema alla 12%, et 6 pack normaalselt välja joonistuks. Share this post Link to post Share on other sites
Kevin de puta madre 0 Report post Posted June 10, 2010 Üsnda individuaalne, mõnel paistab 12% juures, mõnel alles ühekohalise numbri korral. Share this post Link to post Share on other sites
JungaTroll 79 Report post Posted June 10, 2010 Teen küll kõvasti trenni, aga kõhulihast millegipärast eriti ei näe. Lihas on tegleikult ka päris tugev. Mis muud kui asi on toitumises.Soovin teada saada mis rasva % ja mis kaalu juures üldse kõhulihas nähtavale saab tulla? Kas selle kohta on mingit head valemit ise arvutamiseks (vanus/pikkus/kaal -u järgi)?Nii arvutaksin välja kaalu eesmärgi ja siis ... dieeti pidama, ega muud varianti vist pole.Sõltub, kuhu rasv geneetiliselt koguneb. Kui kõhu peale esimesena, siis kaob sealt ka viimasena. Kuid üldiselt meestel 9-10% juures hakkab midagi tulema. Naistel 27-28% juures. Mina pean nt. 8%-ni võtma, et asi enam-vähem oleks, naisel aga on juba kõik 27% juures näha, sest põhiline rasvadepoo puusadel ja reitel. Share this post Link to post Share on other sites
matroxx 22 Report post Posted June 10, 2010 no et korralik pack oleks siis esiteks peab korralikult treenitud kõht olema aga rasva % ikka kindlalt alla 10.kui rohkem siis on lihas õrnalt aimatav kuid terav pilt ikkagi madalama rasva protsendiga. Share this post Link to post Share on other sites
MõmmiLiis 1 Report post Posted June 10, 2010 Oioi, naisterahval seda 27-28% ma väga ei usu... paljuvõitu ikka. Share this post Link to post Share on other sites
Vilps 1 Report post Posted June 10, 2010 Sõltub, kuhu rasv geneetiliselt koguneb. Kui kõhu peale esimesena, siis kaob sealt ka viimasena. Kuid üldiselt meestel 9-10% juures hakkab midagi tulema. Naistel 27-28% juures. Mina pean nt. 8%-ni võtma, et asi enam-vähem oleks, naisel aga on juba kõik 27% juures näha, sest põhiline rasvadepoo puusadel ja reitel.Meestel kogunebki rasv esmajoones just kõhupiirkonda, naistel reied/tuharad/kõht. Naistel 27-28% juures kahtlen sügavalt. Share this post Link to post Share on other sites
svea12 0 Report post Posted June 10, 2010 Sellest oleneb ka, kas oled sünnitanud või mitte. Ülemine kõhulihas tuleb kergemini kui alumine Share this post Link to post Share on other sites
kuuliks 0 Report post Posted June 11, 2010 Minu kallil naistreeneril, kes annab BP ja BC trenne. Tal on näha, kuid mitte palju ja tema rasvaprotsent on ikka ülimadal. See oli 13. Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted June 11, 2010 (edited) no et korralik pack oleks siis esiteks peab korralikult treenitud kõht olema aga rasva % ikka kindlalt alla 10.kui rohkem siis on lihas õrnalt aimatav kuid terav pilt ikkagi madalama rasva protsendiga.Asi on geneetikas ka. Edited June 11, 2010 by Sarge Share this post Link to post Share on other sites
JungaTroll 79 Report post Posted June 11, 2010 Oioi, naisterahval seda 27-28% ma väga ei usu... paljuvõitu ikka.Ma räägingi piirist, kus hakkab midagi ilmuma. Mitte aga sellest, kus mees näeb välja juba nagu solaariumi reklaamkeha. 27% on ülemine piir naistel, kus kõhulihase jooned hakkavad välja tulema. Meestel 9-11 juures. Kuid sealt on võistlusvormini omakorda pikk maa minna. Share this post Link to post Share on other sites
MõmmiLiis 1 Report post Posted June 11, 2010 (edited) Geneetika on siin suuresti määrav ja kehatüüp. Ei saa üldistada, et naistel koguneb pekk ennekõike tuharasse ja jalgadesse.Neid, kel läheb see pigem ülakehasse, on ka päris palju - kõht, rinnad, käed suht kogukad, samal ajal taguots võrdlemisi väike...Ise olen selline peenikeste käte ja tugevate jalgadega mutt. Ent ka sellise kehatüübi puhul joonistus kaks ülemist "pakirida" konktreetselt välja alles siis kui rasvapross oli ca 15.Illustratsioon kah. Edited June 11, 2010 by MõmmiLiis Share this post Link to post Share on other sites
henri91 0 Report post Posted June 11, 2010 mul on rasvaprotsent 11 %, aga kõhu peal on ikka päris palju pekki...ma arvan, et kõik keha pekk kogunebki sinna minul... :S Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted June 11, 2010 Põhimõtteliselt langeta keha rasvaprotsent vähemalt viie peale ja võid üsna kindel olla, et sixpack on olemas ja lisaks sellele on ka teised lihased hästi välja joonistunud. Share this post Link to post Share on other sites
henri91 0 Report post Posted June 11, 2010 eks ma seda üritan jah...viimase 5 kuuga olen ainult mingi 3-4 % allalangetanud :S Share this post Link to post Share on other sites
bateman 0 Report post Posted June 11, 2010 Mnjaa, ca pool aastat tagasi oli pekki 21%. Siis püstitasin eesmärgi: jõutrenn, palju aeroobset. Toitumise korraldasin põhjalikult ümber, põhiliselt toitun köögiviljast ja murust, vesi ja roheline tee, kodujuust, veidi lahjat liha. Igasugune alko, maiustused, saiakesed ja küpsetised, kiir/rämpstoidust rääkimata, on kadunud. Kõige sellega olen juba mitu kuud tagasi jõudnud 14% peale ja enam edasi (allapoole) ei lähe. 6pack on aimatav, korralikuks väljatulekuks oleks mul siis sama palju veel vaja kärpida.Aga ausalt öelda ei ole enam ka ideid, kust kohast ja veel midagi kärpida. Peaks kapsa söösmist piirama? Share this post Link to post Share on other sites
henri91 0 Report post Posted June 11, 2010 no ma olen 5 kuud sõbraga jõusaalis käinud...sõber aga rasvaprotsendi saanud 5 kuuga 30-lt 20.1-le...ja lisaks üle 10 kilo alla võtnud ta...kuigi ometi ma teen aeroobset ka vast rohkem....eks mul takerdub siis kõik toitumises... Share this post Link to post Share on other sites
kuuliks 0 Report post Posted June 11, 2010 (edited) Asi on geneetikas ka.Eks mingi osa muidugi ole. Kuidas ma enda puhul geneetikat saaksin teada kui minul ntx piht on sale, aga kui midagi kuskile koguneb, siis just reie välisküljed. Ema aga on totaalselt õunatüüpi. Kogu rasv kogunenud kõhule ja jalad saledad. Edited June 11, 2010 by kuuliks Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted June 11, 2010 (edited) See on kuskil 8-9% minu puhul ma arvan. 10-12% juures olen umbes selline nagu MõmmiLiis:P Edited June 11, 2010 by jrx Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted June 12, 2010 Kapsas küll paksemaks ei tee, ega takista peenemaks saamist. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted June 12, 2010 Ma räägingi piirist, kus hakkab midagi ilmuma. Mitte aga sellest, kus mees näeb välja juba nagu solaariumi reklaamkeha. 27% on ülemine piir naistel, kus kõhulihase jooned hakkavad välja tulema. Meestel 9-11 juures. Kuid sealt on võistlusvormini omakorda pikk maa minna.Jeerum.... See kõlab ju nigut astroloogiline abimees. Kas te noormees, ise ka aru saate, et numbrid, millega te hetkel opereerite, ei ole kasutatavad mitte mingi seaduspärasuse loomiseks!? Share this post Link to post Share on other sites
Piruett 0 Report post Posted June 12, 2010 Kaal näitab rasva % üle 25. Kõhulihaseid pole spetsiaalselt ammu treeninud. Selline tavainimese väljanägemine. Share this post Link to post Share on other sites
Kassisilm 0 Report post Posted June 12, 2010 naisel aga on juba kõik 27% juures nähaKui sa nii ei mõelnud, siis oli see jah täitsa vale sõnastus M6mmiLiis`i kõhulihased olid minu silmis naise kohta väga head, mina lihtsalt harrastajana tahaks ka midagi sellist.Enda rasvaprotsenti ei tea, rääkida selle seosest kõhulihastega ei oska. Aga palju ta olla ei saa ilmselt siis.Nüüd hakkavad siis kõik oma kõhulihastest pilte üles riputama? Share this post Link to post Share on other sites
Sir 0 Report post Posted June 12, 2010 Oskab keegi seletada mis vahet sel on missuguse rasvaprotsendi juures kõhulihaseid näha on kui niikuinii ei osata adekvaatselt oma rasvaprotsenti hinnata? Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted June 12, 2010 Oskab keegi seletada mis vahet sel on missuguse rasvaprotsendi juures kõhulihaseid näha on kui niikuinii ei osata adekvaatselt oma rasvaprotsenti hinnata?Kõht üksi ei anna ju numbrit.Pildilt vaadates naba järgi saab üsna hästi aru, kui suure rasva sees ta on. Võtke kasvõi siist rate ist mõni hea vormiga isku pilt kõrvale ja võrrelge. Vend vähk näiteks (temal vast miski 3 % võistlustel...). Enda muutusest saate hea ülevaate, kui pildistate ennast sama valgusega. Hiljem uuesti ja võrdlete.Ma usun, et pildil olen ma miskit 18 %... või natuke vähem. Share this post Link to post Share on other sites