Jump to content
vend vähk

EM 2010 Maastricht - Taavi hõbe, Imre pronkst!

Recommended Posts

Oranzide hollandi meeste eest mind hoiatati

post-3216-1274057187_thumb.jpg

Võitlus viimase rätiku pärast

post-3216-1274057246_thumb.jpg

Tokko keeras jällle kõik pea peale ;)

post-3216-1274057311_thumb.jpg

Hõbe millel oli kulla maitse. Esimesel päeval oli Taavi kindlalt esimene

post-3216-1274057427_thumb.jpg

Finaali päeval vaatasid kohtunikud vale nurga alt. Esimese päeva kindlat kolmandat ei näinud ükski kohtunik - kahjuks :P;)

post-3216-1274057589_thumb.jpg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Palju õnne! ;)

Protokolle tahaks näha küll... Rebimine medalite pärast oli karm.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere kõigile!

Sain ka lõpuks arvuti taha. Võistlus on läbi ja esimesed emotsioonid ka läbi elatud. Tulemused siis sedakorda sellised, päris rahule ei saa jääda kuid nurisemiseks ka põhjust ei ole 3 meest ikkagi EM finaalis! Olgu öldud, et esimese päeva põhjal olid meie 3 meest medalitel (Taavi võitis esimese päeva, Vähk kolmas ja mina 3 koht). Järgmine päev oli teine kohtunike paneel ja tulemused teised, nägin ise meie meeste etteastet mõlemil päeval ja meestele midagi ette heita ei ole (ei andnud keegi vormis küll järele).

Ma sain 5. koha samade punktidega mis oli 4. kohal seega medal ei jäänud kaugele.

Täname kõiki kes kaasa elasid ja toetasid - teie toetus oli väga oluline! Ei ole kindel, et koju saame, kuna vulkaan kukkus jälle purskama... ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Olgu öldud, et esimese päeva põhjal olid meie 3 meest medalitel (Taavi võitis esimese päeva, Vähk kolmas ja mina 3 koht). Järgmine päev oli teine kohtunike paneel ja tulemused teised, nägin ise meie meeste etteastet mõlemil päeval ja meestele midagi ette heita ei ole (ei andnud keegi vormis küll järele).

Tundub, et finaalipäev pole meie meestele erilist õnne toonud...ka Raudsepp jäeti juuniorite MM-l finaalipäeval tuimalt kolmandaks, kuigi esimesel päeval hoidis kindlalt liidrikohta. Kas konkurendid parandavad nii oluliselt üleöö vormi või milles võib probleem peituda?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tundub, et finaalipäev pole meie meestele erilist õnne toonud...ka Raudsepp jäeti juuniorite MM-l finaalipäeval tuimalt kolmandaks, kuigi esimesel päeval hoidis kindlalt liidrikohta. Kas konkurendid parandavad nii oluliselt üleöö vormi või milles võib probleem peituda?

...või tehakse head lobitööd ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ivo juba võttis kokku ennustusvõistluse, vaatasin ka ise üle ja peab ütlema, et osales rekordarv ennustajaid 39 ja täpseima ennustuse tegi kasutaja Mansel kes sai vaid -1 punkti ja seega lähevad tema kasutajakontole ka väljalubatud 1000 fiti!

Järgmist ennustust ei tule kaua oodata - ja selle käivitame juba õige pea, sest järgmisel nädalavahetusel on võistlustules meie parimad fitnessistid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tundub, et finaalipäev pole meie meestele erilist õnne toonud...ka Raudsepp jäeti juuniorite MM-l finaalipäeval tuimalt kolmandaks, kuigi esimesel päeval hoidis kindlalt liidrikohta. Kas konkurendid parandavad nii oluliselt üleöö vormi või milles võib probleem peituda?

Ei ole see asi nii hull alati olnud. Asi selles, et eri päevadel hindab kategooriat erinev kohtunike paneel, st. et kohtunikud, kes esimesel päeval nägid asja nii, siis teisel päeval istuvad teised inimesed ja näevad asju natuke teistmoodi. Kui keegi ikka peajagu just üle ei ole siis võib selliseid muutusi ette tulla.

Ma olen tegelikult varem just teisel päeval suutnud just tulemust parandada, seekord läks teisiti...

Ma nägin ise klassikute võistlust eest saalist ja ütlen , et tulemus oli just selline, et võimaldas nii Taavi kui Imre puhul anda ka vastastele paremust, seega olimegi kahevahel kuni lõpuni - midagi kindlat ei olnud. Ise olin esimesel päeval teravam - ja tegin vea sisse finaaliks ,mida tagantjärgi arvan ,kuid eks seda kogemust saab tulevikus enda kasuks ära kasutada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täna siis puhkepäev... ;) Trenni ei pea jooksma, selle asemel lähen infrasauna (kes ei tea, siis Revalis on olemas ka infrasaun ja see on klubiliikmetele tasuta, ise kasutan seda päris tihti, eriti hea kui peale lennureisi on kere korralikult turses - seal viskab ikka korralikult vett välja). Kindlasti lähen ka tavalisse sauna ja peale seda tuleb parim osa külm bassein (paar tiiru segamini tavalise saunaga ja oledki nagu uuesti sündinud.... ;) )

Nii et kes juhtub samal ajal täna klubisse hüpake saunast ka läbi - muidu seal igav üksi istuda...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere kõigile!

Kuna tehnilistel põhjustel ei saanud ma siia portaali mitu päeva ligi, siis kirjutan nüüd mõne lausega enda kokkuvõtte nendest viimastest võistlustest.

Seekord siis käisime euroopa meistrivõistlustel ilmselt ühe tugevama meeskonnaga Eesti kulturismi ajaloos, kus kõikidel neljal võistlejal oli võimalus tõusta finaalkohtadele ning eks loodeti ka rohkem medaleid kui Kooviti hõbe. Lisaks Kiivikale, Koovitile, Rückule ja Vähile oli seekord abiliseks kaasa võetud ka legendaarne Fitshop poodide 2009 aasta parim müügimees valge mongol Kristjan Konsap himself! Lisaks veel siis ka EKFL president oma perega.

TARTU-TALLINN-HELSINGI-BRÜSSEL

Suhteliselt kurnav, aga lühike sõit oli. Ega mul enne seda reisi erilist võimalust magada ei olnud ja juba kl 02:30 ajal sõitsime Kirbuga Tartust Tallinna poole. Lennujaamas sai siis terve koondis kokku ja lennujaama ametnikud rebisid Rückult hapukoore paki ja viskasid minema ja Rückul oli tuju rikutud, aga muidu oli kõik ok. Kirp ei saanud millestki aru. Olgu lisatud, et seekord oli siis koondises vähemalt kaks inimest, kes ei olnud mitte kunagi varem lennukiga sõitnud ja seda kisa ja meeleheidet ei hakka kirjeldama, kui lennuki rattad õhku tõusid. Rücku teadis rääkida, et statistiliselt on suurem võimalus ellu jääda nendel, kes on lennuki tagumises otsas. Helsingisse jõudsime eluga ja siis juba istusime kobedamasse lennukisse ja kihutasime Brüsseli poole. Alati see lennukitoitlustamine on dieedi ajal eriti ränk katsumus, aga saime hakkama. Kirp sai kaks portsu, aga jäi ikka näljaseks.

BRÜSSEL-MAASTRICHT:

Brüsseli lennuväljal ootasime vist terve igaviku, enne kui tuli buss, mis viis lennujaama kogunenud erinevate riikide koondised Hollandisse. Ilm oli ikka erakordselt sombune ja külm- 7 kraadi sooja oli ühele kuumalt Eestimaalt saabunud sportlasele paras katsumus. Paar päevavarem olevat ka lörtsi(!!!) sadanud. Kirp ei saanud millestki aru!

MAASTRICHT, KAALUMINE:

Seekord siis võeti kasutusele uus süsteem- see pikkus, mis klassikutele välja mõõdeti, jääb nüüd IFBB andmebaasi 5-ks järgmiseks aastaks ja vastavalt nõuetele peavad klassikud nüüd selle pikkusega järgmised 5 aastat arvestama. Minu pikkusega oli vahvaid momente: kolm mõõtmist- 175,7 cm, 173 cm ja 174,5 cm. Nii lihtsalt kukkus välja. Viimane mõõtmine jäi siis otsustavaks ja lähima 5 aasta jooksul olen siis 174,5 cm ja võistluskaal peab olema alati kuni 78,5 kg! Kaalumise põhjal ei olnud küll eriti võimalik kellegi kohtasid ennustada- kõik olid hullult väsinud ja niiöelda kokku kuivanud.Teistel oli ka kõik ok ja Kirp oleks ilmselt saanud päris korraliku kaalurekordi.

TOITLUSTUS:

Nagu ikka- keedetud maitsestamata riis, makaronid, kanafilee, kalaliha. Lisaks võrske puuvili, keedetud munad, eraldi keedetud munavalge ja erinevad karastusjoogid või vesi. Laadimiseks superhea lahendus! Kirp oli nagu söömismasin koos paelussikasvandusega.

EELFINAALID JA PÜKSIDRAAMA:

Laupäeval siis asusid sportlased valmistuma eelfinaalideks. Siinkohal märkus organisaatoritele- võistlejad juba hakkasid ettevalmistusi tegema ja ennast grimmiga katma kui mingid asjapulgad alles tõid ettevalmistusruumi põrandale kile jalgade alla, et keegi uhket vaipa ära ei määriks. Selliseid möödalaskmiseid oli teisigi. Aeg lendas ja peagi oli ka minu kategooria etteaste. Olin teinud korraliku vormi ja ülitäpse ajastuse. Pumpasin ka ennast korralikult täis ja kõik tundus olevat ideaalne. Minu kategoorias oli seekord 14 meest! Läksime lavale ja meid tutvustati rahvale ja olin valmis tuld andma kui järsku peakohtunik teatas, et ma pean oma võistluspüksid ära vahetama, sest need ei ole piisavalt musta värvi! Jumal-jumal kui fng s.tt mul sellest jamast hakkas. Olin ju nende samade pükstega võistelnud ka Eesti ning Läti võistlustel ja siis olid need küll piisavalt musta värvi! Igal juhul mind saadeti lavalt ära ja pidin otsima kiires korras omale uued ja süsimustad püksid. Lava taga oli asi päris hull, sest kellelgi ei olnud üleliigseid pükse ja detailideni ei lasku, aga viimasel hetkel tuli Ott ja andis oma varupüksid ja sain veel lavale minna ning kuigi olin ainult kaks ringi, piisas sellest etteastest, et edasi finaali pääseda.

Hilisõhtul saime siis teada, et Ott, Koovit ja mina oleme finaalis! Rücku esikuuikusse ei mahtunud, aga me spekuleerisime, et ilmselt ta jäi napilt finaalist välja ja hiljem selgus, et ta saigi 7-da koha. Kirp ei osanud sellest midagi arvata.

FINAALID:

Huvitav oli finaalipäeva hommikul vaadata, kes said finaali ja kes mitte. Eks eelfinaalide ajal võisime enda ja teiste kategooriate fnalistide kohta ainult spekuleerida ja siis enne finaale oli suhteliselt palju üllatusmehi, kes kohtunike arvates sobisid finaali. Enne finalistide lavale minekut oli loomulikult ka pidulik lipupidu ja lauldi koos ja tantsiti, aga õnneks mitte väga kaua. Lava taga käisid viimased ettevalmistused ja seekord pidid klassikud siis ennast katma uue ulmegrimmiga, mis ei ole nii määriv kui siiani kasutusel olev DD. Tagant järgi analüüsides tundusid vähemalt piltidel need mehed ikka kuidagi ühtlasema grimmiga kui selle uue grimmi kasutajad. Mis asjaoludel uus grimm kasutusele võeti, seda teavad ilmselt asjaosalised ise.

Osad koondised said uue grimmi kasutusest teada alles 1-2 tundi enne võistluste algust ja osad lihtsalt ignoreerisid seda korraldust nagu slovakid. Läksime siis oma kategooriaga lava kõrvale ja siis hakkas jama pihta- üks peakohtunikest jooksis meie juurde ja teatas kahele slovakile, et kunan need mehed ignareerisid korraldusi, siis kõrvaldatakse nad võistlustelt ja kogu moos. Konkurentidel muidugi ikka natuke hea meel ja ütlen ausalt, et sellise üleoleva suhtumise eest täiesti õiglane karistus. Kahjuks nii juba on, et slovakkide puhul lendavad kõik peale nagu tigedad herilased ja võetakse ringkaitse. Kohe oli platsis slovakkide peatreener mingi lapiga ja kukkus oma õpilasi tuunima, teised sportlased pidid nende taga ootama. Võeti siis demostratiivselt natuke rinna pealt grimmi vähemaks ja siis saadeti kõik mehed lavale ja ei olnud probleemi!

Ise suutsin enda vormi veel viimase ööga lihvida ning tundsin ennast superhästi! Olin veel lihvinud oluliselt oma poseerimist ja kõik oli kõige paremas korras. Poseerimisel probleeme ei olnud ja kahjuks ei näinud, mis minu konkurendid pakkuda suutsid ning kõik jäi kohtunike otsustada. Poosid võeti erakordselt kiiresti sisse ja seal kindlasti kaotasin mõnegi punkti kiirusega. Kirp tegi pilte ja vaatas vahepeal mõistmatult ringi.

Ka teistel läks sujuvalt ning Oti kategooria alguseks olin juba ise publiku seas pildistamas ja kaasa elamas.

AUTASUSTAMINE:

Niisiis, medali, karikad, dramaatikat ja emotsioone.

Esimesena Eesti koondisest läksime lavale siis mina oma kategooriaga. Tagasiside oli selline, et on võimalik kolmandat kohta noolida, aga kõik on kohtunike kätes. Kuues mees läks, samuti viies. Ma ise laval mõtlesin, et see ei saa ju võimalik olla, et jälle neljas. Ja siis teadvustati, et neljas koht läheb Eestisse...rohkem eestlaseid selles kategoorias ei olnud ja suht ära vajus, aga samas meel oli ikka rõõmus, sest finaalkohast ei oleks ju 6-7 aastat tagasi unistanudki! Kolmas oli Iirimaa mees ja 1-2 kaks slovakki. Slovakid said üldse nendelt võistlustelt mingi 5 kulda ja igasuguseid teisi põnevaid finaalkohtasid. Tundub, et Slovakkia sisestel võistlustel selgitatakse juba euroopa meistrid, mitte Slovaki paremik.

Pildistamine ajakirjanikele ja siis lavalt minema ning ootasime Taavi Kooviti tulemust lava taga. Kolmas koht hõigati maha ja siis hoidsime hinge kinni, et kas tuleb esimene koht või ei. Enne finaali tuli jutuks, et Taavil on seekord üks vägagi tõsine vastane hea laia raamiga ning põhirebimine käib just nende meeste vahel. Seekord siis teine koht, aga ikkagi väga kõva tulemus! Oti kategoorias oli veel kõik lahtine ning Otil olid seekord jalad natuke nõrgemas vormis kui tavaliselt ning sellel aastal sai Ott viienda koha! Olgu lisatud, et esimese päeva lõpuks olime punktidega Koovit 1 ja Ott 3 ja mina 3 koht, kusjuures mina oleksin esimese päeva lõpus võitnud punktidega seda meest, kes tuli järgmisel päeval absoluudseks euroopa meistriks klassikalises kulturismis! Oleks on tore sõna, aga Kirp ostis Dorianilt rasvapõletajaid ning kuulsat NOX-PUMPi ja sellest asjast sai ta aru küll...natuke.

DOPINGUKONTROLLID:

Selle teema toon eraldi välja. IFBB liigub vaikselt, aga kindlalt järjest rohkem selles suunas, et võistlejaid saadetakse ikka rohkem dopingukontrollidesse ja seda oli tunda ka Hollandi võistlustel. Pärast autasustamist saadeti kõik kategooriate finalistid kohe eraldatud ruumi ja seal loositi välja need mehed, kes läksid dopingukontrolli. Seekord võeti minu kategooriast 1 mees ja selleks osutus minu kati 3. koht Iirimaalt. Mees ei olnud selle teate üle üldse rõõmus ja päris suur tõenäosus, et võin veel paari kuu jooksul kohakese tõusta, aga hetkel vara spekuleerida. Olgu lisatud, et eelmisel aastal sattus minu kategooriast dopingukontrolli 5.koht Serbiast ja tema osutus positiivseks! Elame-näeme. Ka Rückul on ju vägagi suur võimalus veel tagant järgi tõusta finaalkohale kui mõni finalistidest peaks osutuma positiivseks. Oti ja Kooviti ees olevaid mehi vist kahjuks ei valitud.

Ma arvan, et ka Kirbul oleks selleks hetkeks dopingukontrollis probleeme olnud- mees lihtsalt ajas näost sisse kõike, mida kusagil tasuta jagati ning paeluss tema sees ei saanud millestki aru.

TAGASITULEK:

Ei olegi midagi pikalt kirjutada. Alguses olime hirmul, et kuna vulkaan jälle aktiviseerus, et äkki peame mitu päeva lennujaamas passima, aga õnneks oli kõik ok! Kirp oli mures, et mida ta saab 60-e eurosendi eest Brüsseli lennuväljalt ja ma ütlesin talle, aga ma ei täpsusta seda teemat siin.

KOKKUVÕTTEKS:

Meeskond:5

Elamistingimused: 5

Võistluste organiseerimine koha peal:3-

Toitlustus 4-(lõpubanketil ei jätkunud süüa)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×