Jump to content
Sign in to follow this  
matjusm

Harjutuse tehnika kontroll- eeskükk ja "good morning"

Recommended Posts

Vaata ja võrdle oma videot proffide tõstmisega ja katsu erinevusi siluda... või otsi mõni klassikalise tõstmise treener ja küsi nõu. Vaevalt siit foorumi vahendusel piisavalt infot saad, et oma tehnikat märkimisväärselt parandada. (kergejõustiklased ja sõudjad kasutavad oma jõutreeningutes palju rebimist, nende alade treenerid vast oskavad ka nõu anda)

Tahahüppamine pole teab mis kuritegu -

Sooritus pole ka ideaali lähedane.

Parem on see:

Parem on see:

Kuigi kui 200+ kg oma pea kohale rebid, siis minu arvates vähemalt on see ikkagi suurepärane saavutus.

Kuid nagu ma aru saan, siis tagasi hüppamine pole vast kõige parem variant sest siis sa pead kangi ka koos endaga taha poole tõmbama lisaks otse üles tõmbamisele.

Ning kuna mind huvitab hetkel hang power snatch, kuidas hindate selle mehe sooritust?:

Kuigi kui 200+ kg oma pea kohale rebid, siis minu arvates vähemalt on see ikkagi suurepärane saavutus.

Kuid nagu ma aru saan, siis tagasi hüppamine pole vast kõige parem variant sest siis sa pead kangi ka koos endaga taha poole tõmbama lisaks otse üles tõmbamisele.

Ning kuna mind huvitab hetkel hang power snatch, kuidas hindate selle mehe sooritust?:

Sellel mehel on kohutavalt palju jõudu- tehnikat pole siin ollagi.

Siin video suurepärasest reboimise tehnikast

Miks ma ütlen, et siin pole tehnika hea? Selle pärast, et mees ei vabane absoluutselt kangist. Peale lõpukiirenduse andmist peab oskama kangist hetkeks vabaneda. mis annab võimaluse sportlasel kangi alla liikuda. Antud videos võiks parema tehnika korral mees 30 kg kindlasti rohkem "hang power snatch" teha.

Aga müts maha 157kg sellise tehnikaga püsti rebida on kõva tulemus.

Parem on see:

Vabandust, kui valesti aru sain. Kelle sooritus pole ideaali lähedane? Noormehel Manchesterist või Dolegal?

"Parem on see?"

Vabandust, kui valesti aru sain. Kelle sooritus pole ideaali lähedane? Noormehel Manchesterist või Dolegal?

"Parem on see?"

Ma arvan et ta mõtleb seda videot mida sina postitasid (mitte mind) kuna seal sooritaja hüppab tahapoole. Kuigi kui see mees suudab maailmarekordi lähedast raskust peakohale toimetada, siis väikesed kõrvalekalded kellegi arusaamast ideaalsest tehnikast vist väga ei loe.

Rääkides aga tehnika videotest, see mis Bodybuilding.com'is rebimise näitane on toodud on lausa naeruväärne, isegi mina oma jubeda tehnikaga saan sellest aru: http://videos.bodybuilding.com/watch/31481...-maleshort-clip

Edited by matjusm

Ma arvan et ta mõtleb seda videot mida sina postitasid (mitte mind) kuna seal sooritaja hüppab tahapoole. Kuigi kui see mees suudab maailmarekordi lähedast raskust peakohale toimetada, siis väikesed kõrvalekalded kellegi arusaamast ideaalsest tehnikast vist väga ei loe.

Kui tal oleks ideaalne tehnika, siis räägiksime MR raskustest.

Kui tal oleks ideaalne tehnika, siis räägiksime MR raskustest.

Antud videos rebib Marcin Dolega 2,5kg üle praegu kehtiva rebimise maailma rekordi kehakaalus -105kg. See mees opn maailmas üks parimaid rebijaid.

Rõhutan- rebimises pole see väga oluline kui taga hüppad. Oluline on see, et liiga vara selga lõputõmbel taha ei tõmbaks. Kangi trajektoorid on erinevad sportlastel.

Lõppkokkuvõttes võin öelda niipalju, et ei tasu ennast treenima hakata maailma meistrite järgi. Samuti nagu kulturismis ei saa algajad teha samamoodi trenni nagu maailmaklassi mehed.

Treenida ikka algul algtõdede järgi st. - kang võimalikult otse liikuma panna ja võimalikult keha ligidalt.

Antud videos rebib Marcin Dolega 2,5kg üle praegu kehtiva rebimise maailma rekordi kehakaalus -105kg. See mees opn maailmas üks parimaid rebijaid.

Rõhutan- rebimises pole see väga oluline kui taga hüppad. Oluline on see, et liiga vara selga lõputõmbel taha ei tõmbaks. Kangi trajektoorid on erinevad sportlastel.

Lõppkokkuvõttes võin öelda niipalju, et ei tasu ennast treenima hakata maailma meistrite järgi. Samuti nagu kulturismis ei saa algajad teha samamoodi trenni nagu maailmaklassi mehed.

Treenida ikka algul algtõdede järgi st. - kang võimalikult otse liikuma panna ja võimalikult keha ligidalt.

NB! Vabandan kirjavigade pärast!

Võistlustel tehnika eest küll stiilipunkte ei anta, loeb tulemus, aga varem või hiljem maksab mittetäiuslik tehnika kätte.

Sa pead võimalikult lühikese ajaga ja teepikkusega saama kangi alla, otsustavaks saab see siis, kui kangi tõmme üles jääb lühikeseks.

Kui te õpite treeningute algstaadiumis selgeks vale tehnika, siis hiljem ümberõppimine on väga- väga raske.

Edited by ROtter

Tänan kõiki kes on asjalikke nõuandeid andnud.

Kuid mu retk jõusaalis kaameraga jätkub, seekord on fookuses rinnalevõtt (täpsemalt hang power clean)ning rebimistõmme. Tegelikult see rebimistõmme tuli mul väga kehvasti välja kuna tegin seda trenni lõpus kui energia ja jõud olid juba läinud kuid otsustasin ikkagi videosse lisada.

Ma panin juba ise tähele et mul on jällegi kang veidi kaugel kehast kui ma seda üles tõmban.

Edited by matjusm