Jarmo Oberst 7 Report post Posted March 12, 2010 ma vaatan et siin on füüsikas paljudel suht head tuemusedkas see, et mul füüsikas pole just kõige paremad hinded sõltub õpetajast (õpetamismeetod) või minustmida seal küsiti, teooriat, valemeid või miskeemia endal ka klassis praktiliselt kõige parem, arvestades et mul on klassis u 15 head õpilast, s.t neljad viied igas ainesEksamikogumikud peaksid olema kust saad uurida eelmiste aastate eksameid. Ka lahendused olemas. Uuri raamatukogust või raamatupoodidest. Share this post Link to post Share on other sites
LauraL 80 Report post Posted March 12, 2010 Kirjand 88Mata 81Inka 78Geo 68 (eelmine päev hakkasin materjale läbi lugema, nii et selle kohta isegi suht ok vist) Share this post Link to post Share on other sites
Suburban 0 Report post Posted March 12, 2010 Tegin eksamid aastal 2006.Füüsika 97Matemaatika 96Inglise keel 82Kirjand 70Matemaatika ja füüsika tulemustes pettusin, sest eesmärk oli mõlemad 100 saada. Share this post Link to post Share on other sites
-Egert 22 Report post Posted March 12, 2010 Enamikel ikka päris korralikud tulemused, ma vaatan... Share this post Link to post Share on other sites
Sadist2 0 Report post Posted May 6, 2010 tahaks siinkohal küsida, et kas Tartu Ülikooli majandusteadusse on raske pääseda ?ja kas lisa riigieksam (mitte kirjand, mata ja inka) annab mulle lisapunkte sisseastumisel ?ise hetkel arvan, et kui ma gümnaasiumis pingutaks, siis võiks keskmiselt tulla viies aines sellised tulemused :Kirjand 85Keemia 90Inglise keel 80Matemaatika 85Geograafia 90ja tahaks teada, kuidas on ülikoolis õppesüsteem ?kui mina tahan TÜ-s majandust õppida, siis kas ma pean lisaasju ka veel õppima, nt matemaatikat ? Share this post Link to post Share on other sites
Raivo Piiber 21 Report post Posted May 6, 2010 Ma lõpetasin nii ammu, et siis hinnati alles viiepallisüsteemis. 11 kl lõpus oli 6 eksamit - kirjand 4, mate 4, ajalugu 5, ühiskonnaõpetus 5, keemia 5, bioloogia 5. Aasta siis oli 1985 Share this post Link to post Share on other sites
matjusm 24 Report post Posted May 6, 2010 tahaks siinkohal küsida, et kas Tartu Ülikooli majandusteadusse on raske pääseda ?ja kas lisa riigieksam (mitte kirjand, mata ja inka) annab mulle lisapunkte sisseastumisel ?ise hetkel arvan, et kui ma gümnaasiumis pingutaks, siis võiks keskmiselt tulla viies aines sellised tulemused :Kirjand 85Keemia 90Inglise keel 80Matemaatika 85Geograafia 90ja tahaks teada, kuidas on ülikoolis õppesüsteem ?kui mina tahan TÜ-s majandust õppida, siis kas ma pean lisaasju ka veel õppima, nt matemaatikat ?Ma ise majandusüliõpilane ning lõpetasin 2008 gümnaasiumi. Üritasin ka saada sisse TTÜsse ning Tartusse majandust õppima kuid mõlemas jäin riigieelarveliste kohtade pingereas napilt välja (olin vist isegi esimene kes välja jäi). Tegin pea samad eksamid mis sina ning tulemused olid need:Kirjand: 76Keemia: 89Matemaatika: 81Geograafia: 76Ajalugu: 86Ehk et sinust mõnevõrra kehvemad tulemused ning nedega jäin napilt välja. Seega võiks arvata et sa pääsed TTÜsse või Tartusse riigieelarvelisele kohale küll. Veider oli aga see et nende samade tulemustega pääsesin ma Inglismaale maailma mastaabis väga kõrgelt hinnatud ülikooli kuid Eestis ei saanud kusagile sisse. Share this post Link to post Share on other sites
matti 8 Report post Posted May 6, 2010 kui mina tahan TÜ-s majandust õppida, siis kas ma pean lisaasju ka veel õppima, nt matemaatikat ?Kallis sõber, kuidas te kujutate ette majandust ilma matemaatikata ? Matemaatikat saad nii, et vähe ei ole Share this post Link to post Share on other sites
Viiking 0 Report post Posted May 6, 2010 (edited) Pole veel teada, kui saan teada, siis tuleb update, aga arvatavasti tulevad järgmised tulemused: kirjand kuskil 70-75, matemaatika 85-90(teine pool oli see aasta natuke raske, esimene aga VÄGA kerge), inglise keel 90+, vene keel 90+, viiendaks valisin bioloogia koolieksami, see pole oluline, aga eks sealt tuleb ka kuskil max lähedale . Edasi siis RE kohale TÜ majandusteaduskonda Ah jaa, ise Tartu Kommertsgümnaasiumist Edited May 6, 2010 by Viiking Share this post Link to post Share on other sites
T6nis_ 0 Report post Posted May 6, 2010 Ära hõiska enne õhtut Share this post Link to post Share on other sites
Sadist2 0 Report post Posted May 6, 2010 Viiking ma ise ka TKOG-st aga matjusm, selliste tulemustega lävendikalkulaatori järgi pidi sulle koht majandusteaduskonnas kindlustatud olemavõi kuidas seal need asjad seatud on ?ja mida saab teha majandus magistri-või doktorikraadiga? st mis aladel võiks töötada? Share this post Link to post Share on other sites
matjusm 24 Report post Posted May 6, 2010 Viiking ma ise ka TKOG-st aga matjusm, selliste tulemustega lävendikalkulaatori järgi pidi sulle koht majandusteaduskonnas kindlustatud olemavõi kuidas seal need asjad seatud on ?ja mida saab teha majandus magistri-või doktorikraadiga? st mis aladel võiks töötada?See võib oleneda ka aastast millal sa kandideerid sest minu mäletamist järgi sõltus see sellest mis tulemused olid ülejäänutel kes samale alale kandideerisid ning just selle pärast olingi mina pingereas RE kohtade hulgas esimene väljajääja. Majanduse magistri või doktorikraadi teed sa tavaliselt juba mingis kitsamas valdkonnas, mitte üldises "majanduse" valdkonnas ning sellest tulenevalt avanevad ka karjäärivõimalused. Näiteks kui teed oma magistri/doktori rahanduses, siis lähed panka tööle, kui teed turunduses siis reklaamifirmasse jne. Mina olen aga jõudnud sellisele järeldusele et majanduses on kõige mõttekam bakalaureuse järgne kraad MBA, mitte tavaline magister. Doktorikraad on muigudi omatte maailm, ei hakka seda puudutamagi ning see veel nõuab tohutut ajalist investeeringut. Share this post Link to post Share on other sites
Archangel 482 Report post Posted May 6, 2010 2004 lõpetasin. Koolist ei olnud sooja ega külma. Tundsin siis ja tunnen praegugi, et mingid punktid enamikel juhtudel ei peegelda üldse inimese vaimseid võimeid. Pigem on viitsimise asi, kes viitsib õppida enne eksameid ja kes ei viitsi. Mina ei viitsinud. Tegin KÕIK eksamid külmalt. Enne eksameid koolitööst viimased paar kuud sujuvalt poppi. Hea, et meeles suutsin pidada millal eksamid üldse toimuvad . Sellegi poolest võtsin terve keskkooli peale kõige rohkem eksameid. 6 tükki. 100% täpselt hindeid ei mäleta, aga midagi taolist tuli välja:Inglise Keel - 92 (kirjalikus kaotasin punkte "kirja kirjutamine" osas. Lollus minu arust. Suuline 20/20)Matemaatika - 33 (Tegin ära ainult esimese poole. Ehk mingi 1h/1,5h ja valma. Teine osa oli minu jaoks suhtkoht hiina keel ja ei viitsinud tegemagi hakata)Geograafia - 55 (Ei mäleta, et oleksin keskkoolis eriti tunniski käinud. Aga noh, midagi discovery pealt on meelde jäänud)Bioloogia - 65 (Kunagi oli lemmikaine. Kui oleksin viitsinud õppida siis 100p oleks lebo olnud. Külmalt ei vedanud päris hästi ikka välja)Ajalugu - 62 (Samuti üks lemmikaineid. Armastan vanemat ajalugu. Keskaeg ja varasemad sajandid. Siis kui hakkas maailmasõdade uurimine jätsin tunnis käimise. Jama. Liiga palju nämmutatud teema.)Kirjand - 65 (1,5h ja valmis. Olin ühe kontserdi transamees ja pidin seega varakult lahkuma. Suhteliselt hea tulemus seda arvestades. Aga jällegi, kirjand liiga subjektiivne asi, et reaalselt hinnata. Suurimaid punkte said muidugi need, kes kasutasid võimalikult suurt teadmistepagasit tsiteerides igasugu autoreid ja maailmasündmusi.) Üldiselt jäin rahule. Nii mõnigi sõber suutis enne eksamit tuupides ninast verejooksu välja pigistada. Ei näinud sellel erilist mõtet.Erinen niigi enamikest inimestest tutvusringkonnas kuna usun, et Ülikool on üks hullemaid hariduse omandamise viise. Ainuke jama on, et sellele pole eriti alternatiive. Ülikoolist on saanud koht kus inimesed käivad paberi järgi, et pärast oleks tööle mida nad teha tegelikult ei taha, lihtsam saada. Eks kindlasti ole inimesi, kes reaalselt ülikoolis teadmisi korralikult omandavad ning pärast kõik selle kasutusse suudavad panna. Aga minu meelest on need inimesed, küll suhteliselt haruldased. Ning liiati piisab tihtipeale paarist nädalast praktilisest töökogemusest, et teha suhtkoht mistahes tööd, kui sul endal on selle vastu huvi. Aga eks see koolide teema suht fucked up teema ole.Edu siis kõikidele sel aastal lõpetajatele. Saage siis palju punkte, et süda rahul oleks... Share this post Link to post Share on other sites
Sadist2 0 Report post Posted May 7, 2010 See võib oleneda ka aastast millal sa kandideerid sest minu mäletamist järgi sõltus see sellest mis tulemused olid ülejäänutel kes samale alale kandideerisid ning just selle pärast olingi mina pingereas RE kohtade hulgas esimene väljajääja. Majanduse magistri või doktorikraadi teed sa tavaliselt juba mingis kitsamas valdkonnas, mitte üldises "majanduse" valdkonnas ning sellest tulenevalt avanevad ka karjäärivõimalused. Näiteks kui teed oma magistri/doktori rahanduses, siis lähed panka tööle, kui teed turunduses siis reklaamifirmasse jne. Mina olen aga jõudnud sellisele järeldusele et majanduses on kõige mõttekam bakalaureuse järgne kraad MBA, mitte tavaline magister. Doktorikraad on muigudi omatte maailm, ei hakka seda puudutamagi ning see veel nõuab tohutut ajalist investeeringut.mis see MBA on ja mis võimalused sellega on ?miks see on parem ? Share this post Link to post Share on other sites
haard koor 0 Report post Posted May 7, 2010 Eksameid tegin 2007/08Kirjand 73Geograafia 78Inglise keel 83+veel 2 koolieksamit, mille punkte ei mäleta Share this post Link to post Share on other sites
Sadist2 0 Report post Posted May 7, 2010 noh kui eksamitest oli juttu, siis äkki räägite ka oma karjäärist (kas oli õige valik) ? Share this post Link to post Share on other sites
Kassisilm 0 Report post Posted May 7, 2010 (edited) Erinen niigi enamikest inimestest tutvusringkonnas kuna usun, et Ülikool on üks hullemaid hariduse omandamise viise. Ainuke jama on, et sellele pole eriti alternatiive. Ülikoolist on saanud koht kus inimesed käivad paberi järgi, et pärast oleks tööle mida nad teha tegelikult ei taha, lihtsam saada. Eks kindlasti ole inimesi, kes reaalselt ülikoolis teadmisi korralikult omandavad ning pärast kõik selle kasutusse suudavad panna. Aga minu meelest on need inimesed, küll suhteliselt haruldased. Ning liiati piisab tihtipeale paarist nädalast praktilisest töökogemusest, et teha suhtkoht mistahes tööd, kui sul endal on selle vastu huvi.Üks mu tuttav rääkis ka täpselt nii - tal oli põhiharidus vaevaliselt käes ja parajalt loll oli ta ka muus elus. Mis puutub vb lihttöölise töökohustustesse, siis igasugune paber on seal tõepoolest sageli üleliigne (st igasugune alternatiiv ülikoolile oleks ka üleliigne?!). Aga näiteks spetsialiseerumist nõudvad töökohad? Kirurg? Laborant? Sotsiaalteadlane? IT-spetsialist? Ja kõik need sajad erialad, mida mina siinkohal nimetadagi ei taipa. Väga palju on just neil erialadel nõutud vastutust, kus jookseb see piir inimeste vahel, keda sa lased vastutama ja keda mitte. Et lihtsalt mõningase praktikaga kirurgi, kellel on huvi, võiks juba inimesi nülgima lasta? Ma tean küll neid keskharidusega müügimehi ja ettevõtjaid, neil on huvi küll ja erialast haridust mitte, aga saavad ilusti hakkama. Aga päris nii must-valge see maailm ka nüüd pole. Mina sain selle nö ainult paber kätte gümnaasiumist, ülikooli ma läksin just muu järgi. Edited January 15, 2011 by Kassisilm Share this post Link to post Share on other sites
matti 8 Report post Posted May 7, 2010 (edited) Jah, selles suhtes pean ma kassisilmaga nõustuma, et paljusid ameteid ei saagi pidada ilma ülikooli või kõrgkooli lõpetamata, sest ega ülikool ei ole ainult paber, see on ka teadmised, kasvatus ja last but not least- kindlasti ka tutvused !Tõstke käsi, kes oleks nõus istuma lennukisse, mis on projekteeritud erialast haridust mitteomava inimese poolt ? Edited May 7, 2010 by matti Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted May 16, 2010 Tõstke käsi, kes oleks nõus istuma lennukisse, mis on projekteeritud erialast haridust mitteomava inimese poolt ? Ja piloteeritud teise samasuguse poolt... Share this post Link to post Share on other sites
kuuliks 0 Report post Posted May 17, 2010 Ma ei mäleta konkreetselt praegu hindeid, aga 12. kl lõpetasin kiituskirjaga. Reaalained muidugi täitsa puusse. Lõppkokkuvõttes olid kõik neljad-viied. Kuni 9. klassini olid need reaalained aga kolmed. Aru ma ei saa. Share this post Link to post Share on other sites
proTest 0 Report post Posted May 17, 2010 (edited) Umm.. minu keskaharidusest nii palju, et 10. ja 11. klass olin ma suurema osa õppejõududega sõjas(saate kindlasti aru, hormoonid vms), sellistest tunnetest vast ka mu praeguse kasutajanime valik siin foorumis '06 detsembris. 12. sain aru, et niimoodi pole kõige kasulikum riigikatele vastu minna(kes sind ikka aidata oskab arusaamatutest kohtadest edasi, kui õpetajad keelduksid). Niisiis 12. olid pmst neljad viied ja enam-vähem kõik arusaadav. Huvitav, et mu põhikooli lõpuklassid olid täpselt sama rada mööda. Igal juhul, üks osa, mida ma kahetsen, on et ma õppisin igaks eksamiks täpselt viimane päev umbes kella ühest kahest päeval alustades ja nii hilisõhtuni(~9-10h). Usun, et oleks olnud viitsimist rohkem aega varuda, oleks tootnud ka paremaid tulemusi(kuigi see mu eriala valikut ei oleks mõjutanud, sisse sain tasuta niikuinii - puhtalt ego silitamise osast).Alustame siis tugevamast nagu kombeks:Inglise keel - 90 - Suuline läks rappa. Mulle käis jube närvidele tookord kuulamise osa, kus ma pidin täitma mingi kooli, mille nime ma tookord esimest korda kuulsin ja ei osanud kuidagi makist kuulates kokku panna.Kirjand - 76 - pff... seda kuuldes ma olin seitsmendas taevas proovika kribasin oma 1,5h'ga valmis ja lasin jalga, millest ka ~36p. Seni ainus 5, mis keskkoolis kirjanditest olin saanud, oli 11. klassi algul teemal "Saarepiiga, Margareta, Ophelia - kolm kaunist kannatajat", lol.. ülejäänud olid peaaegu eranditult kolmed.Mate - 75 - Ühelt poolt olin uhke, teiselt poolt erakordselt pahane enda peale. Uhke, kuna ma isegi ei vaevunud viimast 20p ülesannet tegema, st 75/80*100= 93,75%. Kuid pahane seepärast, et see ülesanne oli just, mis ma vaatasin õppima hakates kõige esimesena ja mõtlesin "pfft... selliseid eluski ei tule..." ja läksin rahulikult edasi.Ühiskond - 62 - lugesin viimane päev õpiku läbi ja sellega mu õppimine piirdus, oh well.. ükski eriala, mis mul valikutes oli, ei vajanud ühiskonda.Ajalugu - 47 - täielik läbikukkumine. Sarnane ühiskonnaga - niikunii vaja ei lähe, ei hakanud eriti pingutama selle õppimisega. Arvasin, et suht kerge ja üle poole saan kindlasti, kuid näedsa... väga detailne(ei osanud oodata, et peab võrdlema kes kellest enne oli ja mis millest enne juhtus nii suurte punktide tähtsusega)... ja sada muud probleemi.. eks kunagi oma biograafias kurdan täpsemalt, kui raske elu on Edited May 17, 2010 by proTest Share this post Link to post Share on other sites
Sarge 385 Report post Posted May 18, 2010 elutargad siin kõik ma vaatan. või need kes eksamitel failisid pole yles riputanud enda tulemusi?Kirjand 83Inglise keel 78biolooga 70+ midagiÜhiskonna õpetus 70+ midagi Matat ei teinud, kuna keskkooli mata õpa oli allapoole arvestust. Ja ülikoolis tegin rõõmsalt kõrgemat matemaatikat 3 korda , aga lõpuks sain ikka läbiNagu näiteks mina Ei taha üldse oma tulemusi öelda. Kirjandiga tegelt olen rahul isegi, 69 (selline mõnus huvitav number ka ). Gümnaasiumis ma kirjutasin ainult ühe kirjandi pluss proovikirjandi. Ühe kirjandi selle pärast, et ma ei oska neid kirjutada (sain ühed e-kooli) ja proovikirjand oli lihtsalt kohustuslik, jätsin selle pärast ka võistlused ära Aga no, õnneks sain mõlemas õigekirjas maksimum punktid Share this post Link to post Share on other sites
Viiking 0 Report post Posted June 1, 2010 Mata: 84p Share this post Link to post Share on other sites
jaagok 0 Report post Posted June 15, 2010 Mul on need eksamid kõik kevadel ees. Kohe kahju vaadata kui loll ma olen. Teil siin kõikidel nii uhked tulemused. Ma teeks siin kohal väikese ennustuse enda eksamite kohta:PKirjand: 70Inglise keel: 62Matemaatika: 45Geograafia on tehtud ja tegin koolieksamina. Protsente oli üle 70, täpselt ei tea.Ühiskond: 70. Sellised ma siis LOODAN saadaNonii. Tulemused siis kõik käes ja nad olid sellised:Kirjand: 92Inglise keel: 52Matemaatika: 68Ühiskond 70.Seega mu ennustus oli kohati täpne, samas üllatasin ennasti. Inglise keeles olen pettunud. Share this post Link to post Share on other sites
henri91 0 Report post Posted June 15, 2010 (edited) minu tulemused on nagu on:eelmine aasta tegin geograafia 77 punktinüüd siis:mata 29 olen rahul, sest eksam oli suht raske minu arvatesinka 64 olen väheke pettunudkirjand 48 ei oskanud midagi arvata Edited June 15, 2010 by henri91 Share this post Link to post Share on other sites