savi_ 1 Report post Posted December 6, 2009 Ühe taaskord trendika uurimuse tulemus näitas, et vitamiine jms toidulisandeid võtavad peamiselt inimesed, kes neid reaalselt ei vajakski.... ja neid ei võta need, kes neid vajaks Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted December 6, 2009 Ühe taaskord trendika uurimuse tulemus näitas, et vitamiine jms toidulisandeid võtavad peamiselt inimesed, kes neid reaalselt ei vajakski.... ja neid ei võta need, kes neid vajaks Täitsa usun ja isegi miskipärast natuke loogiline Share this post Link to post Share on other sites
sLim 0 Report post Posted December 15, 2009 Saite oma vitamiinid tellitud?Siin Taanis on muidu saadaval 180 35µg D3 tabletti 150EEK eest. Share this post Link to post Share on other sites
ants16 0 Report post Posted January 5, 2010 Ma ei näe väga mõtet vitamiine tablettidena süüa, toidust peaks kõik kätte saama ju?Ise võtan talvel aint D vitamiini, mis hoiab mind tervena Share this post Link to post Share on other sites
Amarillo 1 Report post Posted January 5, 2010 Ma ei näe väga mõtet vitamiine tablettidena süüa, toidust peaks kõik kätte saama ju?Ise võtan talvel aint D vitamiini, mis hoiab mind tervenakui sa teed 5-6x nädalas trenni + kool/töö , max stress , lisaks pidev alkoholi ja kohvi joomine , vitamiinide vajadus on mitmekordistunud ja alati ei pruugi kätte saada Share this post Link to post Share on other sites
PulseR 0 Report post Posted January 5, 2010 (edited) Ma ei näe väga mõtet vitamiine tablettidena süüa, toidust peaks kõik kätte saama ju?Ise võtan talvel aint D vitamiini, mis hoiab mind tervenaOle nüüd. Kui tegeleda aktiivselt spordiga siis soovitaksin kindlasti tarbida ka vitamiini tablette. Ise kasutan kalaõli D-vitamiini eesmärgil, lisaks võtan tableti kujul Kaltsiumit ja Magneesiumit. Olen proovinud erinevaid variante tarvitamisel, ning olen märganud, et et vitamiine tarbides on taastumine kiirem ja söömine paremini kontrolli - eriti oli see märgatav siis kui võrdlesin kaltsiumi ja magneesiumi tarbimise perioode ja mittetarbimise perioode.Kui ma ei võtnud vitamiine, siis taastumine oli kehv ja pidevalt oli söögiisu, samas jälgin toitumist väga hoolega.Kindlasti on olenevalt inimesest mõjud erinevad, aga oma kogemustel soovitaksin kindlasti tarbida.Lisaks:"OmadusedKaltsium on luustiku tähtsaim mineraal, mis on vajalik luustiku ülesehitamiseks. Piisav kaltsiumi saamine on oluline igas eas. Kaltsium on vajalik vere hüübimiseks, lihaskontraktsioonideks ja närviimpulsside ülekandeks.Magneesium on oluline mineraalaine luustikule, lihastele, pehmetele kudedele, veresoonkonna elunditele ja närvisüsteemile. Rakus toimib magneesium vähemalt 300 ensüümprotsessis osaledes energiaainevahetuses ning valkude ja nukleiinhapete moodustumises. Samuti toimib magneesium lihas- ja närvirakkude ülekandemehhanismides ning organismi kaitsevõime tagamises. Magneesium aitab hoida lihased pingeta ennetades lihaskrampe. Magneesiumi peetakse looduslikuks närve rahustavaks aineks. Õhtul võetuna aitab magneesium soodustada uinumist ning ning leevendada "rahutute jalgade" sündroomi. Kaltsium ja magneesium toimivad sageli koos. Õige kaltsiumi-magneesiumi suhe on tervise seisukohast väga oluline. " Edited January 5, 2010 by PulseR Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted January 5, 2010 kui sa teed 5-6x nädalas trenni + kool/töö , max stress , lisaks pidev alkoholi ja kohvi joomine , vitamiinide vajadus on mitmekordistunud ja alati ei pruugi kätte saada Nii hullult lausa? Share this post Link to post Share on other sites
LaurL 0 Report post Posted January 5, 2010 Ise söön igapäev multivitamiini mingisugust ja siis veel Neurozani ( seal ka päris palju kasulikke asju )! Share this post Link to post Share on other sites
Alexander Andrusenko 52 Report post Posted January 5, 2010 Kaltsium ja magneesium toimivad sageli koos. Õige kaltsiumi-magneesiumi suhe on tervise seisukohast väga oluline. "Mis mõttes toimivad koos? Kaltsiumit ja magneesiumit koos võtta küll ei soovitata, kuna kaltsium takistab magneesiumi imendumist. Share this post Link to post Share on other sites
PulseR 0 Report post Posted January 5, 2010 Mis mõttes toimivad koos? Kaltsiumit ja magneesiumit koos võtta küll ei soovitata, kuna kaltsium takistab magneesiumi imendumist.Nalja teed?Kaltsiumit ja magneesiumit soovitakse JUST koos võtta kuna magneesium soodustab kaltsiumi imendumist Ei tea miks muidu müüakse tablette, kus mõlemad koos on? Share this post Link to post Share on other sites
Eluminal 0 Report post Posted January 5, 2010 Millist multivitamiini võtma peaks? Ma võtsin paar kuud tagasi c vitamiini ja mingid sügelevad punnid tulid, kas ma siis üldse ei tohi c vitamiini lisana võtta või olid halvad tabletid? Share this post Link to post Share on other sites
Lightheaded 0 Report post Posted January 5, 2010 Kas nood säästumarketis müüdavad oranžis plasttuubis vees lahustuvad multivitamiinitabletid on vähegi tõsiseltvõetavad? Share this post Link to post Share on other sites
asdfghjkl 2 Report post Posted January 5, 2010 (edited) Ca ja Mg kohta üks huvitav pdf on siin:http://www.curesnaturally.com/Articles/Mis...mandCalcium.pdfKuidas siis oleks õigem, kas manustada Ca ja Mg eraldi või üheaegselt?Ma saan aru, et Ca ei "takista" Mg omastamist kui Mg on piisavalt, kui aga Mg on vähe siis Ca omastatakse ja Mg mitte, kuna Mg on Ca omastamise protsessis nagu abiline. Seega kui kapslis on piisavalt magneesiumi, mida tõenäoselt on, siis võisk arvata, et omastuvad mõlemad kenasti. Edited January 5, 2010 by CharlesRoos Share this post Link to post Share on other sites
Alexander Andrusenko 52 Report post Posted January 5, 2010 Nalja teed?Kaltsiumit ja magneesiumit soovitakse JUST koos võtta kuna magneesium soodustab kaltsiumi imendumist Ei tea miks muidu müüakse tablette, kus mõlemad koos on?Minu arust kirjutas Fred Antson ise, et magneesiumit ei tohi kaltsiumiga koos võtta. Sellest tulenevalt öeldi veel, et piima võib juua vähemalt 2 tundi enne magneesiumi manustamist ja 15min pärast. Ja nende preparaatide kohta, kus on kaltsium sees, öeldi, et on see on täielik BS ja kaltsium nullib kogu toime ära. Või kirjutas seda ROtter?PS: Jah, Fred Antson kirjutas: "Mg parandab Ca imendumist, kuid mg enda tõhusaks omastamiseks tuleb teda võtta ca -st eraldi. " Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted January 5, 2010 Mis mõttes toimivad koos? Kaltsiumit ja magneesiumit koos võtta küll ei soovitata, kuna kaltsium takistab magneesiumi imendumist.Absorption is hindered by the presence of calcium, alcohol, protein, phosphates, and fats.http://www.springboard4health.com/notebook..._magnesium.html Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted January 5, 2010 Nalja teed?Kaltsiumit ja magneesiumit soovitakse JUST koos võtta kuna magneesium soodustab kaltsiumi imendumist Ei tea miks muidu müüakse tablette, kus mõlemad koos on?A supplement with calcium and magnesium together is not a problem for magnesium absorption if both minerals are chelated and in a plant-base concentrate. Tests have indicated that this type of formula does not inhibit magnesium absorption.http://www.springboard4health.com/notebook..._magnesium.html Share this post Link to post Share on other sites
naissfeiss 0 Report post Posted January 8, 2010 Saite oma vitamiinid tellitud?Siin Taanis on muidu saadaval 180 35µg D3 tabletti 150EEK eest.Tänan informatsiooni eest. Mul õnnestus tellida eBay'st. Share this post Link to post Share on other sites
AlanBStard 126 Report post Posted January 8, 2010 Tänan informatsiooni eest. Mul õnnestus tellida eBay'st.Ja tuli kohale ? Share this post Link to post Share on other sites
JanK 0 Report post Posted February 15, 2010 (edited) Kuna viimasel ajal on hommikuti ärgates väsimus suur, kuigi on 10 h und seljataga, koolis on kõva tamp peal ning aega on ka vähe, trenn võtab enamik aega ära, siis olen sunnitud läbima talvise vitamiinikuuri. Kahjuks ei ole varem tõsisemalt vitamiinikuuri teinud, seetõttu soovingi väikest "mida võtta ja mis on KÕIGE vajalikum" nõuannet. : ) Mingit vitamiinikombot ehk vms. Edited February 15, 2010 by JanK Share this post Link to post Share on other sites
ants16 0 Report post Posted February 15, 2010 D vitamiini, talvisel ajal. Share this post Link to post Share on other sites
Amarillo 1 Report post Posted February 15, 2010 200 eegine olimp vitamiinide komlpket on korralik kombo ,kuu aja varustus Share this post Link to post Share on other sites
-Egert 22 Report post Posted February 15, 2010 Kui väljas juhtub päike paistma, siis võimaluse korral kasuta seda võimalikult palju. Share this post Link to post Share on other sites
Belfort 0 Report post Posted February 15, 2010 mis toiduainetes leidub kõige rohkem d-vitamiini ? Share this post Link to post Share on other sites
Jarmo Oberst 7 Report post Posted February 15, 2010 (edited) mis toiduainetes leidub kõige rohkem d-vitamiini ?D-vitamiini sisaldus toidus (IU ühes portsjonis)Küpsetatud lõhe (100 grammi) - 360Tuunikala õlis (100 grammi) – 200Sardiinid õlis (100 grammi) – 2501 muna (D-vitamiin on munakollases) – 20Küpsetatud maks, loomaliha (100 grammi) – 15Sveitsi juust (30 grammi) - 12Eesti Osteoporoosihaigete Liidu kodulehekülg ütleb, et minimaalne päevane vajalik D-vitamiini kogus on 1000 IU-d päevas.Rahvusvahelised teadlased ja arstid soovitavad tarbida igapäevaselt 2000 IU-d D-vitamiini päevas. Mõned soovitavad isegi 3000-4000 IU-d päevas. Edited February 15, 2010 by JarmoOberst Share this post Link to post Share on other sites
JanK 0 Report post Posted February 16, 2010 Ehk siis päevas kuskil nt 1 kg tuunikala? Veits paljuks ei lähe või? Share this post Link to post Share on other sites