Jump to content
Sign in to follow this  
henri91

Järsk kaalutõus

Recommended Posts

Tere, olen 18-aastane...hakkasin jõusaalis käima üle kuu aja tagasi...4x nädalas. selle ajaga on minu kaal tõusnud 76-lt 80-le... jõusaalis käies hakkasin ka oma toitumist muutma: ehk siis hakkasin saia asemel leiba sööma, peale trenni 2 banaani ja veel see 0,5 liitrise spordijook, mis poes müüakse (Arctic Sport) ning koju jõudes veel 200 g kohupiima... enne ei ole minul nii suurt kaalu tõuse nii vähese ajaga ennem olnud... pikkus ligi 180 cm ...rasvaprotsent 12.2 %..hakkasin ka jooksmas käima, et rasva põletada.

millest võib see kaalutõus tuleneda?

kas peaksin midagi muud jooma selle asemel?

ning kas see kohupiim pole liigne õhtul veel?

7.15 hommikul enne kooli 4 võileiba ja kohvi

12.00 lõuna koolis

15.00-16.00 lõuna kodus

16.45 2 võileiba kodus enne trenni

18.00-19.30 jõusaal, 2 banaani

21.00 200 g kohupiim ja 2 võileiba.muidu see on rukkipala, pidi kõige tervislikum olema

magama lähen umbes 22-23 ajal

Edited by henri91

Selline kaalutõus murettekitav ei tohiks kindlasti olla - eks kindlasti oleneb palju ka sinu eesmärkidest. Tahad kaalus alla võtta või lisa saada? Eks algajatel võib ikka esineda kaalutõusu, midagi uut pole siin midagi. Alguses võib areng täista märgatav olla. Eks siin kindlasti ole suures osas toitumises ka kinni. Selle kohupiima võid kohe peale trenni sisse võtta koos kahe banaaniga või spordijoogiga.

Arvatavasti on ka ülejäänud toitumine peale trennijärgse toitumisega muutunud kaloririkkamaks. Kui kaalu tõsta ei taha siis oleks õige jah aeroobset tegema hakata. Muidugi kaalu kasv lihaste arvelt on väga hea... Aga jah võiksid veel välja mõelda kindlad söögiajad ja näiteks välja arvutada kaloriarvutiga palju aineid tuleb.. Seda järgides saaksid, siis kas suurendada või vähendada aineid vastavalt tahtmisele, kas siis kaalus juurde võtta või maha võtta..

Nii, eesmärk alla võtta. Esiteks selleks, et rasva põletada, kui just see ainult eesmärk, siis pea jõusaali minema. Aeroobne treening ning korralik toitumine oleks piisav selleks. Aga see selleks, loomulikult ei tee jõusaal halba.

Toitumise koha pealt. Liiga palju võileibu. Puuduvad valgud, rasvad. Ühesõnaga pole imestada, et kaal ei kao vaid tuleb juurde. Peale trenni söö see kohupiim koos banaanidega. Hea oleks, kui saaks kohe valku peale trenni koos süsivesikutega. Ühesõnaga praegu on asi täitsa metsas.

No ei saa ju öelda,et täitsa metsas,kui kutil lihase arvelt toimub kaalu suurenemine..Muidugi esimesed 4-6nädalat ca toimub lihastes enamjaolt neuraalne adaptsioon,ehk siis trennitulemused jne paranevad närvide kohandumisel raskustega treenimisel..Ja võileib on ka väga umbmäärane info ausaltöeldes..Sa võid süüa ju võileiba koos taluvõi ja lastevorstiga(palju rasva,süsikaid=kaloreid palju) või siis kanafilee singiga,kus on kalorsus madal ja valgud juhivad vägesid :lol: ..pane näiteks hommikuste võileibade asemel 60g(kuivmassina) putru naha vahele ja võta tass kohvi..ja noh kodune lõuna on jällegi seinast seina mõiste..mu vennad võtsid täna pärast kooli,lõunaks,lasteeine mcdonaldsist näiteks :D ..minu lõuna oli natuke liha,natuke ketsupit ja 2tomatit..Aga jah,lihas kaalub rohkem ,kui rasv,seega ära muretse ja näiteks mõõda oma rasvaprotsenti iga paari nädala tagant ,kui kardad ,et rasva arvelt juurde tuleb :P

eesmärk on lihasmassi suurenemine ja rasvahulga vähenemine, käin nüüd 3x nädalas ka jooksmas nii 30 min+

võileivaks on rukkipala, või ja juustuga, kui on siis ka kurk või tomat

aga, mida peaksin siis võileiva asemel sööma?

Rukkipala ei ole nüüd mingi ime terviseleib. Rukkileib, nagu ikka. Ei tee see teda teistest paremaks. Hommikused võileivad (imestan, et üldse kõhu täis saad sellest ning kannatad lõuani ära) asenda näiteks pudru ja munadega. Proovi iga toidukorraga 20-30 grammi valku tarbida. Ära unusta ka rasvasid - õlid, pähklid, kala, kookosehelbed jne...

Enne trenni võid aeglaselt imenduvad süsivesikuid (näiteks mingid puuviljad) ja kodujuustu süüa vms.

Keeruline in rasvast lahti saada ning samal ajal lihast kasvatada. Esimese puhul peaks kaloraaž miinuspoolele jääma, teise puhul plusspoolele. Surnud ring.

puder,muna jah aga söö nt sepikut leiva asemel.

ja õhtul nt kohupiima,muna viskab muidu üle kui mitu korda peävas ja iga päev seda lahmida :lol:

Keeruline in rasvast lahti saada ning samal ajal lihast kasvatada. Esimese puhul peaks kaloraaž miinuspoolele jääma, teise puhul plusspoolele. Surnud ring.

Päris algaja puhul siiski ei ole see päris võimatu :lol:

minu eesmärgiks ongi ju rasvast lahti saamine ja lihasesse saamine, trenni teen iga päev, kuid ongi vaja abi toitumisel

Edited by henri91

Ma olen aru saanud, et pekk kaalubki lihastest vähem. Kui teed trenni, siis pekk kaob, aga asemele tulevad lihased, ja need kaaluvadki rohkem. Küsimus polegi ainult kaalunumbris, vaid välimuses ja rasvaprotsendis su kehas.

Olen valesti aru saanud?

Ma olen aru saanud, et pekk kaalubki lihastest vähem. Kui teed trenni, siis pekk kaob, aga asemele tulevad lihased, ja need kaaluvadki rohkem. Küsimus polegi ainult kaalunumbris, vaid välimuses ja rasvaprotsendis su kehas.

Olen valesti aru saanud?

4kg puhtalt lihaste arvelt on kuu ajaga vast liig. Eks see kaal mingil määral lihasmassist tuleb, kuid enamasti panustaks ma toitumisharjumusi vaadates vee ja rasva peale. Niikaua kui peegelpilt meeldib, pole põhjust liigse kaalutõusu pärast muretseda kui sa just endomorf pole (mida ma kahtlen). Lisaks, nagu eespool öeldud on väär ning enesele valetamine kui võtta eesmärgiks kasvatada lihasmassi ja samal ajal kaalust alla võtta. Muidugi võib see mingil määral töötada, kuid optimaalne on keskenduda ühele asjale. Vastavalt oma soovile vali kas kalorite ülejääk või defitsiit ning järgi toitumiskava. Edited by Lightheaded