Jump to content
Sign in to follow this  
markotm

Kuidas arvestada toidu kaalu?

Recommended Posts

Tere,

Küsimus võhiklik, kuid otsing samuti ei aidanud. Nimelt, kuidas kaaluda liha (kanaliha, sealiha jne) ja arvestada selle toiteväärtust. Tean kuidas muude toitainetega on (nö. kuivkaal). Kui võtta lihalõik pakist ja kaaluda, on see umbes 150g. Panen liha ahju ja sellest saab 70g. Kui toitumiskava näeb ette, et söön 150g liha, kas siis võtan kaks ahjutüki (70g + 70g) või 1 tk (kuna esialgne kaal oli 150g)?

Sai küll väheke segane jutt....aga äkki leidb mõistlik vastus. Ise eeldan, et söön siis kaks 70g tükki.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tere,

Küsimus võhiklik, kuid otsing samuti ei aidanud. Nimelt, kuidas kaaluda liha (kanaliha, sealiha jne) ja arvestada selle toiteväärtust. Tean kuidas muude toitainetega on (nö. kuivkaal). Kui võtta lihalõik pakist ja kaaluda, on see umbes 150g. Panen liha ahju ja sellest saab 70g. Kui toitumiskava näeb ette, et söön 150g liha, kas siis võtan kaks ahjutüki (70g + 70g) või 1 tk (kuna esialgne kaal oli 150g)?

Sai küll väheke segane jutt....aga äkki leidb mõistlik vastus. Ise eeldan, et söön siis kaks 70g tükki.

Mul oli kaa alguses päris suureks üllatuseks, et liha nii palju kaotab kaalu, kui ära praetud või ahjus valmistatud, aga kui nii palju liha valmistama hakata, et peale küpsetamist õige kaal oleks, siis peaks ikka päris rikas olema. Niiet jätsin kaalu ikka samaks.

Kusjuures kanaliha ei kaota nii palju enda kaalu, kui suuremate tükkidena valmistada :lol:

Edited by kike89

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loogiliselt võttes mis lihast välja läheb siis on see ju ainult vesi, et kaloraaž ei tohiks eriti muutuda, okei paar grammi rasva kaob ka ära. Mina sööksin toorelt kaalutud lihatüki järgi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ise tegin mingeid seljatükke. 3 väikest lõiku oli karbis. Karbil kogukaal 270g. Pärast ahjus tegemist jäi alles siis 150g. Arvan ka, et kui panna suurem tükk, siis kaotab vähem kaalu. Aga ootaks veel arvamusi..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kui toitumiskava näeb ette, et söön 150g liha, kas siis võtan kaks ahjutüki (70g + 70g) või 1 tk (kuna esialgne kaal oli 150g)?

Üldiselt arvestatakse ikka toorkaalu. Kui Sul on aga toitumiskava, siis on Sul ju ka spetsialist, kes selle koostas ja kelle käest küsida, kuidas ta täpselt mõtles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×