Jump to content
Sign in to follow this  
Härra A.

Piiratud võimalustega treenimine

Recommended Posts

Tervist!

Olen teinud kodus veidi füüsilist trenni hantlitega ning ka muidu, kuid see on küllalt tüütu siin.

Kohalikus jõusaalis on kahjuks ainult üks "treeningkeskus", hantlid, ratas ning kõhulihaste pink (saab ka tavalise pingina kasutada).

Probleem on selles, et ei ole surumis pinki. Kas see oleks väga segav faktor kui jätaks treeningkavast surumise välja ning püüaks kuidagi muidu seda "auku" täita. Või peaks siiski ilmtingimata leidma pingi (samas hetkel on kitsas käes, ehk kannataks siiski muidu alustada).

Pikkus on 177cm ning kaal on 67kg. Ilmselgelt peaksin saama toitumise rohkem paika ning kasvatama massi. Vanus on 16.

Eesmärk pole see, et kasvata ennast selliseks et peaksin ringi liikumiseks lammutusloa võtma.

Jõusaalis tahaks nädalas käia 3-4korda ning usun, et see pole mulle liig.

Kindlasti millele võiks tähelepanu pöörata on see, et tulevikus tahaks tegeleda poksiga (ning kunagi helgemas tulevikus tai poksiga).

Kas sellises olukorras peaksin tellima treeningkava või annaks kärpida mingit valmisolevat siin lehel. Kui jah, siis millist?

Võib-olla liiga vähe infot, kuid ei oska rohkem miskit kirja panna.

Tänades :huh:

Võid asendada surumise kätekõverdustega, lisaraskusega, siis muidugi liaks töös ka kõhulihased. Võid kasutada kahte taburetti näiteks kätekõverdustel.

Äkki klapite kamba peale mingi surumispingi sinna siiski..

Jah, ma arvan et mul on võimalik järgmise aasta esimeses kvartalis ka pink ära osta.

Kuid kui valida mingisugune trennikava, siis milline oleks siiski kõige mõistlikum? Endale vast sobiks mulle 3korda kõige paremini.

Jalgadele väga metsikut koormust ei tahaks, sest käin jooksmas. Muidu olen enda kehaga rahul, tahaks lihtsalt kogu seda keha "suuremaks saada". Sellest ma usun et on lihtsam, ma ei peaks pidama dieeti või sööma metsikult massilisajat. Söömise võtan lihtsalt rohkem luubi alla ning ongi väga hea.

Millist neist oleks kõige mõistlikum võtta kasutusse ja siis soovi korraliselt kärpida?

http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii...rcise&nr=14

http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii...rcise&nr=21

http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii...rcise&nr=15

http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii...rcise&nr=17

Hantlitega lennutamist soovitaksin samuti sul teha :huh:

Kui puuduvad tõesti jõusaali võimalus,siis tee nii palju asju hantlitega kui üldse võimalik.Vahete vahel kui ideed otsas sii9s vaata fitness Tv-d näitkes ja improviseeri;)

Jooksmine ei suurenda jalalihaseid ! Tee kükki, sain aru et kangi pole, kükki saab ka hantlitega teha. Surumise asemel saad hantlitega surumist teha, kui kõhulihaste pinki saab nii seadistada. Kui tahad lihtsalt "kogu keha" suuremaks saada, peab kindlasti ka jalgu treenima. Ära too selliseid vabandusi et käid jooksmas, sest nagu ütlesin, see ei suurenda jalalihaseid.

Mul vist lõi jah laiskuse noodi välja ja veel väljendasin ennast valesti ka. Kindlasti ma ei jätaks seda treeningkavast välja, lihtsalt suurem rõhk oleks ülakehal (jaa, nagu igal noorel).

Tegelikult soov oleks nüüd, et keegi ütleks milline nendest üleval näidatud 4'st oleks kõige mõistlikum. Siis teeksin enda jaoks sobivad korrektuuri ja küsiksin kuidas teie arvates on.

Piiratud võimalustega seoses meenub mulle Lukas Osladili jutt selle kohta, kuidas ta ükskord viibis kuskil (ei mäleta kus) ja selleks et jõusaali minna, oleks pidanud 2 tundi autoga sõitma.... Kavas oli jalatrenn. Ta muidugi ei viitsinud nii pikka maad ette võtta ja tegi trenni olemasolevate vaheditega, milleks olid 1 tool, saunalina ja rohkem ei mudagi muud!

Lukase treeningtehnika kohta saate vaadata siit:

Lukas Osladili treening

Lukase kohta leiab ka Youtube´i kasutades ühtteist:

Lukas treeneri rollis (jalatrenn)- juhiks tähelepanu Lukase särgile (Innar Mardo Memoriaal :huh:)

Märksõnadeks on- suhteliselt väikesed raskused või üldse ilma raskuseta, äärmiselt suur konsentreeritus ja üliaeglased sooritused.