Jump to content
mikuman

Resveratrool

Recommended Posts

On keegi sellist toidulisandit nagu Resveratrol kasutanud. Leidsin ühe Eesti firma kes müüb oma kodulehel www.profitbuy.eu. Olen selle Resveratroli kohta netist varem ka lugenud ja paistab olevat üsna tõhus profülaktiline antioksüdant - pidi isegi kaalust alla saama. Varem ma ei ole leidnud, et mõni Eesti firma seda maale toob.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nii palju kui mina ammu selle kohta uurisin, siis need resveratroli toidulisandid väga tõhusad ei ole, kuna nende toime on minimaalne ja seda ei ole märgatagi. Kui siis ehk pikemas pildis, kui vana juba oled.

Viimaste uuringute osas ei ole väga kursis.

Muudetud kasutaja joey poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõige uuemad uuringud ei ole resveratrooli tõhusust palju rohkem kinnitanud kui varasemad. Selle imetoimet peetakse põhinevat osaliselt usul. Ei saa öelda, et mingit toimet ei ole, aga korralikku teaduslikku tõestust pole ka saadud. - naine mul just hiljuti uuris ühele firmale, et kas tasub ja toimib ja kas on mõtet toota.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No ma ei eeldakski, et tarbid kuu aega Resveratroli ja võtad 10 kilo alla. Samas kolesteroolitaseme ja versuhkru taseme osas pidi küll üsna kiiresti tulemusi andma. See mida mina lugenud olen ja mitte ainult Resveratroli müüjate lehekülgedelt vaid ka amtlikelt meditsiiniuudiseid vahendavatelt lehekülgedelt lihtsalt paneb arvama, et tegemist on huvitava profülaktilise toidulisandiga mis leevendab või aitab ennetada paljusid haigusi. Näiteks: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez ja pane otsingusse Resveratrol. Üks huvitav rahvusvaheline foorumikeskus on veel: http://www.imminst.org/forum/forums.html

Mulle muidugi meeldib kõige rohkem see, et pidi regulaarsel tarbimisel aeglustama vananemisprotsessi - tahaks kaua noor ja ilus olla :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Resveratrolitableti tootmine suht trikiga. Nimelt hapnikuga kokku puutudes hakkab Resveratol oksüdeeruma ja head omadused pidid kaduma. Peale seda kui USA-s Resveratrol peale "60 minutit" avaldatud klippi

ülipopulaarseks muutus tekkis üle maailma sadu väiketootjaid kes seda tabletina pakkuma hakkasid. Ekstrakt toodi hiinast pandi kapslisse ja müüki. Mingi sõltumatu tarbijauuringu keskus "Consumer Lab" (http://www.consumerlab.com/) kes testib erinevate tootjate igasuguseid vitamiine ja ekstrakte tegi samasuguse uuringu ka Resveratroli tootjate seas - tulemuseks oli, et suuremas osas toodetes ei olnud Resveratrolisisaldus selline nagu karbil kirjas või toode ei sisaldnud üldse Resveratroli. See Eesti firma www.profitbuy.eu esindab muideks selle testi võitjat Biotivia kelle tooted vastasid täpselt sellel mis karbil kirjas - sellepärast ka minu huvi, et Eestis nüüd esindatud.

Surfasin siin foorumiteemades ja palju sellist teemat, et soov USA-st tellida igasugu pulbreid ja tablette kuid ma arvan, et suur osa nendest USA toodetest lihtsalt ei vasta sellele mis karbil kirjas. Seal on regulatsioonid ja kontroll toidulisandite osas ikka suht lõdvad. Kontroll läheb siis alles kõvaks kui keegi otsad annab. Mingit Hiina kaupa ei julgeks üldse tellida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Joo klaas veini päevas.

Sellest just resveratrol leitigi.

Kindlasti on nii odavam ka ja pole mingeid oksüdeerumise muresid:D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Punasel veinil on omadus mitte eriti hästi säilida e. siis kui pudeli avad pead lõpuni jooma. LIITRIS punaveinis on Resveratroli ca 2 mg. Ühes Resveratroli kapslis siis olenevalt muidugi kapslist aga nii 100-500 ja olen leidnud isegi, et müüakse 1000 mg kapsleid. Veinist ei saa iialgi vajalikku kogust kätte - seda on ka kõik Resveratroli uurijad välja öelnud. Veinis leidub ka alkoholi mis pole üldse kasulik komponent. No kui pudel veini päevas juua ca.80 eeki pudel siis hinnaks nii 2400 eeki ja saad väiksema koguse Resveratroli kui ühest 250 mg kapslist.

Ma olen ka lugenud seisukohti, et kõige paremini pidi organism omastama Resveratroli kui seda koos veiniga manustada - kahjuks ei ole selle kohta mittemingisugust teaduslikku tõestust. Pigem tegemist veinitootjate lobitööga. Resveratrolitabletti soovitatakse võtta koos omega-3 sisaldava kalaõliga mis pidi aitama paremini Resveratrolil organismi imenduda. Ja kalaõli on teatavasti kasulik - nii et kakas head asja korraga. Teadusuuringutes kus on katseloomadel Resveratroli kasutatud on seda ikka suukaudselt manustatud ja mitte koos alkoholiga.

Punaveini kohta niipalju, et kuigi endale eriti ei maitse siis vahel ikka saab tarbitud kuid lugege hoolikalt pudelisilti ja näete, et pole ühtegi punaveini (ka valget veini) mis ei sisalda säilitusainetena sulfiide - need pole sugugi tervislikud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma olen ka antioksüdantide kohta sellist uurimust lugenud, kus pikaajaline kasutamine ei toonud absoluutselt mingit kasu :rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks antioksüdatiivse mõjuga preparaate on mitmeid. Kõige tuntum vast C vitamiin. Keegi ju ei vaidle, et gripi puhul aitab kiiremini haigusest võitu saada kuigi toimemehanism miks see nii on ei ole täpselt teada.

Ma ei tea milliseid uuringuid keegi on lugenud antioksüdantide kohta ja kes need uuringud on teinud kuid andsin ennist ühe lingi http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez e. siis tegemist on USA riigi poolt toetatava nn. meditsiiniuudiste kataloogiga kuhu koondatakse üle maailma erinevate ülikoolide ja teadusasutuste uurimistulemuste kokkuvõtted. Kui seal lingil sisestada otsingusse Resveratrol ja ingliskeele oskus olemas siis võib Resveratroli kohta leida 2996 uuringut mis tehtud siis kõrgelt hinnatud ülikoolide ja teadusasutuste poolt. Kel viitsimist võib sealt lugeda, et tegemist ikka ülisuure potentsiaaliga antioksüdandiga. Ma ei julgeks küll kahelda nendes uurimustulemustes ja väita, et kõik on jama.

Kui kõik on jama siis üks suurimaid jamasid ettevõtteid on maailma globaalne ravimihiid GlaxoSmithKline kes tegi ülevõtmispakkumise USA börsiettevõttele Sirtris Pharmaceuticals http://finance.yahoo.com/q?s=sirt ja maksis selle ettevõtte eest 720 miljonit $. Miks ta seda tegi? Ju tal ei olnud rahaga midagi peale hakata :rolleyes: Sirtris tegeleb Resveratroli analoogi väljatöötamisega ja kavatseb luua selle baasil ravimeid mis raviksid hepatiidi erinevaid vorme ja vähi erinevaid vorme. (ainuke küsimus on, et miks siis ükski ravimifirma Resveratroli ei promo - vastus sellele küsimusele on, et Resveratrolile ei saa võtta patenti nagu ka C vitamiinile.)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Eks antioksüdatiivse mõjuga preparaate on mitmeid. Kõige tuntum vast C vitamiin. Keegi ju ei vaidle, et gripi puhul aitab kiiremini haigusest võitu saada kuigi toimemehanism miks see nii on ei ole täpselt teada.

Ei ole loodetud efekti:

http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_C_and_Common_Cold

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sirtisega pole nii roosilised lood ja tekib küsimus, miks just analoogidega tegeldakse. Alguses oli minek küll võimas.

Aga hiirtel va mölakatel on tulemused hiilgavad. Nagu ka karnitiini, forskoliini ja miljoni muu asjaga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

C vitamiini näide ei olnud jah vast kõige õnnestunum. Tegelikult tuleb meelde, et see uudis vist jooksis kunagi isegi Eesti pabermeediast läbi, et külmetuse puhul erilist abi ei ole. Kuigi originaaluudis teeb siiski mõned mööndused nende suhtes kes on enne külmetushaiguse sümptomeid juba C vitamiini tarbinud ning viited on ka sportlastele. Igaljuhul isikliku kogemuse põhjal: kuum roheline tee sidruni ja meega leevendab minul küll külmetusnähtusid. Sidrun peaks ohtralt C vitamiini sisaldama (eks ta sisaldab teisi kasulikke aineid ka, lisaks mesi). Pigem võib seda uudist tõlgendada, et ainult C vitamiini manustamine ei leevenda külmetusnähtusid kuid koostoimeid teiste külmetushaigusi leevendavate preparaatidega ei ole uuritud.

Sirtris - ma saan nii aru, et seal selgitati välja milline on Resveratroli toimemehhanism erinevat tüüpi vähirakkude hävitamisel ja diabeedi ravis ning nüüd on loodud sünteetiline 1000 korda tõhusam analoog mille osas tehakse kliinilisi katseid. Põhjus ikka selles, et Resveratroli kui komponendile ei saa võtta patenti kuid nende enda poolt välja töötatud sünteetilisele analoogile saab ja kui kliinilised katsed osutuvad edukaks (mis suure tõenäosusega osutuvad) siis selle äri taga on miljardid. Link Sirtris lehele kus kliiniliste katsete faasidest juttu: http://www.sirtrispharma.com/discovery-sirt1.html Kujutage ette mis võiks maksta ravim mis mitte ei leevenda vähi sümptomeid vaid ravib seda - 1 kuu kuur ma pakun 100 000 eeki. Ma lihtsalt arvan, et heaks alternatiiviks, et neid koledaid haigusi ennetada võiks olla Resveratroli tarbimine.

Mis puutub Resveratroli effekti aeglustada vananemisprotsessi siis pessimistid võivad öelda, et iga 100 aasta tagant keegi tuleb ja ütleb, et on avastanud rohu mis garanteerib "surematuse". Kuid kui keegi mäletab selle aasta Nobeli meditsiinipreemiat telomeraasi teemal http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicin...s/2009/adv.html ja pöörake tähelepanu lõigule mis räägib vananemisprotsessist - Teaduslikult on tõestatud, et Resveratrol on tihedalt seotud telomeraasiprotsessiga. Võibolla on teadus suure avastuse lävel.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Seda resveratooli promoti hiljuti taas telekas mingi kanali peal, öeldi, et ca 10a pärast on teadus valmis et pakkuda resveratooli tablette, mille tulemusena elatakse edaspidi keskmiselt 150 aastaseks.

Resveratrol ja Pterostilbene mõlemad pidid olema väga eba-stabiilsed ained, st, et kapseldada tabletiks neid kuigi edukalt ei saagi nagu ma aru saan, nad muunduvad valgust saades teiseks aineks, millel tervislikku kasu ei ole ilmselt.

1. resveratrol on ebastabiilne:

Laboratory researchers know that, once extracted from a botanical source, resveratrol is unstable, subject to degradation by light, heat and oxygen. Exposure to light can cause resveratrol to photo-isomerize, that is, change into a different molecule – from trans to cis resveratrol. [se Pu 22:583-8, 2004; J Chromatography A 1074:133-8, 2005]

http://www.resveratrol-explained.com/do-yo...-benefits-16230

2. pterostilbenel on ebastabiilne:

For reasons that are unclear, pterostilbene is not normally found in wine, Rimando says. This may be because it is unstable in light and air, which makes it less likely to survive the wine-making process, she says.

http://www.annieappleseedproject.org/pteringrapfi.html

Ilmselt siis tabletid, mis sedalaadi aineid väidavad sisaldavat, ei sisalda tegelikult neid aineid nende õigel kujul, seega pole nagu mõtet osta nende ainete kontsentraate angu ma aru saan. Sest kui need ained tõesti nii ebastabiilsed on, siis vaevalt et keegi oskuslikult neid tervena kapsli sisse oskab transportida.

Selle resveratooli juurde on uuringud tulnud vist seetõttu, et on olnud tuntud fraas et "prantslased elavad kaua" ja "prantslased joovad palju veini", seega on veinis midagi saladuslikku. Kui nii, siis võib-olla on see resveratooli uurimine vale plaan üldsegi, võib-olla on prantlastel lihtsalt head geenid, või hea ilm või hoopis miski muu, mis nende eluiga kõrge hoiab, mitte aga vein, ja uurida tuleks neid muid asju.

---

Tundub, et parim foorum sellest teemast huvitatutele on siin:

http://www.imminst.org/forum/Resveratrol-f312.html

(Keegi miskit huvitavat sealt foroumist leiab, siis võite tuua siia jagada mõtet.)

Muudetud kasutaja asdfghjkl poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Resveratroli kohta saad ammendava vastuse selliselt Eesti firma kodulehelt nagu www.profitbuy.eu kust saad ka soovi korral osta kvaliteetset Biotivia tooteid mis vastab täpselt sellele nagu karbil kirjas. Peale seda kui Resveratrol mõned aastad tagasi USA-s ülipopulaarseks toidulisandiks muutus tekkis ka hulgaliselt tootjaid kelle toode tegelikult ei vastanud sellele mis purgil kirjas. USA-s on selline sõltumatu tarbijate õguste eest seisev asutus nagu Consumer Lab kes tegi analüüsid kõige populaarsemate ja ennast enim reklaamivate tootjate toodete kohta - tulemuseks oli see, et suurem osa tooteid ei vastanud nõuetele. Põhiprobleemiks oli, et lubatud Resveratroli kogus oli toidulisandi kapslis tunduvalt väiksem e. ühe milligrammi Resveratroli hind kujunes ostjale "kosmiliseks". Üheks toredaks erandiks oli seesama Biotivia firma kelle tooteid saab www.profitbuy.eu kodulehelt osta - sai seal testis esikoha. Üks näitaja on Resveratrol toidulisandi purgi hind - kvaliteetne toode on suht kallis.

Mis puutub Resveratroli ebastabiilsusse kui ta hapnikuga kokku puutub siis sellel võib isegi tõepõhi all olla. Minu teada tabletina Resveratroli ei müüdagi (va. zeleekapslid kui neid saab tablettideks nimetada) vaid toode on pulbrina taimsetes kapslites. Seesama Biotivia pakib need kapslid UV kaitsega purkidesse hapnikuvabas keskkonnas. Lisaks on purkidel sees pakikesed mis peale korgi avamist ja kapsli väljavõtmist kui purki hapnik pääseb seda hapnikku hakkavad neutraliseerima. Toidulisandite juures ongi tähtis, et ka viimane kapsel mille purgist välja võtad oleks sama bioaktiivne nagu esimenegi. Sama efekt kui peale kohvipaki avamist seda hermeetiliselt ei sulge - tulemuseks on mõne päeva pärast lõhnatu pruun puru.

Üheks võimaluseks Resveratroli kohta infot saada on tõesti foorum www.imminst.org (olen ise selle regulaarne lugeja - ja mitte ainult resveratroli kohta). Teadusuuringute kokkuvõtteid Resveratroli (samuti mitte ainult) kohta (mis pole mõjutatud mingi toote müügifirma huvidest) leiab http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ lehelt. Inglise keele valdajatel vaja otsingusse lihtsalt toksida Resveratrol ja üle 3000 teadusuuringu.

Kuna ise olen sellest tootest vaimustatud ja ka palju selle teema kohta lugenud siis tegemist võib olla tõesti revolutsioonilise tootega - seesama Publicmed link - kui ikka maailma tippülikoolid ja teadusasutused tegelevad Resveratroli toime uurimisega siis loogika ütleb, et asi täitsa jama olla ei saa.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Resveratroli kohta saad ammendava vastuse...

Ammendavat vastust ei saa kodulehelt, mille omanik on kallutatud huvidega, toetudes vaid enda jaoks sobivatele uuringutele.

Dr. Joe Schwarcz räägib oma raamatus kahest suurimast inimestega läbiviidud resveratroli uuringust, mille tulemused olid teine-teise suhtes vastandlikud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ammendavat vastust ei saa kodulehelt, mille omanik on kallutatud huvidega

Ma pole toda Imminst foorumit kuigi palju lugenud veel, aga need mõned teemad mida lugesi nsealt rääkisid sama ideed, et ei saa usaldada uuringut firmalt, kes ise asja toodab või toetab, see tundub loogiline mõte olema. Samas see Imminst-foorum näib olema parima sisukusega, inimesed arutlevad inimese moodi seal asjadest kenasti üksipulgi erinevate vaadetega, hea lugeda seal.

Kuna ise olen sellest tootest vaimustatud

Kas oled entusiastlikust huvi tõttu vaimustatud, või saad öelda, et toode midagi juba täna reaalselt su tervisele kasu toob? Ma sain aru, et paljud seal andsidki mõista, et tegu on kahtlase investeeringuga, et see kas toode kasulikuks osutub või mitte, selgub alles pikkade aastate pärast, selel ajani on aga investeerial risk, et riskib raha raisata kasutu pudina peale.

Muudetud kasutaja asdfghjkl poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ammendavat vastust ei saa kodulehelt, mille omanik on kallutatud huvidega, toetudes vaid enda jaoks sobivatele uuringutele.

Dr. Joe Schwarcz räägib oma raamatus kahest suurimast inimestega läbiviidud resveratroli uuringust, mille tulemused olid teine-teise suhtes vastandlikud.

Äkki tood mõne näite: kui kodulehel www.profitbuy.eu väljatoodud uuringud on ainult kodulehe omanikule sobilikud siis peaks olema ju mingid teised uuringud mis need ümber lükkavad. Joe Schwarcz on pigem keemik kes on tuntud läbi oma raamatute mis teadust populariseerivad (e. siis ärimees kelle populaarteaduslikud raamatud hästi müüvad) kuid mitte uuriv teadlane kes mingis teemas näiteks kas resveratrolikapsel on kasulik või mitte seisukoha võiks võtta.

Selleks, et saada sõltumatut hinnangut andsin ennist ka lingi http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ kust saab sõna Resveratrol otsingusse toksides lugeda teadusuuringute kokkuvõtteid. Uuringuid seal üle 3000 ja suurem osa nendest positiivsed mis annavad lootust, et tegemist tõesti fantastilise asjaga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ma pole toda Imminst foorumit kuigi palju lugenud veel, aga need mõned teemad mida lugesi nsealt rääkisid sama ideed, et ei saa usaldada uuringut firmalt, kes ise asja toodab või toetab, see tundub loogiline mõte olema. Samas see Imminst-foorum näib olema parima sisukusega, inimesed arutlevad inimese moodi seal asjadest kenasti üksipulgi erinevate vaadetega, hea lugeda seal.

Kas oled entusiastlikust huvi tõttu vaimustatud, või saad öelda, et toode midagi juba täna reaalselt su tervisele kasu toob? Ma sain aru, et paljud seal andsidki mõista, et tegu on kahtlase investeeringuga, et see kas toode kasulikuks osutub või mitte, selgub alles pikkade aastate pärast, selel ajani on aga investeerial risk, et riskib raha raisata kasutu pudina peale.

Vastus küsimusele entusiasmi kohta: vastus oleks nii ja naa e. siis vaimustab see, et ühel keemilisel ühendil on nii palju tervisele kasulikke omadusi. Kuna perekonnas soodumus veresoonkonna haiguste tekkele e. siis ateroskleroosi tekkele ja sellega kaasnevatele riskidele (insult, infarkt) siis niipalju nagu ise lugenud olen võin küll kindlalt väita, et profülaktiline mõju peaks asjal olema. (eks igaüks uurigu muidugi ise veebist ja tehku endale asi selgeks enne kui toodet ostma kuskilt hakkate). Olen ka seda uurinud mis firma toode võiks olla mida osta kuna juhtusin seda ennist mainitud ConsumerLab teemat lugema selle kohta, et osade firmade tooted ei vasta sellele mis purgis kirjas - maailmas minu jaoks kaks tegijat kelle toodet osta üks siis Eestis saadaolev Biotivia (www.profitbuy.eu) ja teine RevGenetics. RevGenetics haibib oma nn. "microniseeritud" resveratroli kuid tundub olevat ikkagi natuke kahtlane kuna selle nn. "microniseeritud" oleku kohta ei leia kuskilt teadust taha. Kuna ise eriline trenniinimene ei ole ning lemmiksöökide hulka kuulub sealiha hapukapsaga ning sinna juurde õlu ja viin siis proovin resveratroliga seda koormust leevendada.:) Lisaks veel vananemise teema - resveratrol mõjutab geeni SIRT1 mida seostatakse inimese vananemisega (vananemise teema uurijad (telomeeride uurijad) sai muideks Nobeli preemia). Lisaks uuringud mis ütlevad, et Resveratrol võib ennetada erinevate vähkkasvajate tekket või pidurdada nende arengut - kindel seos on leitud näiteks rinnavähiga - resveratrol aitab normaliseerida östrogeeni taset organismis mida seostatakse rinnavähi tekkega. jne.

Nüüd siis tervislikud näitajad: perearsti juures lastud teha vereanalüüsid 6 kuulise vahega eelmine aasta ja tulemused:

Maksanäitajad (Alaniini aminotransferaas) oli korrast ära - oli 47 kui norm oleks pidanud olema 42 või vähem - kuus kuud hiljem peale resveratroli 41

Kolesterool - oli 6,82 - kuus kuud hiljem 5,9

Kehakaal: 4 kilo alla.

Kusjuures elustiilis mingeid muudatusi ei teinud ja sõin oma sealiha hapukapsaga rahulikult edasi. Uni on hea ja söögiisu on vähenenud. Lisaks veel emotsionaalne rahulolu, et elan 100 aastaseks :angry:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Vastus küsimusele ...

Kui ütled, et elustiilis osas muutusi polnud, peale selle, et lisasid Recveratrooli, siis võiks arvata tõesti, et muutused tulenesid nimetatud ainest.

Mis kogustes tarbisid annuse kohta, ja kas tarbisid seda üks kord päevas ülepäeviti, või igapäev või kuidas?

(Ja tänud asjaliku vastuse eest, mingit "tee oma toitumine korda" iba sulle siin teemas ma loodan ajama ei hakata, võiks selel teema korrlaikuna sisukana siin hoida.)

Päris mitme valdkonna kohta olen hiljuti näha/kuulda saanud mõtteid, et algusfaasides on annused väiksed ja mõjuvad (paprika, kreatiin jm toidud/ained), hiljem aga tuleb koguseid suurendada ja toime väheneb ikkagi. Võib-olla siis sul esimesed muutused tulid ja hiljem enam miskit muutust sa ei näe, kuna keha muutub nö immuunseks.

Suur entusiasm pidi ka olema teinekord seletuseks, miks asjad mõjuvad. entusiasm loob kehas positiivsema keskkonna ja 30% võrra tervislik seisund selelst siis paraneb, seda niemtatakse vist ka Platseebo mõisteks. Isiku absoluutjõud lõvi eest joostes pidi ka olema suurem ku inö argipäeva jõud, sama siis meelestatuse kohta nö ,et kui entusiasm ol isul suur, siis oligi tervis parem võib-olal seetõttu. Et kui viitsid, siis too aeg-ajalt siia veel praktilisest kogemusest infot lugeda edaspidi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kogustest niipalju, et iga hommik enne sööki 2 kapslit Biofortet e. siis 2x250 mg resveratrolikapslit koos teelusikatäie kalamaksaõliga. Kalamaksaõli võtan hommikuti juba aastaid ja ei ole seotud sellega, et resveratroli tarbin. Resveratrol on rasvlahustuv niiet kaks head asja korraga. (Lisaks võtan multivitamiinidega kaltsiumitableti.) Kaalulangus vast sellega seotud, et resveratrol kiirendab ainevahetust ja vereringlust. Ega ma ei tea kas nii kiires tempos kaal edaspidi langeb - vana inimene juba :) võibolla peakski mingi spordiala peale igaõhtuse kõndimise juurde võtma - näiteks ujumine võiks olla selline laisa inimese spordiala. Eks pea toidusedeli ka üle vaatama - asendaks nn. hapukapsa millegi rohelisega mida viimasel ajal olengi teinud. Niipalju kui lugenud olen siis pidi resveratrol ka suurtes kogustes organismile hästi vastuvõetav olema ja mingeid kõrvalnähte ei esine.

Resveratrol on antioksüdant - võib võrrelda multivitamiini tabletiga mille manustamise järel ju ei tunne, et kohe hakkas parem. Pigem ikka teadmised mis meediast kogutud, et nii vitamiinid kui antioksüdandid on organismile vajalikud ja toime ilmneb pikema aja peale. Ma ei usu, et toidust vajaliku koguse vitamiine ja antioksüdante kätte saan. Isegi kui see eluea pikenemise teema on selline küsitav (me ei tea ju kuna sureme) siis asja point on minu jaoks see, et vanaduses vähem haigusi oleks ja ei peaks kuskil aastaid vegeteerima ja kõrrest puljongit imema.

Soovitus oleks enne kui tarbima hakkate - laske perearstil vereanalüüsid teha ja siis mõne aja pärast uuesti, et võrrelda. Endal veresuhkruga probleeme ei ole kuid olen lugenud, et pidi veresuhkru taseme ka alla viima kui see on kõrgenenud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kogustest niipalju, et iga hommik enne sööki 2 kapslit Biofortet e. siis 2x250 mg resveratrolikapslit koos teelusikatäie kalamaksaõliga. Kalamaksaõli võtan hommikuti juba aastaid ja ei ole seotud sellega, et resveratroli tarbin. Resveratrol on rasvlahustuv niiet kaks head asja korraga. (Lisaks võtan multivitamiinidega kaltsiumitableti.) Kaalulangus vast sellega seotud, et resveratrol kiirendab ainevahetust ja vereringlust. Ega ma ei tea kas nii kiires tempos kaal edaspidi langeb - vana inimene juba :) võibolla peakski mingi spordiala peale igaõhtuse kõndimise juurde võtma - näiteks ujumine võiks olla selline laisa inimese spordiala. Eks pea toidusedeli ka üle vaatama - asendaks nn. hapukapsa millegi rohelisega mida viimasel ajal olengi teinud. Niipalju kui lugenud olen siis pidi resveratrol ka suurtes kogustes organismile hästi vastuvõetav olema ja mingeid kõrvalnähte ei esine.

Resveratrol on antioksüdant - võib võrrelda multivitamiini tabletiga mille manustamise järel ju ei tunne, et kohe hakkas parem. Pigem ikka teadmised mis meediast kogutud, et nii vitamiinid kui antioksüdandid on organismile vajalikud ja toime ilmneb pikema aja peale. Ma ei usu, et toidust vajaliku koguse vitamiine ja antioksüdante kätte saan. Isegi kui see eluea pikenemise teema on selline küsitav (me ei tea ju kuna sureme) siis asja point on minu jaoks see, et vanaduses vähem haigusi oleks ja ei peaks kuskil aastaid vegeteerima ja kõrrest puljongit imema.

Soovitus oleks enne kui tarbima hakkate - laske perearstil vereanalüüsid teha ja siis mõne aja pärast uuesti, et võrrelda. Endal veresuhkruga probleeme ei ole kuid olen lugenud, et pidi veresuhkru taseme ka alla viima kui see on kõrgenenud.

Mind huvitab ainult üks küsimus - kuidas eelmisel sajandil inimesed vanaks elasid, kui vitamiinide tootmine veel lapsekingades oli?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×