Jump to content
BFH

Algaja palub abi...jälle

Recommended Posts

Nimelt on mul paar küsimust. Toitun tervislikult, selle all mõtlen toitumiskava mille tellisin siit. Järgin seda umbes 85% ning kasutan jõusaalis seda kava Edasijõudnute kava jaotunud neljaks...

1) Toitumise kohta - mul on ettenähtud lõunal 1 spl oliivi õli ning õhtul 1 tl oliiviõli, kuid probleem seisneb selles, et ma ei talu oliiviõli maitset. Kui mõni toit on praetud või keedetud, ei ole nii hull, aga kui peaksin salatile sisse segama, siis lihtsalt ei suuda. Kasutan kallimat oliivõli külm pressi klaaspudelis. Tean, et oliiviõli on kasulik ning vajalik, kuid keegi oskab soovitada midagi?

2) Treening järgne toit - mida täpsemalt proteiini pulber teeb, olen netipoest kirjeldust lugenud (whey 80) aga kas siis see aitab kaasa lihase kasvamisele ning taastumisele või olen valesti aru saanud? Peaksin kasutama või pigem mitte? (kavas on kirjas, et võiks kasutada)

3) Kava kohta - 2. päev eeldab mul jalgadele keskendumist, kuid probleem seisneb selles, et mul on põlve liigese põletik, mis ei lase mul teha kükke jne. Osasid jalaharjutusi saan muidugi teha, aga mitte kõiki, seega, kas see on väga halb, et jalgu ma piisavalt ei treeni ning lööb kunagi välja või ei ole hullu (teised päevad teen täies mahus).

Ette tänades

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esimese küsimuse puhul, mis puudutab toitumiskava, konsulteeri kindlasti selle kava koostajaga. Tema teab kindlasti kõige paremini. Samas imelik, et sa ei suuda süüa oliivõliga tehtud salatit. Ega seda seal tunda õieti polegi. Kui lõuna ajal on ettenähtud rasvade tarbimist, siis asenda oliivõli millegi muuga. Pähklid, kookosehelbed jms..

Jah, lihase taastumine on peamine ülesanne. Võta seda, kui näiteks tahket valgutoitu - pulber imendub kohe, tavalise toidu puhul läheb selleks mõni tund.

Kui põlves on põletik, siis kindlasti sinu arst võib paremini teada, kui suures mahus peaksid jalgu treenima. Kui saad peale küki teha midagi muud, siis on ju hea.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esialgu peaks piisama korraliku koduse menüüga ning jälgima korrapärast söömist.Noorel algajal ei ole praegu mõtet algul tarvitada pulbreid.Algul tuleks harjuda jõusaalis algaja kavaga.Loomulikult tuleb põletik jalast korralikult välja ravida,et vältida edasisi tüsistusi.See on ainult minu poole arvamus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

1. oliivõli võid asendada kalamaksaõliga (sidruni oma on hea maitsega, kui ka neid ei talu, võta näiteks Mölleri, Fasti Omega-3 vms kapsleid- need aga on kalleimad loetelust), või süüa 15-20 gr pähkleid selle asemel

2. "puust ette ja punaseks" seletatuna on treeningjärgne proteiinipulber töödeldud selliseks, et see imenduks võimalikult kiiresti, jõuaks lihasteni ja asuks neid taastama. See ähendab, et kui sööd nn tavatoitu, siis see nii kiiresti ei imendu, kui treeningjärgseks kasutamiseks mõeldud proteiin.

3. põletikus liiges tahab ravi ja puhkust. Kui tervenenud oled, alusta kegemate harjutustega- masinal sirutused ette, kergelt jalapressi, jala tagaosa, säär. Kükk ei PEA kavas olema ja kui tunned, et sa pigem seda ei teeks, kartes uuesti põletikku saada, siis ära teegi. Kui sul liigestega varemgi probleeme olnud, soovitan soojalt tarbida lisaks glükosamiini preparaate (müüakse nii apteekides kui ka Fitshoppides)

On olemas ka nö aeglaselt imenduvaid proteiine (Fast Prode 90, Promix), nende asemel võiks tõesti võimaluse eelistada tavatoitu kuid jällegi- kui on kiire vms, siis ei keela keegi teha vajadusel sellisest proteiinipulbrist üks sheik ja asendada sellega üks toidukord :D

Pole vahet, kui vana oled, proteiin on proteiin!. Vahe on ainult imendumise kiiruses. Kordi kasulikum, ning kokkuvõttes ka rahakotisõbralikum tuleb kiirelt imenduv treeningjärgne sheik kui miski kohupiim, kana vms. Kes tahab korralikke tulemusi, see PEAB peale trenni sööma!

Kui hind on oluline, vaata meie omi Fit- tooteid (Fitwhey)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oliiv-õlisse võiks suhtuda nagu tavalisse toiduõlisse minu arvates, mitte aga nagu toidulisandisse.

Olen ise ca 3 kuud sedalaadi suhtunud sellesse, ja tavalist nö trans-rasva toiduõli ma ei kasuta enam, neid trans-rasvu saab lihast ja muudest toitudest niikuinii.

Aga purgioliivid annavad toitudele maitse-lisa, neid võiks aeg-ajalt osta, omamoodi hea maitsevaheludse annab söömise ajal.

Soovitatatakse praadimiseks kõige sobivamaks olema kookos-rasva, või kuidas sedani metataksegi, kookosõli, et seda ma pole kunagi elus proovnud, aga tahaks proovida järgi lähiajal, see peaks parem olema isegi kui oliiv-õli, kuna seal heade rasvade kontsentratsioon eriti kõrge vist.

Esmane etapp toitumis-käitumises on minuarvates heade rasvade asendamine halbade* rasvade vastu esmalt. Teise etapina tuleks aga heade rasvade tasakaalu õiget suhet katsetama hakata, et erinevad OmegaX-rasvad oleksid hea suhtega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pealkiri pane siiski järgmine kord teema põhisem. Pealkiri algaja palub abi jne on ju elementaarne kui see algaja alafoorumis on. Siis on lihtsalt inimestel konkreetsem pääs teemasse ja võid rohkem abigi saada.

Loodan, et mu mõttekäik keeruliseks ei jäänud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×