Xero 0 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 Rohkem keedumuna ! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
musmusmus 0 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 Jah, selle jutu peale võib ainult lisada, et elada on üldse ohtlik-võib ära surra.Tuleb nii välja :/ Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Mart Muru 17 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 Jah, selle jutu peale võib ainult lisada, et elada on üldse ohtlik-võib ära surra.Mida sa ootad siis Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 Soovituslikult võiks toidu valmistamisel kasutada kas wok- või siis malmpanni.Wok-pannid on ju poes enamuses teflonkattega.Aga emailpannid peaks ka täitsa OK olema ja on üsna mittenakkuvad. Kahju et alles pärast kalli teflonpanni ostmist teada sain. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Capricorn 0 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 Ma arvan, et võibolla teflonpann mürgitab sind suurusjärgus sama palju rohkem võrreldes malmpanniga kui mürgitab linna õhk võrreldes maapiirkondade õhuga. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
asdfghjkl 2 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 (muudetud) See artikkel räägib TFE-st, mis on gaas.Aga pannidel seda ei kasutata.Pannidel kasutatakse PTFE'd, mis on saadud TFE-st, ja PTFEon tahke.Et pannidel on siiski PTFE asi kasutusel, ja see on nö stabiilne aine, et temast TFE ja muud mürgised osad aktiviseeruda ei saa nii lihtsalt, se on tahke tugev aine, mitte mürgine gaas. Sisuliselt võib mõelda nii, et TFE on mürgine kaas, ja PTFEon väike ampullike, mille sees on see mürgine gaas, ja nüüd kui inimene neelab alla selle ampulli, siis artikkel väidaks, et see on halb tegevus ja inimene sureb nüüd ära, kuna sõi sisse mürgigaasi, tegelikult aga see ampullike väljub ohutult kehast WC-s hiljem. Ma siis saan nii aru sellest teflonist, et pole mürgine.Ja selle arusaamani jõudsin nende linkide kaudu:1) http://en.wikipedia.org/wiki/PolytetrafluoroethyleneIn chemistry, polytetrafluoroethylene (PTFE) is a synthetic fluoropolymer of tetrafluoroethylene which finds numerous applications. PTFE is most well known by the DuPont brand name Teflon.Tõlge: Pannidel kasutatakse PTFE'd, mitte aga TFE'd, ja too PTFE on saadud ainest TFE.While PTFE is stable and non-toxic, it begins to deteriorate after the temperature of cookware reaches about 260 °C (500 °F), and decompose above 350 °C (660 °F).[14] These degradation products can be lethal to birds, and can cause flu-like symptoms in humans.[14]Meat is usually fried between 200–230 °C (400–450 °F), and most oils will start to smoke before a temperature of 260 degrees is reached, but there are at least two cooking oils (Safflower oil and Avocado oil) which have a higher Smoke point than 260 degrees and empty cookware can also exceed this temperature if heated without oil in.Tõlge: PTFE on stabiilne, ja mürgisust pole kuni pannil on kuni 260 kraadi. Liha praadimisel jääb temperatuur alla 260 kraadi. Kui pann ei tossa, on kindlasti temperatuur väike veel, et mürke saaks eralduda.2) http://ntp-server.niehs.nih.gov/ntp/roc/el...uoroethylene%22No adequate human studies of the relationship between exposureto TFE and human cancer have been reported (IARC 1999).Tõlge: TFE on osutunud loomkatsetel loomade jaoks vähkitekitavaks, kuid inimeste kohta uurimused puuduvad, pole mingeid tõendeid et TFE on vähkitekitav inimesele.3) http://en.wikipedia.org/wiki/TetrafluoroethyleneTFE is an alkylating agent, albeit a weak one, and as such is expected to be carcinogenic.Tõlge: TFE suudab DNA'd rikkuda, olgugi et väga nõrgal moel, natuke suudab, seega ilmselt võib vähki tekitava jõuga ta selletulemusena olla, ja seetõttu teda oleks paslik nimetada "ilmselt vähkitekitavaks".4) http://www.cancerquest.org/index.cfm?page=486Seal näidatakse, kuidas nn "alkylating agent"-id, ehk vähkitekitavad ained (,mille nõrgad omadused ka TFE-l on) siis DNA-d lõhuvad, mille tulemusena tekibki vähk nagu ma aru saan.Et siis kui keegi viitsib juurde uurida, siis oleks hea teada, ja parandage kus miskit valesti aru sain. Ma saan aru igatahes, et see eestikeelne Pomona artikkel pole päris õige ikka, eriti see väide:Mittenakkuva kihi lisamine pannile tähendab keerulist keemilist protsessi ja palju mürgiseid kemikaale. Näiteks on Tefloni koostisesse kuuluv tetrafluoroetüleen (TFE) kantserogeenne. Isegi kui panni kasutada täpselt juhiste järgi ja kriimustusi vältida, kulub mittenakkuv kiht kiiresti ja mürgised osakesed satuvad toidu sisse. Muudetud September 18, 2009 kasutaja CharlesRoos poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
moosese10k2sku 0 Teavita postitusest Postitas September 19, 2009 Siiamaani pole kuulnud, et mõni inimene teflonpanni pärast ära surnud oleks. Ja see tore selgitus ka, mis üleval pool on, siis ma ei näe ohtu. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas September 19, 2009 Siiamaani pole kuulnud, et mõni inimene teflonpanni pärast ära surnud oleks. Ja see tore selgitus ka, mis üleval pool on, siis ma ei näe ohtu.Arvad tõesti et vähi puhul on võimalik kindlaks teha, millest see alguse sai ? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Leraak 0 Teavita postitusest Postitas September 19, 2009 See jutt on kindlasti natuke üle paisutatud. Päris nii hull ka pole. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas September 19, 2009 Et pannidel on siiski PTFE asi kasutusel, ja see on nö stabiilne aine, et temast TFE ja muud mürgised osad aktiviseeruda ei saa nii lihtsaltKui praadimisel kasutatav pinnakate hakkab lagunema temperatuuril 200 °C, ei kasutaks ma omadussõna "stabiilne".TFE on selle lähteaine ja ka üks lagunemissaadustest.Tõlge: PTFE on stabiilne, ja mürgisust pole kuni pannil on kuni 260 kraadi. Liha praadimisel jääb temperatuur alla 260 kraadi. Kui pann ei tossa, on kindlasti temperatuur väike veel, et mürke saaks eralduda.Sealtsamast wikist "The pyrolysis of PTFE is detectable at 200 °C (392 °F), and it evolves several fluorocarbon gases [10][11] and a sublimate."Need pannitemperatuuriandmed on ilustatud, eeldavad et sul on kogu pann millegagi kaetud (kas sa katad kogu panni pinna alati äärest ääreni õlikihiga/toiduga ? Pooltühjal pannil ei prae ? Tühja panni pliidile kordagi kõrbema ei unusta? Panni enne praadimist kuumaks ei aja ?) ja tegelikult tõuseb temp osadel panni aladel ikka palju kõrgemale kui keskmine temp.Ja probleemiks pole ainult lagunemissaadused vaid ka tefloni koostisesse valmistamisel jäänud lähteained, lisaained, vahesaadused.2) http://ntp-server.niehs.nih.gov/ntp/roc/el...uoroethylene%22No adequate human studies of the relationship between exposureto TFE and human cancer have been reported (IARC 1999).Tõlge: TFE on osutunud loomkatsetel loomade jaoks vähkitekitavaks, kuid inimeste kohta uurimused puuduvadJa see on sinu jaoks piisav lohutus ? Pomona jutt on üsna jama, aga sinu oma ka nüüd väga hea pole Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
asdfghjkl 2 Teavita postitusest Postitas September 19, 2009 TFE on selle lähteaine ja ka üks lagunemissaadustest.Sealtsamast wikist "The pyrolysis of PTFE is detectable at 200 °C (392 °F), and it evolves several fluorocarbon gases [10][11] and a sublimate."TFE on ju gaas ja lendab köögipeale laiali ja ilmselt seda sisse hingata eriti ei õnnestugi.Või see gaas seob end toidu külge või? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
rennosport 46 Teavita postitusest Postitas September 19, 2009 Mul ka üks pann koorus ikka jubedalt, ja mis sael salata hakkasin mõtlema, et krt, see kiht mis juba lahti on koorunud ja pannilt kadunud, selle olen ju ise nahka pistnud Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
hehee 0 Teavita postitusest Postitas September 19, 2009 Malmpann on igal juhul parem, hea raske ning kuumeneb ühtlaselt - palju mõnusam süüa teha minu arust. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas September 19, 2009 TFE on ju gaas ja lendab köögipeale laiali ja ilmselt seda sisse hingata eriti ei õnnestugi.Või see gaas seob end toidu külge või?Kui linnud selle kätte ära surevad, siis ikka õnnestub sisse hingata. Ja see on ju ainult üks ühend paljudest. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas Juuli 21, 2011 Selles mõttes, et normaalsel tulel temperatuur pannil jääb väikseks, sealt oodatavaid mürgireaktsioone ei saa tekkida tefloniga.Küsisin eespool, mis suuruses panni temperatuur on, pakun, et mitte-piisav.Saab küll ja eralduvad gaasilised ained on teflonpannil süüa tegevatel inimestel isegi kodulinde tapnud. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides