asdfghjkl 2 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Mis on mürgisem, kas teflon või aspartaam?Esimese saab kraapida panni põhjalt, teise saab nätsust.Kui vastate, siis võite mõlema aine võrdluseks võtta sama kaaluühiku, näiteks 1 gr kumbagi, et oleks hea võrrelda.Kui küsimus väga "Marsilt" tundub, siis ära siiski ärrituge. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
M.M. 52 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Mis on mürgisem, kas teflon või aspartaam?Esimese saab kraapida panni põhjalt, teise saab nätsust.Kui vastate, siis võite mõlema aine võrdluseks võtta sama kaaluühiku, näiteks 1 gr kumbagi, et oleks hea võrrelda.Kui küsimus väga "Marsilt" tundub, siis ära siiski ärrituge.Ma vaatan, et sulle meeldib ka juba hommikul vara jooma hakkata Hea küsimus tõesti, kuidas neid saab üldse võrrelda ja millest selline valik üldse ?Palju maha tehtud aspartaami kohta võib öelda, et koguseliselt on lubatud norm palju suurem kui muudel tehis suhkruasendajatel nagu üldlevinud tsüklamaat mida ka ise magustamiseks igapäevaselt kasutan. Teflonit otse ei tarbi ma arvan keegi Ainult nii palju kui praepanni pealt eraldub. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
asdfghjkl 2 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Kui ma otseselt ära ütlen, mis ajendil küsin, siis sellele ajendile koheselt vastatakse, ja teoreetilsiem-huvitavam teflon-versus-aspartaam arutelu jääb teostamata siia.Ajend on see, et kui mult küsitakse, et kas magus-ained on mürgised ja halvad, siis tahaks olla kindel ja vastata, et pole nad mürgisemad kui see pannikate, mille aasta jooksul endale sisse sööd, seega pole mõtet neid magus-aineid karta, kui samal-ajal pannikatet kõik sööme, mis palju toksilisem. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
matti 8 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Usun,et gramm-grammile neid võrrelda on suht kohatu, kuna vaevalt,et ka väga lõhkise põhjaga pannilt saad tefloni nii palju kui mujalt(nätsud,joogid jne) aspartaami Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Ostsin ise ka krt kõige kallima teflonpanni ja siis avastasin et Hackmani "keraamiline" emailpann toimib ka täitsa hästi.Magusainetest peaks Tartust stevia pulber saadaval olema, müüakse küll "kosmeetikavahendina". Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
asdfghjkl 2 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Mitu (milli)grammi (keskmise) panni katte pealt saaks koorida?Kas saaks ühe grammi teflonit kokku äkki?Ja kui ma nüüd selle ühe grammi saia peale panen ja ära söön kohe, mis siis juhtub?--Kui palju Orbitit vm peaks ära sööma (see omastub vist juba suus suures osas nagu aru saan), et saaks ühe grammi magus-ainet, näiteks sorbitooli (millest ka totoele minuteada nimi on antud)?Kui saaks ühe grammi magusainet nätsust kätte ja saia peale panna ja ära süia, mis siis juhtub?Kumba kattega saia neist kahest variandist süies on halvemad tagajärjed? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Kristjan-Johannes Konsap 566 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Mitu (milli)grammi (keskmise) panni katte pealt saaks koorida?Kas saaks ühe grammi teflonit kokku äkki?Ja kui ma nüüd selle ühe grammi saia peale panen ja ära söön kohe, mis siis juhtub?--Kui palju Orbitit vm peaks ära sööma (see omastub vist juba suus suures osas nagu aru saan), et saaks ühe grammi magus-ainet, näiteks sorbitooli (millest ka totoele minuteada nimi on antud)?Kui saaks ühe grammi magusainet nätsust kätte ja saia peale panna ja ära süia, mis siis juhtub?Kumba kattega saia neist kahest variandist süies on halvemad tagajärjed?Söö leiba parem, palju tervislikum. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Saiale kraabitud teflon ise on täiesti ohutu, probleemiks on kuumutamisel erituvad lähteained ja lagunemissaadused. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
maximus89 0 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 (muudetud) Teflon ise ei olegi otseselt toksiline.Väga suurel kuumusel hakkab ta küll lagunema mürgisteks ühenditeks, aga kodus sellist kuumust toidutegemisel naljalt kätte ei saa.Kui sa 1 gramm teflonit ära sööksid, siis see ei teeks midagi.Samas, 1 gramm asparataami ei teeks samuti midagi.Okay, jõuti juba ette minust. Muudetud Juuli 14, 2009 kasutaja maximus89 poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Aile 1 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Saiale kraabitud teflon ise on täiesti ohutu, probleemiks on kuumutamisel erituvad lähteained ja lagunemissaadused.Teflon...kunagi ei kasuta maksimaalset kuumust (12nest v6imalikust 8...) ja alati on mingi rasv jne pannil. Vahetan ka panne ysna sagedasti. Uued lekivad v2hem.Kui te aga kr2ppmagustajatega harjunud ei ole, siis on taju teravam. No ei ole s88dav... Kodudes on myrgiseid asju tunduvalt rohkem, kui arvatakse. Minu yks hullemaid asju on OXY Clean...super h2sti v6tab plekke v2lja. Alati panen kummikindad enne k2tte jne... Igatsugu kills 99% of the bacteria...olen 2ra l6petanud... Isegi wc s. Ysna veendunud, et see olllus tapab niim6ndagi Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
asdfghjkl 2 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Teflon ise ei olegi otseselt toksiline.Väga suurel kuumusel hakkab ta küll lagunema mürgisteks ühenditeks, aga kodus sellist kuumust toidutegemisel naljalt kätte ei saa.Kui sa 1 gramm teflonit ära sööksid, siis see ei teeks midagi.Samas, 1 gramm asparataami ei teeks samuti midagi.Okay, jõuti juba ette minust.Küpsetamata tefloni mõte saiakattena polnud hea näide tõepoolest.Rottide peal näib toimivat teflon kõrgematel temperatuuridel nii:http://tc.yourhub.com/Tequesta/Stories/Hea...ory~562535.aspxSo what are the safe temperatures for use of Teflon?464'F; Ultra-fine particle production that cause extreme lung damage to rats within 10 minutes, longer exposures is lethal.680'F;Tetrafluoroethylene (TFE) a "reasonably anticipated carcinogen that causes kidney, liver & blood tumors in mice and rats.464 F = 240 C680 F = 360 CMinu arvates panni pinnal on päris kõrge temperatuur, mis seal temperatuur võiks ligikaudu olla? Pakun, et võib pooletunnise praadimisega 300C kätte saada küll. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Ostsin ise ka krt kõige kallima teflonpanni ja siis avastasin et Hackmani "keraamiline" emailpann toimib ka täitsa hästi.Magusainetest peaks Tartust stevia pulber saadaval olema, müüakse küll "kosmeetikavahendina".Kuskohast? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas Juuli 14, 2009 Kuskohast?Mingi ökopood kusagil Nooruse ühikate lähedal ? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Tigerkutsu 0 Teavita postitusest Postitas Juuli 17, 2009 Kui ma otseselt ära ütlen, mis ajendil küsin, siis sellele ajendile koheselt vastatakse, ja teoreetilsiem-huvitavam teflon-versus-aspartaam arutelu jääb teostamata siia.Ajend on see, et kui mult küsitakse, et kas magus-ained on mürgised ja halvad, siis tahaks olla kindel ja vastata, et pole nad mürgisemad kui see pannikate, mille aasta jooksul endale sisse sööd, seega pole mõtet neid magus-aineid karta, kui samal-ajal pannikatet kõik sööme, mis palju toksilisem.Mina ei söö panni katet juba ammu - kvaliteet ja roostevaba teras ruulib. Sain selle info juba aastaid tagasi. Huvitav vblla on, et 2011 keelatakse vist oli USAs teflonpannide tootmine täielikult. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
anelka 0 Teavita postitusest Postitas Juuli 19, 2009 Kas keegi teab mõnda toitu, kus praadimist ei saaks asendada keetmisega, st. panni pole vaja vaid korralik kastrul? Mina ei tea. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
asdfghjkl 2 Teavita postitusest Postitas Juuli 19, 2009 Tänan vastuste eest.Üldiselt on mürke jm halba* meie ümber igalpool, nagu mainiti, isegi pesuvahendid, ja kõikidest mürkidest niikuinii ei jõua hoiduda.Teflon kui konkreetne üksik näide, ei saa normaalsel praadimisel kuigi palju mürke eritada, selles suhtes, pole tegu hea näitega. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Aile 1 Teavita postitusest Postitas Juuli 19, 2009 (muudetud) Kas keegi teab mõnda toitu, kus praadimist ei saaks asendada keetmisega, st. panni pole vaja vaid korralik kastrul? Mina ei tea.Enamus toite tehakse n8 duch ovenis. Parimad meil saadaolevad on LeCreuset...valik on siin. Vahest lastakse meil ka hindu alla......ja n2ide selles kokkamiseks Muudetud Juuli 19, 2009 kasutaja Aile poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas Juuli 19, 2009 Teflon kui konkreetne üksik näide, ei saa normaalsel praadimisel kuigi palju mürke eritadaMis mõttes ei saa ? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
asdfghjkl 2 Teavita postitusest Postitas Juuli 20, 2009 Mis mõttes ei saa ?Selles mõttes, et normaalsel tulel temperatuur pannil jääb väikseks, sealt oodatavaid mürgireaktsioone ei saa tekkida tefloniga.Küsisin eespool, mis suuruses panni temperatuur on, pakun, et mitte-piisav. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
TIX 0 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 Olen varem varemgi kuulnud, et toidu valmistamisel ei ole soovitav kasutada teflonpanni. Nüüd siis ka väike jutt selle kohta:http://www.pomona.ee/index.php?go=teflonpannSoovituslikult võiks toidu valmistamisel kasutada kas wok- või siis malmpanni. Praadimist võiks võimalusel vältida, kui siiski vahelduseks midagi praadida, siis pigem madalal temperatuuril kuumutada. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Martti K. 0 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 Mida kuradit. Kas väheke üle ei pinguta? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Mart Muru 17 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 Vähem praeliha! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
LaurL 0 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 olen nüüüd targem, vajagi vana teflonpann uue korraliku - mitte teflonpanni vastu välja vahetada! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Skini 0 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 Jah, selle jutu peale võib ainult lisada, et elada on üldse ohtlik-võib ära surra. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
emmimees 1 Teavita postitusest Postitas September 18, 2009 Parem hea-korralik malmpann, kui teflon.. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides