Jump to content
Sign in to follow this  
asdfghjkl

Teflon

Recommended Posts

Mis on mürgisem, kas teflon või aspartaam?

Esimese saab kraapida panni põhjalt, teise saab nätsust.

Kui vastate, siis võite mõlema aine võrdluseks võtta sama kaaluühiku, näiteks 1 gr kumbagi, et oleks hea võrrelda.

Kui küsimus väga "Marsilt" tundub, siis ära siiski ärrituge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mis on mürgisem, kas teflon või aspartaam?

Esimese saab kraapida panni põhjalt, teise saab nätsust.

Kui vastate, siis võite mõlema aine võrdluseks võtta sama kaaluühiku, näiteks 1 gr kumbagi, et oleks hea võrrelda.

Kui küsimus väga "Marsilt" tundub, siis ära siiski ärrituge.

Ma vaatan, et sulle meeldib ka juba hommikul vara jooma hakkata :D

Hea küsimus tõesti, kuidas neid saab üldse võrrelda ja millest selline valik üldse ?

Palju maha tehtud aspartaami kohta võib öelda, et koguseliselt on lubatud norm palju suurem kui muudel tehis suhkruasendajatel nagu üldlevinud tsüklamaat mida ka ise magustamiseks igapäevaselt kasutan. Teflonit otse ei tarbi ma arvan keegi ;) Ainult nii palju kui praepanni pealt eraldub.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kui ma otseselt ära ütlen, mis ajendil küsin, siis sellele ajendile koheselt vastatakse, ja teoreetilsiem-huvitavam teflon-versus-aspartaam arutelu jääb teostamata siia.

Ajend on see, et kui mult küsitakse, et kas magus-ained on mürgised ja halvad, siis tahaks olla kindel ja vastata, et pole nad mürgisemad kui see pannikate, mille aasta jooksul endale sisse sööd, seega pole mõtet neid magus-aineid karta, kui samal-ajal pannikatet kõik sööme, mis palju toksilisem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usun,et gramm-grammile neid võrrelda on suht kohatu, kuna vaevalt,et ka väga lõhkise põhjaga pannilt saad tefloni nii palju kui mujalt(nätsud,joogid jne) aspartaami :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostsin ise ka krt kõige kallima teflonpanni ja siis avastasin et Hackmani "keraamiline" emailpann toimib ka täitsa hästi.

Magusainetest peaks Tartust stevia pulber saadaval olema, müüakse küll "kosmeetikavahendina".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitu (milli)grammi (keskmise) panni katte pealt saaks koorida?

Kas saaks ühe grammi teflonit kokku äkki?

Ja kui ma nüüd selle ühe grammi saia peale panen ja ära söön kohe, mis siis juhtub?

--

Kui palju Orbitit vm peaks ära sööma (see omastub vist juba suus suures osas nagu aru saan), et saaks ühe grammi magus-ainet, näiteks sorbitooli (millest ka totoele minuteada nimi on antud)?

Kui saaks ühe grammi magusainet nätsust kätte ja saia peale panna ja ära süia, mis siis juhtub?

Kumba kattega saia neist kahest variandist süies on halvemad tagajärjed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mitu (milli)grammi (keskmise) panni katte pealt saaks koorida?

Kas saaks ühe grammi teflonit kokku äkki?

Ja kui ma nüüd selle ühe grammi saia peale panen ja ära söön kohe, mis siis juhtub?

--

Kui palju Orbitit vm peaks ära sööma (see omastub vist juba suus suures osas nagu aru saan), et saaks ühe grammi magus-ainet, näiteks sorbitooli (millest ka totoele minuteada nimi on antud)?

Kui saaks ühe grammi magusainet nätsust kätte ja saia peale panna ja ära süia, mis siis juhtub?

Kumba kattega saia neist kahest variandist süies on halvemad tagajärjed?

Söö leiba parem, palju tervislikum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teflon ise ei olegi otseselt toksiline.Väga suurel kuumusel hakkab ta küll lagunema mürgisteks ühenditeks, aga kodus sellist kuumust toidutegemisel naljalt kätte ei saa.Kui sa 1 gramm teflonit ära sööksid, siis see ei teeks midagi.Samas, 1 gramm asparataami ei teeks samuti midagi.

Okay, jõuti juba ette minust.

Edited by maximus89

Share this post


Link to post
Share on other sites
Saiale kraabitud teflon ise on täiesti ohutu, probleemiks on kuumutamisel erituvad lähteained ja lagunemissaadused.

Teflon...kunagi ei kasuta maksimaalset kuumust (12nest v6imalikust 8...) ja alati on mingi rasv jne pannil. Vahetan ka panne ysna sagedasti. Uued lekivad v2hem.

Kui te aga kr2ppmagustajatega harjunud ei ole, siis on taju teravam. No ei ole s88dav... :D

Kodudes on myrgiseid asju tunduvalt rohkem, kui arvatakse. Minu yks hullemaid asju on OXY Clean...super h2sti v6tab plekke v2lja. Alati panen kummikindad enne k2tte jne...

Igatsugu kills 99% of the bacteria...olen 2ra l6petanud... Isegi wc s. Ysna veendunud, et see olllus tapab niim6ndagi ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Teflon ise ei olegi otseselt toksiline.Väga suurel kuumusel hakkab ta küll lagunema mürgisteks ühenditeks, aga kodus sellist kuumust toidutegemisel naljalt kätte ei saa.Kui sa 1 gramm teflonit ära sööksid, siis see ei teeks midagi.Samas, 1 gramm asparataami ei teeks samuti midagi.

Okay, jõuti juba ette minust.

Küpsetamata tefloni mõte saiakattena polnud hea näide tõepoolest.

Rottide peal näib toimivat teflon kõrgematel temperatuuridel nii:

http://tc.yourhub.com/Tequesta/Stories/Hea...ory~562535.aspx

So what are the safe temperatures for use of Teflon?

464'F; Ultra-fine particle production that cause extreme lung damage to rats within 10 minutes, longer exposures is lethal.

680'F;

Tetrafluoroethylene (TFE) a "reasonably anticipated carcinogen that causes kidney, liver & blood tumors in mice and rats.

464 F = 240 C

680 F = 360 C

Minu arvates panni pinnal on päris kõrge temperatuur, mis seal temperatuur võiks ligikaudu olla? Pakun, et võib pooletunnise praadimisega 300C kätte saada küll.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ostsin ise ka krt kõige kallima teflonpanni ja siis avastasin et Hackmani "keraamiline" emailpann toimib ka täitsa hästi.

Magusainetest peaks Tartust stevia pulber saadaval olema, müüakse küll "kosmeetikavahendina".

Kuskohast?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kui ma otseselt ära ütlen, mis ajendil küsin, siis sellele ajendile koheselt vastatakse, ja teoreetilsiem-huvitavam teflon-versus-aspartaam arutelu jääb teostamata siia.

Ajend on see, et kui mult küsitakse, et kas magus-ained on mürgised ja halvad, siis tahaks olla kindel ja vastata, et pole nad mürgisemad kui see pannikate, mille aasta jooksul endale sisse sööd, seega pole mõtet neid magus-aineid karta, kui samal-ajal pannikatet kõik sööme, mis palju toksilisem.

Mina ei söö panni katet juba ammu - kvaliteet ja roostevaba teras ruulib. Sain selle info juba aastaid tagasi. Huvitav vblla on, et 2011 keelatakse vist oli USAs teflonpannide tootmine täielikult.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänan vastuste eest.

Üldiselt on mürke jm halba* meie ümber igalpool, nagu mainiti, isegi pesuvahendid, ja kõikidest mürkidest niikuinii ei jõua hoiduda.

Teflon kui konkreetne üksik näide, ei saa normaalsel praadimisel kuigi palju mürke eritada, selles suhtes, pole tegu hea näitega.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kas keegi teab mõnda toitu, kus praadimist ei saaks asendada keetmisega, st. panni pole vaja vaid korralik kastrul? Mina ei tea.

Enamus toite tehakse n8 duch ovenis. Parimad meil saadaolevad on LeCreuset...valik on siin. Vahest lastakse meil ka hindu alla...

...ja n2ide selles kokkamiseks

Edited by Aile

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mis mõttes ei saa ?

Selles mõttes, et normaalsel tulel temperatuur pannil jääb väikseks, sealt oodatavaid mürgireaktsioone ei saa tekkida tefloniga.

Küsisin eespool, mis suuruses panni temperatuur on, pakun, et mitte-piisav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen varem varemgi kuulnud, et toidu valmistamisel ei ole soovitav kasutada teflonpanni. Nüüd siis ka väike jutt selle kohta:

http://www.pomona.ee/index.php?go=teflonpann

Soovituslikult võiks toidu valmistamisel kasutada kas wok- või siis malmpanni.

Praadimist võiks võimalusel vältida, kui siiski vahelduseks midagi praadida, siis pigem madalal temperatuuril kuumutada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×