Jump to content
undisputed

Atkinsi dieet pole südamele hea?

Recommended Posts

Sa arvad, et siin liigub toitumisteadlasi? Mina ei ole nii kindel.

See teadlane oli öeldud slängis :D Kuid kindlasti on siin inimesi, kes omavad laialdasemat informatsiooni selles vallas, kui tavakasutajad ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma ei ole küll miski teadlane, aga kas ainult mulle tundub, et 12% on tõesti tiba vähe süsikaid ühe päeva kohta? See tähendab ju automaatselt seda, et ülejäänu moodustavad rasvad ja valgud (ja keegi ei räägi sellest, mis sorti rasva neile hiirtele anti), teada-tuntud on aga see, et liigne rasvade (eriti loomse ja piimarasva) söömine tekitab halva kolesteroolinäidu suurenemist ja see omakorda soodustab arterite lupjumist ja ummistusi ning südame-veresoonkonna haigusi. See artikkel on ainult loogiline, vähemalt mulle....Ma ei ole ka üldse selle pooldaja, et saame aga 60% energiast süsikatest ja hoiame rasvad madalal, aga süsikad on siiski üks organismi energia-allikaist ja ainus kiuainete allikas. 12% tundub tõesti veidi äärmuslik, tavainimesele st. (eriti neile, kes ei oska teha vahet heade ja halbade rasvade vahel..) Võib-olla olen millestki valesti aru saanud...?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Egas jõusaal pole ka südamale hea. Vaevalt, et Atkinsi dieet on väga hullem südamele kui toores raua rebimine. Igasugune ekstreemne organismi kurnamine on tegelikult lõhkuv. Ei tohiks olla väga uudis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Atkinsi dieedi kasulikkuse/kahjulikkuse kohta võid vaadata seda videot:

See ei olnud küll "päris" Atkinsi dieet, süsikaid söödi üpris palju, aga sellegipoolest olid kõik näitajad sellel dieedil parimad, sealhulgas kaalukaotus, kolesterool jne, kui teistel, süsivesikuterohkemal dieetidel.

Sinu viidatud artiklis nimetatud nö "uuringu" kohta saad lugeda näiteks siit. Tegemist ei ole isegi õige uuringuga, paar teadlast tegid presentatsiooni ühel konverentsil. Enamus uuringuid avaldatakse teaduslikes ajakirjades koos põhjaliku kirjeldusega mida katsealused sõid, tegid, kuidas ja mida mõõdeti jne ning teised teadlased saavad meetodeid kritiseerida.

Lühidalt öeldes ei kvalifitseeru see isegi uuringuks.

Hiirte ja rottide kohta tasub teada seda, et kõrge rasvasisaldusega dieedil suurendavad nad oma kaloraazi tunduvalt, olenevalt rasvast isegi kahekordseks ja tänu sellele tekivad erinevad probleemid. Eriti laastavalt mõjuvad suures koguses omega 6-ed, nii hiirtele, inimestele kui teistele imetajatele.

Kolesterooli kohta lugege neid artikleid:

http://wholehealthsource.blogspot.com/2009...t-starting.html

http://wholehealthsource.blogspot.com/2009...sis-little.html

http://wholehealthsource.blogspot.com/2009...ubdividing.html

http://wholehealthsource.blogspot.com/2009...d-ldl-part.html

http://wholehealthsource.blogspot.com/2009...d-ldl-part.html

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×