Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Mats123

Pekisena lihast kasvatada kergem ?

Recommended Posts

Guest Capo

Kas pekisena ( niiet rasvakiht on peal ) on kergem/kiirem lihast kasvatada kui väga madala rasva %-iga ?

Guest Capo

"Kui rasvaprotsent kukub alla 10% on soodne anaboolne keskkond häiritud ja see ei ole enam soodne (juhul muidugi, kui te ei ole juba sündinud ja loodud omama tavalises konditsioonis vaid 5% keharasva)."

Mul on naturaalselt madal rasvaprotsent , siis vist polegi mõtet ennast mingit massilisajat jms täis toppida et seda tõsta vaid lihtsalt keskenduda treenimisele, sest praegult mul 6pack ja üldse lihaseid hästi näha kui rasvaprotsent tõuseks siis ma arvan et see kaoks ära.

"Kui rasvaprotsent kukub alla 10% on soodne anaboolne keskkond häiritud ja see ei ole enam soodne (juhul muidugi, kui te ei ole juba sündinud ja loodud omama tavalises konditsioonis vaid 5% keharasva)."

Mul on naturaalselt madal rasvaprotsent , siis vist polegi mõtet ennast mingit massilisajat jms täis toppida et seda tõsta vaid lihtsalt keskenduda treenimisele, sest praegult mul 6pack ja üldse lihaseid hästi näha kui rasvaprotsent tõuseks siis ma arvan et see kaoks ära.

Mis on su kaal ja pikkus?

Küsin juurde, et kui pikad peaks olema massiperioodid ja kui palju siis juurde võetakse ja palju siis dieediga alla?

See juurdevõtmine oleneb inimesest kindlasti. Ei saa ühest numbrit välja tuua. 8 nädalat on selline paras pikkus massiperioodiks.

Küsin juurde, et kui pikad peaks olema massiperioodid ja kui palju siis juurde võetakse ja palju siis dieediga alla?

Kõik oleneb su eesmärkidest, mõtle loogiliselt. Mida rohkem ja kiiremini lihast tahad kasvatada, seda kauem massiperioodil ka ole.

No mina saan aru, et KERGE rasvaprotsent.Ehk siis 10-15 ?

Jah aga PT London'i jutu järgi võiks aru saada, et vahet pole kas see protsent on seal 10 ja 15 vahel või ei.

Et mida kõrgem seda raskem on lihast kasvatada????

Kõik oleneb su eesmärkidest, mõtle loogiliselt. Mida rohkem ja kiiremini lihast tahad kasvatada, seda kauem massiperioodil ka ole.
Tegelt oli mul kõik see loogiline osa selge. Sõnastan veidi küsimuse ümber. Kuna massiperioodil kasvab ka rasva % siis kui kõrgeks siinsed mehed selle lasevad, palju jäetakse dieediperioodile alla võtmiseks. Mõte, kas ma nüüd 90kg pealt tõmban kohe massiperioodiga 110-120kg peale aastaga kaalu ja siis põletan 2-4 kuud mingi 10-15kg maha või on targem. Et tõmban 10kg juurde 3-4 kuuga ja siis 5kg maha 1-2 kuuga ja nii mitu raksu 1 aasta jooksul. Võib on see ka põhimõtteliselt iga inimese enda valida? kui nii, siis ikkagi, mida rohkem inimesed harrastavad. Edited by Elavhõbe

Vaevalt on nüüd mõnel 5% mehel mõtet ennast 15% rasva peale süüa ja siis hakata lihast kasvatama, sest "selles vahemikus kasvab lihas kõige paremini". Seda teemat võib ka mõista mitmeti. Kui näiteks kulturist peab juba mitmendat kuud dieeti, siis dieedi ajal on niikuinii väga raske lihast kasvatada, ei tohiks lugeda, kas rasvaprotsent on 5% või 15%. Lõpus võib suure tõenäosusega hakata ka lihas hävima, kui rasva% väga madalaks läheb. Üldiselt on see rasvaprotsendi ja lihaskasvu vaheline seos suht väikse tähtsusega, nagu ma aru saan. Ei räägita just palju sellest teemast.

Samas tõesti: kui kehas on väga palju rasva, hakkab see rasvkude omakorda juba mõjutama keha hormonaalsüsteemi mis omakorda suurendab veelgi rasvade ladestumist. Täpset tsitaati ei tea, aga midagi kuulnud olen...

Kui inimesel on tõesti loomulikult väike rasvaprotsent ja seega kiire ainevahetus ja kui ta seega on hardgainer siis vaevalt on vähese lihaskasvu põhjuseks madal rasvaprotsent vaid ikkagi see, et ta on nn hardgainer. Samamoodi kui on mõni paks vend, kellel veidi liha peale tekkinud, siis vaevalt on tal jämedad sääred näiteks sellepärast, et suur rasvakiht aitab lihast kergemini kasvatada, vaid lihtsalt seetõttu, et kogu selle peki kaasaskandmine on omaette koormus.

Ise pole "selles mõttes" rasvaprotsenti kunagi jälginud, järgmine massiperiood üritan lihtsalt vähem pekki peale korjata, et dieet kergem oleks.

Mida kõrgem rasva%=seda rohkem aromataasi= seda raskem lihast kasvatada!

Siin räägitakse 10-17% rasva. Niiet siin pole mõtet sellist juttu ajada. Asi ongi nii, et alla 10% tekkib enamikel inimestel kehas seis, mis takistab mingil määral lihaskasvu ja üle 17% hakkab samuti rasvaprotsent keha koormama ja seeläbi lihaskasvu vähendama. Nii on see maakeeli öelduna niiet kõik aru saaks. Parim vahemik massiperioodil on olla 10-17% rasvaprotsendiga ja arvan, et see on igatpidi mõistlik, sest rasvapõletus perioodil ei ole siis vaja meeletuid kilosid rasva maha ajada. Param on olla enamik aastast sellise keskmise soovitusliku rasvaprotsendiga ja kui põletusperiood tuleb vähendad selle alla kümne protsendi ja ongi kogu moos.

Ma olen pidevalt massiperioodil. Kuna olen ektomorf,siis ei ole mul teisiti kuidagi võimalik lihast kasvatada. Rasva % 15-18, päris kuiv ei ole, aga ei näe mitte mingit mõtet seda ka hakata allapoole viima.

Mis aga puutub rasva% ja lihaskasvu vahelisse seosesse, siis isilikult ei ole ma näinud eriti suurt erinevust, nii madala kui ka praeguse % juures on lihaskasv olnud sarnane. Kaldun arvama,et lihaskasv sõltub teistest faktoritest rohkem,kui rasavaprotsendist :huh:

Võibolla on mõeldud seda rasvasena olemist selles mõttes et sööd just rohkem mille tõttu lähed ka rasva, kuid lihas saab ka vabamalt kasvada, pigem kui ajada täpset menüüd taga massi ajal

no mul on suhtelised kõrge rasvaprotsent nii 25 võin õelda et jõudu tuleb suhteliseld kiiresti aga lihas kui sellist pekialt välja ei tule.

Siin räägitakse 10-17% rasva. Niiet siin pole mõtet sellist juttu ajada.

Oled esimene kes sellest vahemikust raagib ning mix pole m6tet, nyyd teataxe et pole m6tet seaks syya, kes viitsib valja uurida mis on aromataas.

whatever

no mul on suhtelised kõrge rasvaprotsent nii 25 võin õelda et jõudu tuleb suhteliseld kiiresti aga lihas kui sellist pekialt välja ei tule.

Sellise rasvaprotsendi juures ei kipu lihas tõesti välja paistma, :huh:

vana teema meeldetuletaja olen, aga käisin raamatukogus ja leidsin ühest raamatust sellise teema, et mida vähem rasvamassi on kehas seda suurem on testosterooni naturaalne tase kehas, seega on see pekisena lihast kergem kasvatada mõte vale.