ras- 1 Report post Posted June 26, 2009 näit TAKU hiithttp://www.trainforstrength.com/Endurance1.shtmlPhase 1:Weeks 1 & 2: 4 X 90 seconds work + 90 seconds recovery. Weeks 3 & 4: 5 X 60 seconds work + 60 seconds recovery. Phase 2: Weeks 5 & 6: 6 X 45 seconds work + 30 seconds recovery. Weeks 7 & 8: 7 X 30 Seconds work + 20 seconds recovery. Phase 3: Weeks 9 & 10: 8 X 20 seconds work + 10 seconds recovery. Weeks 11 & 12: 10 X 20 seconds work + 10 seconds recovery. Share this post Link to post Share on other sites
avripaad 0 Report post Posted July 2, 2009 Kuidas seda mõista? Weeks 1 & 2: 4 X 90 seconds work + 90 seconds recovery.Kas 4* 90 sekundit ehk 360 sekundit teen järjest tööd ja siis 90 sekundit puhkanVÕIteen 90 sekundit tööd ja 90 sekundit puhkan ja nii neli korda?? Share this post Link to post Share on other sites
0ttt 12 Report post Posted July 2, 2009 90 sek tööd ja 90 sek puhka. Väga tähtis osa on soojendusel. 5 min kerge tempo 5 min keskmine tempo ja 5 min kerge tempo ja alles siis 4*90 sek töö ja 90 sek puhkust. Share this post Link to post Share on other sites
Bulletproof 2 Report post Posted July 3, 2009 90 sek tööd ja 90 sek puhka. Väga tähtis osa on soojendusel. 5 min kerge tempo 5 min keskmine tempo ja 5 min kerge tempo ja alles siis 4*90 sek töö ja 90 sek puhkust.ja lõpus veel 5 minutit cool-down! Share this post Link to post Share on other sites
13 0 Report post Posted July 9, 2009 Mõned küsimused asjatundlikumatele HIIT treenigu kohta:1. HIIT aitab edukalt kaalust alla võtta. Kas aga HIIT aitab edukalt treenida ka vastupidavust?2. Taku HIIT koosneb 3 faasist, igas 4 nädalat, kokku 12 nädalat. Kui kava on läbi tehtud siis kuidas toimetatakse edasi. Tehakse näiteks sama kava otsast peale aga suurendatakse "raskust" (velotrenažööril näiteks pidurit peale keerates, joostes lihtsalt rohkem pingutades) või korratakse edasi ainult viimast faasi või nädalat? 3. Kas HIIT-i tehes tuleb tõesti pingutada peaaegu viimase piirini ning kas see on algajale ohutu? Share this post Link to post Share on other sites
Mansel 1 Report post Posted July 9, 2009 Mõned küsimused asjatundlikumatele HIIT treenigu kohta:1. HIIT aitab edukalt kaalust alla võtta. Kas aga HIIT aitab edukalt treenida ka vastupidavust?2. Taku HIIT koosneb 3 faasist, igas 4 nädalat, kokku 12 nädalat. Kui kava on läbi tehtud siis kuidas toimetatakse edasi. Tehakse näiteks sama kava otsast peale aga suurendatakse "raskust" (velotrenažööril näiteks pidurit peale keerates, joostes lihtsalt rohkem pingutades) või korratakse edasi ainult viimast faasi või nädalat? 3. Kas HIIT-i tehes tuleb tõesti pingutada peaaegu viimase piirini ning kas see on algajale ohutu?1. Pigem aitab treenida spurte ehk lühikesi teepikkusi.2. Kui hakkad harjuma koormusega, siis tõstad seda.3. Kui pole ammu käinud jooksmas ja otsustad minna tegema HIIT'i, siis on küll võimalus, et kokku kukkud(nii juhtus mu sõbraga vähemalt). Ja kui oled ülekaalus, siis hakkab põlvedele. Viimse piirini kah pole mõttet, umbes 90-95% maximumist. Share this post Link to post Share on other sites
daemonium 18 Report post Posted July 10, 2009 Kui pole ammu käinud jooksmas ja otsustad minna tegema HIIT'i, siis on küll võimalus, et kokku kukkud(nii juhtus mu sõbraga vähemalt). Ja kui oled ülekaalus, siis hakkab põlvedele..Ega HIIT ei olegi mõeldud neile kes ei ole koormusteks valmis.Ja suurema massiga kodanikel oleks soovitav HIITi teha kas velo- või sõudetrenazhööril. Share this post Link to post Share on other sites
PumaZ 0 Report post Posted July 10, 2009 Kas massiperioodil olles on mõttekas Hiiti teha? Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted July 10, 2009 Kas massiperioodil olles on mõttekas Hiiti teha?jah, sest see võimaldab põletada rasva samas säilitades lihasmassi.HIIT parandab vastupidavust MILLE JAOKS? Pallimängud? Kindlasti! Maraton? Vähem. Share this post Link to post Share on other sites
R.Tamm 3 Report post Posted July 10, 2009 jah, sest see võimaldab põletada rasva samas säilitades lihasmassi.Massiperioodil olles rasva põletamine-lihasmassi säilitamine ei ole enamasti eesmärgiks. Share this post Link to post Share on other sites
daemonium 18 Report post Posted July 10, 2009 Massiperioodil olles rasva põletamine-lihasmassi säilitamine ei ole enamasti eesmärgiks.Endomorfidel on rasvapõletus pea alati eesmärgiks, Share this post Link to post Share on other sites
R.Tamm 3 Report post Posted July 10, 2009 Endomorfidel on rasvapõletus pea alati eesmärgiks, Nii võib olla küll Kuid kasvada ja kahaneda üheaegselt (praktikas) võimalik ei ole. Vast on ka erandeid; kuid usun, et sellistel juhtudel on tegemist enamasti skeemiga (teadlikult või teadmatult), kus massiperioodi sisse jääb ka väiksemaid nn. reljeefitsükleid (või vastupidi- reljeefitsükli sisse massitsükleid). Teooria näikse paremini töötavat juhul, kui rasva põletamist alustatakse olukorrast, kus lihasglükogeenivarud madalad ja organism "mäletab" toekamat lihasmassi, kui olemasolev. Share this post Link to post Share on other sites
MõmmiLiis 1 Report post Posted July 10, 2009 HIIT parandab vastupidavust MILLE JAOKS? Pallimängud? Kindlasti! Maraton? Vähem.Aga miks maratoni jaoks HIIT ei sobi? Mis oleks siis otstarbekam treening? Share this post Link to post Share on other sites
0ttt 12 Report post Posted July 10, 2009 Maratoni jaoks tuleks ikka pikemaid vahemaid näiteks joosta. Ei usu et maratoni ajal jooksed sama intensiivsusega nagu HIIT'i tehes. Share this post Link to post Share on other sites
xintoc 0 Report post Posted July 10, 2009 Kindlasti pakub HIIT ka vaheldust kohati igavale pumpamisele. Share this post Link to post Share on other sites
PumaZ 0 Report post Posted July 10, 2009 Keegi head HIITi kava oskab soovitada? Share this post Link to post Share on other sites
matti 8 Report post Posted July 10, 2009 http://www.trainforstrength.com/Endurance1.shtmlPalun Share this post Link to post Share on other sites
PumaZ 0 Report post Posted July 10, 2009 http://www.trainforstrength.com/Endurance1.shtmlPalunTänud Share this post Link to post Share on other sites
pikkpoiss 0 Report post Posted July 13, 2009 aga staadionil, sirged spurt ja kurvides sörk. ei tööta või? Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted July 14, 2009 aga staadionil, sirged spurt ja kurvides sörk. ei tööta või?Töötab ikka. Share this post Link to post Share on other sites
matti 8 Report post Posted November 3, 2009 Terekest foorumipere!!!Otsisin otsingust,aga midagi uut ja tarkka ma selle programmi kohta ma ei leidnud.On keegi treeninud HIT põhimõtete alusel ja millised on jäänud muljed? Share this post Link to post Share on other sites
rinaldo 0 Report post Posted November 3, 2009 http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk...amp;textID=3476Olen selle artikli läbi lugenud ja niipalju ma sellest tean, kui palju seal kirjas on. Tahan seda lähikuudel kasutama hakata. Share this post Link to post Share on other sites
matti 8 Report post Posted November 3, 2009 http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk...amp;textID=3476Olen selle artikli läbi lugenud ja niipalju ma sellest tean, kui palju seal kirjas on. Tahan seda lähikuudel kasutama hakata.Ega sa midagi segamini ei aja, artiklis räägitakse HIIT-st( High Intencity Interval Training), mis on siiski natuke teine asi. Share this post Link to post Share on other sites
rinaldo 0 Report post Posted November 3, 2009 Ega sa midagi segamini ei aja, artiklis räägitakse HIIT-st( High Intencity Interval Training), mis on siiski natuke teine asi.Ma olen siiani aru saanud et need on samad asjad. Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted November 3, 2009 HIT ja HIIT on -väga- erinevad asjad:) Share this post Link to post Share on other sites