Jump to content
jaanussoome

Tere kaalust juurde

Recommended Posts

Tere soovin juurde lühema aja jooksul võtta juurde u 10-15 kg , kuid toidu poolis on suht nadi ... saan lubada lihtsaid asju naq näiteks riis, tatar , puder jne lisaks piima ning vahest mune ja kanaliha... on võimalik sellise toiduga läbi ajada ? Ja teine mure et kui soovin kaalust juurde võtta et üld massi lisada , kuid ei soovi kõhupeale pekikihti ... kas on mul mingeid võimalusi kõhule kogunevast pekikihist hoidumiseks ... või et seda minimaliseerida? Et kas on mõtet üldse jooksmas käia või teha kõhulihase harjutusi tihedamalt? Samas kui jooksmas käia ehk on raske kaalust juurde võtta ?

Ette tänades

Muudetud kasutaja jaanussoome poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Einoh selge see et käin jõusaalis ka ju .... 3 korda nädalas ...

ei lugenud välja textist...vabandan :) Sellise toiduga on võimalik ilusti läbi ajada 5-8 korda päevas sööd, iga 3 tunni tagant siis soovitatav...rohkem valku ja natuke piirata liigseid süsivesikuid...ei hakka kaal rasva arvelt väga tõusma...aga kiirelt ära oota midagi :) Kõik võtab aega...saad tellida ka toitumiskava kui rahakott lubab...

Muudetud kasutaja timo116 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mida aeglasemalt juurde võtad, seda väiksem on pekihulk ning suurem tõenäolisus rohkem lihasmassi saada. Tavaliselt just kogunebki suurem osa rasva kõhule. See on suhteliselt paratamatu. Pead lihtsalt võimalik aeglaselt massi koguma, sel juhul tuleb vähem ka kõhule sularasva :)

PS! Proovi kirjavahemärkidele ja lause sõnastusele tähelepanu pöörata, sinu lausetest on raske nii aru saada, kui kasutad valede kohtade peal "," ja "....."

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Okei , vabandan... Plaanis on just kiirelt juurde võtta rohkelt kilosid. Olen mõelnud peale massi kogumist teha dieet vms. Nö tahan teha tooriku mida hiljem nö. puhast lihast vormima... Või mis teie välja pakute.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui kaalutõus on sul üle 0,5kg nädalas, siis võid arvestada, et enamus sellest on pekk.Ja kui sa tooksid oma praeguse kehakaalu ja rasvaprotsendi, oleks lihtsam midagi soovitada.Aastaga võid loota umbes 5kg puhast lihast, kui toitumine ja trenn on ilusti paigas.

Muudetud kasutaja maximus89 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Enne tulekski lihas kasvatada ja siis shape'ima hakata. Ehk siis enne palju massi koguda ja alles siis dieedile minna. Ilma suurema koguse rasvata, on pea võimatu poole aastaga 10-15kg juurde võtta.

Toidu koha pealt, tuleks süüa tervislike asju, mis sisaldavad palju kcal. Abi selle jaoks saad siin lehel Tööriistade all olevast kaloriarvutist. Näiteks tatar ja jogurt, mis on mõlemad minu enda igapäevases menüüs sisaldavad palju kcal.

Arvuta välja oma BAV. Selleks leiad tööriistade alt "BAV arvuti". Saad teada oma päevase baasainevahetuse ja ürita iga päev vähemalt 300-500 kcal rohkem süüa, kui see arv (BAV).

Mis siis veel? Tee regulaarselt trenni ja puhka korralikult, küll siis enda eesmärgile lähemale jõuad.

(PS! Ära unusta aeroobset treeningut, nagu jooksmine vähemalt 1-2 korda nädalas, et süda korras hoida. Lihtsalt jooksmise päeval katsu põletatud kcal tagasi süüa) :)

Muudetud kasutaja tereummikust poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma arvan, et siin võib abiainena kasutada ka kreatiini, juhul kui seda muidugi enne kasutanud ei ole- sest sõltuvalt kehatüübist võib kreatiin esimesel korral tarbimisel anda märkimisväärset massilisa. Lihtne näide, kasutasin 1997 a kreatiini esmakordselt ja 1,5 kuuga tõusis kehakaal 10 kg, tehes peale seda dieedi olin kuivema lava vormiga sügisestel EMV 5,2 kg raskem, ehk poole aasta lihasmassi juurdekavuks pakuks 7 kilo lihaseid. Sellist progressi ei ole mul kunagi olnud võimalus korrata. Loomulikult mu lihased on alati väga hästi allunud treeningule, kuid kreatiini toime oli meeletu. :)

Tean veel praktikast, et poisid, kes on kreatiini kasutanud on võtnud juurde 2 kuuga 15 kg ja seda mitte ainult peki arvelt. Samas on ka neid kes ei tunne üldse kreatiini effekti, aga et aru saada kas see sinupuhul toimib või ei soovitan proovida. Kui on soov mitte nö ainult vett täis tõmmata, mida ka kreatiin aitab teha, siis lisa trennijärgsesse jooki ka valku 30gr ja ca 60 - 80 gr. süsivesikuid.

Loodan ,et infost on abi. Mida kvaliteetsem on tavatoit, seda kvaliteetsem on ka juurdesaadav mass.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga suured tänud teile kõigile , sain palju abi ja tahtejõudu. Muide olen 75kg , olen varem treeninud 2,5a. Hetkel on suht korralik kuus pakk kõhul kuid olen nõus selle loovutama saamaks suuremaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kui algajal oleks valida kreatiini ja massilisaja vahel,siis peaks kreatiini eelistama?Kuna mõlemat ei suuda hankida.Massilisaja asemel hoopis jogurtit,banaani?

Algajana pole üldse vaja toidulisandeid tarbida, enne tuleb paika panna toitumine, et saada toidust piisavalt valke, süsivesikuid ja rasvu. Aga kui soov tõesti midagi tarbida on, siis kindlasti pigem valgud pluss süsivesikud peale trenni taastumiseks. Kreatiin võiks jääda ikka selleks ajaks, kui areng pidama hakkab jääma.

Mainin veel, et toidulisanditest pole eriti palju tolku, kui toitumine mööda on, nii et alustama peaksid just korralikust toitumisest. Tutvu siin lehel olevate artiklitega toitumisest ja treeningust ja jõudu!

Muudetud kasutaja tereummikust poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Endal oli umbes 5 kuud tagasi sama plaan. Kaalusin 73 kg olles 181 cm pikk. Varasem toitumine oli küll üsna korralik, kuid ei olnud vist eriti piisav, et tagada treeningul piisavat progressi. Ja siis hakkasin lammutama, 5 korda päevas kelaajalist söömist. sõin kõvasti putrusid, kanaliha, munasid(koos kollasega), jogurteid, kohupiima, pelmeene,sealiha, kodujuustu, juustnu, lahendasin sheike jne. Hoidsin päevase valgukoguse suhteliselt kõrgel, kuid eriti ei viitsinud "light" toodedele keskenduda. Alguses tõusis kaal korralikult ja keha harjus uute kogustega, kõht läks enne iga toidukorda tühjaks. Loomulikult tõusis rasvaprotsent tükk maad, kuid lihast tuli ka mõnusalt järgi(peale viite kuud on kaal stabiilselt 82-83 peal, ehk siis +10 lisakilo). Tehes ülesöönuna trenni, võis iga nädal kangile üha rohkem kettaid laduda. Ainuke asi, mis ei arenenud eriti kiiresti oli rind. Kükk ja jõutõmme läksid ikka suhteliselt hästi, kui võrrelda varasemaid treeninguid. 5 kuuga tuli küki maksimumile juurde 40 kg(125;165), jõutõmbele 45 kg(140;185), rinnale 10kg(95;105). Kõhul varem rasva ei olnud, nüüd on ikka natuke kogunenud, kuid mitte midagi hullu. Endale meeldibki praegune keha rohkem, sest näen mõttetuna omada väikeseid reljeefseid lihaseid, kui saan väikese rasvakihi arvelt poole kiiremini areneda. Nüüd tehes trenni on kohe tunda, kui eelmine päev kehvalt söödud või hommikul lahja lobi peal oldud, siis trennis ka kohe kehvem. Ja riiete kohapealt on nii, et vanad püksid võin kõik maha kanda, särginumber on L-ilt sujuvalt XL-ile üle kolinud. Jooksmisega on nii, et varasemalt olin pikamaajookmisel üsna hea, kuid kaalutõus on asja halvemaks teinud. Leem tuleb kiiremini lahti, tunned, et keha on kuidagi puisem,kuid ei ütleks, et midagi traagilist. Kui tegeleda jõutõstmisega, siis vist ei saagi pikemas plaanis seda jooksmisega kõrvutada. Ise peab valima, kas tahad edasi välejalg olla või tõsta üha suuremaid raskusi. Igatahes mulle andis kaalutõusu programm küll kõvasti motivatsiooni ning ei heiduta see, et sixpäkk nii särav ei ole. Vajaduse korral saan oma sixpäki alati välja tuua,kuid tean, et tegelikult on see väikse rasvakihi või õlleka all endisest suurem. Need olid minu mõningad mõtted, soovin sulle edu treeningutel.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Endal oli umbes 5 kuud tagasi sama plaan. Kaalusin 73 kg olles 181 cm pikk. Varasem toitumine oli küll üsna korralik, kuid ei olnud vist eriti piisav, et tagada treeningul piisavat progressi. Ja siis hakkasin lammutama, 5 korda päevas kelaajalist söömist. sõin kõvasti putrusid, kanaliha, munasid(koos kollasega), jogurteid, kohupiima, pelmeene,sealiha, kodujuustu, juustnu, lahendasin sheike jne. Hoidsin päevase valgukoguse suhteliselt kõrgel, kuid eriti ei viitsinud "light" toodedele keskenduda. Alguses tõusis kaal korralikult ja keha harjus uute kogustega, kõht läks enne iga toidukorda tühjaks. Loomulikult tõusis rasvaprotsent tükk maad, kuid lihast tuli ka mõnusalt järgi(peale viite kuud on kaal stabiilselt 82-83 peal, ehk siis +10 lisakilo). Tehes ülesöönuna trenni, võis iga nädal kangile üha rohkem kettaid laduda. Ainuke asi, mis ei arenenud eriti kiiresti oli rind. Kükk ja jõutõmme läksid ikka suhteliselt hästi, kui võrrelda varasemaid treeninguid. 5 kuuga tuli küki maksimumile juurde 40 kg(125;165), jõutõmbele 45 kg(140;185), rinnale 10kg(95;105). Kõhul varem rasva ei olnud, nüüd on ikka natuke kogunenud, kuid mitte midagi hullu. Endale meeldibki praegune keha rohkem, sest näen mõttetuna omada väikeseid reljeefseid lihaseid, kui saan väikese rasvakihi arvelt poole kiiremini areneda. Nüüd tehes trenni on kohe tunda, kui eelmine päev kehvalt söödud või hommikul lahja lobi peal oldud, siis trennis ka kohe kehvem. Ja riiete kohapealt on nii, et vanad püksid võin kõik maha kanda, särginumber on L-ilt sujuvalt XL-ile üle kolinud. Jooksmisega on nii, et varasemalt olin pikamaajookmisel üsna hea, kuid kaalutõus on asja halvemaks teinud. Leem tuleb kiiremini lahti, tunned, et keha on kuidagi puisem,kuid ei ütleks, et midagi traagilist. Kui tegeleda jõutõstmisega, siis vist ei saagi pikemas plaanis seda jooksmisega kõrvutada. Ise peab valima, kas tahad edasi välejalg olla või tõsta üha suuremaid raskusi. Igatahes mulle andis kaalutõusu programm küll kõvasti motivatsiooni ning ei heiduta see, et sixpäkk nii särav ei ole. Vajaduse korral saan oma sixpäki alati välja tuua,kuid tean, et tegelikult on see väikse rasvakihi või õlleka all endisest suurem. Need olid minu mõningad mõtted, soovin sulle edu treeningutel.

Heh, tuttav tunne, kunagine 'tahan sixpacki' on praegu asendunud 'põrgu see kõht, tahaks rohkem tõsta' mentaliteediga..

Samas usun et LIIGNE kaalu tõus ei ole kah just kõige parem lahendus, kui ikka poole juurdekasvust moodustab rasv on aeg natukene toitumist korrigeerida, ise tegin selle vea ning mõnevõrra nüüd kahetsen, olgugi et väike 'dieet' selle üleliigse kaotamiseks ei ole midagi üleloomulikult rasket mõjutab see siiski mõnevõrra motivatsiooni, üsna raske on kaalu langetades tõsta oma jõunäitajaid ning sellega kipub ka motivatsioon langema..

Seega toituda tuleb targalt, üleliigselt 'räpast' toitu ei tasu ikkagi endale lubada ning asjale tuleb kaine mõistusega läheneda..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

aitäh navigaator , väga sisukas vastus, kui ehk viitsid räägi täpsemalt mis toitu tarbisid. Olen täpsemalt samal arusaamal sinuga. Muide teen ise ka jõutõstmist.

Muudetud kasutaja jaanussoome poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Endal oli umbes 5 kuud tagasi sama plaan. Kaalusin 73 kg olles 181 cm pikk. Varasem toitumine oli küll üsna korralik, kuid ei olnud vist eriti piisav, et tagada treeningul piisavat progressi. Ja siis hakkasin lammutama, 5 korda päevas kelaajalist söömist. sõin kõvasti putrusid, kanaliha, munasid(koos kollasega), jogurteid, kohupiima, pelmeene,sealiha, kodujuustu, juustnu, lahendasin sheike jne. Hoidsin päevase valgukoguse suhteliselt kõrgel, kuid eriti ei viitsinud "light" toodedele keskenduda. Alguses tõusis kaal korralikult ja keha harjus uute kogustega, kõht läks enne iga toidukorda tühjaks. Loomulikult tõusis rasvaprotsent tükk maad, kuid lihast tuli ka mõnusalt järgi(peale viite kuud on kaal stabiilselt 82-83 peal, ehk siis +10 lisakilo). Tehes ülesöönuna trenni, võis iga nädal kangile üha rohkem kettaid laduda. Ainuke asi, mis ei arenenud eriti kiiresti oli rind. Kükk ja jõutõmme läksid ikka suhteliselt hästi, kui võrrelda varasemaid treeninguid. 5 kuuga tuli küki maksimumile juurde 40 kg(125;165), jõutõmbele 45 kg(140;185), rinnale 10kg(95;105). Kõhul varem rasva ei olnud, nüüd on ikka natuke kogunenud, kuid mitte midagi hullu. Endale meeldibki praegune keha rohkem, sest näen mõttetuna omada väikeseid reljeefseid lihaseid, kui saan väikese rasvakihi arvelt poole kiiremini areneda. Nüüd tehes trenni on kohe tunda, kui eelmine päev kehvalt söödud või hommikul lahja lobi peal oldud, siis trennis ka kohe kehvem. Ja riiete kohapealt on nii, et vanad püksid võin kõik maha kanda, särginumber on L-ilt sujuvalt XL-ile üle kolinud. Jooksmisega on nii, et varasemalt olin pikamaajookmisel üsna hea, kuid kaalutõus on asja halvemaks teinud. Leem tuleb kiiremini lahti, tunned, et keha on kuidagi puisem,kuid ei ütleks, et midagi traagilist. Kui tegeleda jõutõstmisega, siis vist ei saagi pikemas plaanis seda jooksmisega kõrvutada. Ise peab valima, kas tahad edasi välejalg olla või tõsta üha suuremaid raskusi. Igatahes mulle andis kaalutõusu programm küll kõvasti motivatsiooni ning ei heiduta see, et sixpäkk nii särav ei ole. Vajaduse korral saan oma sixpäki alati välja tuua,kuid tean, et tegelikult on see väikse rasvakihi või õlleka all endisest suurem. Need olid minu mõningad mõtted, soovin sulle edu treeningutel.

Võtsin kah suht kiiresti juurde p2ris palju, sügisest uue aasta algusesse 13kg juurde. Ja samamoodi rind ei arene v6i ma ei tundnud et ta areneks. Ainuke lihas mille arengust puudu tundsin. Samas püksid ei l2ind enam kah jalga h2sti ja s2rgidki j2id kitsamaks. Varem tahtsin suureks saada hullu moodi, nüüd rohkem tahaks keskmine kehatüüp olla kes jõuaks ka natuke joosta, kuid oleks v2he paksem kui tavaline eestlane. :D ja enda areng oli suht aeglane, ja p6hjus v2ga lihtne, s6in rohkesti süsivesikuid nt kartul jne.. valku suht v2he. kuid v6in 6elda et kui hakkasin rohkem valku s66ma arenesin u 2kuuga paremini kui 6 kuuga. p2ikest !

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×