Jump to content
kardul

Mis parim tee maha võtmiseks?

Recommended Posts

Rasvapõletamine? Kindlasti toitumist muutma! Ise valmistun praegu võistlusteks ja olen väga lühikese ajaga kukkunud 89-lt kg-lt umbes 82-81 peale ja ikkagi sellepärast, et muutsin üleöö toitumist. Kuigi käin võistlustel, kulturistiks ma ennast ei pea, sest olen USA-s päris kulturistidega koos treeninud ja see on juba teine maailm tavalise harrastaja jaoks. Niisiis, toitumisest. Kuni võistlusdieedi alguseni sõin nagu tavaline inimene absolutselt kõike- küll praekartulit, küll pannkooke ja nii edasi... Muidugi sellise toitumisega kaob kõhulihase kuju ja reljeef terves kehas päris kiiresti. Pean lisama, et toidulisanditest ma ka eriti lugu ei pea ja kui tarbingi mingit valgupulbrit, siis täiesti ebaregulaarselt. Treeninud olen alates 1992 aastast ja aastatega olen selgeks saanud, et ei ole võimalik treenida ja süüa mingite standartreeglite järgi, sest inimesed ja nende geneetika on täiesti erinevad ja iga inimese organis allub erinevatele muudatustele erinevalt. Oma dieetprogrammis olen pannud põhirõhu valgu ja rasvaprotsentidele ja söön praegu ainult rasvata või minimaalse rasvaprotsendiga tooteid. Käin lihtsalt poes ja uurin põhjalikult toidupakidelt ,palju on ühes või teises totes rasva ja valku. Olen teinud päris huvitavaid avastusi viimasel ajal. Mõned tähelepanekud: Nõo viilutatud sink-rasva 0,4 ja valku pea-aegu 20%, erinevates makratoodetes on ka see vahe vähemalt 1:10, Tartu uues turuhallis müüakse ühes firma boksis päris hea maitsega rasvata jogurtit, mille kilohind on 10 kr/kg ja valku vist isegi üle 3 %! See jogurt on mingi kohaliku meieri toodang ja minu teada müüakse seda ainult selles boksis koos rasvata kodujuustu ja rasvata kohupiimaga! Rasvata kodujuustu annab edukalt salatiks teha just makraga ja lisada sinna siis kas kurki või tomatit maitseks jne...Rasvata kohupiimale lisa ikka rosinaid või õuna, eks ikka maitse pärast! Olen siin lugenud erinevaid rasvapõletusspetsialistide nõuandeid kus on siis ära toodud teaduslike terminitega oletatavad erinevad protsessid organismis, aga kordan, et tavatreenijale ei tähenda need numbrid küll midagi!!! Lõpetuseks: mind on siin ikka teinekord püütud parandada või siis paika panna peale minu kirjutisi erinevate spetsialistide poolt, aga tavaline jõusaalis käija ja siin oma küsimustele vastuseid otsija näeb siiski mind peagi jälle võistlustules, aga nendest "spetsialistidest" ei ole seal jälgegi! Armas rahvas, kui kellegil on veel küsimusi või arvamusi, siis saate seda alati teha minu postkasti e-maili aadressile: vendv@hot.ee ja kui keegi sellest jutumehest, kes siin nüüd pikalt kodujuustujuttu kirjutas, paremat ülevaadet tahab saada, siis Galerii-persoon-vendv! Ok, ma lähen nüüd varsti trenni ja siis peale seda veel pooleks tunniks infrapunasauna nagu ikka ülepäeviti... Kohtume 3. aprillil!!!

vend vähk

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen ven vähk juttu lugenud, sealt ma nägin ainult seda kuidas ta trenni tegi ja mingi jogurtist on jutt, aga kaaluse vähendamise kohta null, väga palju reklaami ja esinemist!

Mina enda poolt soovitan jälgida mida te sööte ja kuidas trenni teete ja kõige parem leidke treeneri ja tehke trenni koos spetsialistiga, kes ikka asja tunneb!

Muidugi kui te sööte magusad palju ja ei jälgi oma toitumese reziimi siis ei ole ime, et ei saa üleliigsest rasvast lahti. Jõusaalis tehke rohkem aeroobseit harjutusi, see tähendab seda: väike raskused ja palju kordusi keskmise tempoga, puuvilju sööge rohkem aga mitte magustoidud ja palju rasva sisaldavaid toite.

Küsige ka Ott Kiiva käest tema on kindlasti sellega probleemiga palju kokku puutunud ja oskab nõu anda, kui tekkib veel küsimusi!

Edu kaalu vähendamises ja rasva põletamises!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu arust oli vendv jutt üle keskmise ja seda, et juurikaid süües ja vähe magusat tarbides kaalu alandatakse, teab igaüks, aga kuidas need rasvata produktid natukenegi maitsvamaks teha, peab palju fantaasiat olema! Sa siin soovitad spetsialistidega rääkida... Tead, neid spetsialiste on ka igasugusei ja on olnud küllalt näiteid, kus kaks spetsialisti oma teadmistega ühes ja samas küsimuses vastuollu lähevad. Kui see saladus ei ole, siis mis kaalus Vitali 3. aprillil kulturismis võistleb? Palun ärme ajame segamini kulturismi ja jõutõstmist!

Edu kaalu vähendamisel ja rasva põletamisel!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina ei jänud Vend vähk vastusega rahule, selle pärast ei jutt oli vale, aga selle pärast et oleks pidanud põhjalikum küsimusele vastanud, kui ta juba seda tegi!!!!

Et siin iga ühe kritizeeritakse on kõigile teada!!!!

Vastage palun nimodi et inimene ei hakka kuskil mujal veel vastuse otsima, ainult süüja sellest ei piisa peab ka midagi tegema, näiteks peaks viitsina end liigutada!!!!!!

3. aprill ma ei võistle, olen vaataja hulgas!!!!!!!!

Igatahes edu siis Vend vähkile!!!

Parima soovitusega!

Vitali

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

OOOOHJAAAAH!!!!!!!!!! :):):) Kaotasid lühikese ajaga7-8kg. Kas sa V_Vähk mitte lihtsalt ei raiska niimoodi oma SUURT potensiaali. Arvata on et selle kiirusega kaotasid ka hea hulga puhast lihast. Kirjutad , et käid ikka võistlemas. Võistlustel ju on ikka üks olulisemaid plusse proportsioonid, niimoodi toimides aga lased ju oma võimaluse neid parandada lihtsalt sama kiirusega peldikust alla ja teed sellega teistele suure kingituse endale pähe panna. Milleks sa üldse siis võistled, sa nagu ei tahakski võita? Sa näed saalis vaeva, et lihast kasvatada ja ennem võistlust loobud sellest, Ne panimaju?

Mis on siis sinu eesmärk? Näidata, et vaadake mina sõõn pannkooke ja praekartulit ja vaadake ma võistlen. Söö ükskord terve hooaja vältel korralikult+ toidulisad ja ma eeldan, et tuled Eesti abs meistriks. Kui sa võistleja oled siis miks sa sellest tedlikult loobud???

Sa V-Vähk ära ole mu peale nüüd tige, aga sinu jutt tekitas minus lihtsalt selliseid küsimusi. Mina näiteks küll kunagi selle nimel ei tööta, et kaotada. Kirjuta palun paari sõnaga, et mis on siis sinu eesmärk? Ausalt, ma pean sinust lugu kui andekast tegijast, miks sa seda annet raiskad?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olen Marek Kalmuse jutuga nõus, ei ole võimalik lühikese ajaga nii palju maha võtta!!!

Aga kui inimene tahab oma toidu magusamaks teha ja ei taha magusa toidust loobuda siis ei ole mõttet üldse siija pöörduda. Kui tahad ilus olla pead ka paljudest asjadest loobuma, aga paraku paljud ei taha seda teha.

Väga palju pingelist tööd jõusaalis, paljud ei pea vastu sellele, paar kuud käinud ja siis kadunud!

Edu!!!!!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nüüd sain, mis tahtsin. Sorry, ma usun, et see on ka siin nüüd minu viimane sõnavõtt foorumis...Ikka lootsin, et saan kedagi aidata, aga selle asemel tehti minust suur rahvavaenlane jne. Ok, mis siis on minu eesmärk, kui käin võistlustel? Aastaid tagasi, kui alla 80 kg meeste klassis olid sellised mehed nagu Kossenko ja Jemeljanenkov, siis ma ei osanud isegi mitte unistada, et olen ise kunagi selles samas kaalus... Jah, siit saaks nüüd tähenärijad ehk kohe materjali uue teema arendamiseks, aga minu jutu eesmärk ei ole hetkel ei keelatud ained ega mittekodanikud... Niisiis, miks ma käin võistlustel? Kurat, see tase on ju praegu nii nõrk ja mul tõesti ei ole võetud eesmärgiks musklitega leiba teenima hakata! Olen vist üks väheseid, kes ei tööta ei treenerina ega turvamehena ja oma sõjaväelase töös ei ole mul just suurt lihasmassi vaja. Jõusaalis käin ennast vormis hoidmas, ennekõike sellepärast, et edukalt läbida sõjaväelaste üldfüüsilisi teste ja vältida õllekõhtu. Eesti kulturismis mul eesmärk puudub ja võistlen täpselt niikaua, kuni viitsimist ja tahet oma raha selle peale kulutada on. Ja kui peaksid peale tulema uued, noored sportlased, kes on minust paremad ja kellel on soovi selle alaga elus kaugemale jõuda, siis astun kõrvale. Ok, nüüd keegi veel tagant järgi mind torkima tahab hakata, siis halleluuja, mina siin enam sõna ei võta- siin neid spetsialiste küll! Ja nendele, kes minult soovivad tellida odavalt USA toidulisandeid, ma ka veelkord ütlen, et ma ei viitsi sellega tegeleda ja mingi nänniga ma kellegiga konkureerima ka ei taha hakata... Ok, ma siis ei kirjuta siin enam midagi, aga kui kellelgi on küsimusi, siis vastan alati rõõmuga oma e-maili aadressil vendv@hot.ee

Ma nüüd lähen trenni ja kohtume 3. aprillil!

vend vähk

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tundub, et se kaaluvähendamise probleem on läind teiseks teemaks yle. Jah, siin on vist isegi erinevate huvide kokupõrget näha. Yhed tunnevad enast puututatuna ja teisel suur uvi asja vastu puudub, aga selele vaadamata ma pean ika ven vahki jutu õigegs ja meil se võistluse tõsti nõrgad on old ja hea kui keegi seal võistleb ja viitsib tekelda. Kõik ei pea enast kulturistitek ja kas se on sis paha?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Solvusid ikkagi.? Anna andeks mina isiklikult seda küll ei üritanud. Olen sinuga abs nõus, et Eestis taset kulturismis ei O L E G I kuid võistlusteks valmistun ikka selle eesmärgiga, et võita ABS tiitel. See mis kategoorias toimub ei lähe üldse korda. Eelmisel aastal võtsin osa, järjekordselt, Tartu Rattamaratonist mägiratastele. Kaalusin sel hetkel peaaegu 120 kg. ja olin lõpus natuke peale 6-sadat. See mind ei rahulda kuigi mõni arvas, et v-kõva tulemus ja et 120kg. meeste seas olid sa ju pika puuga esimene. Üritan sellel aastal kindlasti uuesti ja loodan oma kohta vähemalt 200 võrra parandada.

Tahan öelda seda , et ükskõik mida ma ka ette ei võta, ma üritan ikka paremini. Ma ei ole kunagi olnud rahul teise kohaga. Vahel ei ole mind rahuldanud ka võit ise. Aga sinu eesmärki V-Vähk, anna mulle andeks, ma ei mõista.

Ikka austusega: Marek Kalmus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna inimene küsis mida teha, et kaalus maksimaalselt alla võtta, mitte seda, kes mis klassis võistleb või kuidas oma potensiaali raiskab, siis: mida rohekm sa teed aroobset treeningut ehk sörkjooksu kiirkõndi jne(pulss on ca 70% maksimaalsest) seda rohkem põletad rasva lihast kaotamata, kui sööd samal ajal piisavalt valku on lihaskadu minimaalne aga rasvad kaovad silmnähtavalt PS! aeroobne trenn vähemalt 60 min sest umbes 40-ndast minutist hakkaba alles rasvade põletamine. Peale trenni hoiduda söömisest nii pikalt kui võimalik (muidugi mitte jätta söömist enne magama minekut). Ideaalne oleks joosta hommikul. Sooitan muretseda pulsikell sest see on lihtsalt uskumatu aga tavaliselt me jookseme aeroobses tsoonis ja siis imestame miks rasvad ei kao, kiirkõnd peaks olema parim, kui just väga treenitud ei ole. Soovin edu ning loodan et keegi oma nõuannetega siist foorumist ei lahku pigem sooviks mitte lugeda omavahelisi vaidlusi (need võite ju üksteisele mailiga saata). Tervitades ja edu soovides Margus

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

" Peale trenni hoiduda söömisest nii pikalt kui võimalik " peale treeningut tuleb just kiiresti taastada oma energiavarud, et viia katabolism (lihase lagunemine) miinimumini. Näiteks hommikuti enne esimest toidukorda treenides põletab teoreetiliselt kõige rohkem rasva, kuna organismi glükogeeni varud on tühjad ja algab kiirem rasvapõletus protsess. Sellise hommikuse treeninguga kaasneb muidugi oht ka palju lihast hävitada, seega ei maksaks üle pooletunni pikkust aeroobset treeningut ette võtta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tavaliselt jookseme aeroobses faasis. ? ? ? MARCU, sul on asjad ikka lootusetult sassis. Just aeroobne faas ongi see mida rasvade põletamiseks vajame. Anaeroobne ehk siis liiga kõrge pulsiga joosta ei ole mõtet, kuna organism vajab kiiret" kütuse" juurdevoolu ja rasvadest seda saada ei ole võimalik.

Sinu teadmised kulla Marcu, on näha puht teoreetilised. Otsid siit sealt foorumist teemad üles, kirjutad maha ja püüad tarka meest mängida. Kahjuks teed olulisi vigu. Nii, et ole parem vakka. Ja veel, keegi ei ole siin vaielnud vaid seda võib nimetada teema arenduseks. Ole hea ja keskendu tekstile. Küsisin Vähilt küsimuse ja sain ka vastuse, lisasin sellele oma arvamuse. Kus siin vaidlus oli? Minuarust sellejaoks ju foorumid ongi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma olen kogu oma varasema teadliku elu ainult aeroobset trenni teinud, nüüd olen lisaks ka

ca. 2a jõusaalis käinud - meeldib. MARCU-l on sutsu valesti läinud tõesti, st. paljud sörkijad lähevad sujuvalt peale 15-20 min. jooksul üle anaeroobsesse tsooni(kui org. on mõnusalt soe), tõstetakse endale märkamatult tempot, pulss läheb lakke, kasu on null ja järgmine jooksukord algab valusate lihastega-piimhape on oma jälje jätnud. Pulsikell aitab siin tõesti, aga kaalu langetamiseks peaks ikka sutsu rohkem kui 30 min. sörkima, kuna just see peaks väidetavalt olema piir, kui organism kasutab energia tootmiseks ära veres ja lihastes vabalt ringlevad süsivesikud ja edasise töö jätkamiseks tuleb minna muude energiaallikate kallale. Nüüd kui pulss on kõrge = anaeroobne töö, minnakse maksas talletatud glükogeeni kallale(see pole eesmärk ja erialasesse lõigutreeningusse), kui jätkata aeroobselt, algab energia tootmine, jätkuvaks tööks, rasva arvelt. Õige aer. pulss oleks 220, miinus vanus, korda 70%, nt. 220-40, korda 70% = 126 l/m. Ja uskuge mind seda, pulssi on üsna raske hoida(siin tulebki appi pulsikell), justnimelt raske, sest endast vähegi lugupidav spordimees nii aeglaselt ju ei liigu, aga kui tahate alla võtta, siis tuleb ära kannatada:)

Enda kogemusest võin öelda, et kui on korralik aeroobne põhi all(süda koormustega harjunud) siis on jõusaalis üsna lihtne, vaatamata sellele, et olen aeroobset trenni vähendanud poole võrra, olen endiselt üsna kuiv ja lisanduv lihasmas, mis juurde tuleb on KOHE ka näha. Meil näeb enamasti jõusaalides vastupidist pilti, mehed rassivad nii mis hirmus, higi tilgub ojadena, jõudu tuleb küll juurde, aga proportsioonid ei muutu. Ja ärge olge naiivsed, see "vöö" mis on ikka 10-15 aastaga külge söödud, ei lähe jõusaalis imeväel kuhugi. Järelikult;

* Muutke toitumist

* Tehke aeroobset 3-4 korda nädalas, rohkeem kui 30 min.

* Ostke pulsikell

* M.M.-il on õigus, peale trenni, tuleb üsna ruttu süüa, üks kiire süsivesik

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väike viktoriin. Aeroobset trenni saab kahte moodi teha. Võtame näiteks jalgratta (veloergomeetri). Mis te arvate kumb variant on kasulikum, kas vändata kiiresti ja vastupanu seadistatud minimaalseks või vändata aeglaselt ja vastupanu seadistatud nt. maksimaalseks. Mõlemal juhul saab pulssi hoida õigena. Milline variant on õige ja miks ?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selle küsimuse üle ma vaatan tehakse juba nalja, mõttet nõu küsida!!!!

Inimene küsib kuidas rasva põletada, talle vastakse söö jogurtit mis on väga odav, pean ka uuesti märkima et ainult sellest ei piisa.

Parem loege Arnoldi artiklit kuidas rasva põletada ja maha võtta, väga põhjalikult räägib!!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No kergelt ja kiiremini ikka. Suure vasturaskuse puhul lööb ju lihase hirmsasti verd täis ja suure tõenäosusega on järgmine päev lihas piimhappe tõttu valus (vähemalt esimestel treeningutel). Aga sellel variandil on ka oma positiivne külg, kuna niimoodi saab arendada jõulist vastupidavust mida läheks vaja kindlasti mägiratta sõitjatel. Aga sa proovi mõlemad variandid ära ja siis teavita kuidas mõjus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere..

Lugesin siin eelnevaid artikleid ja natuke ajas naerma... Kogu teema algas ju sellest et tavainimene küsis nõu kuidas paremini kaalust alla saada. VV oli juba oma vastusega peaaegu õigel teel kui järsku (nagu selles foorumis ikka kombeks) lendavad välja teadjad kes hakkavad pilduma teaduslike termineid ja üksteisega võistlema kumb teab paremini,.... selle asemel et miskit konkreetset soovitada... Ma saan aru küll et kutid kes on teinud trenni juba aastaid vaatavad ülevalt alla algajate peale ja nendel on selleks täielik õigus (kuna inimesed on ju vaeva näinud ja ainult kiidu sõnad nendele) kuid iga üks peab ju kuskilt alustama... olen samasugusel teel kui teema algataja kuid siiani ei ole viitsinud neid nõuandeid siin eriti teadmisteks võtta, kuna info on lihtsalt nii ebaselge ja vasturääkiv... Kui siis ainult tõsiste tegijate nõuandeid, kelle tulemused ei vaja kommenteerimist.

Võin tuua näiteks mõned seigad mis minul on eba selgeks jäänud... 1) Toitumine... räägitakse et ainult et jogurtit ja vähe rasvast ja siis et söö valku jne... ühesõnaga tundub nii kesine menüü et kas muudest vitamiinidest ainetest puudu ei jää? Mis oleks need põhi numbrid siis mis tuleks ära süüa toidukordade ajal Süsivesikud /valgud / rasvad... et siis palju hommikul lõunaajal õhtul... 2) Treening. Kuna olen suht pikad päevad tööl siis ei jää eriti aega õhtuti trenni teha aga püüan kõigest väest.. Siit ka küsimus et kuna päevad on pikad ja väsitavad, samas ei ole väga füüsiliselt väsitavad vaid kohati sellised natuke stressavad siis kas sinna peale tugevat trenni tehes ei ole läbipõlemise ohtu? PS kordan et mai ole jah teab mis kulturist ega ka atleet vaid lihtsalt inimene kes tahab ennast vormis hoida...

Loodan et sellest ei kasva nüüd edasi jälle mõni mahategemise-kirumise vastuste ahel..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nõuab eelkõige teadmisi ja tahtejõudu. See kuidas seda teha on pikk jutt ja see kõik on ka suht individuaaalne. Paraku kulturismi harrastajate toidulaud on tõesti suht üksluine aga ilu nõuab ohvreid. Lisaks edasijõudnud harrastajad on aru saanud, et ainult toidulisandite tarbimisest ei piisa, sinna juurde käivad ka vitamiinide ja mineraalainete preparaadid. Üldiselt on sellest teemast mida ja kui palju tarbida siin väga palju rääkitud. Uuri vanu foorumeid ja artikleid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×