Ken. 0 Report post Posted June 12, 2009 Tervist, olen 16 aastane poiss, kaalun umbes 67 kilogrammi ja olen 182cm pikk. Olen käinud kergejõustikus umbes kolmveerand aastat (enne seda olen ka aktiivne olnud, nt saalihoki, ujumine, korvpall jne.) ning jõusaalis saan käia ainult suviti, kuna kooliajal ei jää vaba aega kergejõustiku ja kooli kõrvalt. Niisiis hakkasin ma käima mai lõpust alates Revalis jõusaalis, kus jõudsin teise kava juurde (ei tea kas ütleb kellelegi midagi või ei), kus on ühel pool ülakeha ja teisel alakeha, ehk siis kahe päeva peale ära jaotatud harjutused. Kuid viga on selles, et nendes puuduvad tähtsaimad baasharjutused, põhiliselt on seal seega lisaharjutused. Ma tahaksin teada, kas siin keegi oskab soovitada mõnda kava, kus oleksid olemas tähtsamad baasharjutused (+ tähtsamad lisaharjutused) ning kuidas peaks need päevade peale jaotama? Ise leidsin netist http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beg...aining-program/ sellise kava (kerite lehe keskele), kuid ma ei tea kui mõttekas see on. Nädalas jõuan ma jõusaalis käia ~4 korda.PS., ma tahaksin saavutada võimalikult palju plahvatusjõudu kui ka tavalist üldist jõudu (ehk siis on väga kasulikud pea kogu keha hõlmavad harjutused), ent vähem lihasmassi, kuna kergejõustikus ei tule suur olemine eriti kasuks .Kõik mõtted ja nõuandmised tulevad ainult kasuks! Kui on küsimusi, siis küsige. Vastan nii kiirelt kui saan.Ette tänades,Ken. Share this post Link to post Share on other sites
tereummikust 1 Report post Posted June 13, 2009 fitness.ee -> tööriistad -> treeningkavadJõudu! Share this post Link to post Share on other sites
paprica 1 Report post Posted June 13, 2009 Kui sa oled kergejõustiklane ja veel võistlev, siis "tööriistade" all näidatud kavadega ei ole sul midagi peale hakata. Kergejõustiklasele on need sobilikud vahest ettevalmistuse perioodil (sept-nov). Samas, kui sa ei ole võistlev kergejõustiklane ja suvi on sinu jaoks jõudeaeg, siis anna minna. Leiad sealt kindlasti midagi kasulikku. Mis puudutab "plahvatusliku jõu harjutusi" nagu näiteks rebimine ja rinnalevõtt, siis neid ei soovita sul ilma treeneri juuresolekuta teha. Enne nende harjutuste juurde asumist tuleb tehnika selgeks õppida, sest vastasel juhul teed nendega rohkem kahju kui kasu, rääkimata suurest vigastusohust. Kui sinu eesmärgiks on ikkagi kergejõustik, siis soovitan kava osas oma kergejõustiku treeneriga konsulteerida ja kooskõlastada treeningplaanid. Share this post Link to post Share on other sites
ras- 1 Report post Posted June 13, 2009 (edited) PS., ma tahaksin saavutada võimalikult palju plahvatusjõudu kui ka tavalist üldist jõudu (ehk siis on väga kasulikud pea kogu keha hõlmavad harjutused), ent vähem lihasmassi, kuna kergejõustikus ei tule suur olemine eriti kasuks .Ette tänades,Ken.1. konsulteeri oma treeneriga2. see, et kas sa oled suur või väike ja milline on kasutegur sõltub täielikult sinu alast. Sprinteri ja odaviskajana oli jõusaal põhiprogrammis sees just baasharjutuste koha pealt, mis hõlmasid siis põhiliselt : kangi tõukamised üles seistes, rebimised/clean and jerk, kükid/hüppega kükid, käärkükid, jõutõmme, sangpommi swing/snatch ja ka rinnalt surumine. Hetkel sellest kavast rohkem ei meenu, kuid peale seda kui sai see programmi sisse lülitatud, kasvasid tulemused märgatavalt mõlemas alas. Ning ma olen näinud VÄGA suuri sprintereid, kes lausa lendavad, its all about power and explosiveness.ras.edit: koixi blogis oli vist miski plahvatustreeningu kava: http://krxtraining.blogspot.com/ Edited June 13, 2009 by ras- Share this post Link to post Share on other sites