RagnarA 0 Report post Posted June 4, 2009 Nii ma olen käinud ca 4kuud umbes jõusaalis. Alguses tuli nagu vaikselt jõudu juurde siis mingil hetkel tuli nagu lampi kaks korda rohkem jõudu juurde sama ajaga ja nüüd jälle nagu STOP nupp peal ei tule. Trenni teen 4 korda nädalas(esmasp, kolmap, reede, pühap)kava jaotatud nii, et esmasp siis rind, käed, õlad täiesti oleneb kas on mõni nädal õlad kuna kava muutub iga kahe nädala tagant ja siis kolmap on rõhk selja ja jalgade peal. Eesmärk oleks siis lihast suuremaks saada(nö lihas massi vms). Siis tahaksin küsida biitsepsi kohta, ma olen seda ikka teind kaks korda nädalas(rinna päevadel, trenni lõpus. kangiga, trenasööril, hantlitega.)aga no ei lähe nagu suuremaks ei saa aru mis on. Milliseid lisandeid tarbida, mis ajal, kui palju?Ise pakuksin välja sellise variandi: Enne trenni proteiin(valk)-kreatiin ja peale trenni siis ainult proteiin(valgujook)Millist toitu tarbida hommikuti(ei ole võimalik putru teha hetkel)Millist toitu tarbida enne trenni ja peale trenni, olen lugend, et enne trenni aeglaselt imenduvaid süsivesikuid vms ja peale trenni kiiresti, mis need olema peaksid siis?On mingid vahed ka kavadel, nagu ma olen aru saan siis on olemas jõukava, massikava ja reljieef kava mis on nende kolme vahe ja millist peaksin kasutama, et saada lihast suuremaks maximaalselt ja, et oleks neil ka figuur mitte üks tühine hunnik:DJään ootama. Share this post Link to post Share on other sites
tereummikust 1 Report post Posted June 4, 2009 Siis tahaksin küsida biitsepsi kohta, ma olen seda ikka teind kaks korda nädalas(rinna päevadel, trenni lõpus. kangiga, trenasööril, hantlitega.)aga no ei lähe nagu suuremaks ei saa aru mis on. Milliseid lisandeid tarbida, mis ajal, kui palju?Ise pakuksin välja sellise variandi: Enne trenni proteiin(valk)-kreatiin ja peale trenni siis ainult proteiin(valgujook)Millist toitu tarbida hommikuti(ei ole võimalik putru teha hetkel)Millist toitu tarbida enne trenni ja peale trenni, olen lugend, et enne trenni aeglaselt imenduvaid süsivesikuid vms ja peale trenni kiiresti, mis need olema peaksid siis?On mingid vahed ka kavadel, nagu ma olen aru saan siis on olemas jõukava, massikava ja reljieef kava mis on nende kolme vahe ja millist peaksin kasutama, et saada lihast suuremaks maximaalselt ja, et oleks neil ka figuur mitte üks tühine hunnik:DJään ootama.Biitsepsit võid nii treenida, et teed oma nn. max raskustega ära seeriad ja siis võtad näiteks poole kergemad raskused ja teed veel mõne seeria otsa, as in kulutad kõik jõu lihasest ära. Mina näiteks teen biitsepsile nii ja tulemused rahuldavad. Kreatiini suhtes ei oska nõu anda, ise pole tarvitanud ja ilmselt ei hakka ka. Ei ole veel asja poindist aru saanud, aga eks aeg kindlasti õpetab mind, mine tea. Enne trenni tasub süüa valgu ja rasvarikast toitu. Soovitaksin näiteks omletti hapukoorega. Trenni ajal joo vett ja peale trenni valgushake süsivesikutega. Kui tahad oma lihaste reljeefsust välja tuua, pead rasvaprotsenti langetama. Soovitaksin sul lugeda artikleid siin lehel, toitumisest ja treeningust. Loodan, et olin rohkem abiks, kui kahjuks Share this post Link to post Share on other sites
Kask 2 Report post Posted June 4, 2009 (edited) 4 kuuga vist lihastel ei tule seda piiri, et nad enam ei kasva, aga mingi hetk tuleb selline piir kus lihasmassi enam juurde ei tule, saad ainult lihast teravamaks teha. Edited June 4, 2009 by Saphireguy Share this post Link to post Share on other sites
matjusm 24 Report post Posted June 4, 2009 4 kuuga vist lihastel ei tule seda piiri, et nad enam ei kasva, aga mingi hetk tuleb selline piir kus lihasmassi enam juurde ei tule, saad ainult lihast teravamaks teha.Miks peaks piir ette tulema kust edasi enam lihast juurde ei tule? On sellel mingi põhjus? Share this post Link to post Share on other sites
Kask 2 Report post Posted June 4, 2009 (edited) Miks peaks piir ette tulema kust edasi enam lihast juurde ei tule? On sellel mingi põhjus?Lõpmatuseni ei kasva ju keegi, ma ei oska päris täpselt selgitada miks see nii on, ehk keegi targem oskab öelda.Ma proovin otsida ja siis ütlen sulle.Tsiteerin siis lõiku raamatust ,,Kulturism & Fitness''Inimesed on loomulikult erinevad, aga räägime“keskmiselt andekast” mehest. Tuleb igati rahul ollalihasmassi (mitte samastada kehakaaluga!) järgmisejuurdekasvuga: esimesel treeningaastal 5 kg, teisel 3kg, sealt edasi 1–2 kg aastas ja suure tõenäosusegaon 6–8 aastaga piir käes. See on reaalsus! Keskmisestviletsamate eeldustega meestel ja enamikulnaistel on need numbrid poole väiksemad.Kas kulturisti areng võib jätkuda ka lihasmassikasvu lõppedes? Teatud määral kindlasti. Selle näitekson paljud rahvusvahelise tasemega kulturistid,kes võistlevad aastaid ühes ja samas kaalukategoorias,parandades oma kohta tiitlivõistlustel.Lihaste kvaliteet (separatsioon) paraneb veelaastaid pärast massi kasvu lõppu. Tegelikult takistablihasmassi kasv sageli kvaliteedi saavutamist jaõige lihaste “tihedus ja puhtus” saabub massistabiliseerudes. Edited June 4, 2009 by Saphireguy Share this post Link to post Share on other sites
Mansel 1 Report post Posted June 4, 2009 Nii ma olen käinud ca 4kuud umbes jõusaalis. Alguses tuli nagu vaikselt jõudu juurde siis mingil hetkel tuli nagu lampi kaks korda rohkem jõudu juurde sama ajaga ja nüüd jälle nagu STOP nupp peal ei tule. Trenni teen 4 korda nädalas(esmasp, kolmap, reede, pühap)kava jaotatud nii, et esmasp siis rind, käed, õlad täiesti oleneb kas on mõni nädal õlad kuna kava muutub iga kahe nädala tagant ja siis kolmap on rõhk selja ja jalgade peal. Eesmärk oleks siis lihast suuremaks saada(nö lihas massi vms). Siis tahaksin küsida biitsepsi kohta, ma olen seda ikka teind kaks korda nädalas(rinna päevadel, trenni lõpus. kangiga, trenasööril, hantlitega.)aga no ei lähe nagu suuremaks ei saa aru mis on. Milliseid lisandeid tarbida, mis ajal, kui palju?Ise pakuksin välja sellise variandi: Enne trenni proteiin(valk)-kreatiin ja peale trenni siis ainult proteiin(valgujook)Millist toitu tarbida hommikuti(ei ole võimalik putru teha hetkel)Millist toitu tarbida enne trenni ja peale trenni, olen lugend, et enne trenni aeglaselt imenduvaid süsivesikuid vms ja peale trenni kiiresti, mis need olema peaksid siis?On mingid vahed ka kavadel, nagu ma olen aru saan siis on olemas jõukava, massikava ja reljieef kava mis on nende kolme vahe ja millist peaksin kasutama, et saada lihast suuremaks maximaalselt ja, et oleks neil ka figuur mitte üks tühine hunnik:DJään ootama.Tõenäoliselt sul seda massi piiri pole veel , aga areng esimese 6 (trenni)kuu jooksul on kõige kiirem. Pead leppima, et raskused ei suurene enam iga nädal. Tee trenni ja näe vaeva, siis raskused ja mass suurenevad. Toidulisandid ei ole mingi "ime rohi". Nad aitavad natuke kaasa su arengule.Kas su kaalu number muidu suureneb, tähendab et kas sa ikka sööd rohkem kui kulutad, et massi kasvatada? Share this post Link to post Share on other sites
RagnarA 0 Report post Posted June 5, 2009 ma söön palju seda on sõbrad ja vanemad ja vanavanemad õelnud kui käima hakkasin kaalusin nii 67kg ja nüüd kaalun 73kg. Et kaalu tuleb. Aga okei eks ma treenin edasi kuidas jaksan. Nii küsimus veel siis kas ma pean trennis kõiki soovitud lihaseid mis päeva kavas on treenima maximaalt siis e. kasutama ära kogu jõu vms. ma tahan veel tellida mingit valku kuid seal on neid nii palju, et no katsu valida mida osta+ süsivesikud, kreatiin on olemas kui seda ültse präält vaja on. Aa ja see ka kui ma valin ühe kava mis ühesugune siis kas ma pean sealt seda umbes iga nädala või iga kahe nädala tagant muutma hakkama(harjutuste järjekordi jms) või piisab raskuste suurendamisest. Siis veel, et seletage mulle see lihaste ehmatamine ära millas seda teha ja ms moodi saa käib ning mis põhimõte asja?Ragnar. Share this post Link to post Share on other sites
Jarmo Oberst 7 Report post Posted June 5, 2009 ma söön palju seda on sõbrad ja vanemad ja vanavanemad õelnud kui käima hakkasin kaalusin nii 67kg ja nüüd kaalun 73kg. Et kaalu tuleb. Aga okei eks ma treenin edasi kuidas jaksan. Nii küsimus veel siis kas ma pean trennis kõiki soovitud lihaseid mis päeva kavas on treenima maximaalt siis e. kasutama ära kogu jõu vms. ma tahan veel tellida mingit valku kuid seal on neid nii palju, et no katsu valida mida osta+ süsivesikud, kreatiin on olemas kui seda ültse präält vaja on. Aa ja see ka kui ma valin ühe kava mis ühesugune siis kas ma pean sealt seda umbes iga nädala või iga kahe nädala tagant muutma hakkama(harjutuste järjekordi jms) või piisab raskuste suurendamisest. Siis veel, et seletage mulle see lihaste ehmatamine ära millas seda teha ja ms moodi saa käib ning mis põhimõte asja?Ragnar.Treeningkavas on etteantud kordusvahemikud. Raskused vali sellised millega jõuad need sooritada, kui tunned, et tuleb kergelt, lisa raskust. Kui tahad lisavalku tarbida siis sobib tavaline vadakuvalk peale trenni. Vali siit kõige tavalisemad, kas siis Fitwhey, Hera80 või Whey Gold. Sinu puhul suurt erinevust pole. Süsivesikuid on lihtne, siin müüakse Dextrot ja Malto6-t. Võid osta mõlemad ja lisada mõlemat sama palju. Treeningjärgses sheigis peaks olema valgu ja süsivesikute suhe 1:2. Et üks osa valku, üks osa Dextrot ja üks osa Maltot. Suuremates poodides müüakse viinamarja suhkrut "TraubenZuckerit" ka , see sobib ka hästi süsivesikuteks. Ühe kavaga võid treenida umbes paar kuud julgesti järjest, siis võid vahetada mingi teise kava vastu. Päris iganädal ei ole mõtet vahetada. Ja harjutuste järjekorda pole mõtet ka muuta, vaid teha nii nagu kavas on, sest ennem treenitakse ikka suuremad lihased ja siis alles väiksemad. Lisaks sellele jutule hari ennast foorumit ja artikleid lugedes. Edu! Share this post Link to post Share on other sites
asdfghjkl 2 Report post Posted June 5, 2009 Algajale soovitaks ühte toodet, kus on "kõik ühes", noo süsivesikud kui ka valgud ühes pakendis.Eraldi osta ja miksida kokku õiges vahekorras on liiga keeruline. Share this post Link to post Share on other sites
Toivo295 0 Report post Posted June 5, 2009 Algajale soovitaks ühte toodet, kus on "kõik ühes", noo süsivesikud kui ka valgud ühes pakendis.Eraldi osta ja miksida kokku õiges vahekorras on liiga keeruline.Mis on keerulist proteiinipulbri ja dextro/malto eraldi ostmises ja nende kokku segamises? Share this post Link to post Share on other sites
asdfghjkl 2 Report post Posted June 5, 2009 Mis on keerulist proteiinipulbri ja dextro/malto eraldi ostmises ja nende kokku segamises? Ma arvan, et see on enamike algajate jaoks keerukas.Neil pole isegi mõõtekulpi, raputavad pakendist silma järgi teist pulbrit, kui see teine pakend neil meeles ikka on a selle maitse meeldis, siis kokkusegatav sheik sisaldab 90% süsivesikuid ja 10% valku, näiteks. Jakui üks pakend ühjaks saab, näiteks süsivesikute oma, siis ei viitsita juurde seda teist pakendit osta, tulemuseks taas vales vahekorras segu.Lihtsam, kui on üks pakend. Share this post Link to post Share on other sites
RagnarA 0 Report post Posted June 5, 2009 seletage see ehmatamine ära palun ma kohe jõusaali tahaks teada ei leindud selle väikse ajaga. Share this post Link to post Share on other sites
asdfghjkl 2 Report post Posted June 5, 2009 Kui sa pole ammu jõusaalis käinud, siis mis iganes moodi trenn iteed, see ehmatab-üllatab lihast niikuinii, alati lihased valusad pärast seda järgnevatel päevadel, see on üks ehmatamise viise. Kui oled treneinug ku uaega samade harjutustega, siis järgmisel trennil teisi usi harjutusi tehes, ehmatab samuti lihast, saab taas tuntavalt näha, et lihas rohkem valusam kui eelmistel trennidel, tegu taas millegi uuega lihaste jaoks, uue harjutuse nöol.Harjutuse korduse ajastust saab varieerida, näiteks lased palju aeglasemalt raskust alla esmalt, seejärel kiiremalt üles kui vaem, sedalaadi ajastamine soorituses on ka ehmatav nö, uudne. Harjutuste kombineerimine võib ka uudsena olla, näiteks teeks superseeria, kus koheselt teed teise harjutuse otsa, samuti ehmatab teinekord. korduste arvu ja seeriatega saab ka mängida, teha kükke näiteks 30 korda seerias, se samuti omamoodi uudne ja annab tuntavalt tunda lihasvaluna järgmistel päevadel. Share this post Link to post Share on other sites
RagnarA 0 Report post Posted June 5, 2009 pmst nagu ma aru saan on iga trenni päev võimalik neid ehmatada kui tahad ja see teeb ainult head? Share this post Link to post Share on other sites