Jump to content
Sign in to follow this  
r3dd3vil

Algaja vajab nõu

Recommended Posts

Millist toidulisandit soovitaksite alakaalulisele alles treeninguid alustanud noormehele?

Kõigepealt tuleks toitumiskava kokku panna ja alles hiljem vaadata toidulisandite poole. Toidulisandid pole mingid ime asjad, toitumine on kõige alus.

Kasuta otsingut, loe toitumise kohta teemasid, hari ennast, pane kokku toitumiskava, ja siis võid selle siia postitada ja küsida selle kohta nõu!

Kasuta otsingut, loe toitumise kohta teemasid, hari ennast, pane kokku toitumiskava, ja siis võid selle siia postitada ja küsida selle kohta nõu!

Kust sa tead, et ta seda kõike juba teinud pole?

Tema küsis enda küsimuse ja ootab nüüd sellele vastust.

Toitumine peaks paigas olema kuna olen ikka päris palju igasuguseid artikkleid ja teemasid selle kohta lugenud. Täpsemalt kirjutama ei hakka mida söön, aga neid toidukordi tuleb ikka päevas 5 ära. Söögikorrad toimuvad keskmiselt iga 3 tunni tagant.

Aga üks asi on arusaamatuks jäänud, et kas peale söögikorda võib kohe hakata trenni tegema või peab mingi aeg ootama?

Teema mõte oligi siis selles, et keegi võiks nõu anda milline proteiin oleks alakaalulisele kõige sobilikum. Ise kaldun praegu 100% Whey Gold Standard poole, aga hind on natuke soolasevõitu. Mida nendest odavamatest arvata?

Edited by r3dd3vil

Toitumine peaks paigas olema kuna olen ikka päris palju igasuguseid artikkleid ja teemasid selle kohta lugenud. Täpsemalt kirjutama ei hakka mida söön, aga neid toidukordi tuleb ikka päevas 5 ära. Söögikorrad toimuvad keskmiselt iga 3 tunni tagant.

Aga üks asi on arusaamatuks jäänud, et kas peale söögikorda võib kohe hakata trenni tegema või peab mingi aeg ootama?

Teema mõte oligi siis selles, et keegi võiks nõu anda milline proteiin oleks alakaalulisele kõige sobilikum. Ise kaldun praegu 100% Whey Gold Standard poole, aga hind on natuke soolasevõitu. Mida nendest odavamatest arvata?

Kui kaua sa oled treeninud? Alguses pole vaja mingit lisa proteiini võtta, algul saab täiesti hakkama korraliku toidu põhjal. Ise soovitaksin Fast-i toodangut (Hera 80, Whey+ jne.), kuid see suhteliselt kallis. Kuid samas päris hea valk on ka see. Ma ei usu, et alakaalulise jaoks oleks mingi proteiin parem kui teine.

No kui sul on päevas 5 söögikorda ja kava korras, ehk saad igast toidukorrast umb 30 grammi valku, peaks see päeva peale tegema 150 grammi, millest on piisavalt 75 kilosele inimesele. Muidugi korras kava ei tähenda ainult õiget kogust valku, vaid ka rasvu ja süsivesikuid.

Edited by Kaku

No treeninud olen korralikult võibolla kuu aega. Et siis liiga vara veel proteiini tarbima hakata?

Mis asja, vara proteiini jaoks? Kui nagunii plaan võtma on hakata, alusta kohemaid, mis siin enam oodata!? Mida varem, seda parem, loomulikult ainult siis kui ka toitumine korras on, treeningkava asjalik ja treening regulaarne, siis annab proteiin + dextro tulemusi, vähemalt minul on andnud. Fitshopis on maitsega Hera80 (800g) 299.- ja Dextro (1kg) 70 krooni. Kokku 369.-. Segad peale trenni 1:3'le (1:valk,3:dextro). Pakist Hera'st saad teha 25-26 shake'i. Ära unusta Testerit osta (75.-)

Jõudu! :o

Edited by tereummikust

Mis asja, vara proteiini jaoks? Kui nagunii plaan võtma on hakata, alusta kohemaid, mis siin enam oodata!? Mida varem, seda parem, loomulikult ainult siis kui ka toitumine korras on, treeningkava asjalik ja treening regulaarne, siis annab proteiin + dextro tulemusi, vähemalt minul on andnud. Fitshopis on maitsega Hera80 (800g) 299.- ja Dextro (1kg) 70 krooni. Kokku 369.-. Segad peale trenni 1:3'le (1:valk,3:dextro). Pakist Hera'st saad teha 25-26 shake'i. Ära unusta Testerit osta (75.-)

Jõudu! :o

Ja nüüd ole kena ja selgita,milleks vajab algaja lisavalku?

Eriti,kui toitumine on korras.

Tunned sa mõnda algajat,kes treenib nii suurte koormustega,et lisavalk vajalik?

Palju ta valku siis sinu arvates sisse võtma peaks?

Sa ikka suudad oma seisukohti argumenteerida või jahud niisama?

Ja nüüd ole kena ja selgita,milleks vajab algaja lisavalku?

Eriti,kui toitumine on korras.

Tunned sa mõnda algajat,kes treenib nii suurte koormustega,et lisavalk vajalik?

Palju ta valku siis sinu arvates sisse võtma peaks?

Sa ikka suudad oma seisukohti argumenteerida või jahud niisama?

Täpselt, need ongi minu seisukohad, minu (kui ALGAJA!!!) arvamus. Mis põhineb mu enda "kogemustel". Olen samuti teinud jõusaali vaid poolteist kuud, regulaarselt, väga korraliku toitumise ja põhimõtteliselt igapäevase sheikiga. Peale trenni olen võtnud Hera80 ja söönud lihtsalt peale 2 õuna / banaani, kuna Dextro avastasin alles hiljuti (rõhk: ALGAJA). Enne jõusaali võtsin alla 10kg. Olen 19 aastane, 191cm pikk ja kaalun 87kg. Enne seda kuud kaalusin 82kg. Absoluutselt kõik näitajad saalis on kasvanud. Rinnalt surumises lausa 15kg otsa kuu ajaga, alguses surusin vaid väga haledad 35-40kg, praeguseks surun puhtalt ära 6x6 seeria 55-60kg'ga. Ma tean, et need pole mingid näitajad enamuse jaoks, vaid soojendusraskused aga minu jaoks on areng tohutu. :(

Treeningplaan on selline:

Esmasp - Jooks 6-7km

Teisip: Jõusaal

Kolmap: Jõusaal

Neljap: Puhkus/Jooks 6-7km (olenevalt enesetundest)

Reede: Jõusaal

Laupäev: Puhkus

Pühapäev: Taipoks

Peaaegu kõik inimesed, kellelt olen nõu küsinud oma treeningplaani kohta siin foorumis on vihjanud ületreenimisele, sellegipoolest olen endiselt sama plaani juures, sest und on korralikult, väsimust pole, vaim on korras, enesetunne super jne, pole märku üleväsimusest. Seda kinnitavad ka tulemused kuu aja jooksul. Õienda või sõima nüüd veits veel, või tee maha mu postitust ja "teooriat ", aga asi toimib!

Cheers! :o

Edited by tereummikust

mõttetu raisata raha kohe toidulisandite peale, kui pole veel kangigina näinud - võta peale trenni rosinatega rasvavaba kohupiima ja asi ants, oota nüüd oma pulbtiega, hiljem läheb neid vaja kui on on areng takerdunud ja tahad lisatõuget anda.

aga raiska raha kui tahad

mõttetu raisata raha kohe toidulisandite peale, kui pole veel kangigina näinud - võta peale trenni rosinatega rasvavaba kohupiima ja asi ants, oota nüüd oma pulbtiega, hiljem läheb neid vaja kui on on areng takerdunud ja tahad lisatõuget anda.

aga raiska raha kui tahad

Peale trenni rasvavaba kohupiim rosinatega, hmm. 800g Hera80't maksab 299 krooni. Sellest jätkub 26ks sheigiks, kui ma ei eksi, seega - 11 krooni ja 50senti üks shake, peale trenni. Kellele raha raiskamine, kellele mitte. Mina isiklikult tarbin mõlemat, aga peale trenni eelistan shakei rohkem. :o

EDIT: Ja Hera80 pole sugugi mitte kõige odavam toidulisand, kui ma ei eksi taaskord :(

Edited by tereummikust

Täpselt, need ongi minu seisukohad, minu (kui ALGAJA!!!) arvamus. Mis põhineb mu enda "kogemustel".

Vata,algajal EI OLE kogemusi.Sest et ta on ALGAJA, :(

Arvamus sul võib olla.

Anlt,krt võtaks,ära tule oma arvamuse põhjal teistele nõu andma, :o

Peale trenni rasvavaba kohupiim rosinatega, hmm. 800g Hera80't maksab 299 krooni. Sellest jätkub 26ks sheigiks, kui ma ei eksi, seega - 11 krooni ja 50senti üks shake, peale trenni. Kellele raha raiskamine, kellele mitte. Mina isiklikult tarbin mõlemat, aga peale trenni eelistan shakei rohkem. :o

EDIT: Ja Hera80 pole sugugi mitte kõige odavam toidulisand, kui ma ei eksi taaskord :(

Hera80'ne sheik kus oleks ~35g valku + Trauberit 60g läheb umbes ~18.- maksma - Kui aus olla siis ma ei näe küll mingit põhjust miks sellega viivitada, kui toitumine paigas siis lase käia, kasu on raudselt + kergem manustada kui peale trenni pugida kohupiima :D

Vata,algajal EI OLE kogemusi.Sest et ta on ALGAJA, :D

Arvamus sul võib olla.

Anlt,krt võtaks,ära tule oma arvamuse põhjal teistele nõu andma, :o

Sõna kogemus selles kontekstis oli sinu jaoks spetsiaalselt jutumärkides ja kaldtekstis, sest KOGEMUSEST oli üsna etteaimatav, et sa selle kallal virisema hakkad! :(

Amarillo ja daemonium:

Ma lihtsalt ei saa aru, miks te arvate, et algajal pole vaja lisavalku? (nagu daemonium seda nimetab) Raha raiskamine teie jaoks või mitte, see ei olnud siin teemas määrajaks. Teema algataja tahtis vaid teiste arvamust, millist toidulisandit tarvitada, mitte teie (viisakuse nimel vabandan ette) olematut arvamust tema finantsseisust.

Edited by tereummikust

Sõna kogemus selles kontekstis oli sinu jaoks spetsiaalselt jutumärkides ja kaldtekstis, sest KOGEMUSEST oli üsna etteaimatav, et sa selle kallal virisema hakkad! :o

Amarillo ja daemonium:

Ma lihtsalt ei saa aru, miks te arvate, et algajal pole vaja lisavalku? (nagu daemonium seda nimetab) Raha raiskamine teie jaoks või mitte, see ei olnud siin teemas määrajaks. Teema algataja tahtis vaid teiste arvamust, millist toidulisandit tarvitada, mitte teie (viisakuse nimel vabandan ette) olematut arvamust tema finantsseisust.

Mina pole rahast sõnagi rääkinud.

Algajal ei ole lisavalku vaja,kuna algajal toimub areng niigi.Kui toitumine korras,ei ole probeelm 150-200g valku päevas toidust saada.

No palju veel vaja?!

Milleks?

Sina ei ole ole oma seisukohta algaja ülevalgutamise vajalikkusest millegiga põhjendanud,kui ülbitsemine ja argumentum ad hominem välja arvata.

Minu pärast võid kasvõi KCN'i endale kühvliga sisse ajada - su oma asi.

Aga kui tuled teisele algajale NÕU ANDMA,märgi siiski ära,et oled ise kah algaja - et abivaja ikka asjast õigesti aru saaks.

Teeme nii,et ikka abivajaja otsustab,kas kogemused on vajalikud või piisab,kui oma arvamuse teeb teatavaks keenjus ...

kes lihtsalt teab ...

kuna ta lihtsalt teab kõike, :D

btw - taciturnitas stulto homini pro sapientia est, :(

Edited by daemonium

Mina pole rahast sõnagi rääkinud.

Algajal ei ole lisavalku vaja,kuna algajal toimub areng niigi.Kui toitumine korras,ei ole probeelm 150-200g valku päevas toidust saada.

No palju veel vaja?!

Milleks?

Sina ei ole ole oma seisukohta algaja ülevalgutamise vajalikkusest millegiga põhjendanud,kui ülbitsemine ja argumentum ad hominem välja arvata.

Minu pärast võid kasvõi KCN'i endale kühvliga sisse ajada - su oma asi.

Aga kui tuled teisele algajale NÕU ANDMA,märgi siiski ära,et oled ise kah algaja - et abivaja ikka asjast õigesti aru saaks.

Teeme nii,et ikka abivajaja otsustab,kas kogemused on vajalikud või piisab,kui oma arvamuse teeb teatavaks keenjus ...

kes lihtsalt teab ...

kuna ta lihtsalt teab kõike, :(

btw - taciturnitas stulto homini pro sapientia est, :o

Puista veel mõned ladina keelsed väljendid, et targem välja näha. Ja mina ülbitsen? Sind vist kiusati päris palju koolis ajal. Kusjuures see, et sa nii labaselt asja isiklikus pöörad mingisuguse proteiini tarvitamise vaidluse käigus näitab piisavalt su olematut intelligentsust ja nüüd olen ma veendunud, et sellel teemal sinuga edasi vaielda on puhtalt mõttetu.

Teemaalgatajale: Eks sa vali ise, kas võtta proteiin abiks või ei. Kui sa suudad iga päev oma toidust 150-200g valku kätte saada, siis võib tõesti areng hea olla ka ilma toidulisanditeta, kuid 100% kindlam on kasutada toidulisandit korraliku toitumise kõrvale. Jõudu treeningule.

Edited by tereummikust

Puista veel mõned ladina keelsed väljendid, et targem välja näha. Ja mina ülbitsen? Sind vist kiusati päris palju koolis ajal. Kusjuures see, et sa nii labaselt asja isiklikus pöörad mingisuguse proteiini tarvitamise vaidluse käigus näitab piisavalt su olematut intelligentsust ja nüüd olen ma veendunud, et sellel teemal sinuga edasi vaielda on puhtalt mõttetu.

Teemaalgatajale: Eks sa vali ise, kas võtta proteiin abiks või ei. Kui sa suudad iga päev oma toidust 150-200g valku kätte saada, siis võib tõesti areng hea olla ka ilma toidulisanditeta, kuid 100% kindlam on kasutada toidulisandit. Jõudu treeningule.

Ka mina ei leia kuu aega trenni teinud algajal lisavalgust mingit mõtet, eriti, kui ollakse alakaaluline. Kui tegemist on kõhna inimesega, kellel massi nii naljalt ei tule, siis pulbrid on küll lahenus, kuid kaua sa jaksad neid omale sisse ajada?

Toitumine korda ja elukvaliteet muutub 100% kvaliteetsemaks ning sa teed omale ka suure teene, kui sa ootad aastakese nendega, kuni on hea põhi all, siis juba tead kuidas võtta trennist, toitumisest, puhkusest maksimumi, kuna sul on mingigi teadmiste pagas all.

Söömisest siis niipalju, et söö kõvasti kaloraaz plussi ning treeni raskesti, peale trenni keera omale näiteks üks kohupiimatoru kere vahele ning koju jõudes veel praad lisaks.

Kui pekki ei karda võiksid süüa ka niiöelda tühje kaloreid(maiustused jne), kuid neid ei soovita.

Minu arvates on need pulbrid veits üle tähtsustatud(algajate jaoks), ei vaidle et tegijad neid vajavad, kuid 3x vabandust väljenduse pärast jõusaalis aega viitja(algaja seljuhul) ei peaks nüüd küll 1000.- magama panema, millegi peale mida tuleks kasutada vaid täieliku komplekti(trenn, puhkus, toitumine) olemasolemisel.

Hea on see et oled lugenud ja uurinud, nüüd rakenda! Asjad ei ole nii lihtsad, et maksad raha ja kohe muskel tuleb, isegi steroidi kuuri ajal VIST tuleb ennast tühjaks treenida.Ei väida, et vadaku valk on mingi steroid, kuid ligi aasta aega võiks ikka tavatoidust kõik vajalikud ained kätte saada - kui pagas all lisada peale trenni( näiteks kohupiima asemele ) shake, mis kiirendab taastumist, kuna siis on juba ikka vähe trenni moodi ka asi.

Sa ju ei ole vaielnudki,vaid teinud teatavaks oma arvamuse ja edasi käsitlenud vaid minu persionaalküsimust, :o

Oma seisukohti argumenteerinud sa ei ole - ilmselt sul argumendid puuduvad.

Sinuga vestlus on tõesti ajaraiskamine.