Jump to content
Sign in to follow this  
makaron

Jalad

Recommended Posts

küsimus siis selline, kas jalgrattasõiduga saab ilusad jalad, lihastes ja mitte liiga suured? ma pean silmas just seda, et kas see võib olla jalatrenni alternatiiv kui ei ole vaja selliseid mega jalgu? või on vaja teha ikkagi kükki? johnny bravot ei taha, lihtsalt vaja teada kas mingi hillclimb tuleb kõne alla, kas lihased kasvavad ka nii. ja ma tean et lihased kasvavad köögis:D ja kas jalgrattaga saavad kõik grupid jalas tööd?

Edited by makaron

küsimus siis selline, kas jalgrattasõiduga saab ilusad jalad, lihastes ja mitte liiga suured? ma pean silmas just seda, et kas see võib olla jalatrenni alternatiiv kui ei ole vaja selliseid mega jalgu? või on vaja teha ikkagi kükki? johnny bravot ei taha, lihtsalt vaja teada kas mingi hillclimb tuleb kõne alla, kas lihased kasvavad ka nii. ja ma tean et lihased kasvavad köögis:D ja kas jalgrattaga saavad kõik grupid jalas tööd?

Ei tea küll mida sa ilusa all mõtled, aga kui sa mõtled selliseid jalgu, nagu profiratturitel, siis ei, sa ei saa.Kui sa teed jõusaalis jõutrenni ülakehale, siis jalgrattasõit ei asenda kükki.Võid seda jalgrattasõitu vaadata pigem kui aeroobset treeningut.

olgu ma saan täiesti aru ,aga seletage mulle lahti, et kui ma sõidan rattaga ennast täitsa ribadeks, siis tekivad ju lihastes mikrovigastused ja kui ma pärast söön siis peaks ju kasvama. või tekivad viagstused ainult suurte raskustega

Loomulikult tekivad. Aga selleks, et lihased ka märgatavalt kasvaksid, peavad koormused (maht, intensiivsus) üpriski suured olema.

Intervalltrenniga räägitakse, et saab jalgu arendada küll, kuigi jah, kükki ei asenda.

Kui ülakeha ikkagi käid jõusaalis tegemas, siis ära unusta seda ütlust, et kui tahad suuri käsi, siis tee kükki :rolleyes:

Tean maalt ühte poissi. Tal on vana Vene meest jalgratas ( see on suhteliselt raske käiguga). Tema väidab et on oma jalalihased ainult tänu sellele saanud. Kükib 100kg x 3. Ja jalad päris tugevad. On see võimalik, või ajab jama?

olgu ma saan täiesti aru ,aga seletage mulle lahti, et kui ma sõidan rattaga ennast täitsa ribadeks, siis tekivad ju lihastes mikrovigastused ja kui ma pärast söön siis peaks ju kasvama. või tekivad viagstused ainult suurte raskustega

Võrdle jalalihaseid trekisõitjad vs maanteeratturid.

Pikematel distantsidel nii jooksmises, suusatamises kui ka jalgrattasõidus hakkab organism süsivesikute lõppemise korral kasutama energia saamiseks nii rasvu kui ka valke, mida saadakse lihastest, samuti püüdleb organism selle poole, et vähendada lihaste suurust, kuna suured lihased tarbivad rohkem energiat ja on lisakoormaks.

Jah, kuna tegu vastupidavusalaga, siis kindlasti ei piisa jalgratta sõidust, et saada tugevad ja suured jalalihased. Energia defitsiit organismis kasvab, millest tulenevalt ratturid söövad ka distantsi ajal, kuna energi kadu suur. Lisaks iga spordiala juurde peaks ikkagi käima ka jõusaali treening. Jalgratturite puhul kindlasti rõhk jõu-vastupidavus treeningutel.