makaron 0 Report post Posted May 7, 2009 (edited) küsimus siis selline, kas jalgrattasõiduga saab ilusad jalad, lihastes ja mitte liiga suured? ma pean silmas just seda, et kas see võib olla jalatrenni alternatiiv kui ei ole vaja selliseid mega jalgu? või on vaja teha ikkagi kükki? johnny bravot ei taha, lihtsalt vaja teada kas mingi hillclimb tuleb kõne alla, kas lihased kasvavad ka nii. ja ma tean et lihased kasvavad köögis:D ja kas jalgrattaga saavad kõik grupid jalas tööd? Edited May 7, 2009 by makaron Share this post Link to post Share on other sites
maximus89 0 Report post Posted May 7, 2009 küsimus siis selline, kas jalgrattasõiduga saab ilusad jalad, lihastes ja mitte liiga suured? ma pean silmas just seda, et kas see võib olla jalatrenni alternatiiv kui ei ole vaja selliseid mega jalgu? või on vaja teha ikkagi kükki? johnny bravot ei taha, lihtsalt vaja teada kas mingi hillclimb tuleb kõne alla, kas lihased kasvavad ka nii. ja ma tean et lihased kasvavad köögis:D ja kas jalgrattaga saavad kõik grupid jalas tööd?Ei tea küll mida sa ilusa all mõtled, aga kui sa mõtled selliseid jalgu, nagu profiratturitel, siis ei, sa ei saa.Kui sa teed jõusaalis jõutrenni ülakehale, siis jalgrattasõit ei asenda kükki.Võid seda jalgrattasõitu vaadata pigem kui aeroobset treeningut. Share this post Link to post Share on other sites
makaron 0 Report post Posted May 7, 2009 olgu ma saan täiesti aru ,aga seletage mulle lahti, et kui ma sõidan rattaga ennast täitsa ribadeks, siis tekivad ju lihastes mikrovigastused ja kui ma pärast söön siis peaks ju kasvama. või tekivad viagstused ainult suurte raskustega Share this post Link to post Share on other sites
FrodoB 0 Report post Posted May 7, 2009 Loomulikult tekivad. Aga selleks, et lihased ka märgatavalt kasvaksid, peavad koormused (maht, intensiivsus) üpriski suured olema. Share this post Link to post Share on other sites
Sir 0 Report post Posted May 7, 2009 küsimus siis selline, kas jalgrattasõiduga saab ilusad jalad, lihastes ja mitte liiga suured? ma pean silmas just seda, et kas see võib olla jalatrenni alternatiiv kui ei ole vaja selliseid mega jalgu? või on vaja teha ikkagi kükki? johnny bravot ei taha, lihtsalt vaja teada kas mingi hillclimb tuleb kõne alla, kas lihased kasvavad ka nii. ja ma tean et lihased kasvavad köögis:D ja kas jalgrattaga saavad kõik grupid jalas tööd?Intervalltrenniga räägitakse, et saab jalgu arendada küll, kuigi jah, kükki ei asenda.Kui ülakeha ikkagi käid jõusaalis tegemas, siis ära unusta seda ütlust, et kui tahad suuri käsi, siis tee kükki Share this post Link to post Share on other sites
moosese10k2sku 0 Report post Posted May 7, 2009 Kui sa ülakeha muskliliseks teed siis peavad olema jalad musklilised. Paratamatu ju. Share this post Link to post Share on other sites
jrx 142 Report post Posted May 7, 2009 Ma soovitaks käikudeta ratast. Awesome. Share this post Link to post Share on other sites
MWEchamp 0 Report post Posted May 7, 2009 Tean maalt ühte poissi. Tal on vana Vene meest jalgratas ( see on suhteliselt raske käiguga). Tema väidab et on oma jalalihased ainult tänu sellele saanud. Kükib 100kg x 3. Ja jalad päris tugevad. On see võimalik, või ajab jama? Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted May 8, 2009 olgu ma saan täiesti aru ,aga seletage mulle lahti, et kui ma sõidan rattaga ennast täitsa ribadeks, siis tekivad ju lihastes mikrovigastused ja kui ma pärast söön siis peaks ju kasvama. või tekivad viagstused ainult suurte raskustegaVõrdle jalalihaseid trekisõitjad vs maanteeratturid.Pikematel distantsidel nii jooksmises, suusatamises kui ka jalgrattasõidus hakkab organism süsivesikute lõppemise korral kasutama energia saamiseks nii rasvu kui ka valke, mida saadakse lihastest, samuti püüdleb organism selle poole, et vähendada lihaste suurust, kuna suured lihased tarbivad rohkem energiat ja on lisakoormaks. Share this post Link to post Share on other sites
JACKO 10 Report post Posted May 8, 2009 Jah, kuna tegu vastupidavusalaga, siis kindlasti ei piisa jalgratta sõidust, et saada tugevad ja suured jalalihased. Energia defitsiit organismis kasvab, millest tulenevalt ratturid söövad ka distantsi ajal, kuna energi kadu suur. Lisaks iga spordiala juurde peaks ikkagi käima ka jõusaali treening. Jalgratturite puhul kindlasti rõhk jõu-vastupidavus treeningutel. Share this post Link to post Share on other sites