jrx 142 Report post Posted May 2, 2009 Sõjaväes ära ole mitte kunagi esimene, viimane ega vabatahtlik.Jajah, ole mõttetu keskmik, hall mass, ajudeta kahuriliha, šlang. Share this post Link to post Share on other sites
Arntz 0 Report post Posted May 2, 2009 mõeldi vist aspirandiks saamist pigem ehsk siis sõjaajal rühmaülem, aga selleks pea olema sul kindlasti ülikooli haridus ning pead minema 11kuuks ja läbima jaoülema kursuseja kui võimalik siis ürita veel ära viilida sellest kui saad sest ma ei tea ühtegi inimest kes võiks õelda et see 8 kuud aja raiskamist oleks olnud mingi asja eest, pigem keerab mingil määral elu ###### 8 kuuks tsivilisatsioonist kadumisegaüfti pärast ka ära muretse see on vist üks mõtetumaid teste mis üldse on, selle 190 punkti saab pmst igaüks kätte, pigem vaata et muudes testides läbi ei kuku sbk ajal kuna need on kõik osa sõdurittestist või iganes selle nimi olija kui kõrvale viilida ei suuda siis edu sulle sealPS!talvel on seal sitt aga suvel on veel sitem sebi endale koht välikõõki siis saab julmalt lebotada Share this post Link to post Share on other sites
Hellboy 0 Report post Posted May 2, 2009 (edited) Rühmaülemaks saad ikka sell juhul, kui oled 11 kuud ja autojuhiks ei panda. njah, vb ka nii öelda. On jaoülemad ja on aspirandid.Aga teema algataja läheb 8ks kuuks ja kõrgem auaste, mida saaks, on kapral ja kui jaoülemaid on vähe/puudu siis kõrgeim ametikoht on kas jaoülem või pooljaoülem. Rühma ülemaks saavad 11 kuud teenivad NAKi lõpetajad, kes lähevad aspirantideks(reserv rühmaülem) ja on siis rühma ülemad sõja ajal.Edit: jõuti ette, by arntz. Edited May 2, 2009 by Hellboy Share this post Link to post Share on other sites
rinaldo 0 Report post Posted May 2, 2009 Ma ei hakka uut teemat tegema, vaid läbustan vana.Mul on 2010 suvel sõjaväkke minek, tallinnasse siis. Küsimus siis selline: kas võtta pigem autojuhi koht või jaoülema oma? Jaoülem, väeülem, mis iganes - ma ei tea täpseid sõjaväelisi termineid. Igatahes valik on nende kahe vahel. Mis on ühe plussid ja teise miinused? Tahaks sõjaväes ikka korralikult trenni ka teha ja süüa saada. On neil selle koha pealt vahet? Share this post Link to post Share on other sites
Sir 0 Report post Posted May 2, 2009 Rühmaülemaks saad ikka sell juhul, kui oled 11 kuud ja autojuhiks ei panda.jaoülemaks võib-olla heal juhul, kui loomu poolest sitakeeraja oled ja autojuhiks ei panda, autojuhiks tuleb end läbi tutvuste sebida Share this post Link to post Share on other sites
whitesox 0 Report post Posted May 2, 2009 Jagu - 10 meestRühm - 3 jagu Share this post Link to post Share on other sites
-Egert 22 Report post Posted May 2, 2009 Ma ei hakka uut teemat tegema, vaid läbustan vana.Mul on 2010 suvel sõjaväkke minek, tallinnasse siis. Küsimus siis selline: kas võtta pigem autojuhi koht või jaoülema oma? Jaoülem, väeülem, mis iganes - ma ei tea täpseid sõjaväelisi termineid. Igatahes valik on nende kahe vahel. Mis on ühe plussid ja teise miinused? Tahaks sõjaväes ikka korralikult trenni ka teha ja süüa saada. On neil selle koha pealt vahet?Oleneb väeosast. Sidepatis pigem jaoülem. Share this post Link to post Share on other sites
Hellboy 0 Report post Posted May 2, 2009 (edited) Ma ei hakka uut teemat tegema, vaid läbustan vana.Mul on 2010 suvel sõjaväkke minek, tallinnasse siis. Küsimus siis selline: kas võtta pigem autojuhi koht või jaoülema oma? Jaoülem, väeülem, mis iganes - ma ei tea täpseid sõjaväelisi termineid. Igatahes valik on nende kahe vahel. Mis on ühe plussid ja teise miinused? Tahaks sõjaväes ikka korralikult trenni ka teha ja süüa saada. On neil selle koha pealt vahet?Kuhu teenima lähed?Kui vahipati, siis teema järgmine: Trenni kohapealt vali kindlasti autojuhi koht, sest sul on rohkem vabaaega, et trenni teha, eriti hea on, kui saad pataljoniautojuhiks(viibid rohkem patis mitte metsas). Lisaks on suur pluss see, et saad ka juhiload ja juba tsiviilis töö võimalusi rohkem Seevastu jaoülemana pole sul vabaaega eriti ja pead koguaeg millegi eest vastutama või tegelema. Kuna lähed suvel ja kui autojuhiks ei saa, siis proovi saada sõjaväepolitseisse või sinna jaoülemaks, kui aga lähed jalaväkke, siis on trenni kohapealt jama ja igas teises mõttes ka Aga jah, igaljuhul proovi saada autojuhiks(kõige parem patiautojuhiks), sellel on nii ajateenistuse ajal, kui ka tsiviilis palju plusse! Kui aeg käes hoia kõrvad lahti, tegutse ja ole õigel ajal õiges kohas Edited May 2, 2009 by Hellboy Share this post Link to post Share on other sites
joey 0 Report post Posted May 4, 2009 1400 ? Sõjaväes saate selliseid karistuse ("meeldetuletusi") küll ja küll. Kui linnaluba silme ees, ei ole 1400 päevas mingi probleem. Share this post Link to post Share on other sites
JT 0 Report post Posted May 4, 2009 Ma ei saa aru, miks kõik siin väidavad, et ettevalmistusi pole vaja? Praeguse võrratu ilmaga on ju taolise ettevalmistuse sooritamine puhas nauding. Näiteks üle päeva 30-40min metsajooks, peale seda näiteks 3x20 kätekõverdusi ja 3x max. kõhulihaseid (olenevalt su füüsilisest vormist) ja siis korralik venitus ja proteiinishake näiteks otsa. Lihtsalt puhas nauding ja endal pärast sõjaväes lihtsam + kui hästi läheb saad veel rühmajuhiks ka A mõtle milline nauding, kui terve ülejäänud kari noori peavad sinu pärast veel mõned ekstra kilomeetrid jooksma ja mõned ekstra sajad istesse tõusud ja kätekõverdused tegema, sest sina ei jõudnud. See aga ei huvita vanemaid tegelasi, sest rühm on ühtne, kui üks ei jõua, ei jõua keegi. Noh nii üldistava alatooniga rääkides ) Share this post Link to post Share on other sites
rinaldo 0 Report post Posted May 4, 2009 Kuhu teenima lähed?Kui vahipati, siis teema järgmine: Trenni kohapealt vali kindlasti autojuhi koht, sest sul on rohkem vabaaega, et trenni teha, eriti hea on, kui saad pataljoniautojuhiks(viibid rohkem patis mitte metsas). Lisaks on suur pluss see, et saad ka juhiload ja juba tsiviilis töö võimalusi rohkem Seevastu jaoülemana pole sul vabaaega eriti ja pead koguaeg millegi eest vastutama või tegelema. Kuna lähed suvel ja kui autojuhiks ei saa, siis proovi saada sõjaväepolitseisse või sinna jaoülemaks, kui aga lähed jalaväkke, siis on trenni kohapealt jama ja igas teises mõttes ka Aga jah, igaljuhul proovi saada autojuhiks(kõige parem patiautojuhiks), sellel on nii ajateenistuse ajal, kui ka tsiviilis palju plusse! Kui aeg käes hoia kõrvad lahti, tegutse ja ole õigel ajal õiges kohas Suured tänud! Share this post Link to post Share on other sites